Ca și Cumpănașu, șefa direcției din Ministerul Dezvoltării, care a fost la nunta acestuia și i-a și dat banii pe proiect, amenință Libertatea cu judecata!

Andreea Grigore, directoarea Direcției de Integritate din Ministerul Dezvoltării, apare printre persoanele pe care Cumpănașu le-a numit victimele unei „vânătoare de personalități”, alături de Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, Mihai Busuioc și Ionela Stoian, pentru că „au fost implicați în selecția” proiectului său. Ea susține că nu e adevărat, că nu a intervenit în procesul de selecție, cum a spus Cumpănașu și amenință ziarul.

joi, 19 decembrie 2019, 11:33

Andreea Grigore, directoarea Direcției de Integritate din Ministerul Dezvoltării, apare printre persoanele pe care Cumpănașu le-a numit victimele unei „vânătoare de personalități”, alături de Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, Mihai Busuioc și Ionela Stoian, pentru că „au fost implicați în selecția” proiectului său. Ea susține că nu e adevărat, că nu a intervenit în procesul de selecție, cum a spus Cumpănașu și amenință ziarul.

Presa ar trebui să pună mai mult accent pe promovarea inclusiv a lucrurilor bune şi frumoase care se fac în administraţia publică.Andreea Grigore, director ministerul Dezvoltării

Ministerul de Finanțe a descoperit în mai 2018 nereguli în valoare de 1,4 milioane de lei, într-unul dintre numeroasele proiecte pe bani europeni derulate de asociația lui Alexandru Cumpănașu (AID), după cum a dezvăluit public Libertatea.

Niciodată până acum câteva zile, când au apărut informațiile în ziar, Ministerul Dezvoltării n-a făcut publice constatările Ministerului de finanțe despre felul defectuos în care Minsterul Dezvoltării și AID au cheltuit banii publici.

Căutată ca să comenteze felul în care a decurs contractul cu Alexandru Cumpănașu și ca să explice prezența ei la nunta acestuia, Andreea Grigore, directoarea Direcției de Integritate și Bună Guvernanță din minister, n-a răspuns apelurilor și mesajelor repetate ale ziarului.

După apariția articolelor, ea a trimis o precizare, pe care o publicăm integral, la finalul acestui articol.

În punctului său de vedere, directoarea de la Ministerul Dezvoltării nu spune nimic despre relațiile de amiciție cu Alexandru Cumpănașu și despre prezența sa la nunta acestuia.

Andreea Grigore afirmă că nu a fost implicată în selecția AID, cum a susținut Cumpănașu, reprodus într-un document oficial publicat de către ziar. Cumpănașu a pretins, la o întâlnire din anul 2018 avută cu oamenii din Ministerul Dezvoltării, că descoperirile și măsurile luate de Ministerul de Finanțe ”reprezintă o vânătoare de personalități care au fost implicate în decizia privind selecția unui partener la acea perioadă: dl Liviu Dragnea, dna Sevil Shhaideh, dl Mihai Busuioc, dna Ionela Stoian, dna Andreea Grigore”.

Funcționara amenință Libertatea cu judecata.

”Consider că presa ar trebui să pună mai mult accent pe promovarea inclusiv a lucrurilor bune şi frumoase care se fac în administraţia publică și nu doar a celor care, pare-se, că se vând bine şi care distrug tot ce s-a făcut bun, cu mult efort şi mult stres” – Andreea Grigore, director

Ea susține că nu a reluat parteneriatul cu Alexandru Cumpănașu, ci doar a continuat proiectul cu oamenii din minister, ceea ce este exact acuza acestora: ”Am fost puși să facem ceea ce trebuia să faca Alexandru Cumpănașu, servicii pentru care, de altfel, el primise și banii”.

Iată comunicatul integral:

Comentarii (5)Adaugă comentariu

vasco  •  19 decembrie 2019, 12:36

Asta face parte din corpul de cuconete de partid si de stat (degeaba),care mereu isi gasesc un post caldut prin conduceri de deconcentrate,ministere,companii de stat,in stare de orice matrapazlac.Ele sunt de fapt expresia cea mai corecta a caracterului poporului roman,adica sunt "descurcarete".

Danielsen  •  19 decembrie 2019, 18:16

Nu zice chiar ele ca sunt discriminate ca femeii , Unde este discriminarea ????Ca ele sunt bagate in totate structuriile tari si s-au saturat de furat aceste putorii ordibare care numai ele stie cum ajunge aolo si cum se descurca

mimi precupeazza  •  19 decembrie 2019, 23:04

Eu am facultate, nu oricare ,de drepturi speciale , vreau salariu special si pensie si mai speciala . Sunt asa de stresata ca m-am imbolnavit ,mi-au iesit ochii din orbite ,dupa bani . Hai, va las ,sunt asa de stresata ,am doua ore de cand m-am intors din Bali .Hai pa,v-am pupat pe portofel, parca asta era limbajul interl....

Gigi Nerlogea  •  20 decembrie 2019, 1:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chis Alexandru  •  20 decembrie 2019, 7:14

Nu cumva acest Minister este "pastorit" in prezent de dl ministru Ion Stefan? Intr-un interviu data la B1, dl Stefan spunea ca acest minister este o adevarata "familie" in care personalul a fost recrutat de Dragnea si Shaideh, majoritatea fiind din Teleorman si Constanta! Este explicabil ca in acea "serparie" de "rude" banul public sa fi fost dirijat "de sus" in fosta guvernare PSD+ALDE. Este locul unde banii "curgeau". fara numar, fara numar, nestiindu-se de unde au venit si - mai ales! - unde s-au dus. Ce sa faca mai intai noul ministru? Acest minister este PSD-izat complet si nimeni de aici nu a dat socoteala de vreme ce ordinele veneau direct de la Dragnea sau Sevil. Dna Andreea Grigore era puternic prinsa in angrenajul acesta al dijmuirii banului public, astfel ca si in prezent se simte puternica si... de neinlocuit! Este una din cei aproape 100 de directori din acest minister si tare ma tem ca depesedizarea administratiei centrale va fi imposibila pentru ca aceasta cohorta de protejati formaza un adevarat monolit, chiar un fel de buldozer care spulbera tot ceea ce nu le convine. Il deplang pe ministrul Stefan si sunt convins ca misiunea sa este aceea de a-si proteja spatele de ceea ce se va intampla daca va reusi sa "zgandare musuroiul".

Comentează