CAZUL DIICOT CEAUȘIST. Horodniceanu nu are regrete pentru incriminarea pe degeaba a redactorului de la Radio Romania și spune că Libertatea scrie despre el pentru că și-a depus candidatura la „funcții importante în structura Ministerul Public”!

Într-un drept la replică trimis către Libertatea și pe care-l publicăm integral la finalul articolului, procurorul Horodniceanu susține că investigația jurnalistică este ”defăimătoare”

joi, 18 aprilie 2019, 9:42

Daniel Horodniceanu numește ”presupusa mea eroare” faptul că a fost șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și că a semnat apelul cazului în care DIICOT a pierdut de două ori în instanță dosarul în care a incriminat-o fără vreo bază legală pe jurnalista Radio România Gabriela Scraba, pentru că aceasta a furnizat informații publice.

Într-un drept la replică trimis către Libertatea și pe care-l publicăm integral la finalul articolului, procurorul Horodniceanu susține că investigația jurnalistică este ”defăimătoare” pentru că vine ”într-o perioadă în care mi-am depus candidatura pentru ocuparea unor funcții importante în structura Ministerului Public”.

de Adriana Oprea și Cătălin Tolontan

Procurorul susține că nu el a semnat adresa prin care Tribunalul București era anunțat că DIICOT face apel la decizia judecătorilor de respingere a acordului vinovăției Gabrielei Scraba.

”Nu am semnat adresa de declarare a apelului, dar acest lucru este nerelevant, pentru că nu exclud că aș fi semnat-o dacă ar fi ajuns în mapa zilnică de corespondență, după o verificare prealabilă cu procurorul de caz și procurorul-șef de secție”, susține fostul șef al DIICOT.

Libertatea a consultat însă, înainte de publicare, documentul în arhivă și a văzut documentul care e datat 16.03.2018, în dreptul celui care aprobă adresa de declarare a apelului apar, negru pe alb, numele și funcția: ”Daniel-Constantin Horodniceanu, șef Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”, plus semnătura.

L-am sunat pe Daniel Horodniceanu.

– Domnule procuror, noi am văzut documentul unde apare numele dumneavoastră când înștiințați tribunalul că veți face apel.
– În debutul activității mele, aveam și 500 de documente în mapă, pe care trebuia să le semnez zilnic.

– Sunteți convins că nu l-ați semnat?
– Era numele meu pe adresa de apel, dar era și semnătura mea acolo? Poate a semnat unul dintre adjuncți. Trebuie să verificăm. Voi face o solicitare la Tribunalul București, să-mi trimită o copie după document și să văd a cui este semnătura.

– De ce ne suspectați de rea-credință?
– Și anul trecut, domnul Tolontan a publicat ceva la fel, dar vreau să cred că e doar o coincidență.

Dreptul la replică trimis către Libertatea de fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu:

Comentarii (15)Adaugă comentariu

gica  •  19 aprilie 2019, 0:44

Horodniceanu este *** daca spune ca –" Sunteți convins că nu l-ați semnat?" "– Era numele meu pe adresa de apel, dar era și semnătura mea acolo?" Esti procuror si doresti sa convingi ca a semnat alta persoana. Ce cauti tu in procuratura "***"? Am un milion de draci si nu mai pot continua pe un ton normal. P.S.Horodniceanule, daca ajungi in" functii importante",pui tot alte persoane sa semneze acolo unde este numele trau? Daca da, SA MORI TU CA ESTI PROCUROR SI NU UN PARVENIT ORDINAR.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Toader  •  19 aprilie 2019, 7:22

Cînd te gândești că noi, muritorii de rînd, putem fi băgați la zdup pt semnătură falsă. JUSTIȚIE≠DREPTATE, să nu confundăm. Dreptul Roman, Codul lui Napoleon - un imperiu sclavagist și o dictatură - modele bune. E vorba de 500 de suflete, cîte nevinovate?, nu de 500 de documente.

Dan  •  19 aprilie 2019, 8:17

Ce poti sa comentezi... decat sa spui ca sunt *** oameni care au prins un scaun bun si calca si pe mama si pe tata in picioare. Teoria stalinista practicata de comunisti dula razboi.Nu are simturi umane iar ca procuror/judecator trebuie sa te uiti in dosar despre tot cazul. Golanul de sef care a cheltuit 115000eur pe deplasari din ban public ...striga hotii. Ca n Romania. Am spus Golan...pt ca orice om cu bun simt ar fi facut toate escapadele in toata lumea cu Economic class. Ar fi fost ok. I ar tu ca judecator ...tii cu ursul din padure . Doamna care a facut plingerea are in intretinere ..***..un copil *** si o baba de 80 ani ..nenorocitule. le ai nenorocit viata 2 ani si mai mult. Sa dea Dumezeu si tie la fel.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  19 aprilie 2019, 8:22

Ma deranjeaza foarte tare faptul , ca politicienii si mai marii acestei tari , desconsidera romanii in mod constant ! Adica "nu am semnat , dar nu exclud ca am semnat" ???

unul mai slab ca tine  •  19 aprilie 2019, 9:26

Pe Hodor... asta nu il trage nimeni la raspundere pt cheltuirea nejustificata a banului public? Face apeluri peste apeluri din banul nostru desi nu stie Constitutia si nici nu plateste un angajat sa i-o citeasca... In loc sa fie retrogradat, el vrea avansare... Calitati umane, ioc, cunoasterea legilor, ioc, probabil ca daca constitutia ar fi mincare ar cunoaste-o pe dinafara

ticbis  •  19 aprilie 2019, 14:08

Frapeaza pana la uluiala tupeul acestui procuror, care declara cu o seninatate sideranta, citez: "Personal,chiar dacă acum părerea mea nu are importantă, fără a cunoaste regulamentele de ordine interioară ale altor instituții si negăsind expres în lege acest aspect, opinez că modul în care se cheltuiesc banii publici ar trebui să fie o chestiune publică." !!!:))) Cu alte cuvinte, domnul procuror admite ca habar n-are statutul juridic al diferentelor dintre notiunea de "informatie publica", versus cea de "informatie secret de serviciu sau nepublica". Mai mult, admite ca, totusi, publicarea cheltuielilor unei societati bugetare, de stat, ce functioneaza eminamente din bani publici, NU nu se incadreaza in categoria "informatii confidentiale sau secrete" si NU incalca nicio lege in vigoare, indiferent ca e vorba de salarii, prime, bonusuri, cheltuieli de protocol, bilete de avion, facturi de cazare sau deconturi la mesele de la restaurant!!! Pentru o societate 100% bugetara, astea sunt INFORMATII PUBLICE si, chiar daca nu sunt publicate de catre institutia respectiva, ORICE CETATEAN roman le poate solicita printr-o simpla cerere, conform Legii 544/2001, actualizata 2016, privind liberul acces la informatiile de interes public. De aici, se nasc urmatoarele intrebari adresate domnului procuror: 1. Daca nu cunoasteti nici macar diferenta dintre notiunile de "informatie publica" si cea de "informatie nepublica sau secret de serviciu" si cazurile in care acestea se aplica sau nu, ce v-au invatat profesorii la Facultatea de Drept si la cursurile de magistratura? Cum v-ati promovat examenele si cum ati reusit sa va obtineti diplomele? 2. Daca nu cunoasteti notiunile amintite mai sus; mai mult, daca opinati ca Doamna jurnalista de la Radio n-a incalcat nicio lege facand publice acele informatii; DE CE ati inculpat-o penal si de ce ati trimis-o in judecata? Pe ce baza? Mai mult, de ce ati semnat recursurile intr-o speta in care, conform propriilor dvs afirmatii, opinati ca N-A incalcat NICIO LEGE? 3. Cate persoane ati inculpat in cariera dvs, (din necunoasterea legii, desigur; nu din obedienta politica sau interes personal, n-asa?) convins fiind ca sunt NEVINOVATE fata de LEGE? Cate cazuri de genul Gabriela Scraba aveti pe constiinta? Cate destine ati distrus? Cati astfel de "vinovati" ati bagat la puscarie si le-ati distrus destinele, carierele, familiile, viitorul? 4. Ce credeti dvs ca va califica pentru ocuparea unor pozitii si mai inalte in magistratura romaneasca si europeana? Aveti si alte "performante" profesionale, sau numai d-astea cu "terorism si crima organizata" gen Gabriela Scraba? 5. Dormiti bine noaptea, domnule "procuror"??? As putea itera in continuare alte o suta de intrebari, dar mi s-a facut deja greata. Vai mama ei de tara romaneasca si vai de romanii care n-au parasit-o definitiv, inca... Unde esti tu, Tepes Doamne...???

ticbis  •  19 aprilie 2019, 16:54

Post Scriptum la comentariul anterior: Il informez pe domnul "procuror" ca, intr-o tara normala, NICIUN Regulament de Ordine Interioara al oricarei Institutii Publice, NU poate depasi cadrul LEGII. Prin urmare, domnul "procuror" n-avea nevoie sa cunoasca Regulamentul de Ordine Interioara al societatii publice de Radio, ci doar sa stie LEGEA in baza careia acesta a fost adoptat! Sau, daca N-O cunoaste nici pe asta, trebuia mai intai S-O CITEASCA si S-O INVETE; abia apoi sa indrazneasca sa faca dosar penal oamenilor nevinovati. Ce NU intelege individul asta este ca, din INCOMPETENTA lui profesionala, cetateni fara NICIO vina legala infunda puscariile!!! Dupa parerea mea, faptul ca "procurorul" asta NU pricepe nici macar acum ca-si bate joc de propria lui meserie, n-ar avea nicio importanta; n-ar fi singurul in postura asta; sunt sute si mii ca el in Romania. GRAV si de NETOLERAT este ca, urmare a incompetentei lui, distruge vieti, familii, cariere si destine ale cetatenilor nevinovati! Banuiesc ca-ti trebuie o doza enorma de nesimtire, de rautate nativa si de cinism gregar, ca sa poti trai cu o asemenea constiinta incarcata... In fine, astfel de "caractere" sunt multe in instorie... si in teroarea nazista, si in intunericul totalitar comunist... De fapt, astfel de regimuri nici n-ar putea functiona fara ei...

17 Nentori Tirana  •  19 aprilie 2019, 21:36

Pentru tontolani: a gresi e omeneste, a persevera in greseala e diabolic. Greseste generalizind - titlul „Diicot Ceausist“ ! - prezentind un singur caz, alegind si falsi vinovati – procurorii – aceeasi in care dau azi psd-istii si toti cei cercetati. Apoi revine, persevereaza, alaturi de „comentatori“, manipulind clar ! Din opinia mea care asteapta de doua zile moderarea rezum: 17 Nentori Tirana •17 aprilie 2019, 21:42 Comentariul tău așteaptă moderare. De la o greseala trec toti – inclusiv Tolo – la generalizari. Suspect este ca Tolo trebuie sa stie, vede, lasa impresia ca citeste comentarii, dar tace milc ! ... Din Tolo: Miticulescu a trimis trei „plingeri“. Plingeri e un termen poate intentionat gresit ales, Miticulescu a formulat probabil acuzatii grave, fara scrupule si raspundere caci miticu la ce pregatirea are ... putea spune si ca, dupa opinia lui, a fost afectata securitatea nationala, caci cine stie ce date a mai furat si cui a mai trimis hotul de date informatii secrete----- Ce vina au procurorii ? Ce vina au cei 4 cu pistoale, „alegici“ la pisici ? Decid ei ca trebuie sa-i scoale familia unei doamne la 6 dimineata ? Mai mult NU ! Intra in obligatia lor sa cerceteze si sa acuze daca gasesc ceva ori inregistreaza marturisiri ! Vina ? Doar daca intrau in apartamentul vecin ! Este clar ca doamna – cu atitea probleme, luata pe sus la 6 diminineata – era in stare de soc si a recunoscut poate si ce n-a comis,a semnat orice, inteleg ca a ajuns la o intelegere ca sa se termine repede tot bilciul si sa poata pleca acasa. Surprinsi de marturisiri or fi fost poate si avocatii si cei care o judecau. Superficialitate ! Eu vad un lant de circumstante nefericite, o exceptie, nu o regula – una astfel ca toti comentatorii sa ajunga la concluzi ca Justitia e varza, ca nu exista, unii ajung iar la Soros si „unul cu numele – o fi penibil ? - Werner“, la Lazar, un tontolan poate ajunge chiar la „Diicot Ceausist“, fara sa-i doara capul !!! Nu-i clar ca e o greseala ? Un caz ! Unul singur descris ! De unde pina unde si cu ce logica ajungem sa generalizam ? ------------------- PS mai sus ajunge unul la "teroare ***" ! Si nu,draga ticbis, procurorul avea dreptate, transparenta ar trebui sa existe dar nu exista nici macar o obligatie a primarilor de a face publice toate cheltuielie si protocoalele sedintelor. Bine, daca intrebi de contractul X, Y, Z, ar trebui sa-ti raspunda, dar trebuie sa stii de aceste contracte. Dar ce prostii vorbim aici ? Nici nu stim daca Firmele Primariei Bucuresti functionaeaza legal ! In plus pot exista reguli interioare - este de mult interzis furtul de date. Plus, o primarie nu poate avea informatii secrete, nici strategii secrete, pe cind un post national de tv ori radio ar putea avea. Procurorii chiar nu puteau stii ce-a mai furat saraca femeie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala  •  20 aprilie 2019, 14:08

Esti foaarte #rezistent la necazul altuia!Zii Doamne fereste,sa ai de-a face cu asemenea"magistrati"!

cucuveaua de la pagina 5  •  20 aprilie 2019, 16:33

t0l0ntan, aceasta firea pandele a jurnalismului de investigatii, descopera cu intarziere de vreo 10 ani si cu uimire maxima ca procurorii sunt nu stiu cum. Posibil sa se scufunde corabia sau ceva... csf, ncsf.

Daniel  •  21 aprilie 2019, 7:50

Citesc comentariile unora si ma sperii. De fapt, inteleg acum ca multi romani au ales sa paraseasca tara si din cauza unora care gandesc cu dosul, nu cu capul. Ar trebui sa treaca si ei prin ce a trecut d.na Scraba si poate vor intelege ceva. Informatiile din radioul public, alea cu shaful care se tragea pe banii nostri la business class, sunt, ca sa zic asa, mai mult decat publice. Ar fi trebuit ca cei din conducerea TVR.ului sa le publice pe site, sa aiba acces la ele tot poporul finantator. Lui Horodniceanu&Co le.as sugera sa.si dea demisia. Ceea ce, evident, nu se va intampla. Domnilor de la DIICOT le.as spune doar atat: tara geme de infractiuni (interlopi care actioneaza in grupuri organizate si care comit infractiuni de crima organizata), iar voi umiliti oameni fara nicio vina. De demisie au auzit anchetatorii astia? Daca nu, sa le fie rusine! Macar atat.

Demisia lu Horodniceanu se impune!  •  22 aprilie 2019, 14:29

revoltator cum vede omu asta lucrurile acum, dupa ce e personaj de ziar: personal, el crede ca sint informatii publice informatiile despre cum se cheltuiesc banii publici!!! Pai e bine asa, domnule, sa spui acum ca personal crezi ca ar fi trebuit sa stii legea mai bine si sa n-o calci in picioare pe doamana numai pt ca ti-a cerut seful ei sa faci asa?! Nu are nicio rusine si nicio remuscare dar vreas a avanseze cit mai sus si cit mai repede. Oribil.

Moise Gargarguran  •  22 aprilie 2019, 23:13

Domne blogare justitiaro-progressist Tolontane, in primul rand cele mai calduroase felicitari ptr cresterea exponentiala a quantitatii de comentarii validate, 12 mii de comentarii e o cifra frumoasa. Sau am gresit cu 3 zerouri? In fine, nu importa. Deci ce se-ntampla, de ce am reintrat pr acest stralucitor blog la sectiunea comentarii cenzurate? Deci am cetit in revista umoristica Doidoi pacum ca Curtea Supremă a sesizat Curtea de Justiție a UE în Gala Bute. Procesul a fost suspendat. Deci pa scurt o re-evaluieaza curand. Propunerea mea care este, deci cum vine sa organizati matale o massa rotunda festiva, la care sa invitati pa Doamna Doctor Procoror Uieropean Codruta si pa domnul Lazar (disident anticomunist si champion anticorupt, medalieat Doidoi, ocaziune cu cari sa preschimbati impresiuni din munca mneavoastra comuna si desigur ptr ca sa inchinati un pahar de viziky sub tabloul Capitanului mneavoastra ptr Alte Coordonate Istorice. Hai va rog, da? Pup dulce si respect enormissim ptr revista colorata Libertatea!

Vlad  •  23 aprilie 2019, 19:15

A fost doar o presiune. Dar documenteaza-te despre faptul că în provincie procurorii, ofițerii judiciari și judecătorii iau masa împreună, fac excursii împreună, etc. Și împart dreptatea cum vor. Așa că ce a făcut Horodniceanu este o cutumă, ca să spun așa. Deci, înapoi la aparițiile incendiare ale Doamnei Reghecampf.

Taxator de tramvaie  •  25 aprilie 2019, 0:56

Ce este asta sa semnezi 500 de hartii zilnic? Dar ce esti tu? Masina de semnat? Dar poate nu citesti bine ceva si distrugi o viata. Daca asa se face justitie in Romania nu e de mirare ca toate *** scapa pe erori de procedura si dosare facute la misto. Pana la urma in acele hartii sunt vietile unor oameni. Dar tocmai dispretul asta fata de individ este trasatura esentiala a comunismului. Titlul este bun. Exact ceausist este si raspunsul. Pentru dansul alea erau niste hartii, niste numere, niste cifre. 500 pe zi? Mare branza!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează