Comunicat DIICOT: Clanul Rechinului din Craiova avea companii prin care monta legal bancomate în Mexic, unde mai apoi clona cardurile!

Milioane de dolari erau scoși de pe cardurile false, de oamenii pe care rețeaua din Oltenia îi avea în SUA, India, Paraguay, Indonezia.

joi, 25 iulie 2019, 11:59

De Delia Marinescu, Alexandra Nistoroiu, Adriana Oprea, Cătălin Tolontan

Forța și întinderea clanurilor de infractori din Craiova, care fac trafic de persoane la granița Mexic – SUA și copiază carduri în zona Cancun, i-a determinat pe procurorii DIICOT să colaboreze cu autoritățile judiciare mexicane și cu FBI.

De o lună de zile, Libertatea a relatat într-o investigație cu mai multe episoade cum mai multe clanuri din Craiova se îmbogățesc pe baza exploatării oamenilor traficați, în special romi, și din furturile de pe cardurile copiate în Mexic și devalizate apoi prin conexiunile  din toată lumea.

În comunicatul oficial de azi, prin care anunță perchezițiile și audierile suspecților, DIICOT dă indicii despre puterea criminală și financiară a bandei din Craiova a lui Tudor Florian, zis ”Rechinul”.

Au ajuns până în Paraguay și Indonezia

Infracțiunile durează de 7 ani. 

„Începând cu anul 2012, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetăţeni români și mexicani, care a acționat pe teritoriul României, Mexicului, S.U.A. precum și a altor state, în ceea ce privește comiterea de fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), trafic de migranți pe ruta România – Mexic – SUA şi spălare a banilor” comunicat DIICOT

Tudor Florian și-a condus rețeaua stând, majoritatea timpului, în Mexic, sub paravanul  unor companii care montau bancomate și le asigura mentenanța! Pe bancomatele instalate legal, se montau apoi dispozitive de tip skimming, care copiau cardurile persoanelor ce scoteau bani.

”După obținerea în mod fraudulos a datelor informatice erau formate echipe compuse din alți membrii ai grupării care se deplasau în alte state precum S.U.A., India, Paraguay, Indonezia etc., de unde retrăgeau sumele de bani existente în conturile bancare aferente instrumentelor electronice de plată copiate”, susține DIICOT. 

Și-au adus „băieții duri” în Mexic

Cum banii mulți și negri atrag riscuri, clanul ”Rechinului” și-a adus în Mexic oameni duri, gata de orice crime. 

Tudor Florian, zis ”Rechinul”, stânga, și adjunctul sau, Nicolae Cosmin, într-o fotografie publicată de poliția mexicană

 

Persoane de cetăţenie română, extrem de violente, care au avut rolul de a asigura menținerea ordinii și obedienței membrilor grupării, dar şi protejarea demersurilor infracţionale de acțiunile altor grupări de criminalitate organizată”, îi descriu procurorii.

S-au realizat coaliții „cu grupări de crimă organizată din România, în special din Craiova și Bucureşti”.

Sumele furate au fost investite, prin spălare de bani, în hoteluri și case din Cancun, în proprietăți în Mexic și România, în mașini de lux. 

Crima din Cancun a fost executată de clanul craiovenilor!

Crima, despre care Libertatea a relatat acum puțină vreme, a făcut parte din reglările de conturi dintre clanuri, așa cum confirmă azi DIICOT în comunicatul oficial. 

”La data 02.04.2018, persoana vătămată a fost înjunghiată într-un loc public din orașul Cancun, la comiterea faptei participând patru membri ai grupării.

Ulterior, la data de 11.06.2018, în timp ce victima se afla pe raza aceleiași localități, la bordul autoturismului său, fiind însoțit de o altă persoană, a fost împușcat de o persoană care asigura paza liderului grupării”.

Cel omorât, craioveanul Constantin Marcu, 44 de ani, a fost împușcat în cap la Cancun, în Mexic, așa cum a scris ziarul. Iar cel protejat era chiar ”Rechinul”, rezultă din comunicatul DIICOT. 

”Activitățile au fost integrate acțiunii comune executate în parteneriat cu autoritățile judiciare competente din cadrul FBI prin intermediul Biroului Ofițerilor de Legătură al acestei instituții în România, respectiv organe judiciare din Mexic”, mai spun procurorii români.

Rămâne de văzut cum vor reuși să probeze procurorii toate aceste fapte, care se află deocamdată la faza de afirmații, pentru că istoria recentă, expusă de presă, arată că justiția română i-a scăpat pe cei din bandele infracționale, în procesele anterioare.

Întregul comunicat DIICOT AICI

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Catalin Mihai  •  26 iulie 2019, 0:25

E bine ca n-au fost apropiati de catre Dragnea sau Olguta Vasilescu :))

Baggio  •  26 iulie 2019, 8:09

Nu există sistem infracțional în lumea asta fără știrea miliției și a justiției...Există doar voință pt punere în aplicare a legii

banks  •  26 iulie 2019, 9:23

@Baggio : exista mai multa "lipsa de vointa" decat "vointa" in aplicarea legii. In alta ordine de idei, ca amuzament, in exprimarea oficiala : " persoana vătămată a fost înjunghiată "..saracul, dupa ce ca era deja vatamat a mai fost si injunghiat, ce soarta cruda...

Marcel  •  26 iulie 2019, 9:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  26 iulie 2019, 10:48

cineva isi cumparase o ,,casa'' in craiova cu bani ,,imprumutati'' de la interlopi

Adrian  •  26 iulie 2019, 14:14

Ce clanul "Rechinul" ,Duduianu, Sportivilor etc, concret , cine este Min.de Interne? Moga.Unul care este un apropiat al grupului infractional Mazare - Constantinescu , cei care au distrus un oras .Despre ce infractori si interlopi vorbim Tolo? Cine facea afaceri si sprituia cu Mazare si cu Constantinescu? Moga.Exista fotografii, exista filmari. PS. Apropo , un amic de-al ministrului Moga zace intr-o puscarie federala in USA. " Amicul cu gunoiul" care a luat 13 ani de puscarie ptr dare de mita.Cunosti cazul, nu intram in detalii. Sa mai spunem cine este tatal Adinei Florea si din ce gasca face parte?

skim milk  •  26 iulie 2019, 14:15

Mexicanii din Oltenia... :)))))) Era un Marcu, oltean, cu gura mare, pe-aici pe forumuri... E inrudit cu mexicanu'?

Marius  •  26 iulie 2019, 14:58

..iertati-ma... comentez aici din motive pe care nu le precizez , detaliez... Doamna Primar inteleg ca va propune Consliului General ca spatiul public din fata Ateneului sa poarte numele "" Simona Halep "" . putin , foarte putin . poate mai bine ar fi ca orasul sa nu se mai numeasca Bucuresti . sa se numeasca Simona Halep . iar orasul Constanta - Hagi . tara - indiscutabil si indubitabil - Tiriac . observam ca "" tot baga capul in poza "" , nu mai poate iesi fata asta din casa fara sa fie si Inventatorul Managementului Sportiv lipita de ea , ori de cite ori e si o televiziune prin preajma... bine , inteleg , absolut fara legatura , de o luna e sef la federatia de tenis , are sens si logica . calitate de "" a se baga in poza "" . nu , nu si-a calculat plusul de notorietate , pozitiva , ce il obtine in acest context . inchei cu un cuvint bun , fara sa regret , cel putin deocamdata , cuvintele rele de mai sus . tot respectul pentru Virginia Ruzici . pe cale de consecinta , si pentru Simona Halep . a ales , si a decis sa fie consecventa , managerul potrivit .

dan man  •  26 iulie 2019, 16:49

Acel Marcu...un romanizat cu harfe de mafiot,si a luat doua de plumb ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan marian  •  26 iulie 2019, 20:19

DIICOT ul nu stia, norocul lor ca exista presa. Pa voi tot FBI va angrenat. La ambasada sunt gabori, procurori, la nevoie si garda nationala. Ambasada o sa te aprecieze, pupat fix la tinta. Nu intrebi ambasada daca vizele ajuta fenomenul ? Sau daca vrajeala ca statul de este aparat de procurori este menita doar sa si apere interesele? Apropo interesele cetateanului sunt aparate de mega procurori? Cine ii explica familiei fetei din Caracal ca localizarea la centimetru e pentru politicieni, de regula de stanga (americanii au fost crescuti cu filme in care agentii lor suavi prindeau spionii sovietici), iar pentru noi pauza.

Comentează