Minciuni în tragedia de la Timișoara! STS a avut dreptate: sâmbătă, 6 oameni diferiți au sunat la 112 din același bloc, 5 dintre ei acuzând vărsături, iar dispeceratul integrat al ISU nu și-a dat seama că se întâmplă ceva!

Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea și lipsa de proceduri a autorităților: doar sâmbătă, de la 9:21 la 18:18, locatarii din blocul de pe strada Miorița nr. 8 au sunat pentru 4 copii și 2 adulți care se simțeau rău și care aveau simptome comune!

miercuri, 20 noiembrie 2019, 1:41

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019. Oamenii de la aceeași adresă, un bloc de garsoniere din Timișoara, reclamă la 112 probleme medicale pentru patru copii și doi adulți!

Toți copiii vomitaseră, ca și unul dintre adulți. Celălalt adult, singurul dintre cei 6 pacienți care nu vomitase, a acuzat cefalee și slăbiciune.

Copiii aveau 8 ani, 2 ani, 3 ani și 10 zile și proveneau din trei familii diferite! Ultimii doi copii au murit chiar sâmbătă, în spitalul Louis Țurcanu, primul la 19:45 și al doilea la 22:17.

Copilul de 10 zile care a murit la 22:17 era cel pentru care familia sunase prima oară la 112, cu 13 ore în urmă.

Duminică, 17 noiembrie 2019. Din blocul de garsoniere s-au reluat apelurile, de data asta pentru trei persoane diferite, toți adulți.

Încă de la 8:05 dimineața, ambulanța vine la mama copilului mort în ziua precedentă. Mama prezintă vărsături și dureri abdominale. Medicul îl consultă și pe tată, care acuză și el dureri abdominale!

Nici acum cei de la fața locului sau medicul coordonator din dispeceratul ISU nu și-au dat seama că e o problemă care afectează blocul care intrase în a doua zi cu multe telefoane la 112.

Duminică la ora 18:04, ambulanța e chemată la o altă familie, din același bloc, unde tânărul B.V. de 22 de ani avea vărsături încă de dimineață și care mai acuzase vărsături și cu o zi înainte, când salvarea venise la el sâmbătă, la 12:25!

Sistemul de la 112 este conceput încât, în mod automat, fișa de caz se actualizează pentru fiecare pacient, iar această fișa include acțiunile făcute de autorități. În privința fișelor individuale ale pacienților, nu contează, așadar, ce a spus Raed Arafat, că s-a schimbat tura. Medicii au știut, pentru fiecare caz, de câte ori fusese chemată salvarea și pentru ce simptome.

Luni, 18 noiembrie 2019. La ora 2:42 noaptea, mama copilului mort sună din nou la 112. Refuză să meargă la spital. La 3.22, sună din nou la 112.

La 5:16, revine cu un nou apel. Refuză să meargă la spital.

La 7:59, pentru a treia oară în ultimele trei zile, tânărul B.V. de 22 de ani cheamă salvarea pentru vărsături.

La 9:05, mama în vârstă de 29 de ani e transportată la spital. La ora 12.05, ea a murit.

Iancu Leonida, șeful Ambulanței Timișoara, numește ”un miracol că am descoperit” abia luni la prânz, după a treia moarte, că se petrece ceva la blocul din strada Miorița nr. 8.

Același șef al Ambulanței a spus că STS nu are cum să-i spună ce simptome au avut pacienții, numai că STS nu a făcut altceva decât să ofere realitatea convorbirilor telefonice cu ceea ce au reclamat pacienții care au sunat disperați vreme de peste două zile, timp în care scurgerea chimică a continuat să-și facă de cap.

Când autoritățile au venit la bloc trecuseră 52 de ore și trei vieți de la primul apel la 112.

Cum funcționează sistemul?

Comentarii (1)Adaugă comentariu

Dan  •  21 noiembrie 2019, 22:22

Nu sunt 6 apeluri de la șase oameni, sunt de fapt patru apeluri. Unul este făcut de medicul de consult,iar pt băiețelul de trei ani se suna de 2 ori.

Comentează