Dăncilă este o bucurie pentru PNL și USR-PLUS și o insultă pentru votanții PSD

Favorită la nominalizarea stângii în cursa alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă va târî partidul într-o comedie care, pentru cei mai vulnerabili dintre români, poate deveni o dramă

luni, 22 iulie 2019, 9:04

O vorbă din sport, atribuită maestrului olandez Max Euwe, susține că “în șah, cea mai bună mutare nu e cea mai bună mișcare din punct de vedere șahistic, ci cea pe care adversarul tău dorește cel mai puțin s-o faci”.

Dintre toate variantele stângii, PNL și USR-PLUS nu-și doresc nimic mai mult decât ca PSD să o arunce în lupta pentru Cotroceni pe Viorica Dăncilă. Pentru ei, este mutarea ideală. Nici dacă ar fi putut alege ei portretul-robot al adversarului cel mai comod, nu le ieșea atât de bine.

Dăncilă este ilustrarea vie a reproșurilor dreptei, care susține că stânga produce o ierarhie socială care nu încurajează meritocrația, ci obediența.

Dăncilă a lucrat toată viața la stat și, cu toate astea – bune observația și sursele lui Dan Andronic în Evenimentul Zilei -, afișează o poftă de shopping greu de explicat doar prin veniturile ca europarlamentar.

Dăncilă este o sublimare a ironiilor aceleiași drepte care-și reprezintă votanții stângii, de cele mai multe ori fără argument socio-demografic, drept oameni lipsiți de inițiativă, cu școală puțină și care vorbesc prost românește.

Dăncilă este o binecuvâtare pentru dreapta și un afront pentru stânga.

Într-o țară în care aproape 50% dintre copii sunt în risc de excluziune socială și 1 din 5 angajați români nu reușește să iasă din sărăcie, deși muncește din greu, stânga are nevoie de un partid care să încerce să-i reprezinte pe acești oameni.

În primii 10 ani de la aderarea la UE, aproape o treime din români nu a beneficiat de o schimbare sensibilă în viața lor, iar venitul celor mai săraci 10% nu a crescut. Odată stabilit clasamentul comunităților, cei rămași sub linie rămân fără speranță ca lucrurile să se mai schimbe pentru ei, aproape indiferent de efort.

Dacă ne mai îndoim că în întreaga lume erorile stângii au produs marile victorii ale dreptei, stați să vedeți bâlbele, penuria de idei și deșertul de convingere pe care le va scoate campania electorală de la Viorica Dăncilă.

Până acum, stânga a păcătuit prin promovarea unei agende asociale. De această dată, agenda se anunță comică pentru PSD și tragică pentru votanții săi.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

florin  •  22 iulie 2019, 21:21

Din păcate, și reciproca e la fel de adevărată. Va fi o competiție electorală dezgustătoare, prin incompetență și mediocritate. Probabil că va câștiga cel mai incompetent și mediocru. Deci Dăncilă are șanse. Trăiască democrația!

Daniel S.  •  22 iulie 2019, 21:25

Foarte corecte observatii dle Tolontan. Oare doar intrarea la inchisoare a liderului a adus PSD-ul in aceasta situatie nu comica, JENANTA SUB TOATE DEFINITIILE PROSTIEI ? Cum sa alegi din 30-40% dintr-un bazin de populatie votanta un om care habar nu are pe ce lume se afla, sau daca are si crede in sansa sa ne aducem aminte de proverbul din popor : prostul daca nu e si fudul nu e prost destul. Cu respect pentru ce ganditi si scrieti, avem nevoie de lideri ai generatiei din care facem parte impreuna.

Daniel S.  •  22 iulie 2019, 21:30

Comentariul asteapta moderare, am inteles. In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, orice editie ar fi cuvantele din primul comentariu exista ! PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac - POLITIC

ovidiuc  •  22 iulie 2019, 21:38

E un punct de vedere ce scrieti dvoastra.Insa mai e ceva de remarcat.Doamna Dancila de la PSD si Ciolos -de unde o fi el-, sunt cam singurii cu vizibilitate care au o anumita decenta in exprimare.Le lipseste bascalia, acest ingredient pe care eu unul nu il mai suport nici la presedinte,cat o fi el de rezervat in general.Eu ca multi altii sunt satul de politicianul bascalios,arogant ori genul doamnei isterice si critice .As paria ca Dancila aduce mai multe voturi decat Firea.Cel putin eu pe dna Firea nu as vota-o niciodata.Pe Dancila daca n-as avea de ales cine stie...

rica  •  22 iulie 2019, 21:45

bucuria mea sau insulta nu e dancila ci mimamo,bucurie e inceputul furtunos spre liga a 2-a iar insulta e ca o asemenea echipa e in liga 1.

Andrei F  •  22 iulie 2019, 22:04

Jurnalistule,cu ce esti tu mai bun ca Dancila? Tu ai uitat ca in articolul trecut regretai ca nu ai acceptat o sinecura la TVR desigur din partea PNL? Asta este meritocratia de care vorbesti?De asta nu ai atacat in ultimi ani decat PSD?...O sa se conviga lumea si de tine...---- Acum despre Dancila...Ar fi buna nominalizarea lui Dancila la urmatoarele alegeri.De ce? Pentru ca asa poate fi scoasa Dancila de la varful PSD...---- Sa te preocupe garderoba lui Dancila- dupa ce te- ai luat si de copilul infiat...- asta vorbeste cat de jos poti cobora cu jurnalismul...

stefanita  •  22 iulie 2019, 22:12

Chestia cu mutarea era despre Lasker, uneori facea mutari mai slabe dar care deranjau adversarii, spre exemplu cum ar fi acum in tenis un retur moale, fara forta. Acum la subiect: cu cresterea salariului minim si al pensiei in ultimii 5 ani, socialistii si-au cam facut treaba. Plus scaderea fiscalitatii (!) dupa paradeala basesciana. Cu ce sa vina dreapta, de fapt noua generatie de politicieni: fara borduri suprainaltate, fara firme dedicate si fara dorinta de re-intoarcere rapida la posturile bruxelleze, cu lupta impotriva coruptiei dar si a dorintei doamnei legata la ochi de a trage cu ochiul pe dedesupt.

Ilie  •  22 iulie 2019, 22:31

Sunteți niște inși care mă cenzurat. Nu sunt spam.

Ilie  •  22 iulie 2019, 22:34

Tu îl citezi pe Andronic fosta mână dreaptă s lui Năstase, Tăriceanu și Băsescu, via Elena Udrea? Pe el să îl cred? Dăncilă este o rușine, dar Rareș Bogdan, Barna, Cioloș, Șică ce sunt?

Bogdan  •  22 iulie 2019, 22:39

Realmente impresionat ca Tolontan da citate din Euwe (!!). La urmatorul articol despre politicienii fara meserii adevarate, nu m-ar mira sa scoata si unul din Botvinnik, sau cine a zis dupa castigarea titlului mondial ca pentru el e mai valoroasa diploma de inginer, ca aia ii ramane toata viata :) La subiect: trecand peste inexplicabila lipsa a ghilimelelor pentru cuvantul 'stanga' atunci cand se vorbeste despre PSD, absolut nimic nu indica faptul ca votantii lor ar fi jenati de greseli de exprimare sau alte nimicuri din astea (vezi numeroasele reportaje prahova tv in care oamenii o apreciaza si nu vad nimic in neregula). Partial poate fi vorba si despre lipsa de inteligenta, dar cauza principala e radicalizarea (prezenta si in tabara opusa, care accepta fara nicio jena candidati destul de dubiosi uneori, doar pentru ca bifeaza anumite puncte). Altfel spus, combate bine 'inamicul', deci e valabila. Opozitia s-ar bucura pentru un asemenea adversar pur si simplu pentru ca VVD e mai putin populara ca Firea de ex, atata tot. Nu pentru ca ar face 'gafe' sau pt ca o pot folosi ca tinta usoara. De altfel, in campanie va fi probabil si destul de protejata de momente din astea, nu va avea vreun dialog sau vreo confruntare reala cu cineva, isi va recita niste poezioare si atat. Altfel, comentariile tale sociale sunt foarte pertinente, doar ca fara nicio legatura cu restul textului, cu alegerile sau cu PSD. Nimeni de acolo, nici vreun outsider, nu a avut o asemenea agenda, ca sa putem macar juca un joc candid si sustine ca respectivul ar fi putut fi, intr-o lume ideala, un candidat mai potrivit.

ticbis  •  22 iulie 2019, 22:40

Acuma, sa fim seriosi; daca si Dancila asta are pretentii la functia de Presedinte al Romaniei, putem sa punem lacatul pe toata tara si sa ne cautam pasapoartele. Cu scuzele de rigoare, dar numai pe scara blocului in care locuiesc am cativa vecini care ii sunt superiori doamnei la toate capitolele, de la inteligenta si pana la cultura generala, de la pricepere si pana la nivelul de scoala si de instruire. Dancila presedinte al Romaniei ar fi cea mai mare umilinta pentru tara si pentru romani din 1989 incoace; o bataie de joc colosala, o gluma sinistra. Personal, sper ca doamna respectiva sa-si revina din aberatia in care traieste dupa primul tur al scrutinului, sa revina cu picioarele pe pamant si sa-si constientieze corect locul si cate parale face in lumea reala. Altfel, nici macar Dumnezeu nu va mai avea mila pentru Romania...

Violeta  •  22 iulie 2019, 22:46

Întrarea în cursa pentru Cotroceni va fi sfârșitul politic și administrativ al dnei Dancila și condamnarea României la încă 5 ani de instabilitate.

corneliu  •  22 iulie 2019, 23:26

Viitorul președinte al României este o chestiune franco-germană. Sunt oameni care știu de un an cine va fi noul președinte. Măcar am satisfacția că nu va fi KWJ.

Cris  •  22 iulie 2019, 23:34

In principiu, articolul are un mesaj corect, anume promovarea in PSD a unor persoane nu tocmai calificate pt functiile de demnitate publica. Problema apare la argumentele acestui articol. Si asta pt ca cel putin 2 dintre argumente ar incrimina mai degraba dreapta. De exemplu, argumentul promovarii incompetentei si imposturii la varful politicii revine PDL, actual PNL, care a promovat-o in functii, pana la cea suprema, pe cea mai parvenita si raufacatoare dintre politicienii romani ai vremii, anume Elena Udrea (prezentata si sustinuta de catre actualii pnlisti, precum Turcan, ca salvatoarea Romaniei in functia de presedinte). Dar peste toate dainuie argumentul opulentei politicienilor dreptei imbogatiti desi au lucrat exclusiv la stat, impreuna cu toata familia. Iar varful lor este reprezentat chiar de catre presedintele Iohannis, care din salariul de profesor si-a permis o droaie de vile prin Sibiu, de pe urma carora castiga zeci de mii de euro anual. Cum a fost posibil? Pai raspunsul l-au dat instantele care au decis definitiv ca cel putin 2 case le-a obtinut prin uz de fals si rea-credinta. Insa cel mai grav este maniera absolut partinitoare ai subiectiva cu care societatea condamna faptele unor politicieni, ocolindu-le sub efectul acceptarii tacite a pe ale acelor politicieni care corespund convingerilor lor politice. Asta nu doar ca nu e o solutie de insanatosire, dar e chiar o *** a societatii, care duce tara catre acelasi destin, doar ca acel calau si gropar iminenti sunt acceptati, constient sau inconstient, pt ca sunt de la noi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin berceni  •  22 iulie 2019, 23:46

Ca de obicei, spui lucrurile pe care esti platit sa le spui.

jos_cenzura  •  23 iulie 2019, 2:05

Stânga nu trebuie să reprezinte săracii, pentru că stânga este și a fost întotdeauna cauza sărăciei. Mai toate societățile care au abandonat "stânga" (fie Polonia, China, Chile, etc) au dus-o mult mai bine economic într-o singură generație. Toate țările care au îmbrățișat stânga (Venezuela, Cuba, Laos, Corea de Nord, etc) au ajuns s-o ducă mult mai rău decât vecinii lor. Formula pentru prosperitate este extrem de simplă - apărarea proprietății private, și scoaterea obstacolelor legale care îi îngreunează viața fiecăruia. Săracii nu ar trebui să susțină niciun partid de stânga, pentru că - în ciuda unor pungi de ulei și zahăr primite in perioada alegerilor - stânga nu numai că nu-i ajută cu nimic, dar îi și menține în stare de sărăcie pe mulți care ar putea să o ducă mult mai bine.

dorian  •  23 iulie 2019, 4:58

Citesc comentariile și ma gândesc ce greu e ca jurnalist sa muncești la un articol iar apoi sa vina niște idioți care nu pricep prea multe, dar țin musai sa și expună un punct de vedere fără prea multa coerenta în gândire sau exprimare... Ăștia de sub comentariul meu nu fac niciunul excepție..

mona  •  23 iulie 2019, 6:48

Esti jalnic! Ziar de sport, un antrenor era sa moara, dar tu ai alta misiune. Nu ai vrea sa renuntam la alegeri si sa ramana, pe viata, presedintele Vacanta?

Costache  •  23 iulie 2019, 6:51

Pertinent si provocator al tau comentariu! Vad ca deja armata de postacii a intrat in vrie si incep a-si da cu parerea! Ce este mai dur, dar si mai rau pentru tara ”aista” este faptul ca, pe masura ce trec anii variantele pt presedinte sunt mai sarace si mai comice... ase vedea cazul Veorica, dar...parerea mea, nici cu dreapta, la capitolul umor nu am ramas in urma! Felicitari, oricum

golan  •  23 iulie 2019, 7:17

Din articol,am apreciat numai referirea la marele maestru de sah Max Euwe.In rest e punerea in practica a tendintei de subminare a oponentului principal acum a noii securitati, PSD-ul,ce nu conteaza ce presedinte are,ca oricare ar fi el,trebuie atacat,eventual condamnat din *** ca LIVIU DRAGNEA cu probe ***, de justitia *** *** ''baietilor cu ochi albastrii''.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andrei  •  23 iulie 2019, 8:24

bun articolul dar nu este locul lui in acest site.aici as vrea numai sport.insistati si veti ajunge ca Prosport.Nici cal nici magar

Catalin Mihai  •  23 iulie 2019, 9:03

In Romania propaganda anti- Dragnea a dus la pierderea alegerilor de catre PDS..Dragnea n-a facut mai mult rau decat de Basescu si totusi lumea n-a mai mers sa voteze PSD-ul ori l-a votat pe Ponta.Infrangerea n-a fost catastrofala deoarece avem 3 partide care au cate 20 % si ceva si scena politica s-a complicat. Infrangeri catastrofale au fost cele suferite de catre PNTCD, PDL sau PNL .Oricum lumea isi merita soarta pentru c-au votat un partid in a carui componenta sunt acei oameni care au taiat salariile in 2009 si merita sa fie condusi de acel partid.Sa nu mi spuneti ca lumea a votat PNL-ul din cauza ca PSD-ul a incercat sa repare niste abuzuri ale asa zisei justitii din Romanica si s-au lasat improboditi crezand ca acestia vor sa-l scape de Dragnea .Oricum sa votezi 2 pardide care vor sa ajunga la putere prin plangeri penale si prin arestarea tuturor pesedistilor mi se pare horror.Prefer sa votez un partid gen PSD asa slab cum este el ca trebuie sa recunoastem ca garnitura PSD-ului e cea mai slaba din ultimii30 de ani decat niste partide care vor sa-si trimita adversarii la tuhaus.De acord ca Dancila nu e alegerea cea mai potrivita pentru PSD insa nici ceilalti 2 candidati ai dreptei nu sunt mai straluciti decat Dancila.Barna este un robotel care repeta zilnic aceleasi lozinci in timp ce Johannis e un individ care n-ar putea sa trezeasca o emotie mica in randul alegatorilor sai cand tine un discurs amandoi bazandu-se pe adversitatea alegatorilor fata de PSD indusa de mediul online.

Gabi  •  23 iulie 2019, 9:30

Oricum nu conteaza, in comparatie cu presedintele seful blocului are mai multe atributii, a avut grija PSD-ul sa lase presedintele pe post de ...nimic. Si o maimuta daca punem pe scaunul ala se poate descurca. unul cu numele ilie se intreaba cu ce sunt mai buni altii decat Dancila, pentru simplul fapt ca stiu unde se afla in vizita si cu cine vorbesc si tot sunt peste ea, fratica, daca *** cel putin nu scrie prostii sa te faci de ras!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aham  •  23 iulie 2019, 9:33

daca nu-si da cu stangu' in dreptu' pcr-ul, pardon, psd...nu are sanse nimeni. romanii voteaza neocomunistii pentru ca nu inteleg alternativele. uite-te numai la ce comentarii pe aici, acelasi " argumente"*** de tipul " toti sunt la fel nene" pe care le auzim mereu. atat ii duce capul pe majoritatea. opozitia are partea ei de vina pt ca nu stie sa explice romanului cat din viitor i-a furat pana acum cleptocratia de sorginte iliesciana

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Epigonul  •  23 iulie 2019, 9:33

Dar parcă te doare sufletul, așa... Bravo, minge înălțată la fileu pentru Firea, nici cel mai mare suporter al ei din PSD nu i-ar fi servit-o mai bine. Intervii în lupta lor internă (să nu-mi spui că n-ai influență, că doar periodic enumeri investigațiile care s-au soldat cu dosare). Nu era mai fair să produci materialul ăsta DUPĂ eventuala desemnare?

marc  •  23 iulie 2019, 9:49

Tolontane, nu te bucura, jocurile nu sunt încă făcute. Nu subestima ,,capacitatea intelectuală” a poporului. Se știe că în România nu s-a votat niciodată PRO ci doar CONTRA. D-aia zic că trebuie luată în calcul ura acumulată împotriva lui johannis pt ce (n)a făcut pt România. Aroganța și comportamentul lui de rege,împărat, voievod( nicidecum de președinte ales) e posibil să nu rămână nesancționate. Și apropo de johannis. Ești indignat de pofta de shopping greu de explicat a Vioricăi care a lucrat toată viața la stat. Despre înclinația spre viața de lux a lui johannis nu ne zici nimic, cu toate că și el e în aceeași situație. Toată viața a lucrat la stat. Ce te mai pricepi la manipulare, intoxicare, dezinformare. Dar sunt sigur că faci asta din proprie inițiativă fără ***. Că doar tu nu *** ca dogioiu și alții.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marc  •  23 iulie 2019, 10:15

Cătăline, ce e tată cu steluțele alea că eu ,,am scris cuvinte” nu steluțe. Să fie cumva vorba despre ,,musca de pe căciulă” sau despre o cenzură exagerată?

scorilo  •  23 iulie 2019, 10:27

@jos_cenzura: Care-i stânga și care-i dreapta în politica românească? PDL-ul lui Boc, cel care a mărit fiscalitatea și a micșorat veniturile cetățenilor- e dreapta? Iar PSD-ul, cel care a scăzut fiscalitatea și a majorat veniturile- e stânga? USR-ul, cel cu discurs internaționalist, anti-Biserică și pro-justiție controlată de servicii- e dreapta? Să fim serioși! România a fost condusă, din 1989 începând, numai de securiști, partea de sub nivelul mării a iceberg-ului, partea vizibilă reprezentând-o politicienii vremelnici. Dacă în anii 90 vechea securitate( cea care l-a trădat și vândut pe Ceaușescu), purtând acum siglă nouă, a acționat mai discret, cetățenii nefiind încă pregătiți să o accepte, în virtutea istoricului, acum a ieșit la lumină fără stres, purtată pe valul omului nou, sărăcit cultural și îndoctrinat bine. Să ne iasă din cap că vom avea o traiectorie europeană precum cea a Poloniei sau a Ungariei. Nu ne va tolera nimeni intruziunea la vârf a unor competenți și patrioți. Suntem piesă cheie pe tablă, prin poziționare și resurse, ca atare, nu trebuie să ieșim din stadiul actual. Cei de afară comandă, iar securitatea trădătoare are grijă să nu iasă nimeni din front.

Renu  •  23 iulie 2019, 10:48

Cătălin, tu îți bați joc de noi cu editorialiști gen Vasile Ernu care în timpul liber sunt oamenii Moscovei. Dintre o proastă și omul lui Dughin preferăm proasta. Da, știu, tu și Țiriac îl preferați pe Putin și pe hoț.

17 Nentori Tirana  •  23 iulie 2019, 11:41

Din „prostia“ stingii nu cistiga decit Ciolos, „consatenii“ lui, si aliatul lui de nevoie mare, pentru care sint din ce in ce mai convins ca se fac toate jocurile, chiar si cele ale PSD – caci atit de prost ca un sinucigas psdist de azi nu poate fi nimeni ! Presedintele Romaniei ? Doamna Firea e poeta, nu poate fi acuzata de v-o boala mintala. dar daca V Vasilica, papagalul cu care joaca ping-pong, Fifor ori nespalatul ala cu coda de cal – care a demonstrat macar ca este in stare de fiecare data sa demonstreze ca negrul este alb – vor sa candideze … unde esti tu Doamne ? Tariceanu ? Asta Domn – dar ar trebui sa le-o arate la mai multe ca sa-l voteze 4%. Prostalaul asta e doar un pericol public. Tare rau imi pare ca Oprea si Dusa – as fi ris cu lacrimi ! - nu mai sint in stare sa-si anunte candidatura ! Oprea a fost, Cezarul izmenar s-a dus, azi rolul de balanta il joca domnul Ponta – ce-a mi se pare iar suspect de inteligent. ------------- Dar. De unde scoate un Tolo – finut rau sint – ca Romania ar avea nevoie de un partid de stinga ? Chiar azi, cind a tot avut iar rezultatul se vede. Dreapta – cea adevarata - sustine economia, micii intreprinzatori, educatia cetateneasca si financiara si astfel Statul ajunge sa aiba bani de Proiecte si sa asigure si bunastarea celor care acuzau dreapta ca ii forteaza sa lucreze daca vor sa traiasca. Abia apoi apare Stinga, cu POMANA, mariri de salariu la Stat – caci la privat nu pot ! -, cu pensii dublate, schimba sefi in toate posturile la care au acces si le dau lor, mafiei lor si clientilor lor salarii speciale si contracte cu Statul ! Ar da toate contractele oamenilor lor, pe doar 10%, dar nu pot fara o hotarire CNAS. Atunci, odata contractul proclamat strategic, de importanta, securitate si ceva p-acolo nationala, haita poate sa atace !!! Asta e stinga roma-neasca, oameni de slaba calitate, niste papagali in cel mai bun caz, oameni de nimic. ---------------- Ce inseamna oare tara lui Papura Voda ? – o tara fara stapini credibili ? – o stina fara ciini ? – o nemernicie, lipsa de cultura si prostie rarisima ? - fara a intra in istorie, aminresc doar povesti cum ca oamenii ajunsesera sa manince coji de copac. Macar era BIO, sanatoasa, ar fi in stare sa sustina azi stapinii psd care se pling (oare cui ?) ca occidentul ne trimite prea multa mincare care ne otraveste copiii – fara sa-si dea seama ca se autoacuza ca ei nu pot produce, nu pot stimula micii intreprinzarori si productia,ba mai acuza si neamul prost si needucat care o cumpara. Omit insa ca se imbolnavesc pe rind gainile, vitele, porcii … iar daca le scapa ceva pot sustine ca Soros le-a imbolnavit iar Cormoranii le manica pestele, asa ca sint nevoiti sa importe peste „proaspat“ prins ilegal de bande de romani in canalele de irigatii ale italienilor. Iar bancili, oare nu-i normal sa nu le dea la toti *** credite, ori daca le da sa le dea cu dobinzi triple ca in vest caci se stie ca e riscant sa dai prostilor bani, ba in plus pare normal – nu-i asa ? - sa le mai ia si tot felul de taxe de prostie care fac ca dobinda efectiva sa se dubleze iar fata de cea nominala afisata. Bine, daca e vorba de un Amigo, un afacerist-politician – ceva de fapt ilegal ! - atunci da, au voie sa dea conditii speciale. Felul cum bancile „ajuta“ economia nu poate fi prostie, e un act clar de sabotaj, trecut cu vederea de Amigogosii – aceste placinte cu brinza carora doar ochelarii le dau aspect de om - alesi conducatori.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Don L.  •  23 iulie 2019, 11:48

Dăncilă nu este o mișcare a stângii și nici n-a fost vreodată. A fost pionul de acoperire al lui Dragnea, apoi a devenit instrumentul pilotat al dreptei (așa-zisa dreaptă). Cei săraci și cei care vor sărăci brusc odată cu venirea la putere a lui Câțu & comp. nu sunt un grup-țintă pentru nimeni. Dacă ar muri mâine toți, s-ar vorbi trei zile, apoi atât dreapta cât și stânga vor răsufla ușurate.

Flo  •  23 iulie 2019, 12:37

Nici 50% dintre votantii psd n-ar pricepe ce vrea sa spuna Tolo cu acest articol!;)

Chis Alexandru  •  23 iulie 2019, 13:01

Am inteles perfect "mesajul" din acest material si anume incercarea dvs - ca fost coleg de breasla la trustul "Domnului Profesor" - de a o sprijini pe Gabriela Vramceanu Firea-Pandele! Este un material caracteristic, "cu manga" (de fapt "cu manta", ca in snooker), doar-doar GVF-P va fi ea nominalizata in locul celei aleasa, de persoane de undeva, "de sus", chiar... "de foarte sus"! Din pacate, operatie nereusita in ambele sensuri.

charlton  •  23 iulie 2019, 13:05

Nu tocmai. Dancila nu ajunge in turul 2 , unde vor ajunge K.I. si Barna. Votantii lui Dancila vor vota in turul 2 Barna , care va castiga alegerile. Recapituland , Dancila e bucurie pentru USR si tristete pentru PNL.

Madalin  •  23 iulie 2019, 13:32

Felicitari, Tolontane! ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Max  •  23 iulie 2019, 13:38

Este pusă de dragnea cu manutza lui neortodoxa. Domnule tolo, nu trebuie sa te mire ca atunci cand faci ceva rău vei avea rezultate rele. Cat era dragnea boss, nici tolo.ro nu il deranja frontal, doar câteodată il mangaia tangential.

Max  •  23 iulie 2019, 13:39

Primul comentariu trebuie sters.

luca ioan  •  23 iulie 2019, 14:16

Stimate domn unde joaca cei de care te ocupi? De ce nu te muti la un ziar de politica si poate "delicateturi" -adica comentarii de doi bani sa dea bine la stii matale cine. Iti pling de mila "MARE" jurnalist! Ha,Ha...

Gelu  •  23 iulie 2019, 15:45

Astia si-au dat mat singuri! Chiar daca am viziuni politice de centru-dreapta, niciodata nu mi-as dori o stanga slaba care ar creea un dezechilibru. Dancila e acel personaj care nu este capabil nici sa te faca sa visezi dar de cum sa te astepti la chestii concrete. Femeia asta este imaginea gospodinei autentice ce au impanzit facebook-ul cu postari infantile si regrete ale unor timpuri de mult depasite de tot ce le inconjoara. PSD-ul supravetuieste din nostalgii care nu mai au nici o sansa decat sa se prezinte la linia de start cu o mentalitate de invins pentru ca nu pot intelege ca fara nimic serios si munca nu poti deveni nimic si ramai un NIMIC in istorie!

Ileana  •  23 iulie 2019, 15:52

luca ioan@, vezi, aici e problema oamenilor ramasi in urma cu toate. Este blogul sau personal si ca orice jurnalist poate scrie omul pe blog ce doreste si ce-l doare. Faptul ca ai fost redirectionat de pe un site de sport aici si faptul ca domnul Tolontan este un cronicar sportiv nu-l obliga nimeni sa nu aiba pareri si opinii pe blog-ul sau personal. E greu sa gandesti cand ai mintea in urma si mai ales cand iti este capul imbuibat cu prostiile varsate in zilele astea in valuri prin partid. ;-)))

Lestie  •  23 iulie 2019, 16:14

Probabil ca va intrebati ce cauta Viorica Dancila, PNL si USR-Plus la GSP. Pai, doamna Dancila e o speranta a gimnasticii romanesti, iar PNL si USR-Plus, cluburi de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean  •  23 iulie 2019, 17:12

da, si eu sunt de acord cu unii dintre comentatorii de mai sus ... chiar si accederea ei in turul 2 al alegerilor pentru noi toti ar insemna o umilinta publica, ceva la care nimeni nu s-ar fi asteptat sa fie supus in urma cu 10 ani.

Cristian  •  23 iulie 2019, 17:20

Ileana, nu reclama altora ce-ti lipseste si tie (mintea). GSP are o rubrica a blogsporturilor. In cadrul acestora intra si blogul lui Catalin Tolontan. Prin urmare, includerea in propriul corp al GSP a unui blog, la capitolul blogsport, nu inseamna in niciun fel o redirectionare catre o pagina terta, fara legatura cu ziarul GSP, ci reprezinta o insusire de catre GSP a materialului continut de catre acel blog, respectiv o asumare structurala a blogului lui Catalin Tolontan, care ii aduce profit GSP atat financiar, cat si profesional-jurnalistic. Asadar, odata cuprins in structura online a GSP, blogul lui Catalin Tolonata este inclusiv o parte integranta a GSP (atat online, cat si tiparit, materialul aparand si in varianta tiparita).

Lestie  •  23 iulie 2019, 17:32

Dragilor, curling-ul este sport olimpic. Se citeste carling. Unde e limbajul vulgar sau jignitor? (A, daca il desparteam in doua, atunci era altceva). Eu sunt de vina ca in limba romana citim cum scriem si intelegem ce vrem?

xstelu  •  23 iulie 2019, 19:17

Andrei f.ma marlane ,tie nu ti tace fleanca aia de pesedeu.sunt cu ochii pe tine mah!

xstelu  •  23 iulie 2019, 19:26

marc si catalin.alti doi pesedei ***.armata de trolli pesedei inca n a murit. E vigilenta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  23 iulie 2019, 20:03

Probabil că "peluza Cătălin Hîldan" mai există deoarece nu s-a aflat cauza exactă a morții lui Hîldan, ? Un subiect ce probabil i-ar putea aminti lui Tolontan și de speța Dan Condrea, ?

tindala  •  23 iulie 2019, 20:20

Domnule Tolontan!Intr-adevar votantii PSD sunt oamenii cu venituri mici si fara speranta,dar cei din organele de conducere ai acestui partid nu au fost si nu sunt "de stanga"!Noi vorbim ca si cum Romania ar mai fi o tara suverana si independenta!Nu!Nu trebuie sa uitam ca Romania este in Uniunea Europeana si ca este membra NATO,unde are "aliati"si "partener strategic"!Care nu vor permite niciodata ca cel mai mare partid sa faca o politica pentru cei cu venituri mici si fara speranta!Sa ne aducem aminte ca Victor Ponta-prim ministru al Guvernului PSD si presedintele partidului,declara ori de cate ori avea ocazia ca el e "mai de dreapta"!Revenind la Viorica Dancila!Daca intra in turul 2,e foarte posibil sa fie aleasa presedintele acestei tari!De catre cei care de vreo 20 de ani "aleg"presedintele acestei tari1iar aceasta femeie "ascultatoare"este foarte "eligibila"!A stat multi ani la Bruxeles!Nu s-a remarcat prin nimic-in favoarea partidului care a pus-o pe lista pe un loc eligibil!Iar in anul 2016 tot s-a remarcat prin ceva!A votat "pentru"propunerea unei europarlamentare din grupul liberalilor europeni prin care se solicita obligareastatelor membre sa faca "educatie gay"in scoli,inca din clasele primare!Iar Viorica-profesoara la origine-a votat pentru!Iar peste doi ani-presedintele Iohanis-si el la origine,tot profesor- nu a avut nimic de obiectat ca Viorica sa fie numita prim ministru!Asa ca,o persoana atat de docila este cea mai "eligibila"!Intr-o tara care are o suveranitate si o independenta liimitata!

tindala  •  23 iulie 2019, 20:26

@xstelu Ma tu esti din aia care apara "statul de drept"?Dar cine esti tu,ce merite ai tu,ca sa nu le dai dreptul la opinie si celorlalti?

bulwaif  •  23 iulie 2019, 20:36

De ce cred ca ne grabim cand ne bucuram ca Veo a fost desemnata candidata la Presedintie E clar pana si pentru PSD, ca nu au nici o sansa sa castige la alegeri, functia nr. 1 in stat pentru ca au realizat ce scor au si ca oricat ar scormoni in latrina de partid si de stat, nu pot prezenta un candidat competitiv la alegerile de la sfarsitul anului. In conscecinta, sunt convins ca baietii care ii sfatuiesc in ultima vreme si care sunt foarte buni in ceea ce fac (lobbysti din afara tarii, of course) au facut urmatorul plan. Stiind foarte bine ca in ultimii ani s-a lucrat intens (si s-a reusit!) la diminuarea prerogativelor Presedintelui, aceasta functie nu mai este demult nr. 1, ci mai degraba una de Presedinte onorific cu puteri spre 0 barat. Tinand cont de treaba asta au propus-o pe D-na Prim Ministru care va pierde dizgratios alegerile chiar daca va face pomeni electorale peste parastasturi de 40 de zile in fiecare luna. Tinta este de fapt anul viitor cand vom avea alegeri Paralamentare unde PSD trebuie sa castige, altfel e cam albastra treaba (sau gri cu dungi negre), ei trebuind sa ia peste 4,5-5 mil de voturi. Se considera ca cei care vor vota cu Veo sunt de fapt haterii lui Johannis si Barna/Ciolos si vor bate moneda pe chestia asta pana la epuizare. Considerand ca Ponta a luat in jur de 6 mil de voturi sau pe aproape {nu mai tin minte exact} se considera ca tuta lor, poate lua in jur de 5 care pot fi folositi ca masa de manevra pentru 2020. In opinia mea nu cred ca o sa tina chestia asta, dar arata cat de disperati sunt baetii de toata daravela.

Comentează