Clanul din Craiova și-a cumpărat hoteluri și case în Cancun! Procurorii DIICOT București fac percheziții și vor reține cel puțin 8 traficanți de persoane pe ruta Mexic – SUA

DIICOT dă lovitura la scurtă vreme după ce presa a adus în discuție traficul de persoane și furturile bancare comise de clanurile din Craiova la granița dintre Mexic și SUA

joi, 25 iulie 2019, 11:46

De Delia Marinescu, Alexandra Nistoroiu, Adriana Oprea, Cătălin Tolontan

Mii de români sunt trecuți ilegal granița de sud a SUA, iar clanurile din Craiova se îmbogățesc, atât din banii rezultați în urma traficului, cât și a infracțiunilor acestora, a scris Libertatea, într-o serie de investigații începută pe 30 iunie 2019.

Astăzi, DIICOT București a făcut percheziții în Craiova și în Capitală, a informat inițial Digi 24.

”Este vizat clanul Tudor Florian, zis și Rechinul, o grupare extrem de ermetică. Vor fi aduși la audieri și vor fi reținuți cel puțin 8 traficanți”, a detaliat o sursă judiciară pentru Libertatea.

 

Clanul din Craiova e urmărit de mai multă vreme pentru spălare de bani, infracțiuni informatice și trafic de persoane.

DIICOT a identificat felul în care, cu banii negri obținuți din trafic și din furturile de pe carduri, liderii de rang înalt din clanul lui Tudor Florian și-au cumpărat proprietăți, hoteluri și case, în Cancun, Mexic, una dintre stațiunile emblemă ale turismului mondial.

Mulți dintre șefi au fost reperați din timp, filați și vor fi aduși la audieri la București, nu și liderul Tudor Florian, care se găsește, probabil, în străinătate.

Sursele judiciare confirmă pentru ziar că averile adunate de traficanți, descoperite atât în Mexic, cât și în România, ”cumulează milioane de dolari”.

Comentează