Mulțumim că citiți! Vă recomand 7 articole pentru acest weekend

Dintre toate articolele scrise în Libertatea de către colegii mei în săptămîna care se încheie, vă recomand câteva

sâmbătă, 16 martie 2019, 5:40

1. ”Satul este practic un cimitir imens peste care viața de azi a spălat durerea cu alte dureri capitaliste”.

Reportajul Andreei Archip din Basarabia, din localitatea construită practic peste lagărul de la Mărculești, unde au fost exterminați 20.000 de evrei în anul 1941. Libertatea a aflat că dosarul ”Moscova 2” conține rapoarte oficiale zguduitoare despre drama acestor oameni.

2. ”La un calcul pesimist pentru ea, medicul fals Raluca Bîrsan pleca acasă cu 4.500 de euro pe lună numai din mita adunată de la pacientele din spital. Nu cumva voluntariarul e păstrat de către șefii de secției ca să controleze medicii obedienți și să-i alunge pe cei incomozi”.

Editorialul Mirelei Neag despre felul medieval în care relația dintre mogulii sănătății și medicii obișnuiți îi face pe aceștia din urmă să plece din țară, lipsiți de o condiție profesională demnă.

3. ”E foarte greu să admiți că femeile pot gândi cu propria minte, sunt creative intelectual și mai pot să și conducă astfel de bărbați”.

Descoperirea Florinelei Iosip, jurnalistul care a luat la mână conducerile facultăților din România, descoperind că, din 85 de universități publice, doar 3 sunt conduse de rectori femei.

4. ”Autoritățile promit că schimbă legea după ce unul dintre orfani nu s-a lăsat și a dat în judecată statul, iar cazul a fost expus de ziar”.

Continuă investigația Adrianei Oprea despre felul în care copiii aflați în grija statului român au ajuns la vârsta la care luptă singuri ca să primească un tratament corect din partea autorităților.

5. Cum nu se face jurnalistm: ”Ai textul pregătit și acuma îți cauți numai personajele”.

Un articol trist, dar necesar, bine documentat, realizat de Aurelian Botezatu și Daniel Ionașcu, despre felul în care chiar și cea mai importantă revistă germană de business apelează la stereotipuri când e vorba de România.

6. ”Grădina de sticlă a Tatianei Țîbuleac nu vrea să-ți ia ochii sau să-ți demonstreze ceva, ci te ia-n considerare ca partener de dialog”.

Recomandările culturale ale Mirelei Petre, care apar în fiecare marți în Libertatea și pe libertatea.ro.

7. ”În nici una din serile cât i-am ținut companie, în frigul deloc domol pentru o treaptă exterioară, n-a făcut mai mult de trei euro. Trei euro pe seară pe scările unui miracol gotic vechi de 400 de ani”

Portretul realizat la Paris de Oana Moisil unui român fără adăpost, care trăiește pe treptele unei catedrale, însoțit de prietenul său, câinele lup Max.

Comentarii (9)Adaugă comentariu

Vlad  •  17 martie 2019, 11:50

Constat cu "uimire" că una scrii *** Tocmai am văzut niște bannere cu realizările PSD. Deci, sunt corupți și răi, dar nu când dau bani. Nu e vina ta, care ești șef peste politica editorială, ci ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  17 martie 2019, 12:04

Ați zice și că la rubrica domnului Ioanițoia și chiar și a lui Tolontan, unde nu sunt publicate chiar toate comentariile, redactorii sunt obișnuiți și ca pe vremea cenzurii , ?

??????  •  17 martie 2019, 23:17

@ Atacatorii ar putea încerca să vă fure informațiile de pe blogsport.gsp.ro (de exemplu, parole, mesaje sau cărți de credit). Aflați mai multe NET :: ERR_CERT_DATE_INVALID ? Ce opinie aveți ?

bg  •  18 martie 2019, 7:04

Vă mulțumim pentru că încă mai scrieți! Am senzația că presa a acceptat un fel de botniță și lesa pusa de autorități prin politici eni.

Ervin  •  18 martie 2019, 7:52

@?????? Știați ca oameni de bine ar putea încerca să vă facă cadou 10000 de euro sau alte CASTIGURI MARI dacă petreceți mai mult de 15 minute pe blogsport.gsp.ro ( de exemplu o Dacia Logan sau un lingou de aur de 100g ) Trageri la sorti zilnice pe WWW.TROLIISUNTPROSTI.RU sau pe WWW.PSDPCR.RO

victor L  •  18 martie 2019, 20:16

dle Tolontan, unii dintre noi citim cu mult inainte de a te naste. Si o facem din placere. Asa ca vorbele tale sint ofensatoare.

Adrian B  •  19 martie 2019, 7:38

Tolo, mulțumiri ,strângere de mâini și recomandări se fac numai în armata si politică.Concret , niciunul dintre articolele enumerate mai sus n-au reușit să schimbe ceva în țară asta.Niciun ziarist de investigație dintre cei enumerați nu a reușit să facă o treaba in stil " german" , sa meargă cu anchetă de la A la Z , adică să atingă punctul nevralgic al sistemului corupt.Tolo, Imi pare rau sa-ti spun , dar la fel de superficial în anchete esti si tu. Heirupist la început, apoi lasi balta șantierul. 1. Cazul " Secureanu", ai descoperit cine era in spatele lui?Dar cine era amicul lui de la SRI ( sau care lucrase în SRI)?Cei care l-au girat pe Secureanu , cine sunt? Nume , prenumele si pozitia lor in sistem. 2. Cazul " Hexipharma" , ai descoperit cine erau băieții deștepți din serviciile secrete care se aflau în spatele afacerii ? Nuuu!!!!Ba ca SRI, ba ca SIE, sau poate fosta Secu? Nimic concret. 3. Dacă celebrul caz " Ridzi" ajungea în mâinile unor jurnaliști gen Bernstein sau Woodward , oare ce se intampla? Iti spun eu, Basescu & Co. erau istorie in maxim o luna de la aparitia dezvăluirilor din presa.Dar s-a mers mai departe cu investigația, ?Nu, la fel ca-n cazurile Secureanu sau Hexipharma , pionii au fost sacrificați iar cazul închis.Baietii deștepți si-au facut alte afaceri cu alți pioni de sacrificiu in frunte. Drept dovadă, Base & Co. sunt bine mersi si cu bani in cont. Tolo, de ce nu ai mers mai departe cu anchetele? Comoditate, frica sau alte motive? Deci , decât să ne dai recomandări, mai bine tu & Co. va suflecati mănecile si ati termina anchetele incepute.

Adrian B  •  19 martie 2019, 9:32

@Hexipharma.Tolo , ce parere ai de noul scandal? Aceeasi baieti destepti nedescoperiti , dar alti pioni care o sa deconteze in justitie. Deci am avut dreptate in cazul anchetelor jurnalistice neterminate.

fatadelapagina5  •  19 martie 2019, 16:51

presa tabloida care se joaca de-a investigatiile. asta nu ma mai apucam sa citesc. ceva recomandari de la stirifierbinti nu aveti? ca si pe aia ii citesc la fel de mult ca pe tabloide.

Comentează