Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: ”Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!”

Oameni din sistemul de urgență povestesc cum personalului de pe ambulanțe și pompierilor care au intervenit în blocul contaminat sâmbătă, duminică și luni nu li s-au făcut analize și li s-a spus că „să vedem cum vă simțiți”.

joi, 21 noiembrie 2019, 1:50

UPDATE: Presa din Timișoara confirmă prezența pompierilor în fața spitalelor din Timișoara!

Site-ul Timiș Online a aflat două evoluții îngrijorătoare petrecute azi și legate de evoluția dramei din blocurile deratizate cu substanțe interzise, unde au murit, sâmbătă și luni, trei oameni.

Un laborator al armatei s-a deplasat în zonă și mai mulți polițiști, care au fost în bloc, se simt rău și au ajuns la spital, anunță Tion.ro.

”Dar asta nu e tot. Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intevenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!”, a spus, pentru Libertatea, un om din sistemul de urgență.

Specialistul a participat la intervenție și povestește cum, până la sosirea ”celor de la Sibiu, cu costume speciale”, toți cei care au intrat au fost expuși.

Medicii și asistentele de pe ambulanțe precum și echipajele de pompieri care au intervenit mai apoi nu au primit nici o asistență specială. ”Ni s-a spus: să vedem cum vă simțiți”, relatează omul de la ISU care a participat la intervenție.

”Pe la fiecare spital au pus câte un coleg planton să raporteze ce cazuri vin … vă dați seama că noi nu avem pregătire medicală. Șefii noștri au înnebunit. Sunt disperați. Și clar incompetenți. Nu știe stânga ce face dreapta”, a încheiat ofițerul ISU.

Comentează