Escrocii în țară, competențele afară! Dr. Alexandrescu, medic plecat în Franța de la Spitalul Județean Ilfov, acuză: ”Protectorii medicului fals m-au împins să plec! Aceste abuzuri ale șefilor ne fac să emigrăm”

Doctorul Felicia Alexandrescu a fost dată afară în 2012 de la Spitalul de Urgență din Ilfov și, după două luni, era în Franța.

vineri, 15 februarie 2019, 5:17

„În Franța lucrăm peste 10.000 de medici români și majoritatea am plecat din același motiv. Nu salariile mici ne-au alungat, ci umilințele din spitale și comportamentul discreționar al șefilor. Cazuri precum cel al Ralucăi Bîrsan, care avea o putere că așa decisese șefa de secție Dragu, ne arată de ce pleacă medicii!”
Felicia Alexandrescu, medic la Nisa

 

 

Investigație de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

-Doamnă doctor, o cunoașteți pe falsa rezidentă Raluca-Daniela Bîrsan?
-Am plecat sau mai bine spus am fost dată afară de conducerea Spitalul Județean Ilfov în februarie 2012, dar am prins-o destul timp pe această Raluca. Ea venise cu doi în urmă ca studentă, adusă de medicul Roxana Dragu. A devenit apoi medicul Raluca pentru ca acum să văd că era rezidenta Raluca!

-Vă amintiți când a apărut prima dată în spital Raluca?
-Era vară și a stat o lună în spital. Ne-a fost prezentată ca studentă și toți am crezut că se află în luna de practică obligatorie pe care trebuia să o efectueze în spital. A dispărut pentru puțin timp pentru ca să reapară definitiv în toamnă.

-Cum au evoluat lucrurile?
-În 2010-2011, conducerea de atunci a spitalului a reînființat Maternitatea, iar secția de obstetrică-ginecologie a fost modernizată sub conducerea doctorului Adrian Neacșu. Când a fost gata, conducerea l-a îndepărtat de Neacșu, care a fost înlocuit cu doctorița Roxana Dragu, un om supus lor și Consiliului Județean Ilfov. Și rând pe rând, noi, medicii care nu executam orbește ordinele, am fost epurați prin diverse înscenări, cum a fost și cazul meu.

-Despre ce e vorba? Ce v-au reproșat, să nu fugim de subiect, vă rugăm.
-Mi-au făcut referat că internasem în acte un pacient care avea nevoie de analize. În schimb, reclamațiile mele împotriva lor țineau de corupție.

-Mai concret, vă rugăm.
-În octombrie 2011 am acordat un interviu chiar ziarului Libertatea în care am reclamat unele achiziții scumpe și inutile făcute de către spital. Imediat, eu și câțiva colegi care erau de partea mea am fost chemați la Consiliul Județean și ne-au spus să nu mai mergem la ziar că se rezolvă. Săptămâni la rând, în fiecare zi de miercuri, trebuia să fim prezenți la Consiliu. Deja, cei de acolo se amuzau când ne vedeau. Au fost discuții inutile pentru ca apoi, rând pe rând, să fim obligați într-un fel sau altul să plecăm. Pe mine chiar m-au dat afară după ce mi-au înscenat o prostie. Mulți medici extraordinari oncologi, anesteziști au plecat așa.

-Și studenta Raluca?!
-După cum se vede, Raluca ne-a supraviețuit nouă. Era de neatins de atunci. Era un fel de secretar privat al șefei de secție Roxana Dragu. Tria pacienții, îi programa, îi pregătea de operații, vorbea cu ei… Nimeni nu avea curajul să-i zică nimic deoarece Dragu avea o autoritate extraordinară în spital. Probabil că pe acest fond i s-a dezvoltat și imaginația Ralucăi.

-Și totuși, nimeni nu și-a dat seama zece ani de zile că rezidenta Raluca e o escroacă cu 8 clase!!
-Cum să nu-și dea seama, asta e total fals! Toată lumea a știut că nu e medic, dar au tăcut cu toții. O parte, pentru că aveau nevoie de ea, cealaltă parte, pentru că nu a avut curajul să spună nimic fiind vorba de protejata șefei de secție, care a reușit să instituie un sistem de teroare în spital.

-Cum adică au știut, dar au avut nevoie de ea?!
-Simplu. Toți știm că facultatea de medicină nu se face la fără frecvență. La fel și rezidențiatul. Cel mult poți forța o absență pe lună și în facultate și în rezidențiat. Iar ea era prezentă în spital în fiecare zi de dimineața până după-amiaza. Când ești rezident trebuie să parcurgi niște stagii, să dai examene, să ai pontajul la zi în carnet, care e semnat lunar de coordonatorul de rezidențiat și multe altele…

«Nimeni din spital nu a întrebat-o o singură dată în ce spital are postul de rezident… cine e coordonatorul ei… Nu există așa ceva! E evidentă o complicitate extinsă»

-Însă…
-Și încă ceva! Spitalul s-a grăbit să rezilieze contractul cu medicul Raluca Bârsan imediat după ce au văzut că vă interesați de ea. Nu au încercat să verifice ei diploma și nici nu au așteptat publicarea articolului.

-Și de ce totuși au acceptat o asemenea situație în spital?
-Pentru că au avut nevoie de un om ca ea. Umil, care nu pune întrebări și care să le facă treburile mai puțin oneste. Un om cu o educație superioară nu ar fi acceptat așa ceva. După cum au și declarat deja unii, rezidenta Raluca avea misiunea de a informa pacientele care sunt regulile spitalului. Câți bani și cui să fie dați… Iar tot personalul din spital a fost instruit să i se supună. Așa ceva nu am mai auzit pînă acum!

-Iar această femeie cu doar 8 clase a ajuns să opereze!
-Nu cred că a avut vreodată bisturiul în mână. A fost lăsată să se ocupe de piele, cum zicem noi, adică să facă suturile. Și cu timpul a învățat să coasă. Chiar și atât e inacceptabil ce s-a întâmplat aici.

-În ce spital lucrați acum?
-În februarie 2012 am fost dată afară de la Spitalul Ilfov, iar două luni mai târziu eram deja în Franța și de atunci lucrez într-un spital din Nisa, unde am o carieră strălucită.

-De la Ilfov direct în Franța?!
-Până atunci doar cochetam cu ideea de a pleca în străinătate pentru că nu doream să mă îndepărtez de familie. Mizeriile trăite la Spitalul Ilfov m-au convins însă că nu mai merită să mai rămân în acest sistem medical defect.

«L-am auzit pe doctorul Blendea spunând „patronul nostru, Consiliul Județean Ilfov”. Acest om, care a trecut prin toate funcțiile de conducere din spital, folosea aceeași expresie și în urmă cu zece ani. Aceasta e mentalitatea celor ca el. Ei nu realizează că spitalele publice aparțin pacienților»

-Sunteți în România?
-Da, mă aflu pentru câteva zile în țară și nu-mi vine să cred că am prins exact scandalurile cu medicii falși, cu rezidenta Raluca. Cât de mult s-a degradat sistemul medical românesc!

 

Al doilea medic plecat din spital în 2015: «Un copil a murit și tatăl m-a amenințat cu extinctorul strigând că rezidenta Raluca e mai bună decât mine!»

Libertatea a discutat și cu un alt doctor care a plecat din Spitalul Județean de Urgență Ilfov. E medicul ginecolog G., care preferă ca numele său să nu fie dezvăluit.

-Doamnă doctor, când ați plecat din Spitalul Județean Ilfov?
-Am decis să plec din acel spital în 2015, în urma unui conflict cu managerul de atunci, dar și cu șefa secției unde lucram, doctorița Roxana Dragu.

-De ce?
-Eram în 2014 într-o zi de gardă și pe la orele 18:00, când mergeam prin saloane, o văd pe rezidenta Raluca vorbind cu pacientele fără să fiu anunțată. Nu era normal pentru că pe timpul gărzii e responsabil medicul de gardă și nimeni nu face nimic fără știrea acestuia.

-Asta a fost tot?
-Nu. În aceea zi am avut un caz mai deosebit, a venit la spital o gravidă, pacientă de-a doctoriței Dragu, se afla în a 37-a săptămână de sarcină. Dacă tot venise, am zis să o internez și să monitorizez activitatea fătului. După 2-3 ore fătul a murit, iar soțul femeii a făcut scandal, m-a agresat cu extinctorul și urla că rezidenta Raluca e mai bună decât mine. A venit poliția, s-a bărbatul a fost reținut. După ce atmosfera s-a calmat, am făcut un referat către manager și am reclamat prezența rezidentei Raluca în preajma pacientelor fără ca eu să fiu anunțată.

-Și ce s-a întâmplat apoi?
-Exact inversul normalului. Eu și toate asistentele și infirmierele care au fost martore și care au semnat reclamația, am fost stigmatizați și terorizați de șefa secției și de conducerea spitalului. Eu, una, nu am rezistat și am decis să plec. Acum am cabinetul meu.

-Iar rezidenta Raluca a rămas.
-Da. Nimeni nu avea nevoie să se ia de ea. Era o persoană foarte importantă în spital.

-Ministrul Sorina Pintea a declarat în conferința de presă de luni că la spital a fost depusă în 2015 o reclamație privind documentele Ralucăi Bârsan și că nu s-a făcut nimic. Știți ceva în acest sens?
-Nu știu ce s-a întâmplat cu reclamația noastră. Dar toți cei care nu ne aflam în tabăra lui Dragu am bănuit că rezidenta Raluca nu e în regulă. Din cauză că m-am luat de aceasta, mi-a fost făcută viața un calvar și am plecat. Dragu și Raluca erau nedezlipite și de neatins.

 

Citește și: 

Comentarii (30)Adaugă comentariu

A ajutat-o si asta tot din mila  •  15 februarie 2019, 17:26

2 clase in plus fata de tren este exemplul clasic de coada de topor. Iar protectoarea sa este exemplul clasic de complice si instigator. Atunci cand spune ca nu stia ca mana ei dreapta nu avea pregatirea necesara este ca si cand ar spune ca nu isi cunostea fratii sau parintii. Au lucrat indeaproape timp de 10 ani... nu 10 zile.

Ovi  •  15 februarie 2019, 20:02

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

de pe ‘ici ‘sa  •  15 februarie 2019, 20:31

este vreun domeniu de stat, fara impostori ?

Justitia „independenta”  •  15 februarie 2019, 21:08

Dragu inca nu este arestata? Sub obladuirea ei directa s-a desfasurat totul. "Rezidentiatul" impostoarei. A folosit-o pentru COLECTAREA "TAXELOR" OBLIGATORII, "LA NEGRU". 10 ani!

vasco  •  15 februarie 2019, 21:29

Chiar azi am fost externat dintr-un spital din nordul tarii,dupa o saptamana de investigatii.Atata promiscuitate,atata lipsa de demnitate si atitudine rar poti vedea in alta domeniu.Relatiile interumane ar trebui sa se bazeze pe respect reciproc,dar respectul nu se impune,nu se cerseste,pur si simplu se merita,prin atitudine si profesionalism.Pentru asta iti trebuie caracter,educatie in acest spirit.Oamenii se umilesc acceptand ofenes ale superiorilor,unii de frica,altii din lasitate sau din carierism,apoi se plang de felul cum sunt tratati.nu vezi niciodata atitudine .Ba,una de aroganta fata de cei aflati ,ierarhic,sub pozitia ta.Ne meritam soarta.

Cristi  •  16 februarie 2019, 0:33

Prin deductie logica, cand aceasta Felicia Alexandrescu spune ca toata lumea care a cunoscut o pe escroaca si a dat seama ca era falsa, inseamna ca si ea stiut, dar a tacut, ca toti ceilalti. Deci intra si ea in cercul complicilor taciti. Apoi, faptul ca a ajuns din ilfov direct in Franta, nu pare a fi mare scofala, ultimele evenimente demonstrand ca, la nivel practic, meseria de medic nu implica o dificultate excesiva, putand fi profesata chiar si de catre cei fara studii, fiind nevoie de vointa si exercitiu practic.

Cristina  •  16 februarie 2019, 1:12

***! Alexandrescu m a internat ***. Nici o ecografie nu mi a facut si seara m am intors la spital cu dureri si ***. Dna dr olteanu si dna dr dragu cred... mi au salvat viata. Iar fata aia raluca ma mangaia pe mana dupa operatie. Asa ca.... ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lari  •  16 februarie 2019, 2:01

Un medic rezident este repartizat într-o unitate sanitară ca să-și facă rezidențiatul, unitatea spitalicească în cadrul căreia este angajată, cea care o plătește, poate fi alta. Cine a plătit-o pe impostoare?

bg  •  16 februarie 2019, 6:31

Ceea ce declara d-na dr. Alexandrescu este PERFECT ADEVARAT! Dupa opinia mea, degradarea treptata si accentuata a sist. sanitar incepe (mai vizibil) dupa 2004. In sist. sanitar si in cel educational, efectele unei politici dezastruoase ( in care domina impostura, lacomia, cinismul) se vad dupa 10-15 ani. Ai nevoie de acumulari pentru ca rezultatele masurilor luate sa apara. De aceea asistam in prezent la o IMPLOZIE NECONTROLATA a sist. medical de la noi si constatam cu stupoare ca este un salt involutiv pana la abis. Personaje ipocrite, fara pregatire profesionala reala, educatie, , fara caracter, scrupule, avizi de imbogatire cu orice pret si prin orice mijloace (politicieni, oameni de afaceri, serv. secrete, administratie, politie, justitie, etc...) au ajuns sa conduca institutii ale statului pe care le-au pervertit dupa chipul si asemanarea lor, singurul scop al lor fiind: "SA FACEM BANI NEGRI pe pers. fizica"! S-a creat acel SISTEM MAFIOT mosit, crescut si dezv. de pres. T. Basescu si PD, la care au aderat si altii, ptr. ca nu-i asa: ce bine e sa faci bani fara sa te controleze nimeni (nici fiscul, nici curtea de conturi, nici serv. secrete, nici politia, nici procurorii), cu conditia sa respecti regulile sist. mafiot din filmul NASUL. Iata GAINA CU OUA DE AUR! Pacientul internat in spital a fost transformat intr-o "gasca buna de jumulit", iar sist. sanitar s-a dezumanizat si s-a intepent in coruptie (mita, trafic de influenta, falsuri, declaratii publice mincinoase, etc..).Amintiti-va de COLECTIV, de scandalul Hexi Pharma, de bebelusii infectati cu E. coli in Arges, de inf. nosocomiale din spitale, etc...In 2014, se ajunsese la o anchilozare a societatii, astfel incat, atunci cand faceai o reclamatie de malpraxis si vorbeai de ocrotirea sanat. publice, drepturile pacientului, codul de etica si deontologie medicala, parca vorbeai de planeta Marte, caci alta era realitatea (nu se respecta nimic, nici constitutie, nici legi, nici ordine de ministru). Reclamatia ta era tratata formal, blocata, ignorata, pusa la cos, iar raspunsul din partea autoritatilor friza ridicolul. Mediul de lucru sufocant, incordat, viciat, din sp. Ilfov, este tipic ptr. majoritatea sp. din Romania. Profesionistii au parasit sistemul de buna voie sau au fost obligati, si a ramas " o elita medicala" veroasa, cinica, dezumanizata, slujita de un corp medical obedient, tacut, dispus la orice compromisuri ptr. a-si pastra postul (ptr. unii, singura sursa de intretinere a familiei). Care sunt mai vinovati? Cei care TAC sau cei care FAC din sist. sanitar un dr. Mengele ptr. pacienti....

dan65  •  16 februarie 2019, 7:55

nu este de mirare aparitia impostorilor in mai toate domeniile,cand procurorii in loc sa se ocupe de cazuri reale si-au pierdut anii si resursele bugetare,cautand politicienii *** si tot felul de struti verzi pe pereti.odata scoase din sistem capete ale hidrei(Coldea,Kovesi) aflam si noi putin cate putin cu ce se ocupa SRI ul si corpurile de elita ale DNA de la Ploiesti,Oradea si Dumnezeu mai stie de pe unde.mai sunt inca de-alde Tarcea si Lazar care spera intr-u succes al blockbusterului Securistii Reloaded si de accea revenirea la normalitate are oarece sincope,dar intr-o lume aproape complet digitalizata,mistificarile si aranjamentele cat ar fi ele de secrete tot se devoaleaza in final. prabusirea HEXI PHARMA si automat disparitia unei importante sume de bani care alimenta sistemul //,dar si dezvaluirile lui Ghita au fost principalele motive care au dus la fisurarea statului mafiot creat de Basescu si pentru asta tin sa-ti multumesc domnule Tolontan(desi nu stiu daca la asta te-ai gandit cand ai inceput sa relevezi nenorocirie facute de Dan Condrea si ASOCIATII)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  16 februarie 2019, 9:32

@Cristina. Cine esti tu de fapt? Esti dr. Dragu sau impostoarea Barsan? (dupa limbajul suburban si licentios). Arunci cu laturi puturoase in dr. Alexandrescu inventand fapte inexistente? Nu tine fatuco...ne-ati prostit destul 30 de ani. Mergeti si spuneti ADEVARUL in fata procurorilor ca puscaria va mananca. Probele sunt impotriva voastra...

Andrei F  •  16 februarie 2019, 10:24

Dupa citirea acestui articol poporul pesedist are multe si mari regrete....Cel mai insemnat...Regretam ca PSD nu a castigat si Consiliul Judetean Ilfov!!!Este pentru cel putin a doua oara cand apare acestia pe radarul blogului si din pacate nici un ziarist nu- si permite sa puna si aici intrebari- cam ca la Bucuresti...Firea,Baluta,Florea...Poporul pesedist regreta ca la aceasta ancheta jurnalistica factorii politici nu sunt mentionati! Daca era vorba de PSD chiar si pe fond negativ tot am fi apreciat...Se facea curatenie...In 2012 medicii din acest spital au facut memorii la toate autoritatile de control sau decizie din Romania...Pacat ca jurnalistii nu mentioneaza si asta...Regretam ca jurnalistul Andries nu poate merge la CJI pentru ca ar fi facut acceasi ancheta jurnalistica de clasa ca in cazul copilului adoptat de Dancila...Regretam deci ca jurnalistii Ringier nu cunosc putina geografie...Ar fi aflat ca Teleormanul este totusi mai departe decat Ilfovul...Spor la cenzurat dragilor!!!

Costin  •  16 februarie 2019, 17:00

Cancerul sistemului medical romanesc sunt universitatile de medicina si clientelismul politic de tip mafiot. Cel mai privat (privat, nu privatizat!) sistem public din Romania este sistemul medical. Incompetenta a inceput sa functioneze impreuna cu impostorii, la adapostul factorului politic. Problema nu e de ieri, de azi, ci de 30 ani. Si nu numai in sistemul medical.

Sorin  •  16 februarie 2019, 18:13

Pe langa ca au salarii uriase, asteapta cu buzunarul daca nu ramai cu orele sa astepti. Pacat de valorile din medicina pe care le avem ... le vom pierde pe toate

contele de Cassa Nova  •  16 februarie 2019, 19:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  16 februarie 2019, 20:45

Domnule Tolontan va admir curajul de a spune lucrurilor pe nume si de "a sapa adanc" pentru gasirea adevarului. Daca tot sunteti la capitolul institutii bugetare si deprofesionalizarea lor, imi permit sa va sugerez un subiect foarte greu, dar care cred ca ar fi o adevarata "bomba" si anume civilii angajati (activati cu grade mari si in structuri centrale) fara studii in domeniu, in MAI, MApN si serviciile de informatii, datorita rudelor (parinti, nasi, unchi si matusi) si amantilor cu functii de conducere. Cred ca ar fi un subiect de interes pentru publicul larg daca ati reusi sa prezentati cate sotii, copii, amante, etc. au primit in ultimii ani gade militare sau profesionale fara sa fi urmat o zi de pregatire in domeniu si pe baza unor diplome obtinute dupa absolvirea unor universitati obscure. Problema cea mai mare este ca in urma valului de pensionari din institutiile care fac parte si sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta, acesti civili cu grade au ajuns in postura sa ocupe functii de conducere importante si sa fie nevoiti sa ia decizii in legatura cu subiecte despre care nu au habar. Va rog sa va faceti timp si sa va aplecati si asupra acestei probleme, pentru ca in opinia mea acest domeniu este cel mai plin de impostori cu diploma care vor duce sistemul de rapa.

Bedys  •  16 februarie 2019, 23:45

Doamna Dr. Alexandrescu are perfecta dreptate.Eu va pot spune ...(am mai spus-o dl.Tolontan si cand a fost scandalul cu Masonul fostul actualul si viitorul Director de la Sf.Maria N.Copca)...ca cel putin in Bucuresti sefii de sectii se poarta de parca sectia este a lor ,lasata din mosi stramosi si ei taie,ei spanzura,ei decid pe cine angajeaza.Si de cele mai multe ori angajeaza oameni pe care sa poata sa ii subordoneze usor,care sa nu emit pareri sau sa se ridice profesionalastfel incat se le ia locul.Din aceasta cauza avem surpriza sa gasim astfel de specimene prin spitale.PS.Ca tot veni vorba Dl. Tolontan bulgarele cu Dr. Copca , asa cum va spuneam de atunci, s-a oprit ptr ca ...a fost ,este si se pare ca va fi de neatins acest individ

Dragu  •  17 februarie 2019, 8:04

***! Daca spitalu s a grabit sa-i desfaca contractu de voluntariat insemana ca spitalu iar nu se constituie parte civila in porces... Deci, ia sa vedeti cum scapa toata lumea si noi raminem dar cu cancanul... LA INCHISOARE DRAGU

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antonia  •  17 februarie 2019, 11:02

Exista multe situatii halucinante in spitalele din Romania, dar cu un ministru al Sanatatii care vine cu declaratii tot la fel de halucinante, fara sa fie "taxat" , orice este posibil. Felul in care sunt administrate spitalele de autoritatile administrative (supuse vointei politicienilor), afecteaza grav actul medical si implicit siguranta pacientilor, dar Ministerul Sanatatii prin vocea doamnei ministru Pintea, are un singur raspuns la orice sesizare: "spitalul se afla in subordinea Consiliului Judetean, etc..." . O astfel de abordare a problemelor grave cu care se confrunta spitalele din Romania, este inadmisibila si permite ca situatii precum cea de la Ilfov, sau asemanatoare, sa se regaseasca in multe unitati medicale. Orice incercare de a sesiza si de a opri ilegalitatile care se petrec in spitale, este sortita esecului. Caracatita este mult prea extinsa si este sprijinita din pacate, de toate institutiile statului. DSP-urile sunt pline de pilele(amante, sotii, fii si fiice, etc.) politrucilor si acolitilor lor, foste croitorese, vanzatoare, coafeze, "fac cariera" in functii de inspector, sefi de servicii(achizitii, resurse umane, etc.), la fel se intampla si in spitalele de stat. Consiliile Judetene si Locale decid cine ocupa posturile in spitale, fara sa tina cont de legislatie, competente, profesionalism, totul se rezuma la bani si relatii care dauneaza sistemului sanitar. In prezent s-a ajuns la un nivel de deprofesionalizare a sistemului, atat de grav, incat nimic nu il mai poate salva de la colaps. Poate ca asa a fost "scris" scenariul! Cine stie...?!

Dan  •  17 februarie 2019, 12:35

Adevarul este ca procurorii sunt prea focalizati pe politicieni si cei din sanatate si invatamant isi fac de cap.

GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT  •  17 februarie 2019, 13:24

Medicul cu 9 clase era deosebit de util unui grup infractional organizat pentru ca "interactiona cu pacientii". Interactiona ... adica mai vorbeau si ei una alta... si nici nu lua spagi. In spitalele romanesti nici nu se iau spagi. Cine nu se integreaza si nu stie cum sa "interactioneze cu pacientul".... nasol! Emigrant scrie pe tine!

Ciprian  •  18 februarie 2019, 8:17

da, nimic surprinzător, în general, în țara noastră, competența unora este înlocuită de ***ărnicia altora, de ce??? simplu, un profesionist adevărat, nu inventat la ceasul de țară, niciodată nu va accepta să fie ***a cuiva, va avea personalitate, propria decizie, argumente pentru motivul alegerilor făcute și justețe în acțiunile sale, fără a executa ordinele ***arnice impuse de niște impostori, care se cred stăpâni pe moșia administrată. Asemenea sistemului medical, cu siguranță toate celelalte domenii sunt la fel de deficitare, pline de carențe, de astfel de apucături, de persoane și personaje... Ne mai întrebăm de ce suntem aici? suntem aici pentru că asta vrem și asta căutăm, iar oamenii girați de noi, girează la rândul lor oameni de slabă factură, nepregătiți, pilele unuia sau altuia, care conduc și manageriază instituțiile publice. Tot timpul am fost de părere că, măcar, unitățile spitalicești ar trebui conduse de manageri, ale căror rezultate sunt certificate de piață, desemnați prin concursuri corecte organizate, și nu numiți politic sau mai știu eu sub ce formă. De asemenea, un manager ales, după procedura expusă, trebuie lăsat să-și facă treaba, să-și aplice competențele deținute, doar așa sistemul de sănătate poate fi reabilitat. Doctori falși, premieri falși, miniștri falși în raport cu pregătirea cerută etc ... în curând vom afla că și țara este una falsă, nu-i așa?! trist... în ritmul ăsta, ne vom dezintegra pe cale naturală, nemai fiind nevoie să ne dezintegreze altcineva... căutăm tot felul de dușmani externi, iar în realitate, noi suntem cei mai periculoși dușmani ai propriei țări... Păstrând nota articolului, radiografia aratăcât se poate de rău, iar tratamentul pentru eliminarea suferinței încă nu-l găsim sau ne îndepărtăm tot mai mult de el...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  18 februarie 2019, 11:20

***, Ministrul Sanatatii S. Pintea nu cunoaste legislatia sau se preface? Unele spitale sunt in ADMINISTRAREA cons. judetene, nu in subordinea lor. Asta inseamna sa accepti neconditionat ca cei de la Cons. Judetean sa-ti faca politica de personal, sa se amestece in problemele strict profesionale ale spitalului? Pai, unde o sa ajungem daca ne luam dupa capul celor din politica, a baronilor locali, a celor fara minime cunostinte sanitare si de bun simt? LA FALIMENT ...si disparitie ca natiune. Nu-i vorba ca am vazut destui medici si profesori dr. reputati stand la coada la usa partidelor (si ale altor inst. imp.- nu dau nume) si care odata deveniti oameni politici ), parlamentari, uita de unde au plecat, uita de halatul alb si de pacient. Acestia, incep sa minta grosolan (uneori prin omisiune, ceea ce este si mai grav), spun tot felul de aberatii, dezinformeaza si manipuleaza opinia publica. RUSINE! La noi, posesia carnetului de partid iti asigura si garanteaza ascensiunea in cariera prof. (ca pe vremea lui Ceausescu). In democratie, profesia nu se disociaza de fct. politica, nu pentru asta sunteti medici si ati fost trimisi in Parlament si cu votul propriilor pacienti, nu numai prin vointa sefului de partid (caruia ii pupati mana). Prin atitudinea voastra (nedemna, pasiva, obedienta, meschina) , sunteti partasi la tot ce se intampla rau astazi, in sanatate. Si pentru ca nu aveti constiinta, uitati-va la voi ca aveti halatul alb patat de sange nevinovat. Pentru ce o faceti? Pentru BANI...Chiar merita? Altceva nu mai conteaza? SPER, ca atunci cand tot mai multi romani vor constientiza acest lucru, veti avea si rasplata acestui popor chinuit si martirizat. Roata vietii se-nvarteste..tac, tac, tac...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florea  •  18 februarie 2019, 11:41

Trist, dar asta nu e nicio stire, oricine stie ca asa se intampla in institutiile de stat, si nu ma refer doar la primarii, ministere, ci si la spitale, scoli, etc. Esti mai rau decat praful de pe talpi daca nu te afli in gratiile sefilor. Si la privat se mai intampla, dar acolo firmele accepta asta pe cheltuiala lor, pe cand la stat tot timpul e pe cheltuiala cetatenilor. Nu suntem o societate in mare meritocratia sa aiba vreo valoare, cum am putea fi cand pe ditamai scaunul de prim-ministru e cocotata o persoana care nu poate vorbi corect gramatical?

PaCiEnTuEdEvInA  •  18 februarie 2019, 13:20

MS şi establishmentul medical au pretins că în spitalele publice siguranţa şi drepturile pacienţilor nu ar fi puse în pericol. Însă au fost descoperite (până în prezent) 3 breşe majore: 1. contractul de voluntariat, pentru persoane fără calitatea de medic; 2. contractul de gărzi pentru rezidenţi, prin care aceştia pot practica necontrolat activitate profesională de medici specialişti, fără a avea această calitate; 3. contractul de cercetare, prin care cercetători fără drept de consultare a pacienţilor, îi supun pe aceştia la studii clinice şi experimente neautorizate şi la alte abuzuri, primind personal sume fabuloase de la industria pharma, iar pe de altă parte bugetul de asigurări de sănătate este fraudat prin plata ilegală a „cercetătorului” – tot la Spitalul Judetean Ilfov!!! „Medicul care ar fi făcut respectivele studii NU AVEA DREPTUL SĂ CONSULTE PACIENŢI” (www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/ancheta-la-spitalul-judetean-ilfov-dupa-un-studiu-clinic-580882 ; www.romaniatv.net/ancheta-la-spitalul-ilfov-dupa-ce-26-de-gravide-au-fost-implicate-intr-un-experiment-medical-ciudat_461411.html). Câte mai urmează în acest haos din sistemul medical, scăpat de sub control, iar MS nu introduce în Parlament o nouă Lege de reformă a sănătăţii?

anonim  •  19 februarie 2019, 13:24

dupa cum vad eu toata lumea comenteaza desi nu sint impotriva dar nu sa gindit nimeni citi bani au in conturi si va plingeti ca nu sint bani la buget parca traim in tara prostiei unde sint plini de escroci,hoti si "invazia omultilor rosii"(politicieni corupti) adevarul in totdeanuna doare.

Bogdan  •  19 februarie 2019, 20:35

Astea doua cam seamana intre ele sau mi se pare mie??

Dan  •  23 februarie 2019, 20:49

Fapte 1. un sef de sectie( daca stie medicina) stie ca un absolvent de 8 clase NU ESTE MEDIC 2. seful de sectie nu are PUTERE fara manager 3. as sta 10 ani fara sa am diploma , numai pentru bani 4. as risca impostura numai pentru bani 5. as inlatura alti medici din spital , daca ma impiedica sa produc bani 6. este singura sectie din spital care are conditii hoteliere apropiate de spitalele private 7. deci pot sa internez paciente cu situatie financiara buna Intrebari 1. banii ajung la sefa de sectie , care ma acopera de 10 ani ? 2. exista o casa noua construita si care nu se justifica din salariul de medic de sef de sectie de la spital ? 3. dar sefa de sectie cum a fost numita ? de cine ? 4. o fii Eduard Armeanu ? Urmariti firul banilor...

Cornel  •  5 martie 2019, 10:55

E un caz fericit Felicia ! Si inca de doua ori ! Si-a gasit de munca si pe domensiul ei de specialitate. Credeti-ma este un caz foarte foarte fericit!

Eu si cu mine  •  19 iunie 2019, 19:28

Dr Roxana Dragu a inceput sa *** femeile gravide. Le spune ca le va asista la nastere in spitalul judetean Ilfov, iar cand le vine sorocul nu le raspunde la telefon. Medicii de la Ilfov neaga orice potentiala colaborare in prezent cu aceasta femeie. Ea nu mai are voie sa calce in aceasta unitate medicala. A incercat sa o dea cotita spunand ca acum colaboreaza cu cei de la Elias, dar nici cei de la Elias nu au vreo legatura cu ea. Daca doriti mai multe informatii direct de la una din persoanele pacalite ma puteti contacta pe mail.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează