Firea spune că pila ei cu zero cunoștințe în Sănătate conduce Spitalul Filantropia fără să fie plătită, așa că să fim mulțumiți!

După ce a devenit public faptul că Gabriela Firea a numit-o pe Alexandra Dobre, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea, în Consiliul de Administrație al Spitalului Filantropia, primarul amenință Libertatea cu procesul.

joi, 6 iunie 2019, 6:01

Gabi Firea tocmai a pierdut judecata pe fond într-un alt proces intentat ziarului. Îl așteptăm și pe următorul.

PMB spune că Gabi Firea nu a numit-o președinte CA, ci doar ca reprezentant al său membru în CA. Corect.

PMB spune că Alexandra Dobre nu a ridicat banii cuveniți drept indemnizație. Corect.

Dar nu asta e discuția.

Consiliul de Administrație are un rol vital în viața unui spital și în cea a pacienților. El reprezintă acționarii, adică pe cetățeni.

Gabi Firea crede că e normal ca și cetățenii să fie reprezentați în administrația a două spitale importante, Filantropia și Gomoiu, de Alexandra Dobre, 26 de ani, zero experiență în Sănătate, însă prietenă cu primărița, veche protejată a generalului Gabi Oprea și colecționară de funcții publice de conducere.

Numai în acest moment, Alexandra Dobre deține 4 posturi de șefă în conducerea unor instituții subordonate Primăriei și Consiliului General. E impropriu spus posturi, căci Alexandra Dobre și genul de pile pe care ea îl reprezintă primesc ranguri, nu funcții. Sau grade, că tot și-a susținut masterul la Academia SRI. Ce rușine pentru SRI, ce degradare să lase o instituție academică pe mâna unor plagiatori, vezi investigațiile Emiliei Șercan, care să-i accepte drept masteranzi și doctoranzi pe specialiști precum Florin Secureanu sau Alexandra Dobre.

Alexandra Dobre
Alexandra Dobre

Românii au nevoie de spitale bine conduse, nu de șefi ai CA incompetenți, care să-și doneze, ostentativ, indemnizațiile. E ca și cum la urcarea într-un avion am fi anunțați: ”Fiți mulțumiți că pilotul ăsta nu e plătit, dar acceptă să conducă un tip de avion pe care nu l-a mai pilotat niciodată” – cum bine nuanțează un cititor situația. Păi tocmai, că nu suntem mulțumiți!

La Spitalul Filantropia nasc zilnic aproape 100 de femei. Este cea mai mare maternitate din capitala României, cu un buget de 15 milioane de euro pe an.

Ce face, conform legii, Consiliul de Administrație condus de Alexandra Dobre?

  1. Dezbate principalele probleme de strategie, de organizare şi funcţionare a spitalului.
  2. Aprobă bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului și situațiile financiare.
  3. Avizează programul anual de achiziții publice.
  4. Aprobă măsurile pentru dezvoltarea activităţii spitalului în concordanţă cu nevoile de servicii medicale ale populaţiei. Concret: aprobă diferite reorganizări ale secțiilor, unit două secții sau împărțit una în două, de exemplu, sau investiții în spital etc.
  5. Organizează și concursul pentru ocuparea funcției de manager, poate și să propună revocarea managerului.
  6. Evaluează activitatea managerului și a celorlalți membri ai comitetului director al spitalului. Deși nu se pricepe, Alexandra Dobre face toate acestea pe gratis. Ne-am liniștit.

Citește și:

Comentarii (17)Adaugă comentariu

??????  •  6 iunie 2019, 19:16

https://www.cotidianul.ro/despagubire-uriasa-platita-de-primaria-capitalei/ ,,După un proces care a durat 10 ani, Curtea Supremă a dat o decizie definitivă prin care Primăria Capitalei trebuie să-i plătească omului de faceri Costică Constanda peste 100 de milioane de euro. Gabriela Firea a declarat că Primăria nu are acești bani." ? Cum ați comenta domnule Tolontan fiind probabil contribuabil, și bucureștean, ?

Danny  •  6 iunie 2019, 20:15

Ce departe suntem de lumea civilizata. E socant ca in anul 2019 noi trebuie sa mai discutam de asa ceva. Dar cum sunt legile facute? E posibil sa fie astfel de numiri si sa se incalce reguli elementare de compatenta? Mergeti doar pana in Ungaria sa vedeti cine conduc spitalele si ce comportament au cu pacientii. Nu vorbesc de Franta, Marea Britanie, Danemarca...

Lenroc  •  6 iunie 2019, 20:31

Firea e un Dragnea cu rochie.

Adrian  •  6 iunie 2019, 21:19

Intrebarea este : ce a facut CA ul condus de Alexandra Dobre pana acum?Raspunsul este: a produs paguba. Tolo, pe mine nu mai ma mira absolut nimic.Hai ca-ti dau eu alt exemplu: Aeroportul Mihail Kogalniceanu.Cel mai slab trafic aerian si de pasageri din Romania inclusiv din zona MNegre, Varna si Odessa sunt departe rau de tot , sa nu mai punem la socoteala Istanbulul, dar in schimb CA-ul si echipa manageriala incaseaza salarii babane fara sa-i doara capul.CA -ul este un loc ptr sinecuristii de partid ( ma refer la tot soectrul politic).Aia se intrunesc doar sa ridice banii si sa se cafeleasca , in rest nimic.Daca-i intrebi de ce nu se dezvolta aeroportul arunca vina pe americani ca au baza acolo. O mare minciuna , dar cand e vb de bani imediat sunt la intins mana. Asa ca sunt satul de *** care populeaza CA urile institutiilor publice.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

suporter  •  6 iunie 2019, 22:31

Gresit d'le! Exemplarul de care vorbiti are foarte multe cunostinte din sanatate. Il cunoaste pe X, o cunoaste pe Y ii cunoaste pe M & I & E si o sa va asigure, daca o intebati, ca toti sunt sanatosi tun. Astia vin si cu bani de-acasa (ca au adunt destui incat sa ne poata sponsoriza) numai ca sa conduca! Iar condusu-i ca in traficul de pe la noi. Ai impresia ca nimeni n-are carnet dar toti fac pe desteptii. Si-au cumparat diplome la kilogram si acum au pretentii de condus. Si cine trebuie ii pune la treaba. Ca stiu ei ca *** astea conduc cum li se indica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  6 iunie 2019, 23:13

Jurnalistul ,,pedaleaza,,iarasi cu meritocratia... Iarasi pentru ca sunt multe cazuri cand nu a vazut ,nu a auzit...Oare cazul asta este mai de soi decat al doamnei care s- a calificat la postul de varf din Justitie pentru ca practicase basketul si avea 28 de ani???Si o fi intamplare ca cel care a numit- o este acuzat acum de colaborarea cu Securitatea pentru fapte stiute de zeci de ani?

clam51  •  7 iunie 2019, 3:24

Va rog, nu abandonati acest subiect. deja e prea mult tupeu... Poate reusiti sa obtineti o declaratie si de la domnisoara alexandra dobre, sa ne explice si noua cum a ajuns la varsta de 21 de ani, de pe bancile facultatii, direct consilier ministerial, apoi directoare la un institut cultural, apoi directoare a centrului pt varstnici, apoi membra, respectiv presedinta a consiliului de administratie in doua spitale, si asta in doar cativa ani... Sa-si publice cv-ul, poate nu stim noi, si dumneaei e o eminenta absolventa de harvard, magna cum laudae eventual, iar cariera ei fulminanta la o varsta atat de frageda si in atatea domenii diferite se explica prin faptul ca trebuie sa ne pretuim si sa ne tinem valorile in tara... Poate reusiti sa ii puneti cateva intrebari in sensul asta, pentru ca, in loc sa ameninte cu procese (cum face pe pagina ei de facebook ), sa puna capat speculatiilor rautacioase. Sa spuna, concret, ce a recomandat-o de la varsta de 21 de ani si pana acum pentru atatea functii inalte.

dan65  •  7 iunie 2019, 8:06

E ca și cum la urcarea într-un avion am fi anunțați: ”Fiți mulțumiți că pilotul ăsta nu e plătit, dar acceptă să conducă un tip de avion pe care nu l-a mai pilotat niciodată” Comparatia este neadecvata(ca sa ma exprim elegant)Daca vrei cu avioane,e ca si cand cineva cineva verifica modul in care este asigurat serviciul de paza pe un aeroport fara sa aiba brevet de pilot si fara sa fie remunerat pentru asta. Bineinteles ca vor vi si niste nemultumiti care ar prefera sa fie externalizat seviciul de paza catre o multinationala.....Acum bat si eu campii,subiectul nefiind duduia cu masterul la SRI(***) ci Gabi Firea o persoana mai greu de controlat decat Malai Mare de la Cotroceni

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Duamna  •  7 iunie 2019, 8:42

Ce ne ia preacuvioasa de prosti pe toti. Ca si cand daca pila nu primeste salariu, dar ramane director, n-ar mai putea lua spagi, n-ar mai putea sa delapideze bani cu firme de casa si n-ar mai putea sa faca matrapazlacuri. N-ar vrea tanti manager sa lucreze pe gratis in alta parte?

Kendo  •  7 iunie 2019, 9:50

Bai @Andrei F, tu ai o problema. ***. Chiar nu poti vorbi pe subiect? Trebuie tot timpul sa vii tu cu frustrarile tale PSD-iste? Muta-te, prietene, in Coreea de Nord, daca iti place asa de mult politica rosie. Esti prezent nonstop la toate articolele cu aiurelile tale inspirate de la Antena 3.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol_K  •  7 iunie 2019, 10:52

De ce in locul lui Neagu n-a adus la CSM o beizadea din Ilfov care nu-i cerea salariu?

un om  •  7 iunie 2019, 11:47

Deputatul USR Oana Bazgan Gayral, dupa venirea lui Ciolos la carma guvernului a devenit membra, peste noapte, in consiliile de administatie la Salrom, Santierul naval Mangalia si la Casa de Asigurari. Avand si ea zero cunostinte in domeniile respective primea bani frumosi - aprox. 7000 de lei pe luna. Atunci n-ai zis nimic, mama ei de deontologie cu epoleti... https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21435396-oana-bizgan-gayral-candidat-usr-membru-trei-consilii-administratie-gandesc-fiecare-dau-demisia.htm

ciprian  •  7 iunie 2019, 11:54

Da, într-adevăr românii trebuie reprezentați în consiliul de administrație a spitalelor, însă de prietenii unor politicieni, care, la rândul lor, sunt foarte mișcați de interesul românilor, nu-i așa?! vezi toate mizeriile produse cu atâta nesimțire de psd în decursul salei istorii. Înopinia acestora, cum se vede și în cazul distinsei primărițe Firea, toate enormitățile săvârșite, par niște lucruri mai mult decât normale; toate acestea, mă fac să cred că pentru unii ca indivizii din psd, lucru cunoscut dealtfel, normalul este anormal și viceversa. nu ați observat un aspect, ușor sesizabil la acești impostori, de fiecare dată când nu au niciun argument o bagă pe aia cu românii, românii care, românii care, românii care... deși, în realitate, acestor inși românii sunt ultima lor preocupare. Colcăie de patriotism și un românism exacerbat, goale de sens și conținut ambele, în timp ce ... pe toate instituțiile publice, valorile culturale, legi etc. să nu uităm totuși că toți acești imenși, uriași, incomensurabili patrioți, care administrează anumite județe, au ținut și țin într-o sărăcie lucie comunitățile în cauză, iar subdezvoltarea este literă de lege. Totuși, nu văd că *** și lăturile promovate de ei nu mai țin?! atât de grei de cap sunt sau își continuă o retorică de propagare a urii și vrajbei în societate, dar care se va întoarce tot împotriva lor. distinși cititori, uitați-vă la județele conduse de zeci de ani de baroni psd-iști, care se proclamă cei mai mari patrioți din istoria acestui neam, toate aceste județe fiind subdezvoltate, fiind polul sărăciei, și veți înțelege cine sunt acești indivizi. Dacă așa arată patriotismul, mai bine fără el. Țineți cont, doamna Firea este din psd, iar folosirea românilor și a românismului, pentru a-și justifica erorile, să fiu blând, este regula numărul 1.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban  •  7 iunie 2019, 13:15

Dacă este CORECT că nu-i Preș. la C.A. ce Post Meridianul Bucureștiului vrei? Eugen Nicolaescu, fost Ministrul Sănătății, a impus ca spitalele să fie conduse de economiști, meseria lui, și n-ai zis nimic. Ți s-a pus pata pe Firea ***? Nu uita că Dumnezeu nu dă cu parul, dar dă!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  7 iunie 2019, 14:19

Este ca in "BD" Ce va recomanda? - pila, plicul si talentul!

Andrei F  •  7 iunie 2019, 16:34

@Kendo • 7 iunie 2019, 9:50 Cu dedicatie pentru tine...,,Marius Buzea, fostul şofer al premierului Emil Boc, numit între timp consilier personal, a reuşit să strângă în acest an o mică avere. Suma este de aproape 20 ori mai mare faţă de salariul pe care îl câştigă de la stat.,,-Cotidianul ...Si mai urmeaza...,,Emil Boc: Cei doi foşti consilieri au fost angajaţi la Romatsa conform procedurilor legale,,..,,Romatsa a angajat, în 2011, doi consilieri ai premierului de atunci, Emil Boc, dintre care unul a fost şoferul acestuia la PDL, cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deşi competenţa de angajare revenea directorului regiei, transmitea, sâmbătă, Guvernul. Cei doi, Darius Pintilie şi Marius Buzea, au fost angajaţi ca inginer/inspector de specialitate/referent de specialitate/expert în servicii de trafic aerian.,,...Unul dintre ei este celebrul sofer...Ba ,dar asta chiar a fost numit la avioane,ma!!!!Cum nu este exemplul meu pe tema data?...

Tara lui Mickey Mouse  •  10 iunie 2019, 13:22

In tara cu 1500 de licee si 580 de spitale, dar cu peste 18000 de biserici si peste 25.000 de agentii de jocuri de noroc nu este de mirare . Dar asta pentru ca statul roman a iesit de multa vreme din zona statelor normale la cap. Oare in Washington, Londra, Tokyo sau Paris este posibil sa falimentezi primaria sifonand banul public pe chermeze si donatii catre mafia cu sutana, sa ramai fara apa calda si sa ramai si in libertate?

Comentează