Traficanții de oameni reținuți de DIICOT și de Poliție au atâția bani că au cumpărat piața centrală din Craiova, iar noul ministrul de interne e îngrijorat că atacă manifestanții guvernul!

Cinci membri de rang înalt al clanului Tudor Florian, zis ”Rechinul”, au fost reținuți joi de DIICOT și vor fi prezentați azi cu propunerea de arestare preventivă, în fața Tribunalului București.

vineri, 26 iulie 2019, 8:02

Ancheta DIICOT, la care a asistat și un ofițer FBI, a beneficiat de informații din partea justiției mexicane.

Mexicul e preocupat pentru că zona Cancun a devenit un rai pentru românii care clonează carduri. SUA sunt îngrijorate că miile de români traficați peste graniță – americanii prind în medie 500 pe an – sunt siliți să intre în vaste rețele infracționale de furturi sau prostituție, iar unii dintre cei exploatați fiind copii.

Ieri, noul ministrul de interne, Nicolae Moga, era îngrijorat că cineva vrea să intre în sediul Guvernului României.

Învie retorica ”loviturii de stat”, lansată de Liviu Dragnea, copiată în aceste zile de Viorica Dăncilă și reîmprospătată de Nicolae Moga, că tot se apropie 10 august.

În ziua numirii sale, ministrul de interne a vorbit mult despre manifestația din 10 august 2018, la fel de mult despre șefii din structuri și problemele lor și a spus o singură propoziție despre cetățean, ”prioritatea zero e siguranța cetățeanului”.

Ministrul Nicolae Moga n-a scos o vorbă despre infracțiuni, crimă organizată, trafic de persoane și criminalitate informatică, care reprezintă exact atribuțiile Ministerului de Interne.

În aceeași zi în care Nicolae Moga se baricada mental în fața ”loviturii de stat”, colegii săi din MAI își făceau treaba în fața celor care, cu adevărat, subminează statul.

La descinderile DIICOT împotriva clanului de interlopi, suportul a fost asigurat de ofițeri de poliție și de jandarmi.

foto: Captura DIICOT după perchezițiile făcute în Craiova

Polițiștii provin de la Direcția Operaţiuni Speciale, din IPJ Dolj, din Direcția Generală Anticorupție și DGPMB – Serviciul Omoruri și din Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IGPR. Jandarmii sunt membri ai Brigăzii Speciale de Intervenție ,,Vlad Țepeș”. La ei s-au adăugat polițiști din Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul DIICOT.

Clanurile mafiote, interlopii care exploatează mii de oameni vulnerabili și care iau în stăpânire orașele, aceștia sunt în primul rând în fișa postului lui Nicolae Moga.

”Clanurile au ajuns atât de puternice încât sfidează legea, pur și simplu. Priviți cum sediul DIICOT din Craiova este înconjurat de baruri deținute de traficanți”, arăta o sursă judiciară acum o lună, când începea investigația Libertatea despre traficul de persoane din România în SUA, via Mexic și Canada.

În cazul clanului ”Rechinului”, DIICOT a descoperit că traficanții făceau atât de mulți bani încât au cumpărat nu doar hoteluri și case în Cancun, ci și piața centrală din Craiova, una dintre cele mai mari din sud-vestul României!

Până la urmă, uriașa eroare a ministrului Nicolae Moga este următoarea. El confundă problemele guvernanților cu cele ale guvernaților.

Da, cabinetul Dăncilă se teme de 10 august, de proteste, dar oamenii sunt îngrijorați de interlopi, de clanurile care au luat în stăpânire orașe întregi, precum Râmnicu Vâlcea sau Craiova. Mafioții nu doar că îi țin în teamă, dar le limitează libertatea economică oamenilor, le distrug afacerile și le pun în pericol locurile de muncă.

Românii văd că infracționalitatea e mână în mână cu incompetența și corupția de la vârf și că un climat de sfidare la adresa cetățeanului pare că se instalează tot mai mult.

Niciodată n-am pretins, ca ziariști, că vreo investigație de-ale noastre a determinat acțiunea legii. Am remarcat uneori că lucrurile sunt consecutive, că presa scrie și apoi autoritățile acționează, dar atunci oficialitățile sunt mobilizate pentru că opinia publică reacționează.

Nici un stat rațional nu își permite să piardă încrederea cetățenilor săi. Când dosare de trafic Mexic – SUA se închid unul după altul, iar traficanții înfloresc, cu mașini, case și proprietăți, sub privirile revoltate a milioane de români, sigur că se depășește linia coeziunii sociale.

Ar fi complet nerezonabil să credem că DIICOT a creat dosarul ”Rechinului” în luna de după ce problema traficului ilegal spre SUA a explodat în presă, prin investigația Libertatea. Investigație începută, de fapt, de la articolul din New York Times, care citase un român mărturisind că a fost dus în SUA de traficanți.

Ceea ce probabil s-a întâmplat e că opinia publică a conștientizat problema, iar procurorii au realizat că un climat de descurajare, de sentiment că ”nimic nu se schimbă” și că ”totul e degeaba” reprezintă un pericol enorm pentru societate. Cam asta face presa: oferă speranță pentru că le dă oamenilor faptele și pune autoritățile în fața prețului real al inacțiunii lor.

Nicolae Moga să mulțumească românilor că se implică, fie și prin proteste, pentru că autoritatea și puterea cetățenilor le au în spate colegii săi din Poliție când intră peste mafioți.

Citeşte şi:

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Ion  •  26 iulie 2019, 20:12

FACI CE FACI SI O DAI DE GARD CU POLITICA...

ticbis  •  26 iulie 2019, 20:50

Domnule Tolontan, in orele astea, s-au gasit la Caracal niste fete ucise, transate si bagate in congelator pe bucati. Una dintre victime a sunat de cateva ori, la 112, timp de 19 (NOUASPREZECE) ore, de pe doua telefoane! Degeaba! A murit ucisa cu zile, nu de catre criminalul respectiv, ci de catre STATUL ROMAN! Politia, Jandarmeria, Procuratura, Justitia si Serviciile Speciale sunt platite doar sa gazeze cetatenii participanti la demonstratiile civice pasnice, sau sa-i apere de agresiunile reale ale interlopilor si ale mafiei??? Acuma, e evident ca institutiile statului roman actual NU functioneaza; sunt defecte pana la blana si nu valoreaza nici macar doua parale chioare. Totusi, reprezentantii si angajatii acestora (care sunt in numar de sute de mii la nivelul intregii tari), vor iesi la pensie peste 5 ani, la varsta de 45 de ani, cu pensii speciale intre 5000 si 25000 de euro, NET! Sincer sa fiu, faptul ca astia gazeaza si omoara cetateni romani, in timp ce-i doare la basca de apelurile victimelor ce suna disperate la 112, nu ma mira absolut deloc; e in siajul perfect normal al Romaniei de astazi. Ma intriga insa care ar putea fi ratiunea normala la cap pentru care aceste personaje ies la pensie la 45-50 de ani cu 5000-25000 de euro net pe luna! Ceva, aici, nu mi se pare deloc in regula... pute rau de tot!:) In ce tara traim, totusi?!?

Caracal  •  26 iulie 2019, 21:39

Vom îngropa PSD-ul si pesedismul transpartinic în aceeasi groapã cu oasele copilelor mãcelãrite la Caracal. S-a terminat cu voi, afarã din politicã, afara din serviciul public, hienelor! In câtiva ani la stat vor lucra mult mai putini oameni si o vor face cu respect pentru lege si societate.

Andrei F  •  27 iulie 2019, 0:03

Un articol pentru a indrepta atentia cititorilor pe subiecte secundare...Cineva mai sus crede ca nu ati auzit ce s- a intamplat la Caracal...Ma rog...Pentru ca tot o dati iarasi cu meritocratia...Sa ajungi sef in Justitie la 28 de ani cum se numeste?Cica procurorul de la Caracal ar fi fost si el recompensat cu o distinctie de doamna cea buna din justitie...Sa urmeze ,,elita,, de la Caracal?

gabriel valeriu  •  27 iulie 2019, 0:07

Statul roman nu functioneaza pentru cetatenii sai. Statul roman e capturat de cohorte de impostori, plagiatori si de cete de banditi care ne zambesc trufas din functii si demnitati folosite pentru spolierea cetatenilor. Nu functioneaza solutiile democratice clasice; caracatita hidoasa a invatat sa metabolizeze orice schimbare, orice tentativa de reforma din interior. Institutii intregi sunt putrede si nereformabile, demiterea unuia aduce in loc alt membru al bandei. O majoritate politica complet noua ar putea decide desfiintarea acestor centre de coruptie institutionalizata, insa pentru asta e nevoie sa schimbam drastic felul in care votam. Si sa votam!

mihai  •  27 iulie 2019, 5:49

...ma asteptam la lucruri concrete ! Nu mi se pare ca Piata Centrala este cumparata de unul sau mai multi "cardisti"!Reveniti deci cu nume,prenume,locatie !Si incercati ceva si cu "palatele" din fata stadionului "Ion Oblemenco".

Cici  •  27 iulie 2019, 6:19

Craiova e plina de *** interlopi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB  •  27 iulie 2019, 7:24

Ticbis ....azi nu ai fost Plictis.... Asa ba baiatule, scrie si tu fara sa patinezi .... bravo... ai innroshit fierul si l-ai bagat adinc....perfect . Azi n-am niciun motiv sa ma iau de fizicu' tau !...)))) Se pare ca lectiile mele te-au adus pe drumul bun ....fara polologhii ... la subiect si scurt .....weekend placut !

IMGB  •  27 iulie 2019, 7:30

Tolo....titlul ar fi fost perfect daca ar fi fost scris fara majuscule !!!! Zau asa ! Poate voi sinteti obisnuitzi sa tipati intre voi in redactie ....dar de ce tzipatzi la noi....???... Ar fi si mai usor "citibil" .... pe bune....

dan65  •  27 iulie 2019, 7:42

intrarea cu forta in sediul guvernului poate fi catalogata ca tentativa de lovitura de stat.mai interesanta ar fi fost o analiza privind implicarea politica a STS coroborata cu lipsa de reactie si profesionalism a acestui serviciu in rezolvarea unor probleme care fac parte din fisa postului.moartea copilei din Caracal este dovada clara ca nemernicii nu au dorit sa faca nimic,iar accidentul aviatic din Muntii Apuseni din 2014 cand tot STS ul a ramas cu mainile manjite de sange.nu i-a impresionat.

cn  •  27 iulie 2019, 10:10

***, sa mai dispara subit din 'clanuri'. Sigur ca in primul rand mi-as dori sa intervina autoritatile, dar asta evident nu se intampla, pentru ca e foarte usor sa cumperi un ofiter sau mai multi. Iar dupa ce isi umfla buzunarele si burtile, ies la pensie la 50 de ani cu pensii de 10 ori mai mari ca a mamei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Elena  •  27 iulie 2019, 10:16

Asta numai in Romania.... nu cred ca altundeva in Europa se intampla asa ceva...

nealiniatul  •  27 iulie 2019, 10:38

Iar ne crapa obrazul de.. "mindrie" ca suntem romani. Iar stampila de tara de hoti , asa cum suntem perceputi de ceva ani buni, este pusa de lipsa de reactie a autoritatilor dar si a societatii civile care nu ii marginalizeaza pe hoti.Ba, chiar ii invidiaza ca "au bani". Natiune care cinta "banii" si "dusmanii". Este oare posibil ca aceste lucruri sa se schimbe vreodata domnule Tolontan?

Ervin  •  27 iulie 2019, 10:40

@IMGB esti un turturel vesel ,mic si dragutz si simpatic La ce vârsta ai reusit sa înveți să scrii? Pare că nu reușești să îți coordonezi jumătățile de propozitii din ceea ce pare a fi un cap de ființă umană și mână Există soluții foarte bune si foarte la îndemână care pot ajuta chiar și *** , *** si alte *** si pana la *** *** *** și chiar și ignoranța sau prostia.... You should try :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  27 iulie 2019, 11:27

Dupa cum am vazut , Inspectoratul de Politie era condus printr-un politist cu delegatie , nu printr-un politist care a dat un concurs corect pentru post ! Probabil pentru ca cei cu delegatie nu sunt in stare sa castige un concurs . In alta ordine de idei , in Sibiu s-a montat un sistem de supraveghere in valoare de 16 milioane , pentru summit , sistem care acum sta nefolosit ! Banuiesc ca legile lui Tudorel nu permit folosirea lui , pentru ca nu poate fi folosit pentru protejarea infractorilor !

DISOLUȚIA STATULUI  •  27 iulie 2019, 11:29

În România există adevărate enclave de fărădelege. Zona Craiovei este una dintre ele. În aceste zone tot ce înseamnă autoritate a statului sunt angajați pe pile și nepotism. O dată ajunși în sistem fac ceea ce au învățat până atunci: să ia șpăgi. Și cine dă șpăgi? Omul cinstit? Nu. Infractorii dau șpagă. Judecători, procurori, polițiști sunt mână în mână cu clanurile de interlopi. Acolo nu există fisc să întrebe de unde au răsărit palatele și când și-au plătit taxele ultima oară. Asta dacă și-au plătit vreodată taxele. În aceste zone s-a produs DISOLUȚIA STATULUI. Statul român în teorie este reglementat de lege. În realitate singurele care dictează sunt neamurile și șpăgile. Au ajuns să fie organizați piramidal și să își organizeze șpăgile. Statul român a ajuns un chelner la mesele interlopilor cărora le pupă mâna ca un câine credincios. Fostul președinte Traian Băsescu a folosit expresia STAT MAFIOT. Oare un fost președinte este un om bine informat?

adeziunea voluntară  •  27 iulie 2019, 16:36

..."coeziunea socială"? Oare la cine am mai auzit termenul ăsta? ...la Vadim Tudor, la Băsescu, la Cristian Cîmpeanu și Laurențiu Mihu de la "RL", la securiștii din Parlament, la S.N.S.P.A. și la C.N.M.R.? Da... Exact!

Cristijansen  •  27 iulie 2019, 16:58

Da , salarii speciale, pensii speciale ,tupeu ,sfidare ,nu vad diferentele ........ Te uiti la stiri si vezi sentintele judecatoresti in cazuri de crima, viol, talharii, furturi , te apuca rasul instantaneu ,daca mai urmaresti si dupa cat timp sunt eliberati criminalii violatorii talharii si alte animale ,ehe, filmele cu Mr. Bean sunt de *** in comparatie cu ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  27 iulie 2019, 20:23

Când o arzi pe naționalism comunism cu Mihai Viteazul așa ajungi

Alex One  •  28 iulie 2019, 8:24

Ce titlu ! Ce comparatie aiuritoare ! Deci, daca unii au cumparat Piata din Craiova de ce nu ar avea altii dreptul sa atace cladirea Guvernului ? PS. Nicio zi fara Dragnea . Pai sa fie eliberat ca nu mai aveti subiecte mai ales ca si "doamna" Prodan se pare ca e in concediu.In opinia unora atacarea Guvernului si a jandarmilor a devenit asa un fapt normal, banal,un fleac, sport national ! Un drept Constitutional ! Toata lumea sa-l practice, ca la Daciada.

banks  •  28 iulie 2019, 9:21

Excelent articol, precis si amar. Continuam sa nu avem asteptari de la actuala guvernare, e clar. (Pentru ca e tocmai in titlu, cu litere mari si vizibile, poate ar trebui corectat Ministru(L), prearticulat fiind in nouL)

Danny  •  28 iulie 2019, 10:43

Buey .. romanii au nevoie ne o noua revolutie.. suna dur , dar asta este adevarul .. trebuie sa murim din nou pentru tarisoara asta ... Degeaba o dam noi cotita .. viiiiina e a tuturor .. romanul cumpara la negru .. romanul nu plateste impozite .. romanul de spaga ... si cand ne este rau ...ooo vaiii politica .. Pai ne meritam soarta .. noi nu avem creier... din 89 aufost tot felul de oameni la guvernare .. si toti ne au furat .. si voi creiere mici ... iesiti in strada si strigati jos basescu jos ponta .. As vrea sa vad mii de romani care ies in strada si striga "vrem infrastructura(autostrazi)" , "vrem spitale " , "vrem educatie" Dar nah romanul creier mic ... e multumit ca statul plateste sportivii .. astia conteaza .. da`l *** pe medic care te salveaza... da`l *** pe profesor care te educa... Acum fericire mare pe pofticiosii de pozitii ... se vor folosi de moartea acestor 2 copile ca sa prinda si ei un pic ciolanul ... Tipic Romaneste .. Multi politisiti dati afara... romanii fericiti !! Intrebare ... cine ia inlocuit ? sau la urmatoarele atrocitati concediem din nou ? Ca si cu CSA .... stai domne ca noi nu am vandut o sa vindem acum cand ajungem in liga 2:))) si ma uit si vad cate creiere mici extaziaza .. Dreptate pentru Steaua ..(oare ce or gandi pensionarii ... uuu din 400 ron pensie plateste rcs`ul sa vada CSA`ul :))) Sondaj de opinie MErita Cristina Neagu 20k euro pe luna ? Raspuns : Merita 50k pe luna ... a adus performante romaniei .. dar Jelena Grubišić ,Itana Grbić , Dragana Cvijić Linnea Torstenson .. merita 20k pe luna ? de ce bunicul meu nu ar merita .. a luptat pentru tara ... a muncit in tara asta a platit taxe in tara asta si pentru ce ? 380ron pe luna ? Romania e saraca !!! astaia in armata merg in curul gol .. nu avem flota nu avem avioane nu avem tancuri .. avem flegme si injuraturi.. si echipe de fotbal !!! INteligenta 0 Asa ca inchei cu Forta Romania !!!! PS. si sa nu intrati in cladirea guvernului e ilegal .. legal ai voie doar sa inchizi ochii cand acesti demnitari care normal ei sunt in slujba noastra .. ne rad in fata din masini atat de scumpe ca eu si toata familia mea ar trebui sa muncesc o viata sa cumpar macar o roata :)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One  •  28 iulie 2019, 10:49

@Ticbis, vezi ca ai scapat de sub control zerourile la pensile speciale. Iar in ceea ce priveste "demonstratiile civice pasnice" spera sa nu ai ocazia sa primesti vreodata un sut in gura de la un personaj pasnic precum fata aia de 10 august trecut, poate ai pierdut imaginile .

dansand cu lupii  •  28 iulie 2019, 12:45

@ banks, 28 iulie 2019, 9:21 Da' ce, guvernările de dinainte au fost mai breze? Fratele băsescului dansa cu, și nășea, clanuri de interlopi. Din păcate pentru el, procurorii și judecătorii taberei adverse au văzut niște bănuți niggers, și l-au luat la ochi. Nu că n-ar face la fel TOȚI... Cazul Adriana Năstase e edificator. "Ochi pentru ochi, și dinte pentru dinte". Așa că au lăsat-o mai moale, toți, din ambele tabere, că au ajuns la concluzia că prea li se duc banii pe dințari și pe piz... Pardon, oftalmologi! Că Ambasada lui Klemm nu plătește și tratamentele, ci doar execuțiile. De Ordine... nu te gândi la fapte rele, Obama a anulat pedeapsa cu moartea și la ei acasă. Nu în Kenya lui, ci în țara de adopție neclară, S.U.A. prietenului său Trump.

Responsabil pentru tara  •  2 august 2019, 10:32

Statul roman si institutiile sale sunt structurate pe coruptie si incompetenta. Atata vreme cat coruptia este generalizata in societate, nu exista domeniu de activitate care sa nu fi fost afectat. Acest flagel, asupra caruia am atras atentia inca din 1989, actioneaza ca un cancer ce ataca intregul organism social, inlocuind normalitatea cu anormalitatea si prezentand minciuna drept adevar. Ceea ce este mai grav, este ca institutiile statului care ar trebui sa vegheze la apararea valorilor statului de drept sunt ele insele printre cele mai corupte. Atata timp cat instantele de judecata, procurorii si protectia copilului actioneaza impotriva intereselor superioare ale minorilor, "stimulate" de atentiile intereselor oculte ale lor si tertilor, sa ne asteptam la un viitor sumbru pentru Romania, incert si in postura de sluga a generatiei viitoare. Daca societatea inca doarme si nu da deoparte valurile aruncate de cei interesati sa ascunda adevarata fata a lumii prin institutii artificiale, prin a caror existenta se recunoaste ca nu avem justitie potrivit legii (vezi DNA), SA NU AVEM PRETENTIA A FI UN STAT DE DREPT. Sta in puterea tinerilor de a restructura din temelii societatea romaneasca, de a responsabiliza toate institutiile, astfel incat sa poata avea un viitor sigur si demn pentru ei si urmasii lor. Romani cinstiti si muncitori,fiti uniti si valorificati potentialul cu care Dumnezeu a daruit aceste plaiuri! Succes!

Comentează