O familie a fost intoxicată și în București de la deratizare: „Fata mea de 3 ani și soția s-au sufocat și au ajuns horcăind la spital!”

Evenimentul de la Timișoara a stârnit reacția unei familii din strada Tulnici nr. 3, lângă Șoseaua Olteniței, care a ajuns la spital cu perfuzii acum patru luni de zile.

marți, 19 noiembrie 2019, 2:21

„Când am văzut ce s-a întâmplat la Timișoara, soția mea a început să plângă. Pentru că am fost la un pas de a ni se întâmpla acest lucru”, povestește bărbatul din cartierul Berceni, cartierul din sudul Capitalei.

Într-o dimineață, când se pieptăna, soția mea a început să tușească. Am tușit și eu. Am auzit-o tușind și, apoi, horăcăind pe fiica noastră, care nici nu împlinise trei ani.

În câteva minute, au făcut legătura. „O firmă, adusă de administrator, pusese afișe pe uși că va face deratizare împotriva gîndacilor. Dar nu a spus că va face și împotriva oamenilor”, spune bucureșteanul.

Au chemat salvarea, fetița a ajuns la spitalul ”Grigore Alexandrescu”, însoțită de tată, care era în starea cea mia bună. Mama, în schimb, a ajuns, cu stări de sufocare, la un alt spital din București, și a fost pusă, ca și fata de 3 ani, pe perfuzii.

„Până după-amiază s-au chinuit medicii, au reușit să elimine efectul substanțelor. Pe hîrtiile de externare chiar așa scria: intoxicație cu substanțe împotriva gândacilor”.

„Când am revenit acasă l-am chemat pe administrator. Și el și cel de la firmă erau foarte speriați. Dar sperietura a durat puțin, căci aceeași firmă a fost chemată și la următoare deratizare. Motivul? Parandărătul”, a mai spus bărbatul.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

R  •  21 noiembrie 2019, 18:25

In blocul meu (in Bucuresti), acum circa 3 saptamani s-a facut dezinsectie si deratizare fara sa fim preveniti sau anuntati in niciun fel. Cand am iesit dimineata din apartament ca sa plec la serviciu, m-am ciocnit de omul cu pompa care stropea in fata mea. Aveam rufe puse in uscatorie, care are comunicare directa cu holul blocului. Peretii, balustrada scarilor - totul era ud de insecticid. M-am repezit tusind si tinandu-mi respiratia sa iau rufele din uscatorie, in timp ce o vecina in varsta si cu baston cobora cu greu, tusind si sufocandu-se si ea. I-am cerut socoteala omului cu pompa, care s-a scuzat cu motivul ca administratia blocului trebuia sa ne anunte. Administratoarea este o femeie cu scoala putina, neinformata si fara cunostinte stiintifice elementare, de la care nu ai ce astepta. (Ca un exemplu, nu stie, nu crede si n-o intereseaza faptul ca frunzele copacilor produc oxigen). Abia cu ocazia tragediei de la Timisoara am aflat ca legea prevede ca firma sa anunte locatarii despre dezinsectie, precautii, substantele folosite si antidot. Dar urmareste cineva aplicarea legii? Ca si in cazul montarii artificiilor la Colectiv, (de exemplu), vietile si sanatatea noastra sunt lasate pe mainile unor persoane nepregatite, incompetente, iresponsabile.

qwerty  •  26 noiembrie 2019, 12:27

La mine pe scara a facut un vecin, din propria initiativa, deratizare pe scara. La fel, fara sa anunte. M-am intrezit intr-o dimineata cu mirosul puternic in casa, chiar am simtit ca cineva mi-a pus gand rau. Intrase mirosul prin usa, am deschis geamurile. Cand am plecat la serviciu abia am coborat scarile, simteam ca nu mai ajung afara. Cu alta ocazie pusese otrava pt cainii vagabonzi, dar s-a otravit o catelusa a vecinei... Se pare ca romanii au acces nerestrictionat la insecsticide si otravuri pe care le folosesc dupa bunul-plac. Ar trebui vandute pe baza unui buletin si verificat modul in care le folosesc. Dar cel mai bine nu ar trebui vandute liber oricui, ci numai prin firme specializate in deratizare la care sa se faca control cu simt de raspundere.

Comentează