Liberalul favorit să devină șef al sportului românesc, Gabriel Toncean, conduce culturismul, federația cu cele mai multe scandaluri de dopaj de ani de zile! Orban: „O simplă speculație!”

O variantă de organizare ar fi trecerea marilor federații la COSR și lăsarea celor mici sub un secretariat de stat sau autoritate națională, unde numele vehiculat este al șefului de la culturism

vineri, 18 octombrie 2019, 5:38

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Indiferent de forma în care va fi administrat Sportul, minister sau sub tutela Educației, numele vehiculat, în acest moment, pentru conducerea acestuia este Gabriel Toncean, actualul consilier pe probleme de sport al președintelui Ludovic Orban.

În vârstă de 44 de ani, Gabriel Toncean conduce de 6 ani Federația Română de Culturism și Fitness. El a absolvit Liceul de telecomunicații „George Barițiu” din Cluj-Napoca și Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Babeș Bolyai”.

„Facultatea a terminat-o după 40 de ani, în forma învățământ la distanță. Federația de culturism o conduce în mod discreționar, înconjurat de personaje implicate în trafic de anabolizante și excluse din viața sportivă pentru dopaj”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor un om din federație.

De ani de zile, FRCF este federația implicată în cele mai multe scandaluri de dopaj și având cele mai multe cazuri confirmate. Din 22 de sportivi suspendați pentru de dopaj, 8 au fost culturiști, conform statisticilor Agenției Naționale Antidoping din 2017.

Mulți sportivi prinși dopați au fost legitimați sau antrenați de către cluburi sau antrenori implicați în scandaluri de dopaj sau de trafic cu substanțe interzise. Și care se regăsesc acum ca vicepreședinți sau membri în Biroul Federal. Orice opoziție la proliferarea dopajului a fost înlăturată, arată mai multe memorii trimise chiar conducerii federației de diverse cluburi.

”Antrenori la lotul de copii,cadeți și juniori sunt: Moldovan Agoston Jozsef – suspendat în anul 2010 pentru dopaj și Rus Cristian – suspendat pe viață din activitatea sportivă începând cu anul 2007” Memoriu al clubului Gold Gym din Șimleul Silvaniei

Premierul desemnat Ludovic Orban nu s-a decis încă dacă Ministerul Tineretului și Sportului va fi păstrat în forma actuală sau va fi comasat cu Educația, pe fondul promisiunii de a scădea numărul de ministere.

Decizia finală o să fie luată după ce se va consulta cu conducerea COSR, având în vedere că sportul românesc se află în an preolimpic.

„Inițial, m-am gândit ca sportul să devină o autoritate națională, iar tineretul să plece la Educație. După mai multe discuții cu reprezentanți din sport și tineret, mai mult ca sigur o să păstrez Ministerul Tineretului și Sportului. Am discutat telefonic și cu Mihai Covaliu și o să-l aștept să se întoarcă de la Doha pentru a vorbi față în față. Despre numele lui Toncean este o simplă speculație, am avut mai mulți candidați pentru funcția de ministru al sportului, am ajuns la o listă scurtă, de 3, alegerea finală urmând să o anunț public la definitivarea cabinetului”Ludovic Orban, pentru GSP.RO

 

„Am fost contactat de președintele liberal, dar acum sunt la Doha și revin în țară duminică. Săptămâna viitoare o să ne întâlnim pentru a discuta” Mihai Covaliu, președintele COSR

Miza momentului pentru COSR este trecerea federațiilor olimpice sub tutela sa, obiectiv pe care forul olimpic îl urmărește și dorește de pe vremea când era condus de Ion Țiriac și Octavian Morariu.

În cazul în care Orban și Covaliu vor conveni asupra acestei mutări, celelalte federații mai mici vor fi preluate, sub forma unui secretariat de stat sau unei autorități, de către Ministerul Educației.

 

Comentarii (22)Adaugă comentariu

vasco  •  18 octombrie 2019, 20:06

Acestea vor fi ,de acum inainte,raspunsurile noilor instapaniti:-simple speculatii,nu ne intereseaza...cam ca si ale celui de la Cotroceni,in deradere si in dispret.

Laurentiu  •  19 octombrie 2019, 12:07

*** culturistii se dopeaza! Ma rog, folosesc substanțe interzise...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

??????  •  20 octombrie 2019, 2:53

https://revista.universuljuridic.ro/autoritatea-de-lucru-judecat-si-hotararile-pronuntate-camera-preliminara/2/ ? Ce opinie aveți despre faptul că politicienii au stabilit și excepții de principiile ce asigură securitatea raporturilor juridice, ? https://www.national.ro/news/dragnea-cere-anularea-condamnarii-671939.html/ ? https://www.national.ro/news/martora-acuzarii-in-dosarul-lui-dragnea-accident-teribil-671902.html/ ?

??????  •  20 octombrie 2019, 4:04

revista.universul juridic.ro autoritatea de lucru judecat si hotararile pronuntate camera preliminara ? Ce opinii aveți despre faptul că politicienii au stabilit și excepții de la principiile ce asigură securitatea raporturilor juridice, ? national.ro dragnea cere anularea condamnarii ? national.ro martora acuzarii in dosarul lui dragnea accident teribil ?

Cornel Finu  •  20 octombrie 2019, 4:22

De 30 de ani se demonstreaza ca partidele politice sunt niste hoarde de hoti puse la furat pe rand , cand psd , cand pnl , pdl etc...Aduc in ministere si functii securisti , hoti , amante si c__ve , Cat a fost kovesi la Dna a mai bagat putin frica in ei . De 30 de ani oamenii corecti si valorosi sunt indepartati si pusi doar prosti care sunt usor manevrabili. Doar o adevarata revolutie mai poate scapa tara asta .

??????  •  20 octombrie 2019, 11:04

@Remarci domnule Tolontan și că, la americani , cu ceva vreme în urmă, când era anchetat și condamnat vreun individ cu relații politice importante sau membri ai grupărilor infrcționale protejate de politicieni, mai dispăreau dintre martori, ?

??????  •  20 octombrie 2019, 11:07

Deci, cum considerați că se descurcă politicienii și judecătorii, inclusiv cei de la CCR , cu păstrarea securității raporturilor juridice, ?

??????  •  20 octombrie 2019, 12:46

national.ro ,,S-a întâmplat cum a vrut Udrea: ”Gala Bute”, la CCR" Probabil însă că ăștia care s-au declarat apărători ai justiției, probabil inclusiv cea americană, și luptători împotriva corupției, caută doar să își demonstreze nevinovăția, doar incompleta pregătire juridică a politicienilor ce fac legi și a judecătorilor, probabil inclusiv cei de pe la CCR, ca și aceea a apărătorilor probabil, punând în condiții de neperformare componenta de securitate a raporturilor juridice, ? Remarcați deci și că nici în SUA nu mai este cum era cu mulți ani în urmă, ?

Enea Remus  •  21 octombrie 2019, 19:58

Buna ziua . STATI SA VEDETI CE O SA URMEZE , DUPA CE ESTE INVESTIT noul guvern . Nu avem experienta guvernarilor anterioare : rude angajate in posturi caldute , sponsori bombardati cu contracte , bani sifonati *legal* etc .

??????  •  22 octombrie 2019, 16:29

@Considerați că este firesc , după interviul pe care i l-a acordat lui Ioanițioaia, ca Ion Țiriac să demisioneze de la FRT, ?

??????  •  22 octombrie 2019, 16:32

Probabil că au și expirat cele 6 luni pentru care Țiriac s-a angajat să fie președinte la FRT, ?

Ted  •  24 octombrie 2019, 7:47

Între timp Toncean s-a exprimat public ca nu își dorește nominalizarea. În discutiile de nominalizare se găsesc acum alte 2 persoane. Cred ca ar fi cuvenit un update la articol. În trecut publicați mult mai des și erați mult mai atent sa adăugați update-uri care sa arate starea la zi a subiectului comentat. Ce se întâmplă?

Ervin  •  24 octombrie 2019, 23:21

Raed Arafat a spus ca tace ptr a nu deveni un " element perturbator" Este un termen care definește un concept folosit intensiv de servicii, ori defensiv ori ofensiv Ptr prima dată în 30 de ani exista premisele crearii unei mase critice în populație care sa genereze schimbări la nivele mai profunde, schimbări nedorite de un establishment care are rădăcini bine înfipte în structurile statului, a presei și a unei părți a societății civile. Acest grup în 30 de ani a reușit sa "producă" prin" mijloace specifice" prin manipularea economiei în ansamblul ei, a legilor și a regulamentelor de funcționare în diferite domenii, în jur de 90 de miliarde de euro. Domnul Mugur Isărescu știe mai bine. Are date exacte. Crearea acestei mase critice a fost anticipată de acum trei - patru ani. Asa ca sistemul acum se pregătește de reașezarea tablei de șah și e toată lumea în mod damage control. Aceeasta încremenire in care este România în ultimii 10 ani are legătură cu conservarea acestui sistem și readaptarea lui la noile evoluții. Poate filmul adus acum la Dvs ar fi posibil sa aibă legătură cu accederea sau neaccederea anumitor candidați în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Poate fi o ipoteza de lucru. Doar sa aveți mintea deschisa. Totuși nu cred ca mai este cineva surprins în România de haosul existent în toate instituțiile statului și de neprofesionalismul care domnește la toate nivelurile. Filmul nu aduce nimic nou. Totuși în ultimii ani toate dezastrele mediatizate sau terminat prost Începând cu Apuseni, Techirghiol, Colectiv și mai nou Caracal Și mai sunt și cele care nu au fost mediatizate dar au existat. Sunt de 30 de ani grupuri de " inițiați" care se cred Dumnezei sau aleși de Dumnezeu sa hotărască ptr plebe.Din ăștia o să avem tot timpul. Sunt la mai multe niveluri și în mai multe structuri. Miza este ca eșalonul 3 sa își ocupe locurile în noul aranjament.

same  •  25 octombrie 2019, 1:02

Tolo, ok, mi-a placut pt seara asta prestatia pe digi. Transant, direct, scurt pe 2! Foarte explicit si fara menajamente. Domne, Arafat nu mai imi place si nu mai place multor romani si basta, trebuie inlaturat. Ok, si sunt motive suficiente .. Ai fost foarte direct si bine ai facut. Asta cand e vorba de psd, si sunt motive intr-adevar. Dar cand nu mai e vorba de psd nu mai esti deloc la fel de explicit, direct, transant. Esti extrem de voalat, elegant, precaut.... (sa fie oare ***? in subconstientul tau, ca in spatele a ceea ce critici ca non-psd, adica de la adversarii lor si nu de la fraierii, *** de psd, ***, o feblete, un favorit, un protejat) Cataline, sa n-o mai lungim. Tot tu, ba chiar inainte de acest moment, ai publicat un articol cu o investigatie exceptionala. E tot despre morti, despre abuzuri inumane. Nu, nu este neaparat despre Shanghai, este despre Caracal si tot un caz care a oripilat intreaga Romania. Si mai recent. Si nu pt ororile facute de Dinca. Este o pura intamplare ca acolo sunt, realmente, doar doua vieti pierdute, iar la Colectiv mai multe. Stii bine ca nu se cantaresc asa. Ba chiar daca stai sa te gandesti ce este in spate in zona Caracal si cate victime au fost abuzate, talharite, duse prin strainatate sau chiar ucise, ele se apropie simtitor de datele Colectiv... . Caci da Cataline, un jurnalist pe numele Catalin Tolontan impreuna cu echipa sa a investigat asta si au ajuns la niste concluzii inspaimantatoare, cu acele interviuri dureroase ale fetelor adulte astazi, in care se vorbea de militari de la Deveselu, austrieci si romanasi din politie etc. Jurnalist eminent dar care nu numai ca nu a fost invitat in acelasi digi tv, nu a fost pur si simplu invitat nicaieri la tv (dintre cele la care se duce macar) sau sa fi fost preluat cu investigatia sa de catre un ziar sau portal cat de cat mai central sau mai notabil. Liniste profunda si rumoare, e un subiect tabu. Tot *** sa fie? Sau de la ambasada americana, a carei protejati indirecti sunt printre clientii fetelor de la Deveselu? Eh, nu, asta-i curata impertinenta. Calomnie. Cataline, scurt pe doi! Nu esti de nicio culoare la fel de pertinent, vehement (ce zic eu?, macar vocal), percutant, explicit si transant. Nu esti neam! (chiar daca "n-ai fost invitat" alibiul de doi bani, puteai sa bati cu pumnul in masa din biroul tau, cu siguranta s-ar fi produs niste reverberatii pe undeva.., s-ar fi aflat mai multe, s-ar fi schimbat cate ceva si nu putine, eram azi o tara mai curata, mai libera, mai buna). Dar de ce oare n-o faci? Da-ti tu un raspuns, tu esti in masura sa ti-l dai. Caci e tot munca ta, este efortul si reusita la fel de mult... . Si este despre a nu-ti bate joc de propria-ti munca de asemnea. Toate bune, Cataline!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

same  •  25 octombrie 2019, 1:14

p.s.: si sper sa nu-mi dai ca si contra-argument pe un habauc de pe aici care spune ca n-ai luat bine jugulara intre dinti a psd, ca nu le-ai baut sangele, cu alte cuvinte de aici ca esti acuzat de altul ca esti psd-ist, ca ii protejezi sau ca te iei de ambasada americana uneori, si asa gata ai rezovat cazul, i-ai rezolvat pe amandoi... Te rog, Cataline

Maxentiu  •  25 octombrie 2019, 14:34

Felicitari celor care au scos pe piata filmul de la Colectiv, a fost o mica lovitura de maestru. Pentru mine e clar ca miscarea a fost regizata, ca v-au folosit (mizind pe implicarea voastra anterioara in acest caz si pe aura de "cavaleri ai jurnalismului") si ca odata ce ati primit filmarea nu puteati rezista tentatiei de a o publica (desi trebuia sa va intrebati de ce acum, cine e sursa, care e scopul, ce s-a eliminat din filmare etc. si a avertizati publicul asupra caracterului posibil manipulator al demersului).

Carlos  •  27 octombrie 2019, 1:01

Toncean a fost un golan. In liceu, ca practicant de arte martiale, era unul dintre batausii renumiti in caminul liceului Avram Iancu. Omul nu poate sa lege 2 cuvinte, nu stiu cine l-a votat presedinte de federatie.

Jdoe  •  29 octombrie 2019, 12:12

Filiera ssavc - aacr a produs nu doar piloti incompetenti, ci si o serie de 12 persoane acum posesori de licenta de controlor trafic aerian stagiar si care fac presiuni asupra romatsa pentru a fi angajati direct. Unde e problema? Majoritatea celor 12 au picat testele de aptitudini pentru a fi angajati direct de romatsa, unul chiar de vreo 4 ori. Unii din ei sunt rudele celor care au predat materiile cursurilor la ssvavc. Altii dintre cei care au predat la aceste cursuri sunt angajati romatsa la compartimente de pregatire/simulator. *** *** *** si alti termeni care ar trebui sa duca comentariul direct in moderare. No hard feelings, sper

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

G. Ra  •  2 noiembrie 2019, 4:26

Catalin, unul din articolele din ziarul tau referitoar la o profesoara care se drogheaza este o minciuna gogonata. Profesoara din fotografie este vecina mea si prietena de familie, locuieste si lucreaza la New York si o cheama alt fel. Este a doua oara gind dati acest articol mincinos. I-am aratat vecinai acest articol si se gindeste serios sa va dea in judecata.

Cici  •  3 noiembrie 2019, 11:29

Ti-a scris un tip. Poate ai ceva timp si ii raspunzi. https://www.stiripesurse.ro/unul-dintre-cei-mai-celebri-medici-din-romania-da-car-ile-pe-fa-a-despre-daruie-te-via-a-vlad-voiculescu-i-vedetele-din-proiect-aplica-aceea-i-tactica_1398071.html

UMM  •  5 noiembrie 2019, 9:20

Cu tot respectul pt jurnalistii de la Libertatea, articolul pare putin naiv. Anabolizantele fac parte din culturism, daca e bine sau rau asta este alta conversatie. Inteleg ca tonul articolului este indreptat catre calitatea acestui Domn care este posibil sa devina ministru, totusi a reprosa un lucru care este cunoscut, acceptat si pana la urma o realitate in acest sport este putin deplasat. Keep up the good work :)

IMGB  •  6 noiembrie 2019, 6:50

Nea Tolo, matale crezi toate zvonurile care-ti vin din piata Obor si apoi ni le-arunci noua ....cine mai crede zvonurile romanesti ? Este un nou guvern , sigur, n-am mare incredere nici in astia, dar ca sa le dai in cap chiar de la-nceput, pentru un ziarist ca tine, mi se pare neprofesional.... Gata...nu ne certam....asa cred eu.... daca nu e bine mascareste-ma ....nu ma supar ...dar spune-mi de ce n-am dreptate !....Promit sa ma indrept.

Comentează