Cum a descoperit o mamă că a fost căsătorită cu un violator în serie. Tatăl lega abuzul sexual al fetei sale de notele slabe de la școală! Instanța a decis că poate fi judecat în libertate

Bărbatul lega abuzul sexual al fetei sale de notele slabe de la școală! A făcut trei victime, susțin procurorii, dar instanța a decis că poate fi judecat în libertate!

joi, 25 aprilie 2019, 11:05

de Mirela Neag, Adriana Oprea, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Într-o seară de toamnă a anului 2016, în Bacău, o mamă divorțată ia telefonul fostului soț, care mai
venea pe la ea ca să-și viziteze fiica. Femeia avea o suspiciune.

Căsătorită cu un violator în serie

Pe telefon, mama vede un filmuleț în care fostul ei soț, aflat în concediu cu actuala prietenă a lui și cu fata acesteia, o trimite pe femeie la plimbare, “să îi ia ceva de la magazin”.

“Apoi o cheamă pe fata acesteia, de 12 ani, în pat, obligând-o să-i facă sex oral”, povestește procurorilor ce vede pe telefon.

În fața imaginilor cu fostul soț, ea se sperie. Pentru că, derulând mai multe senzații și capete de informații mărunte, mama realizează că propria fiică, rodul căsniciei cu același bărbat, omul cu telefonul, ar putea fi o altă victimă.

De fapt, lucrurile stau mult mai rău. Femeia e pe punctul de a afla că a fost căsătorită cu un violator în serie al minorilor.

Procurorul Cătălin Olivian Ionașcu a strâns probele

Bărbatul a făcut trei victime, susțin procurorii. Are 48 de ani, e din Bacău și Libertatea nu-i publică
numele, ca să nu se poată asocia nicicum cu victimele, a căror identitate trebuie protejată, înainte de orice.

Când procurorul băcăuan Cătălin Olivian Ionașcu a pus cap la cap faptele, povestea fiecărei fete a ieșit la iveală.

Fiecare relație cu o femeie adultă a bărbatului a însemnat și o victimă minoră. Două fete de 12 ani și una de 4 ani au fost violate, fiind obligate să-i facă sex oral.

Ziarul a decis să nu intre în detaliile sordide, căci scenele descrise de copii și de procuror sunt
îngrozitoare.

Infernal e mecanismul manipulării pe care l-a folosit bărbatul.

foto: Tatăl violator, desenat de fiica abuzată

“Nu suport zilele de miercuri, tata mă pune să fac anumite lucruri dacă iau note sub 8”

“Mi-am dat seama că e ceva în neregulă, mai ales după ce văzusem acel filmuleț, așa că m-am hotărât să
acționez”, a explicat, pentru Libertatea, mama care a descoperit filmulețul și s-a dus la poliție.

Ea intuise pericolul și o rugase pe propria fată de 12 ani să-i povestească dacă tatăl ei o agresase
vreodată. S-a izbit de un zid de teamă.

“I-am zis să-mi deseneze, n-a vrut, apoi, încercând mai mult timp, a acceptat să scrie într-un jurnal. I-am cumpărat un vocabular și s-a apucat să scrie că nu mai suportă zilele de miercuri, pentru că atunci o pune tatăl ei să facă anumite lucruri dacă ia note sub 8”.

“Anumite lucruri” e suficient, nu vom fi descriptivi. Bărbatul sădea vinovăția în propriul copil, ca acesta să cedeze și să nu-i opună rezistență.

Folosea argumentul “notelor proaste” pentru pedeapsă, dar și recompensa pentru supunere.

Își viola fata o zi pe săptămână, miercurea

Ce povestește fata de 12 ani în fața procurorilor:

“Într-o zi de miercuri, nu rețin data, pe la sfârșitul lunii septembrie 2016, tata m-a luat doar pe mine de la școală și în mașină, către domiciliu, mi-a spus că dacă îmi doresc retragerea pedepsei și să-mi recuperez telefonul mobil trebuie să fac ceva și după ce l-am întrebat ce anume, mi-a spus că trebuie să îi fac (…) de 10 ori. Întrucât doream să nu mai fiu pedepsită am acceptat cele propuse de tatăl meu, i-am răspuns bine, fără ca eu să știu ce înseamnă cele cerute de el.”

“Tata m-a pus să îmi aleg o zi din săptămână, să îi fac (…), eu stabilind ziua de miercuri” – fata de 12 ani violată

“Într-o zi de miercuri m-a luat de la școală tot singură și m-a dus acasă, unde era prezentă și mama, dar și cei trei frați vitregi ai mei. La un moment dat, mama a plecat și am rămas cu toți copiii și cu tatăl nostru, acesta a venit la mine și mi-a spus să îl urmez în dormitor, iar fraților mei le-a spus să nu ne deranjeze că vom fi pedepsiți și că are o discuție cu mine despre pedepse.”

“Am intrat în dormitorul cel mare cu tatăl meu și aici a încuiat ușa pe interior, după care s-a dezbrăcat la pielea goală, s-a întins în pat și mi-a spus (…)”.

Urmarea scenei este de nereprodus, șocată, fata povestește cu detalii tot ce a învățat-o tatăl.

Și asta s-a întâmplat de 10 ori, săptămânal.


foto: Așa își vedea fetița abuzată familia

De Crăciun, tatăl i-a luat telefonul promis pentru că a fost ascultătoare

Apoi, ca în orice joc al dominării, a venit recompensa.

“În seara de Crăciun, sub brad am găsit un telefon mobil marca Huawei P9 Lite, cadou pentru care m-am bucurat și am tras concluzia că tatăl meu s-a ținut de cuvânt”, povestește minora.

“Despre tatăl meu consider că este neserios, nehotărât, frumos, curvar, mie mi-a arătat poze cu alte
10 femei” – caracterizare făcută de copil în fața psihiatrilor

Concluziile medicului primar legist Simona Irina Damian, alături de semnăturile medicilor primari
psihiatri Carmen Lupșoru și Gabriela Chele:

Liber

După ce a documentat fiecare dintre cazurile de viol, procurorul Cătălin Olivian Ionașcu l-a trimis în instanță pe bărbatul de 48 de ani, cerând judecarea în stare de arest a celui care repetase schema cu
cele trei fete, două ale sale, una a prietenei sale.

Faptele începuseră în 2014 și fuseseră raportate poliției în 2016.

Instanța a decis să fie judecat în stare de libertate. Liber la cinci ani după fapte și la trei ani după
începerea anchetei.

Procesul a pornit pe 14 martie 2018 și este la al nouălea termen.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Virgil  •  25 aprilie 2019, 12:58

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Virgil  •  25 aprilie 2019, 18:21

Am jignit violatorii de copii... Au ș-ăștia drepturi....

Ultimul tango la Paris  •  26 aprilie 2019, 1:07

Pai si pentru Bill Clinton justitia americana sorosista a decis ca ceea ce-i facea stagiara Monica Lewinsky pe sub masa nu au fost propriu-zis "acte sexuale"... Era pentru ea ultimul tratament inventat pentru renuntarea la fumat de trabucuri... Si probabil functiona pe aceeasi logica a pedepsei si a premierii. Ca la genocidul amerindienilor: pistolul in dreapta, whisky-ul in stanga. P.S. La Washington amanuntele au fost considerate de justitia sorosista DESCRIPTIBILE...

flipper  •  26 aprilie 2019, 13:26

Intr-o seara de toamna.... o mama I-A telefonat ... i linoara a, adica despartit! greseala impardonabila, trecuta si de corectura... Nota proasta!

Adi  •  27 aprilie 2019, 1:43

@flipper - e interesant ce ti s-a parut tie relevant din acest articol. Ai ramas blocat(a) la primul paragraf, n-ai putut sa treci peste oribila si impardonabila greseala gramaticala si ai pus nota direct. Daca tot punem note, hai sa ne imaginam ca nu e articol, ci compunere, parte a unei teze de final de semestru. Suparat pe nota proasta primita, elevul Mirela-Adriana-Razvan-Catalin face contestatie. La recorectare descopera profesorul evaluator ca de fapt nu a existat nicio greseala gramaticala. Femeia ia telefonul, adica il apuca, il ridica de pe masa, il scoate din buzunarul hainei barbatului. Urmare a actiunii de a lua telefonul, femeia descopera un filmulet salvat in memoria telefonului. E mai clar acum? Femeia nu "i-a telefonat", ci "ia telefonul". Acum ca am lamurit-o si pe asta, hai sa citim si restul articolului. Nota putem sa o dam/punem la final.

Daniel  •  28 aprilie 2019, 12:47

Sunt laudabile aceste articole, chiar daca nu au legatura cu sportul. Totusi cum este posibil ca aceasta creatura sinistra sa fie judecata in libertate?

Ilie  •  4 mai 2019, 23:32

Observ că suntem departe de normalitate.

Claas Relotius-Caracud  •  5 mai 2019, 18:57

7 comentarii domne justitiare Tolontane??? Asa ceva??? Cand ai primit oz sa pleci de la Varanu am crezut ca toata REZISTenta, toti gedaii frumosi si liberi or sa te umple de comentarii omagiale. Ce se intampla? Ezicsta ua iesplicataie? Nu are credibilitate trustul progressist Ranjier? Avea mai multa trustul moscovit Varanu? Ce este de facut Doamne Dumnezeul meu progressist? Ce zic superiorii? Sper ca nu e afectata ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ranjier  •  9 mai 2019, 13:12

Domnu blogar progressist si antipesedist Tolontan, am o intrebare de 1 punct. Cam *** matale si toata fauna Digi/Adevarul/22/Hotnews daca Firea ar legaliza traficul de droguri in Cismigiu, ba chiar le-ar marca la traficanti si locuri unde sa-si desfasoare activitatea legalizata? Se intampla la Berlin, capitala de unde ne dojeneste Mutti M ca suntem corupti si nu meritam in Schengen. https://www.welt.de/politik/deutschland/article193199689/Dealer-Zonen-in-Berlin-Drogenbeauftragte-spricht-von-Kapitulation-des-Rechtsstaates.html Hai *** si spor la cenzura securist-progressista!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

popescu  •  9 mai 2019, 16:23

A ajuns un ziar *** al activistului neo-marxist, pe care nu-l mai poti folosi nici sa impachetezi peste, din motive de igiena.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează