120 de condamnați în Anglia, niciunul în România! Același procuror DIICOT care nu i-a cercetat pe colonelul SRI Predoiu, fratele șefului SIE, și pe ceilalți ofițeri din dosarul de trafic de minore „Shanghai” a ratat toți inculpații în „Academia de Trafic de Minori Țăndărei”!

După ce a clasat cazul ofițerilor de la ”Shanghai”, procurorul Olga Vrânceanu a fost promovată șef de birou în DIICOT și a cercetat cazul ”Țăndărei”, pe care l-a pierdut integral, în primă instanță

luni, 18 februarie 2019, 5:04

  1. În urma a 9 ani de proces, 26 de interlopi din Țăndărei acuzați că au exploatat copii romi în Anglia au fost achitați în România, după ce procurorul DIICOT Olga Vrânceanu a eșuat în a dovedi infracțiunile în instanță, asta în timp ce 120 de inculpați au fost condamnați în Marea Britanie!
  2. Aceeași albire a inculpaților s-a întâmplat, dar fără proces, cu cei 10 ofițeri români despre care același procuror Olga Vrânceanu întâi a spus instanțelor că au protejat o rețea de mafioți chinezi, iar apoi le-a clasat chiar ea cazul!

Investigație de Mirela Neag, Adriana Oprea, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Ce înseamnă operațiunea „Shanghai”: mafioți chinezi, ofițeri români și victime minore din România

Un grup de mafioți chinezi, sprijiniți de interlopi și de ofițeri români, unii cu funcții înalte, a exploatat sexual, în anii 2003-2004, zeci de fete minore din România, la restaurantul și salonul de masaj „Shanghai” din strada Ion Minulescu nr. 18, sectorul 3, București.

Una dintre victimele din dosarul „Shanghai” recunoștea ofițerii care treceau pe la localul din zona Timpuri Noi
Una dintre victimele din dosarul „Shanghai” recunoștea ofițerii care treceau pe la localul din zona Timpuri Noi

Cum au deconspirat investigatorii rețeaua din dosarul „Shanghai”

Pe baza informațiilor din MAI și folosind ofițeri SRI și de poliție judiciară, DIICOT a monitorizat rețeaua de traficanți, i-a înregistrat pe ofițerii români care-i protejau și a cules mărturii de la victime.

Fetele au recunoscut 10 ofițeri români, unii din elita puterii forțelor de ordine. Printre aceștia:

Ce a făcut procurorul Olga Vrânceanu în dosarul „Shanghai”

Când vine vremea să-i trimită în judecată, procurorul DIICOT Olga Vrânceanu trimite în fața instanței doar doi chinezi și doi români, care primesc pedepse minime, după ce însăși Ambasada Chinei trimite o scrisoare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Toți mafioții condamnați sunt acum liberi, bine mersi în România.

În timp ce victimele, fetele abuzate sexual, au plecat, majoritatea, în străinătate.

Apoi, în mai 2009, procurorul Vrânceanu clasează dosarul disjuns al celor 10 ofițeri protectori, „fără cercetări suplimentare”, vreme de trei ani n-a deschis dosarul, așa cum avea să recunoască abia în 2018 Parchetul General, ca reacție la dezvăluirile presei.

Avansată șefă în DIICOT

După ce clasează cazul „Shanghai”, Olga Vrânceanu este avansată în DIICOT ca șef de secție.

În această poziție de conducere o găsește cazul „Țăndărei”, care tocmai începe, la cererea poliției britanice. Vrânceanu a lucrat la dosar împreună cu procurorul Steluța Stănoiu.

Ce înseamnă operațiunea „Țăndărei”: 100% mafioți români și victime minore de etnie romă

În anul 2008, ofițerii britanici sesizează afluxul de cerșetori și infractori români, de etnie romă, majoritatea copii.

Englezii descoperă că peste 200 de copii sunt racolați din comunități sărace, din sudul României, și trecuți succesiv granițele europene până în Marea Britanie. Epicentrul rețelei este în comuna Țăndărei, din județul Ialomița.

Sărăcia este poligonul de încercare. Așa cum fetele din cazul „Shanghai” sunt recrutate din familii sărmane din Maramureș.

În ambele cazuri, rețeaua se ocupă de transport, hrană și cazare, până când minorii încep să producă bani.

Pe străzile din Anglia, copiii romi cu vârste între 7 și 15 ani sunt trimiși la furat, la cerșit sau la alte infracțiuni, în timp ce rețeaua se ocupă de strânsul banilor, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Olga Vrânceanu, care se ocupă, din partea română, de cazul „Țăndărei”.

Doi agenți sparg ușa casei folosind un berbec
Doi agenți sparg ușa casei folosind un berbec

Cum au prins investigatorii rețeaua din „Academia de Trafic Țăndărei”

Pe 8 aprilie 2010, au loc zeci de percheziții, în Anglia și în România.

La acțiunile masive din România sunt invitați 26 de ofițeri englezi și doi analiști Europol.

Ca nume de cod, dosarul se numește „Europa” în cele patru țări europene și „Golf” în UK și în România.

Dar, în spațiul public și în memoria antrenată cu amarul a polițiștilor din mai multe țări, cazul se înrădăcinează cu numele „Țăndărei”.

Iar Interpolul, la seminarele sale, vorbește despre „Academia de Trafic Țăndărei”, pentru că, pur și simplu, copiii sunt educați cum să facă bani, iar sumele lor sunt eficientizate după un business plan!

„O parte dintre victimele minore sunt deja retraficate, fiind deja depistate de către poliția britanică, iar rețeaua a fost mereu funcțională, funcționează și azi”, spune Silvia Tăbuşcă, consultant internațional și director al Centrului de Drepturile Omului şi Migraţie.

120.000 de lire pe an produce un copil din „Academia de Trafic Țăndărei”

Casele celor implicați în dosarul Golf, pline de teancuri de lire sterline
Casele celor implicați în dosarul Golf, pline de teancuri de lire sterline
Polițiștii au găsit la Țăndărei mii de bijuterii de aur
Polițiștii au găsit la Țăndărei mii de bijuterii de aur

120 de persoane condamnate în Anglia, nici una în România

Astăzi, englezii consemnează:

Astăzi, românii consemnează:

Ce a făcut procurorul Olga Vrânceanu în dosarul „Țăndărei”:  a cerut schimbarea încadrării

Din momentul raziei de la Țăndărei, aprilie 2010, procurorul DIICOT  termină cercetarea penală în trei luni și trei săptămâni.

Ori a făcut-o repede, ori a făcut-o repede.

Inițial, ea încadrează faptele celor 26 de inculpați la „trafic de minori, spălare de bani, constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinerea fără drept de arme de foc”.

Pedepsele posibile sunt de la 5 la 20 de ani.

Pe 29 septembrie 2014, DIICOT solicită „schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor”.

Noile încadrări merg de la 1 la 5 ani.

Tribunalul a respins de două ori dosarul!

De două ori, Tribunalul Harghita retrimite dosarul la DIICOT. Judecătorul Lorincz Romeo susține că procurorul de caz nu dovedește implicările clare și punctuale ale inculpaților.

„S-a dorit crearea unei imagini de ansamblu asupra activităţii grupului infracţional, fără a fi formulate acuze concrete cu privire la fiecare dintre inculpaţi şi fără a se stabili răspunderea personală a fiecăruia dintre ei”Judecătorul Lorincz Romeo în motivarea respingerii dosarului

La a doua retrimitere către DIICOT, parchetul face apel și câștigă, la Curtea de Apel Târgu Mureș.

„Magistratul de la Tribunalul Harghita căruia, prin repartizarea aleatorie a cauzei, i-a revenit cauza spre soluționare nu a analizat în mod corespunzător și cu stricta aplicare a legii conținutul rechizitoriului care se întinde pe cuprinsul a 200 pagini”Curtea de Apel Târgu Mureș

În sfârșit, procesul începe pe 25 februarie 2013, tot la Tribunalul Harghita.

Judecata durează 6 ani! Și, pe 12 februarie 2019, toți cei 26 de inculpați sunt achitați sau se constată că faptele lor s-au prescris.

Cum este posibil așa ceva aflați din Libertatea de mâine.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Florin  •  18 februarie 2019, 18:00

De-asta moare UE, nu din cauza lui Farage, Le Pen si Salvini. Ei sunt doar pistolul, munitia le-o dau periferiile civilizatiei europene, acolo unde exista consimtamant sexual la 11 ani si rezidenti cu 8 clase.

Dan  •  18 februarie 2019, 18:24

Incredibil...Nu-mi vine sa cred ce citesc. Cu asa procurori, Romania nu se v-a schimba, niciodata, oricat de tare am striga, NICI O SANSA.

Victoria Tandarei  •  18 februarie 2019, 19:24

Initial voiam sa corectez ca nu e comuna (cum apare in articol), ci oras. Dupa care mi-am dat seama ca, de fapt, e un sat - un sat fara hingheri, nu fara caini. Un loc in care toti edilii din ultimii 10 ani, cel putin, s-au vazut alesi cu sprijinul interlopilor si au inchis sistematic ochii la grozaviile din jur. In care politia locala a ingropat sarguincioasa orice plangeri si s-a facut mica-mica, cat brelocul de la Lamborghini-ul interlopilor - de altfel, legenda locala spune ca la razia din 2010, trupele speciale i-au inchis mai intai pe politisti in sectia de politie (ca sa nu riste sa fie preveniti suspectii) si abia apoi au trecut la descinderi. Si tot asa ad infinitum pe lantul trofic al autoritatilor: un procuror care da chix (pare-se in mod calculat si repetat) si un judecator care se spala pe maini. Iar mesajul care vine odata cu aceasta achitare e ca e ok sa cresti un Kalashnikov in sufragerie si sa-ti construiesti o pestera a lui Alibaba in pivinita, e ok sa schilodesti si sa trimiti copii la produs - pentru ca, dupa cum puteti uita, vom da spagi si vom fi liberi. Vorba celor de la Timpuri Noi "azi serbam iar victoria / hingherii dorm si cainii latra-n mahala"

Alexandru Bocarnea  •  18 februarie 2019, 19:46

Asta e justitia din Romania !Justitie politica !

Putifar Kofar  •  18 februarie 2019, 19:48

"La a doua retrimitere către DIICOT, parchetul face apel și câștigă, la Curtea de Apel Târgu Mureș." Curtea de Apel Târgu Mureș si Tribunalul Târgu Mureș sunt niste cuiburi colcaind de complici la toate manariile din Sistem. Statul Paralel stie de ce, iar localnicii stiu si ei de ce: 20 martie 1990! Si cu 5-15 ani in urma au fost niste cazuri scandaloase pe acolo (Andreea Ciuca, din colectoare de mita catre sefia Curtii, Mircea Trofin, Camelia Bogdan), iar "vedetele" care s-au remarcat in fata presei la nivel central sunt trimise la odihna acolo "in provincie", ca sa-si faca treaba conform dorintelor Sistemului.

??????  •  18 februarie 2019, 21:10

Domnul Tăriceanu a zis că în România justiția comite abuzuri, ?

r adu  •  18 februarie 2019, 21:16

Ce cataclism le poate schimba modul de gândire al unor asemenea oameni cu funcții importante (pentru societate) în Organele de Ordine Publică și Autoritate Judecătorească ??? Cum se va putea schimba ADN unor asemenea persoane??? Acum (acum descoperim existența lor) avem ......falși doctori, falși ingineri la Construcții, falși doctoranzi, falși generali, falși asistenți medicali, falși profesori, falși juriști, false medicamente, mâncare falsă, sâni falși, fese false, ......... Oare ce mai este real ???

Spectator  •  18 februarie 2019, 23:11

"120.000 lire produce un copil pe an". Eu cred că UK are o problemă mai gravă decât condamnarea acelor interlopi. La asemenea venituri prinzi unul și 2 îi iau locul.

Cătălin Tolontan  •  19 februarie 2019, 7:57

@Florin: Da, e dureros, însă aceeași Europă estică oferă milioane de oameni de curaj si muncitori, care lucreaza fie in tarile lor, fie in Vest. Nu exista natiuni damnate, generatiile se schimba si e vital sa nu renuntam la speranta. Romania se va insanatosi.

bg  •  19 februarie 2019, 8:01

Spune-mi cu cine te-nsotesti, ca sa-ti spun cine esti! Asa si cu acesti politisti, procurori, judecatori corupti care devin complici la faptele abominbile ale unor interlopi nemilosi. Pentru ce? Pentru BANI, BANI, fara numar...cu orice pret, in orice conditii. Dupa 1990, unii romani (de-ai nostri) si-au scos "la taraba" tot ceea ce puteau sa ofere contra cost (ca de, am intrat in economia de piata) si ceea ce credeau ei ca detin pe pers. fizica prin functia ocupata. Unii directori de intrep. au scos la vanzare fabricile, utilajele au fost date la fier vechi, iar banii au fost impartiti cu acesti interlopi. Ce fabrica era la Tandarei si acum nu mai este? Si pentru ca au vazut ca se poate, iar afacerea este f. profitabila si institutiile statului dorm cand vine vorba de apararea interesului general, au mers mai departe la trafic de copii, cersetorie, prostitutie. Tandareiul este plin de viloaie de prost gust, opulente, nelocuite de parca este un oras fantoma. Acesti interlopi si-au vazut nestingheriti de "afacerile" lor fara sa-i intrebe nimeni nimic pentru ca ei s-au dus si au cumparat bunavointa, mila, constiinta unora, de la "TARABA NATIONALA" unde oferta este f. generoasa. Lucrurile sunt SIMPLE, numai autoritatile le vad complicate...stiti drepturile omului, nediscriminare, minoritati...Este HOTIE pura!

Florea  •  19 februarie 2019, 10:01

Si-a gasit tudorel urmatoarea propunere la sefia DNA, numai sa nu se fi pensionat doamna olga de atunci

Andrei F  •  19 februarie 2019, 15:42

Din aducere aminte.....In dosarul Shanghai ati laudat acest procuror.Ne-ati spus ca dosarul a fost disjuns si partea mai grea si mai dureroasa a fost ingropata dar totusi Vranceanu a obtinut condamnarile in primul dosar,Wang facand cativa ani de puscarie....Acum ne spuneti ca tot Vranceanu a condus ancheta si in dosarul disjuns...Acum vin problemele...Oricine cat de cat familiarizat cu procesele stie ca partea de dosar care a fost clasata OBLIGATORIU a fost confirmat de procurorul ierarhic superior...Cine este?A doua problema este cine a putut sa secretizeze acel dosar incat ramane secret si acum?Firul e clar si se vede...As fi curios sa aflu ce dosare are acum in lucru procurorul Vranceanu ca dincolo de vinovatie-o fi sau nu- e clar ca procurorul Vranceanu primeste un ,,sah,,-atentionare cu intoirziere de 10 ani...-------Alta problema....Englezii trateaza justitia romana la si altii si in cazuri mai vizibile...De asta ati putut mentiona fugarii din Serbia,Madagascar,Costa Rica dar nu si Marea Britanie...Cei din Marea Britanie sunt de alta culoare...

Andrei F  •  19 februarie 2019, 15:47

Si sa te ,,inspiri,,de la Tapalaga?

Comentează