Asasinul de la Caracal n-avea cazier, dar în România sunt peste 500 de pedofili liberi, pentru că judecătorii i-au condamnat cu suspendare!

Poliția, STS și procurorii sunt, pe bună dreptate, supuși atenției publice în aceste zile.

luni, 29 iulie 2019, 4:44

Indulgența cu care judecătorii privesc agresiunile sexuale trebuie pusă și ea în discuție.

Conform cifrelor oficiale intrate în posesia Libertății, există peste 500 de infractori dovediți definitiv ca agresori sexuali sau violatori de minori și care trăiesc în libertate.

În unele cazuri, aceștia se deplasează nestingheriți în casele propriilor copii, pe care i-au agresat.

În altele, își ispășesc ”munca în folosul comunității” în centre unde locuiesc sau învață copii vulnerabili.

Toate acestea sunt fapte documentate în dosarele pe care Libertatea le-a expus în ultimul an.

Când Ministerul Justiției, condus pe atunci de Tudorel Toader a trimis aceste cifre, am înlemnit. Asta se întâmpla în octombrie 2018. Din păcate, pentru minister ”cei peste 500” au fost doar o comunicare și nu există nici o evidență că Tudorel Toader sau cei care i-au urmat ar fi luat vreo măsură pentru a crește gradul de protecție a victimelor.

Când a fost rugat să spună cum se raportează la această realitate, ce-i învață pe procurori și judecători, Institutul Național al Magistraturii a refuzat o simplă discuție. Acesta este, uneori, nivelul de aroganță a magistraților din România.

În schimb, societatea era deja conștientă de pericol și, spre meritul lor, parlamentari din toate partidele și ofițeri din MAI au răspuns inițiativei deputatei independente Oana Bîzgan și a unui avocat din Bacău. Așa s-a născut legea Registrului național al infractorilor sexuali.

Numai că înregistrarea este insuficientă.

Ceva e profund stricat în felul în care judecătorii, dar uneori și procurorii, se raportează la agresiunile sexuale împotriva femeilor și minorilor.

După dispariția Alexandrei, Asociația Forumul Judecătorilor a dat un comunicat în care punea lipsa de reacție a autorităților de seama schimbării legislației, a timorării magistraților și a îndepărtării colaborării cu SRI. Primul punct este, în bună măsură, corect, ultimele două sunt false și rușinoase.

Mașina de la Direcția Operațiuni Speciale din MAI, care a reperat joi seara casa de unde se sunase, are aceleași dotări de localizare cu cele ale SRI. Nu a lipsit SRI pentru că nu era nevoie de SRI!

Nicăieri în Europa un copil dispărut nu e căutat de serviciile secrete, ci de Parchetele și de forțele de poliție specializate și bine dotate.

Cumpărate pe fonduri europene pentru lupta împotriva infracționalității și costând până la un milion de euro bucata, aceste mașini ale DOS au fost folosite și până acum.

În al doilea rând, este rușinos ce spun judecătorii, dacă ei pretind că sunt timorați de cei care strigă la televizor. E meseria lor să reziste presiunilor.

Judecătorii nu spun însă nimic despre cei peste 500 de pedofili pe care ei înșiși i-au găsit vinovați, însă i-au considerat lipsiți de pericol la adresa femeilor și copiilor.

Într-un moment de durere, o societate poate reacționa radical. Se rostesc fraze mari și se aud propuneri care sună bine, cum ar fi pedeapsa cu moartea pentru pedofili, dar care ascund un uriaș pericol.

Sistemele juridice de peste tot din lume știu, din experiență, că posibilitatea de eroare din procesele de copii agresați este mai mare decât în cazurile altor infracțiuni, tocmai pentru că minorii sunt speriați, mărturisesc tîrziu din cauza fricii și a rușinii, iar amintirile traumelor sunt deseori deformate.

În cazul celor 500 nu discutăm însă de moarte și de viață în ceea ce-i privește, căci și cei condamnați cu executare primesc undeva între 3 și 6 ani, ci doar dacă nu cumva lăsându-i liberi pe predatorii sexuali expui mai mulți oameni.

Și se mai întâmplă ceva: fiind clement cu ei, le dai acestor agresori motive să creadă că sunt puternici, intangibili, fără se le pese de cei din jur, ceea ce este una dintre rutele psihologice pe care se formează sociopații și criminalii în serie.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Dixie  •  29 iulie 2019, 17:28

Marea problema e ca politia NU MISCA nimic in cele mai multe conflicte pe care le avem... Iata un exemplu - https://www.zoso.ro/metoda-acoperisul/ Am si eu exemplul personal cu o plangere depusa la politie la care nu am primit nici macar un raspuns pana in ziua de astazi. Asta e de fapt cangrena care roada Romania... Si atunci normal toti isi fac de cap ca stiu ca POLITIA E ZERO.

koskutim  •  29 iulie 2019, 20:17

un aspect care a dus la aceasta crima si care nu e luat de nimeni in considerare este autostopul!!! un copil de 15 ani face autostopul ca sa ajunga acasa noaptea!! si ca ea sunt mii de copii care sunt invatati de parinti sa faca autostopul fiind expusi la tot felul de pericole din aceasta cauza!! In timp ce autoritatile nu stiu cum sa inchida aplicatii gen uber care pot fi accesate si folosite in conditiide siguranta pt pasageri, sau macar daca cineva dispare se poate afla imediat cu cine s-a urcat in masina.

Mishu  •  29 iulie 2019, 20:19

Bravo,Tolo ! Acest subiect trebuie aprofundat ...si insistat cu el ! E vorba de o insistenta constanta si profunda ! Sper sa nu moara acest subiect...asa cum ...nu stiu cate victime mai sunt necesare...ca sa luam niste decizii ! Am avut parte de atatea si atatea ....nu am invatat nimic...nu am luat masuri de nici-un fel ! O armata de incompetenti...sunt in niste pozitii,in care nici ei nu stiu cum au ajuns ! Am si un subiect ...daca te intereseaza,foarte tare...daca ne putem auzi,cumva...spune-mi cum te pot contacta ! Bafta si succes in toate !

Ervin  •  29 iulie 2019, 23:09

În documentarul de pe netflix " the great hack" la minutul 50.35 se afirma ca CAMBRIDGE ANALYTICA a lucrat si in românia . O afirma unul din persoanele din management -ul de top Stie cineva ceva?

Ervin  •  29 iulie 2019, 23:10

Ptr ce partid sau candidat?

Adrian B  •  30 iulie 2019, 8:23

Tolo, principalii vinovati sunt politicienii care au guvernat din '90 pana acum.Toti , indiferent de culoarea politica.Si ca sa ma justific o sa-ti dau un exemplu : Marko Eszter , fiica lui Marko Bela. In 2005 a fost răpită, sechestrată si violată. Unul dintre bestii ,pe nume George Burcea a fost prins imediat cu ajutorul SRI.Cum ? Prin localizarea telefonului furat de la victimă. Deci se putea si-n cazul Alexandrei.De ce n-a putut actiona SRI- ul? Ptr . ca bestile cu chip de om din Parlamentul Romaniei, in special puscariasul Dragnea cu amicii sai de faradelegi Tariceanu & judecatorii de la CCR au pus " catuse " SRI ului. Mai dureros este faptul ca Marko Bela , ca parinte care a suferit nu spus nici pâs.Trebuia sa fie varful de lance impotriva coruptiei si incompetentei din sistem.UDMR- ul daca era solidar cu el trebuia sa vina din 2005 cu o propunere de inasprire a pedepselor.De ce a tacut si nu a facut nimic? Si - a sacrificat copilul pe " altarul intelegerilor interlope din politica"? Rusineee!!!!! PS.1. Tolo, de ce nu-l suni pe Marko Bela ?UDMR- ul nu spend nimic? Tace mâlc? Asteapta sa se intample o drama in Tinutul Secuiesc ca sa reactioneze? 2.Marko Bela a fost vicepremier cand s-a intamplat drama.Deci putea sa schimbe ceva in societatea asta bolnavă.

carmen i  •  30 iulie 2019, 10:42

O singura observatie as avea la articol, si anume ca magistratii sunt blanzi nu doar cu pedofilii, ci si cu alte categorii de infractori: criminali, corupti din sfera politica, functionari care au dat devada de abuz sau neglijenta si lista poate continua. Nu mai vorbesc de faptul ca legile sunt interpretate dupa bunul plac al magistratilor, fara sa existe vreo uniformitate in aplicarea lor. Batrane care au cultivat 2m din pamantul altora au infundat puscaria, in timp ce indivizi care au furat milione de euro de la stat au primit doar cu suspendare.

Google  •  30 iulie 2019, 12:15

Numarul de telefon de pe care a fost sunata mama Alexandrei apare in căutările pe Google acum 10 ani la un utilizator de pe CraiovaForum. Stiu ca sunt 10 ani dar daca numarul era realocat, care erau șansele sa fie tot in zona aia?

stelian  •  30 iulie 2019, 14:56

ce m-a uimit cel mai mult la cazul de la Caracal este ca s-a actionat asa tarziu nu din rautate ci din prostie. din faptul ca politistii nu stiu sa lucreze cu aparatura din dotare. politistul de la Caracal habar nu avea cum se utilizeze apelul de la 112, a trebuit consiliat prin telefon de operator. si ca politistul din caracal sunt armate in politia romana. ar trebui de urgenta trimisi la cursuri si invatati baza, elementele primordiale de utilizare a informatiei, ca sunt habarnisti. iar daca nu se intampla asta cazul de la caracal se va repeta mereu, pentru ca politistii din teren sunt complet nepregatiti.

Romi  •  30 iulie 2019, 19:34

Sunt atât de multe virgule în cazul ăsta încât te pierzi cu firea. Eu sunt ferm convins că e ceva mai mult decât putred aci. Hai să o luăm pe rând. ===> "Criminalul" Eu vă spun încă odată, tipu ăsta e cărăușul sau omu care racola fetele al vreunei rețele de trafic de persoane. *** As putea jura că dacă s-ar începe ancheta spre ideea de trafic ar face un infarct subit în arest. Sau dacă ar începe să ciripească. Omul făcea taximetrie ilegală într-un *** de oraș. Unde oricine se știe cu oricine. Cu toate astea poliția nu s-a gândit să-l verifice după dispariții deși în ambele cazuri vorbim de mărturii că au fost luate la ocazie. *** Fără presiunea că ar putea fi urmărit și prins. Apoi acestea erau luate de la el și scoase din țară. Avea trei telefoane. Rudimentare toate. Fără GPS, Smart și chestii. Greu depistabile. Eu le-aș cataloga așa, unul de zi cu zi, altul pt contact *** altul pentru a liniști familiile victimelor. Să vedem ce zic și anchetatorii. Oricum zic ce vrea plua lor. Alexandra a sunat la 112 de pe o cartelă Orange preplătită, unul dintre numerele criminalului. Până azi, la 4 zile de la fapte, nimeni nu a cerut de la Orange lista apelurilor spre și dinspre respectiva cartelă. Pentru că nu se vrea. Ar duce către adevărații vinovați. E nevoie de timp că ei să scape de numere și telefoanele cu, care au interacționat cu el. ===> Victimele. Fete tinere, frumoase, lipsite de apărare, vulnerabile, marfă ușor de traficat. Sunt vreo 19 cazuri de dispariție de fete tinere din zonă în ultimii ani. Ghici câte au fost rezolvate de politie sau DIICOT? Ați ghicit! ===> Poliția. Politia a făcut tot ce era neomenește posibil să nu intervină. Poate și unde unii dintre șefii IPJ Olt au fost recent acuzați de asociere la grupuri interlope, cămătărie și proxenetism. Chiar unul dintre cei care stau acum la poarta lui Dincă, Dan Dumitrescu. În cazul Luizei polițiștii i-au spus relaxați familiei să stea liniștită că poate e plecată *** și că revine ea. În cazul Alexandrei le-au zis inițial să vină a doua zi. Zi în care i-au ținut vreo 2-3 ore pe hol. Până și-au băut cafeaua. *** Iar la telefon cu Alexandra au ars-o ironici și sictiriți. Semn că erau obișnuiți cu răpiri, dispariții și demersurile familiilor disperate. *** *** *** N-au verificat camerele video decât la două zile după izbucnirea scandalului. Și au găsit filmări cu autorul și Alexandra în mașina lui. Chiar în fața liceului din Caracal spre care ea plecase. Deci era foarte simplu de găsit autorul. Treabă de maxim două ore. Dacă se voia. Surprinși de fapte, *** Mai întâi au dat vina pe STS, procurori apoi pe Alexandra că nu le-a dat adresa unde era captivă. Tupeu. Toate minciunile poliției locale și IPJ Olt au fost demontate grav. Acum păzesc criminalul cu strășnicie și *** ===> Faptele. Varianta "oficială" o știți. Pe cea reală, nu. Odată, nu e clar dacă fetele sunt vii sau nu. Cum ziceam acu vreo două zile, înclin să cred că nu mai sunt acum, mai ales după explozia din media. Mărturiile criminalului sunt contrastante și incoerente total. Dar convenabile agenților. Poliția s-a grăbit să extragă ideea că a acționat singur, că a ucis-o pe Alexandra imediat după apelul la 112 iar pe Luiza după ce a răpit-o și că a scăpat de cadavre. Unul aruncat în Dunăre iar altul ars. Ca să arzi un cadavru uman în benzină, într-un butoi, e nevoie de atâta benzină cât ți-ar lua să parcurgi vreo 4-5000 de kilometri. Și de timp. Și de un foc uriaș. Sunt studii pe net. Căutați. Să faci asta în juma de zi în curte, printre case și fără să ridici suspiciuni e demență curată. Ai nevoie de suficientă benzină cât să menții o temperatura de peste 1500 de grade preț de multe ore. În crematoriu incinerarea durează peste 2 ore. În butoi, poate zile. Temperatura flăcării de benzină este intre 1300-1400 grade Celsius. Ce a dat totul peste cap a fost istețimea și prezența de spirit a Alexandrei. A ochit un telefon, a sunat la 112, a dat toate detaliile posibile cu un calm fabulos. Ce nu știa ea era că polițistul pus în legătură cu ea de 112 nu avea chef să fie deranjat de încă o fată răpită. Era obișnuit. *** iar de la Alexandra chiar cartierul în care fusese dusă și era ținută captivă. Vorbim de un cartier din Caracal *** nu din NY. Câteva case acolo. Cu toate astea poliția a plecat să bată pe la alte uși. Au întârziat suficient cât să se scape de fete, de urme, de tot. Au făcut descinderi la alte adrese și plimbări aiurea. Apoi s-au dus unde trebuie. Acolo, deși legea le permitea, au mai stat câteva ore în fața porții. *** Procurorul le-a spus că dacă intră fără mandatul de percheziție toate probele devin nule. Deci să aștepte încă puțin. Mandatul l-au primit imediat. Dar tot n-au intrat. De fapt ei nici n-au venit la intervenție. Abia pe la ora 5:30 dimineața, cu 30 minute înainte de deschidere, au catadicsit să vină echipajele pt descindere. Încă odată, nu avem cadavre, nu avem urmele crimelor, nimic. Și chiar nu ai cum să tai un cadavru fără să lași urme de sânge. O pată cât vârful unui ac e descoperită și după 300 de ani. Aci nu avem. Iar să arzi cadavrul întreg într-un butoi iese din discuție. Ar dura zile întregi. Mai e un detaliu, ambele familii au fost sunate ulterior de un bărbat și le-a fost spus că fetele s-au combinat și au plecat din țară și sunt bine. Rețetă tipică de liniștire a familiilor fetelor răpite. Funcționează în cazul familiilor fără Dumnezeu. Dar uite că aci nu e cazul, oamenii s-au zbătut să își găsească copiii. Mai e un aspect, apelând la 112 Alexandra a făcut să se demareze ancheta. Altfel, *** avea grijă poliția să o tot împiedice. Apelând 112 Alexandra *** Cel puțin nu în viață. Ce știu este că varianta oficială actuală convine cel mai mult poliției și rețelei. Un criminal, cadavre dispărute fără urme, niste polițiști care și-au făcut exemplar datoria și nici urmă de trafic. O mustrare mică pentru agentul care n-avea chef de ea la telefon și atât.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Edi  •  30 iulie 2019, 20:41

Ati facut bine cu difuzarea audio a Alexandrei !

Valentin  •  31 iulie 2019, 4:00

Domnul Tolontan, să fim sinceri, sunt clanuri de proxeneți care racolează fete. *** care-şi fac vreun amic alb, vecin, eventual, care să-i dea încredere fetei. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează