După ce Libertatea a publicat informații despre contractele lui Cumpănașu, Ministerul Dezvoltării spune că și el a găsit aspecte penale: o angajată susține că asociația lui Cumpănașu i-a falsificat semnătura!

Onorica Abrudanu, angajata ministerului, chiar cea despre care a scris ziarul, a spus Corpului de Control că asociația lui Cumpănașu i-a suplimentat din pix o sumă mai mare, dar că ea n-a încasat diferența, ci doar a fost semnată în fals.

marți, 17 decembrie 2019, 12:00

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

UPDATE: În urma dezvăluirilor publicate în Libertatea, Alexandru Cumpănașu a amenințat, într-o postare pe Facebook, că va da în judecată ziarul pentru suma de 900.000 de lei, bani pe care susține că îi va dona asociatiilor pentru combaterea traficului de persoane.

Libertatea a publicat ieri și azi două articole despre proiectul european de 11,7 milioane de lei dintre Ministerul Dezvoltării și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), al cărei fondator și președinte este Alexandru Cumpănașu.

Ziarul a dezvăluit că acesta a fost puternic sprijinit din interior de către Andreea Grigore, șefa Direcției de Integritate a ministerului, pe care Cumpănașu a și invocat-o repetat, punând-o pe o listă alături de Liviu Dragnea, drept ”personalități vânate”, în momentul când Ministerul de Finanțe a descoperit nereguli la proiect.

.
4,7 milioane de lei este partea asociației lui Cumpănașu din proiectul pe bani europeni care urma să asigure exact creșterea integrității și diminuarea corupției în Ministerul Dezvoltării!

Ministerul Dezvoltării spune, în răspunsul către Libertatea, pe care-l publicăm integral la finalul acestui articol, că el nu a reluat colaborarea cu AID, confirmă neregulile descoperite de Ministerul de Finanțe și face și o dezvăluire suplimentară. Ministerul susține că a descoperit lucruri penale!

”Contractul de finanțare a făcut obiectul verificărilor și Corpului de control al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, care a formulat o propunere de sesizare a organelor de cercetare penală, fiind identificat un contract de prestări servicii modificat prin suplimentarea, de către AID, a unei sume pentru activitatea prezumat prestată de către doamna Mariana-Onorica Abrudanu, care nu-și recunoaște semnătura pe acest contract”, susține ministerul.

Interesant este faptul că nu se spune dacă, la propunerea Corpului de Control, ministerul a sesizat Parchetul.

Mariana-Onorica Abrudanu este exact angajata care, împreună cu șefa direcției, Andrea Grigore, a fost la nunta lui Alexandru Cumpănașu și a fost plătită de acesta cu suma de 40.000 de lei pentru scrierea a câteva pagini!

Din comunicatul ministerului nu rezultă dacă Onorica Abrudanu susține că pe această plată de 40.000 i-a fost falsificată semnătura sau pe alta.

Comunicatul Ministerului Dezvoltării:

Ca urmare a apariției în presă a articolului cu titlul ”Guvernul PNL a reluat proiectul inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu. Cum a plătit-o acesta cu 40.000 de lei pentru câteva pagini pe o angajată a ministerului!”, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației face următoarele

PRECIZĂRI:

Comentează