Un mincinos în serie conduce Senatul României. De ce nu pleacă Meleșcanu?!

Instituțiile care au impus și susținut oameni șantajabili în poziții de putere, fie că au fost servicii secrete sau partide, au eșuat lamentabil.

joi, 9 ianuarie 2020, 12:38

Mandarinii precum Teodor Meleșcanu au ajuns să compromită funcțiile înalte pe care le ocupă și de care se agață, în ciuda probelor cuprinse în documente oficiale.

Libertatea a publicat astăzi două telegrame din 19 și 20 decembrie 1989, în care Trandafir Cocârlă, ambasadorul României la Viena, transmitea ministrului de externe Ion Stoian felul în care delegația României a apărat regimul Ceaușescu și a negat existența morților de la Timișoara, cetățeni români vinovați doar pentru că cereau schimbarea unui regim criminal.

Intrat prin telefon la emisiunea Adrianei Nedelea, Teodor Meleșcanu a recunoscut că ”eu nu am fost șeful delegației, ci singurul om din delegație care a participat la acele întruniri”.

Ambasadorul României se referea exclusiv la el, așadar.

Ce a relatat ambasadorul că a spus Meleșcanu diplomaților străini despre revoluția la Timișoara? Pe scurt, că ea nu exista și că sunt ”acțiuni provocatoare și diversioniste inițiate de cercuri reacționare, antiromânești, de serviciile speciale și oficinele de spionaj din străinătate”.

.
Această relatare a ambasadorului României coincide cu ceea ce povestiseră, către propriile ministere de externe, diplomații canadieni și americani. Și ei arătaseră că Meleșcanu a negat crimele regimului Ceaușescu de la Timișoara, numindu-le ”știri neconfirmate de presă”.

Când a fost întrebat în decembrie 2019 despre episodul din urmă cu 30 de ani, Teodor Meleșcanu, devenit președintele Senatului României, a negat, aruncând vina pe diplomații străini, care n-ar fi relatat corect ce a spus el atunci.

Prin munca jurnalistului Adrian Cochino și datorită deschiderii MAE, publicul are acum acces la a treia sursă oficială.

.
De data asta, chiar diplomația românească confirmă servilismul lui Meleșcanu în fața singurului regim din Europa postbelică care a tras în propriul popor.

Întrebat de Adriana Nedelea cum își asumă răspunderea, șeful Senatului a folosit aceeași retorică precum în 1989: ”era război rece”, ”părțile exagerau” și ”nu-mi pot asuma răspunderea pentru speculații de presă care vin din interpretările unor diplomați, fie ei străini sau români”.

Putem trage linie.

Că, în decembrie 1989, Teodor Meleșcanu a recitat versiunea oficială, e de înțeles. Că a rămas la vîrful politicii României, a fost o necesitate. Așa a arătat strategia de cadre: s-au promovat oameni șantajabili, care au făcut ce au dorit păpușarii, în operațiunea de devalizare a resurselor naturale, de capital și umane ale unei țări, chiar în anii în care aceasta avea cea mai mare nevoie de ele. Conducătorii au crezut că știu ei mai bine și că sunt singurii care pot gestiona puterea.

.
A rezultat o țară membră NATO și integrată în UE, care s-a dezvoltat, acestea sunt părțile bune, dar care nu recuperează decalajele economice, așa cum a arătat o analiză a Ziarului Financiar. În plus, am pierdut peste 4 milioane de compatrioți în străinătate și suferim de lipsă de încredere, de coeziune și de speranță colectivă.

Cei care au construit politica de personal în acești 30 de ani, au eșuat. Iar creațiile lor toxice s-au eternizat. Teodor Meleșcanu nu demisionează, deși faptele îi sunt net defavorabile și, prin atitudinea lui jenantă, el degradează a doua funcție în statul român.

.
Președintele Senatului nu demisionează pentru că face parte dintr-o elită care nu e obișnuită să dea socoteală.

Meleșcanu este același om care a negat dorința de vot a Diasporei, pentru ca la numai câteva luni, tot un guvern PSD, puternic presat de societate, să creeze condițiile ca aproape 1 milion de români să voteze din străinătate la alegerile prezidențiale. Cei 1 milion de oameni arată cîți au fost, de fapt, stopați să voteze la alegerile anterioare.

Putem trage linie.

A fost diplomat, a fost șef de partid, a fost ministru de externe și este șeful Senatului României. A venit timpul unei demisii de onoare, înainte ca negarea să se transforme într-o agonie care să ducă și mai mult în derizoriu încrederea compatrioților săi în Parlament.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Ionel  •  9 ianuarie 2020, 12:47

Un articol lalocul lui intr -un ziar sportiv !

Kendo  •  9 ianuarie 2020, 13:13

E PSD-ist. In partidul asta daca dai dovada de onoare esti tras pe dreapta. Un nenorocit la fel ca Iliescu, din astia care au dus-o bine in comunism, apoi si-au facut propriile legi, ca sa o duca bine si dupa.

Baciu Aurel  •  9 ianuarie 2020, 13:16

La sfarsitul anilor '80,socrul unuia dintre frati era in SUA,si s-a dus la Consulatul Romaniei cu o problema administrativa,si ,ghici cine era acolo angajat,pe o pozitie ce avea legatura cu romanii ce obtineau viza ?Raspunsul il gasiti in titlu...

romeo  •  9 ianuarie 2020, 13:18

si ne mai miram ca Romania este asa cum este......

daniel  •  9 ianuarie 2020, 13:24

bun articolul....cum sa demisioneze felescanu, cand are de ascuns atatea magarii, la care sunt partasi foarte multi si multe personaje..? daca ar demisiona, ar putea ajunge la foarte mare racoare...nu inteleg bine pozele din articol...

Robin  •  9 ianuarie 2020, 14:12

Din cate se stie, in presa occidentala a vremii se vorbea de zeci de mii de morti in tara (12000 de morti mai exact in Timisoara), asa scrie daca cautati in arhive... deci aia pot exagera si au voie sa minta?, doar ca Melescanu nu gresea cand zicea ca se exagereaza... Ce citim mai sus se numeste scoatere din context, aici un articol in care putem vedea cum se exagera : https://www.nytimes.com/1989/12/24/world/upheaval-east-overview-rumanian-insurgents-capture-ceausescu-his-police-battle.html

nutu  •  9 ianuarie 2020, 14:22

Cine era mincinos ? Mele ? Nu. Era un comunicator. Azi cine vrea sa facă un ban, știe ca nu ți trebuie sa fii vreun meseriaș, trebuie sa fii un bun comunicator. Mele a fost și este un bun comunicator. Discuții intre mincinoși, pardon, ambasadori. Un fost președinte, fan mare al democrației și al partenerului, Pinocchio ca și Mele sunt bieți copii pe lângă el, acum vreo 5 ani la decorat pe unul care a aruncat cenușa morților de la Timișoara într-o gură de canal la Popești Leordeni. Asta de 1 decembrie, băiat bun, nu a ratat gura de canal, trebuia decorat. Nu a zis nimeni ceva de păcăliciul ***. Mele ii mintea pe aia de teapa lui, asta îl decora pe groparul de gură de canal. Decoratorul - comunist - *** e europarlamentar, nu i cere nimeni nimic, ca e pe lista buna, Mele e nasol, pe lista cu comuniști răi, îhîhîhî. Meleșcanu era un președinte de 100 de ori mai bun ca toți președinții de dreapta din România și îl iubeau partenerii noștri la greu. A se vedea conducătorii serviciilor, foști pe la secu înainte de revoluție, iubiți cu bale de parteneri. Apropo, Mele a fost cumva ALES senator și președinte al Senatului ? Cine împiedică apostolii binelui din Senat să voteze un alt Președinte al Senatului ? Păi ori suntem cu democrația ori nu mai suntem.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zzz  •  9 ianuarie 2020, 14:34

Bravo @Robin, ai invatat bine la cursul de manipulare cum se face sa deviezi focusul conversatiei de la fond la forma sau de la spiritul mesajului la detalii. sa nu uiti sa treci pe la casierie. PS te pupa Mele

mordved  •  9 ianuarie 2020, 14:40

Ia vedeti dvoastra, cine l-a sugrumat pe Marin Ceausescu?

Maxentiu  •  9 ianuarie 2020, 14:59

In 1989, Melescanu a facut si a spus exact ce trebuia sa spuna si sa faca. A transmis, in calitate de diplomat, pozitia oficiala a statului roman pe baza informatiilor oficiale pe care le avea in acel moment. Asta e clar si indisputabil. Despre activitatea lui politica post-decembrista putem dezbate, cert, dar a-i pune in circa lui Melescanu toate neimplinirile ultimilor 30 de ani e ridicol. Iar daca vreti sa epurati statul roman prin "demisii de onoare", ma tem ca va trebui sa ajungeti si in zone mai delicate ale "elitei care nu e obisnuita sa dea socoteala". Va aduc aminte ca in fruntea Bancii Nationale a Romaniei sta de 30 de ani un *** al Securitatii si nimeni, nici din politica, nici din justitie, nici din presa asta atit de viteaza n-a avut curajul sa se atinga de el.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana  •  9 ianuarie 2020, 15:15

Bravo, Da Capitane ! - pentru cei ce nu stiu amintesc ca ma refer la un articol si comentariu de acum multi ani referitor la „Dan Capitan de Plai“, poezie ce-a imbirligat bostanul multor aurici, sarmani elevi in epoca de aur. --- Da Capitane, atit ca n-as fi atit de dur cu Melescanu. Ca si paisanul Isarescu, „omul“ e doar *** de mic, calitate ce-i ofera un capital de neestimat in mina unei Puteri. Bine, daca ei ori copiii lor cred ca aceste specii sint oameni normali la cap nu au decit sa ma dea in judecata ! Ar insemna ca aceste specii pot gandi, ca au planificat singuri ori cu ajutor strain decaderea Romaniei ! Eu pe „Mele“ l-am vazut la München cind indemna alegatorii sa faca 500 Km sa voteze fara coada, „omul“ era klar de pe alta Planeta, *** sectiei d-v ca si Lenin cind incepuse sa aiureze, in mod normal prostul asta tebuia internat imediat pentru a nu mai produce daune. --- Eu am ceva cu Isarescu, paiasanul asta prost ca noaptea, care este principalul vinovat pentru starea de azi a Romaniei ! Dar pune-l tu sub acuzare daca chiar eu cred ca bigudiul asta e iresponsabil, prost si *** de mic, nu numai cum arata azi, un prostalau care se crede Lord si cult fiind numai bun de folosit unei puteri interioare ori straine. Ai scris chiar tu despre valize, camioane pline cu „hirtie neigienica“ - caci bancnotele au trecut prin „minutele“ nespalate ale interlopilor, care poate s-au sters si la *** cu ele ca sa arate ce valoare au ei - , despre fapul ca afacerile nu se puteau face prin banci, banci care nu aveau acces nici daca fi vrut la o baza de date cu alte datorii ale clientilor, asa cum e peste tot in lumea civilizata, banci care dadeau si dau in continuare imprumututi favorizate politic, chiar in timp ce Presedintele Germaniei a abdicat caci acceptase – practica normala pentru orice client solvabil !!! - un imprumut cu dobinda sub media cetatenilor normali. Eu v-am atras mereu atentia, ca si majoritatea specialistilor, inclusiv actualul ministru de finante, ca principala preocupare a bancilor in absolut toate tarile este de a scadea dabinzile in perioade de criza, tocmai pentru a incuraja imprumuturile, principalul motor in accelerarea afacerilor, dar Isaresu le marea, le dubla, SABOTA astfel dezvoltatrae Romaniei ! N-a ajuns, imprumuturi privilegiate puteau lua in continuare priviligeatii, politrucii si manelistii specialisti in economie ca Mitica Corleone pentru constructii, Negoita pentru Dinamo desi fratii minune aveau 20 milioane euroi datorie la Stat, adica fata de noi, chiar fata de PCH daca doriti, ca Base pentru agricultura, roma-nul care se mira ca din saminta iese ceva verde si creste ! Da-i tata bani pentru un Bordel, nu pentru ceva la care nu se pricepe ! Furtul favorizat de Isarescu din buzunarele romanilor n-a ajuns, ei plateau 2% ca sa scoata bani din contul lor, 2% ca sa-i transfere in alte conturi cind cumparau ceva ! Unic in LUME !!! Nici Notarii, uneori nici cei autorizati sa vinda o proprietate, adica cei care macar depuneau ceva munca legal, nu furau atit ! Furt si Sabotaj, din prostie zic eu, asta e toata viata acestui *** de mic – o spun spre binele lui ! - acestui prostalau de paisan care si-a tras titluri si placute pe toate proprietatile lui. Unele, pe zona de viticola si de turism si le-a tras pe bani europeni, ca ultimul sarantoc, iar aici ar putea fi prins caci aici n-a furat faca cap, aici poate fi dovedit ca cineva a gandit pentru EL, de aici poate fi trimis la brutarie pentru tot restul vietii. Convingerea mea e totusi ca bigudiul a atit de *** ca nici n-o sa-si dea seama ca va imparti la brutarie sfaturi de moromele celorlati brutari. --- Astept un articol si despre Isarescu !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tayga  •  9 ianuarie 2020, 15:22

Si totusi *** ramane acolo! El calca in Senatul Romaniei relaxat ! Calca pe *** acestei tari! Nici un procuror nu are curajul sa-l trimita in judecata. Fapte cu autor cunoscut, crime judecabile la Haga.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alfa  •  9 ianuarie 2020, 15:37

Meleskanu a fost si a ramas un ***. In Dec '89 lucra la directia de informatii externe (actualul SIE) si se afla in ambasada Romaniei din Viena. Ar trebui sa ne explice cum s-a sinucis ambasadorul Marin Ceausescu acolo. Acum Meleskanu e general de informatii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

viki  •  9 ianuarie 2020, 15:47

Total de acord cu Tolontan cu un unic amendament: Melescanu sa-si dea demisia de non-onoare !

johnneil  •  9 ianuarie 2020, 15:57

Nu trebuie sa ne mai mire astfel de personaje malefice. Ele au existat, exista si vor exista inca multi ani in paturlile superioare ale Politicii, Senatului, Servicii Secrete. Am totusi o nedumerire. Daca exista varsta minima de a putea fi ales. De ce nu exista si o varsta maxima de a putea fi ales? Ce mai cauta un astfel de *** din Paleozoic sa ne dea lectii de Democratie. Unul care a facut tot ce a putut de a tine sub papuc Democratia si Libertatea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chis Alexandru  •  9 ianuarie 2020, 16:06

Inchiputi-va ca Parlamentul ar decide deschiderea procedurii de suspendare a Presedintelui Romaniei! Cine ar fi Presedinte Interimar? Exact... Melescanu! Aici s-ar ajunge in aceasta tara a tuturor posibilitatilor si a "copiilor" sau chiar "fosilelor" propovaditorilor si sustinatorilor ai cumplitului regim criminal al clanului Ceausestilor!

doilaunu  •  9 ianuarie 2020, 16:07

cica nici Stefan cel Mare nu a fost chiar un sfant.. Nu merge o investigatie si acolo?

Florin  •  9 ianuarie 2020, 16:40

Tosha nu are alternativa, din gradul lui nu se iese pe usa...Ilici nu a scapat nici acasa la pat, e pus sa apere si el gradele prin presa, cand isi iau carje in difuzoare...dupa ce mor astia (peste 50 de ani), o sa li se faca mausoleu la partid...

Axel  •  9 ianuarie 2020, 16:52

motivul este, si tu stii foarte bine, Catalin, ca un agent nu poate sa plece cand vrea el.

Bogdan  •  9 ianuarie 2020, 16:53

De astfel de oameni nu scăpăm, atât timp cât vor trăi. Punem pariu că toate televiziunile îl vor înfiera pe Ion Iliescu vis-a-vis de revoluție, când acesta nu va mai fi?

Liviu  •  9 ianuarie 2020, 16:54

Tolo,ce dracu cauta articole plitice in presa sportiva? Ai devenit penibil,chiar prost! Crezi ca esti miezul din dodoasca?

Ilie  •  9 ianuarie 2020, 17:16

Să nu uităm că Mele a făcut parte din conducerea PNL și a fost coleg de exercitare a puterii cu unchiul lui Cioloș, Ardeleanu " Vulpea ", cel care l-a promovat pe Dacian "MISA" Cioloș în politica românească. A fost coleg de guvern cu actualul prim-ministru. Iar în actualul partid de guvernare mai sunt astfel de specimene: Petre Roman, Raymond Luca, fiul lui Vasile Luca. Așa că dacă credeți că scăpăm de urmașii comuniștilor, va înșelați. Deja la Editura Politică, scuze, Humanitas, sunt cărți în care Ana Pauker este personaj pozitiv. Dacă "elitele " culturale fac o astfel de propagandă, la ce te aștepți de la un politruc?!

NR  •  9 ianuarie 2020, 17:45

Bună ziua domnule Tolontan. Un articol bun care reliefează incapacitatea unei societăți de a se decontamina prin mijloace proprii. Au trecut trei decenii, iar supraviețuitorii încă împart feudele.

C  •  9 ianuarie 2020, 18:01

Chiar ce caută *** ăsta de articol într-un ziar de sport?.Ioan Chirilă nu a făcut niciodată astfel de compromisuri.Dl.Tolontan,vad că îți place să dai in cei cazuti,daca te-ai răsuci puțin și în spatele tau,și să scrii cea ce vezi poate ai fi mai credibil.In rest ești în coborâre!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  9 ianuarie 2020, 19:04

"A venit timpul unei demisii de onoare" N-ai sa vezi niciodata asa ceva din partea unui *** (cu guler alb) de teapa lui melescanu. Zece profesori de la Harvard daca s-ar stradui sa-i explice fosilei sensul, semnificatia cuvantului "onoare" ar esua. https://www.facebook.com/mihai.a.cristea/posts/10158748501253128

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

xstelu  •  9 ianuarie 2020, 19:20

Si... pe acest individ naravit, dedat la rele si la functii inalte, pe acest vanator de sinecuri, nu-l poate demite nimeni? Ca e clar, in cazul lui, demisia de onoare nu exista in vocabularul si moralitatea?! lui. Si clar trebuie sa raspunda in fata legii ptr multiplele faradelegi pe care le a comis de a lungul existentei sale politice. ASADAR FELESCANU, DEMISIA!!!!

tindala  •  9 ianuarie 2020, 19:48

Mortii de la Timisoara!Care este ultima cifra retinuta in dosarul Parchetului Militar-cunoscut ca "dosarul Revolutiei"?Ca la Timisoara au fost 72 de morti!Ce nu se spune in presa?Pai nu se spune cati din mortii de la Timisoara, au fost militari romani!Pentru ca atunci-in primele luni de dupa "revolutie"-apareau in presa multe relatari despre fapte de"bravura"ale unor"eroi ai revolutiei de la Timisoara",care au atacat tancuri ale armatei si le-au incendiat!Si iarasi nu stim,daca primii morti de la Timisoara au fost civili sau militari?Bineinteles ca sunt doar intrebari retorice,pentru ca istoria o scriu... cei care inving!Cat despre Melescanu...E un pleonasm sa zici ca un politician minte!Darmite un diplomat!Pentru ca...asta e meseria lui!

Andrei F  •  9 ianuarie 2020, 20:43

Deci în 2020 se poarta lipsa de memorie domnule Tolontan??? Aș paria că- mi amintesc cum voi presarii cei buni in cazul Iulius Filip- Augustin Lazăr îl luați apărarea ultimului cu,,nu putea proceda altfel,așa erau vremurile,,! Melescanu se pare că nu are norocul asta!?!Pariez că- mi amintesc corect că nu ai luat poziție când un judecător a spus de Băsescu că a fost Petrov și că a făcut rău la oameni...Pe voi presarii cei buni nu va deranjează că operatorul care a filmat cum Băsescu lovea un copil in public apare acum și vorbește de cele întâmplate chit că Justiția l- a albit și în cazul acesta pe Base cu ,,Rușine Dinu Patriciu...!,,Voi presarii sunteți cei mai vinovați de ce se întâmplă în această țară! Astăzi am citit de un profesor universitar condamnat la 8 ani pentru 200 de euro mită iar pe Băsescu al vostru nu se deranjează nimeni deci nici voi presarii deși asta- Basescu- a recunoscut că intrau în tara la negru containere întregi pentru campaniile politice...Personal ați atacat ziariștii care-l l înregistrase pe un sef ANI care vorbea de miniștrii care ascundeau banii in Elveția...Desigur că ați tăcut când Severin a patit- o când a fost înregistrat de alți jurnaliști...Ați făcut din Firea o noua Elodia dar nu ați avut timp pentru macar un articol cu Robu - Timișoara sau alți primari care mai calca in strachini...

Dan  •  9 ianuarie 2020, 22:04

Dar de mincinosul in serie din capul Statului nu ne spui nimic? Sau poate ai si tu ghinion?

st.il.  •  9 ianuarie 2020, 22:07

Are și MOARTEA scârba ei !. Până și MOARTEA !...

Alberto  •  10 ianuarie 2020, 1:05

Sunt de 23 de ani plecat din țara de multe ori m-am întrebat dacă a meritat dar când văd exemple ca acest personaj m-a felicit ca am plecat și gândeasc ca Brâncuși :am plecat și V-am lăsat in mocirla pana la brâu după atâția ani sunteți in mocirla pana la gat

vasco  •  10 ianuarie 2020, 10:41

@AndreiF,@Ilie,@Tindala,@Maxentiu,felicitari pentru reusita de a ramane normali intr-o lume din ce in ce mai.....

ioan  •  10 ianuarie 2020, 10:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ananstef  •  10 ianuarie 2020, 13:50

*** e nevoie de tineri, de cei de 30-40 de ani sa preia societatea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

calin  •  10 ianuarie 2020, 16:11

Ce are Melescanu cu sportul ? *** de Tolontan

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

flasc  •  10 ianuarie 2020, 18:24

Loool...intr-o tara care a avut timp de 10 ani ***, un politician mincinos e o chestie benigna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator  •  10 ianuarie 2020, 18:49

@ ananstef Cand si ce facultati ati facut voi, cei avand varsta cuprinsa intre 30-40 ani? Daca ati absolvit doar niste facultati private la FF, scuzati-ma, aveti o mare problema! Chiar si cu facultatile mai serioase (Info, de exemplu) aveti o problema de comunicare (in scris, mai ales)! Ce competente aveti, in afara de manuirea telefonului/laptop-ului/PC-ului? Conoasteti mai mult de o limba straina (engleza, bineintels)? Ati citit mai mult de 100 carti (fara legatura cu lecturile obligatorii de gimnaziu sau liceu)? Daca nu, mai trebuie sa asteptati vreo 20 ani, poate mai acumulati ceva cunostinte,pana va va estompa si aroganta tineritii/varstei mijlocii!

Obiectiv  •  10 ianuarie 2020, 18:51

@ ananstef Cand si ce facultati ati facut dumneavoastra, cei avand varsta cuprinsa intre 30-40 ani? Daca ati absolvit doar niste facultati private la FF, scuzati-ma, aveti o mare problema! Chiar si cu facultatile mai serioase (Info, de exemplu) aveti o problema de comunicare (in scris, mai ales)! Ce competente aveti, in afara de manuirea telefonului/laptop-ului/PC-ului? Conoasteti mai mult de o limba straina (engleza, bineintels)? Ati citit mai mult de 100 carti (fara legatura cu lecturile obligatorii de gimnaziu sau liceu)? Daca nu, mai trebuie sa asteptati vreo 20 ani, poate mai acumulati ceva cunostinte, pana vi se va estompa si aroganta tineritii/varstei mijlocii!

IMGB  •  11 ianuarie 2020, 6:51

Tolo, stiu ca te enervez si poate ma stergi dar nu ma pot abtine.... de ce n-ai scris articolul asta acum , sa zicem , 25 de ani cind acest fomist de Melescanu si-a aratat dibacia in ''capitalismul proletar " ? Zic si eu.... mai sint inca roman si-ntr-o tara libera, ca Romania ,am dreptul asta chiar daca deranjeaza...n'asa ? Mie nu mi-e frica sa scriu toate astea dar se pare ca voua , acolo...hmm...e inca periculos ...

stelian trandafirescu  •  11 ianuarie 2020, 11:02

ii apreciez talentul de investigator si analist al lui tolo,o vreme am lucrat cu el la gazeta dupa care el din cauza unui scandal iscat de un superior al lui a demisionat si s-a transferat la sportul rosu con dus de ioanitoaia,deci vorbesc in cunostinta de cauza cand ma refer pr bune la profesionalismul lui.dar am o singura intrebare ce cauta acest soi de articol intr-un ziar de sport din moment ce se tot incrimineaza ,pe drept, tot mai des ca politizam si sportul fara perdea cand,repet,se invoca echidistanta fata fde scena politica tot mai murdara si rauvoitoare societatii noastre asa zisa liber democratica?

Florea  •  11 ianuarie 2020, 11:46

Dacă tot faceți politică în acest ziar vă propun să cereți demisia primului mincinos. Cel care renunța la imunitate imediat după validare, cel care pe lângă minciună mai fura „cu acte în regulă” case. Tăiați răul de la rădăcină.

Hombre  •  11 ianuarie 2020, 13:14

Pai si dvs, domnule Tolontan, ce-ati facut in 1989? Ca m-ati facut curios. :-) PS. "...singurului regim din Europa postbelică care a tras în propriul popor." Afirmatia dvs din articol e gresita. Nu doar Romania a tras in proprii cetateni, si in Ungaria s-a tras in 1956. Dar no, hai sa-i acuzam pe altii de minciuna. :)

popescu  •  11 ianuarie 2020, 14:48

Romania are, de multe decenii, un singur partid, poate, cel mai mare din lume: Partidul oportunistilor si parvenitilor din Romania. Sa vedem amanuntul care ne spune ce sa asteptam din partea membrilor acestui partid unic: Teodor Viorel Meleșcanu (n. 10 martie 1941, Brad, România) Si alte exemple: Traian Băsescu (n. 4 noiembrie 1951, Basarabi, România) Mihail Florian Coldea (n. 1971, Târnova, judeţul Arad) Augustin Lazăr (n. 25 octombrie 1956, Rădeşti, România) Laura Codruţa Kövesi (n. 15 mai 1973, Sfântu Gheorghe, România) Liviu Dragnea (n. 28 octombrie 1962, Gratia, România) Elena Gabriela Udrea (n. 26. Dezember 1973, Plescoi, Buzau) Emil Boc (n. 6 septembrie 1966, Răchiţele, Cluj) Victor-Viorel Ponta (* 20. September 1972 in Bukarest) – familie de flotanti din Pecica, jud Arad si ca el sint toti cei nascuti prin orase, ca urmare a politicii de industrializare fortata a regimului Ceausescu, si el nascut intr-un sat, ca toti cei din guvernul lui si din partidul numit comunist. Liviu Marian Pop (n. 10 mai 1974, Vişeu de Sus, judeţul Maramureş) Gabriel Oprea (n. 1 ianuarie 1961, Fundulea, România) Dacian Julien Cioloș (n. 27 iulie 1969, Pericei, România) Ecaterina Andronescu (n. 7 aprilie 1948, Malovăţ, România) Stelian *** (n. 1 ianuarie 1968, Fundulea, judeţul Călăraşi Valeriu Tabără (n. 1 iulie 1949, Sălciua, judeţul Alba) Relu Fenechiu (n. 3 iulie 1965, Dărmăneşti, judeţul Bacău) Decebal Traian Remeş (n. 26 iunie 1949, comuna Băseşti Liviu Marian Pop (n. 10 mai 1974, Vişeu de Sus, judeţul Maramureş Lucian-Silvan Pahonțu s-a născut la data de 2 noiembrie 1964 în satul Lerești (județul Arges) Nicolae Ionel Ciucă (n. 7 februarie 1967, Plenița, Oltenia, România) Raluca Turcan (n. 2 aprilie 1976, Botoșani, România) Florin-Vasile Cîțu (n. 1 aprilie 1972, comuna Floresti, Cluj, Romania) Ion Marcel Vela (n. 2 iunie 1963, Armeniș, Caraș-Severin, România, Armeniș, jud. Caraș-Severin) Cristian Silviu Bușoi (n. 1 martie 1978, Drobeta Turnu Severin) Si lista poate continua la infinit! Ce credeti ca erau bunicii acestora, cite clase aveau si cu ce se ocupau? Situatia de astazi a tarii este dupa chipul si asemanarea acestei majoritati, beneficiara a politicii de industrializare fortata a lui Ceausescu. Daca tara isi continua mersul firesc, dupa 45, fara procesul de sovietizare, n-am fi auzit, niciodata, de aceste personaje. De la acestia nu se poate pretinde ceva care sa contina cuvintele onoare, caracter, demnitate etc! PCR avea acelasi tip de personal. Ce-ar putea sa fie diferit si cum?! Acelasi tip de educatie si cultura va genera, la infinit, acelasi tip de om, care va produce, tot la infinit, aceleasi probleme. Nu-i complicat de vazut acest lucru f simplu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala  •  11 ianuarie 2020, 15:02

@Hombre Nu stiu prin Grecia-in regimul coloneilor-daca nu s-a tras!Dar in Orientul Mijlociu-Egipt,Pakistan,Turcia s-a tras!Pana si in America "in tara democratiei",adica... in SUA!Da,da,nu va scandalizati!Am urmarit un documentar american-in serial-despre razboiul din Vietnam!Intr-unul din episoade-in care se vorbea despre amplele proteste din SUA- impotriva razboiului-se relata cum trupele paramilitare ale Garzii Civile au deschis focul, omorand mai multi studenti, care protestau impotriva razboiului!

Andrei F  •  11 ianuarie 2020, 15:36

@IMGB Pai Melescanu acum a mișcat in front!!! Înainte era din rândul celor buni!Își mai amintește cineva de scandalul din parlament cu nepoata cuiva prietena intima a lui Melescanu care vota ...???Pentru cenzura....revedeți dacă doriți știrea din 2006...

titipreda  •  11 ianuarie 2020, 17:26

@Sorinel si-ar-i-ti-ai-en-i-el , asta ai inteles tu pina acum ?! Ca tu sa te bucuri de "sportul" asta (am dubii ca intelegi ceva- jucindu-te pe computer) , sute de copii au murit. Aia, din tarile bananiere primesc numai "sport" si-atit, asta vrei?! Granita-i deschisa!!

dan dsaniel  •  11 ianuarie 2020, 18:40

ASA CONDUCATORI, ASA TARA.... intr-o tara unde bianca dragusanu ,ana maria prodanca,simona sensual etc,au devenit idoli pentru copii romaniei,intr-o tara unde primarii au fost alesi desi sunt in puscarii din cauza ca au furat din buzunarele contribuabililor adica celor ce l-au votat, nu trebuie sa ne mai mire. In fond si la urma urmei ce semanam asta culegem !! ma intreb ce a fost in capul celor 22 % care au votat un partid care i-au furat mai mult de un deceniu ?...si stati sa vedeti ce va urma

di livio  •  12 ianuarie 2020, 16:32

Tolo, cum arată Bebino?...știi cum arată Bebino?...citește gsp.ro și vezi cum arată Bebino...la fiecare știre citită pe gsp.ro, apare Bebino...poze ȘOCANTE din spital...auziși?...poze ȘOCANTE, a fost MASACRAT...știi că a fost MASACRAT Bebino?...***?...FABULOS și HALUCINANT, acuzații grave, nedovedite, conform regulilor comunității...Firea are postaci, conform Libertatea...păi și Ioanițoaia are postaci, conform io...are postaci care-i laudă fiecare articol insipid...aceiași postaci folosesc limbaj vulgar și jignitor la adresa cititorilor care îndrăznesc să-l critice pe inventatoru gazetăriei de lemn...limbaj VULGAR și JIGNITOR, conform regulilor comunității...curat jurnalism avangardist, țepelinico-rinjierist...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  15 ianuarie 2020, 15:58

Au trecut 30 de ani de cand reputatul actor Victor Rebengiuc, aflat la TV, punea pe masa, in mod simbolic, UN SUL DE HARTIE IGIENICA (reamintesc faza pentru cei mai tineri). Vad ca sunt multi cei care s-au facut ca nu au inteles si din ce in ce mai multi cei care copiaza acest comportament (pentru ca inca tine si se poate), mintind asa cum respira. Noi suntem de vina ca nu i-am sanctionat cand i-am prins cu prima minciuna, cat de mica. Mai mult: i-am votat, le-am tolerat minciunile, i-am proslavit, i-am considerat de neinlocuit. Suntem o natiune intre occident si orient si ne molipsim de ce e mai rau si prost din cele 2 zone. Si mai este inca ceva important: 2 generatii de romani au suportat 45 de ani de propaganda socialista bazata pe minciuna, secretomanie, frica, teroare. Cei 30 de ani de asa zisa democratie nu pot inca contrabalansa naravurile si reflexele perioadei anterioare, nici in comportamentul elitei politice, nici in constiinta omului de rand. Mai trebuie lucrat....si nu vad schimbarea decat de jos (sa fim cat mai multi) in sus printr-o presiune constanta asupra politicului care se lasa cel mai greu. Recomand picatura chinezeasca...Stiati ca: un chinez a slefuit o bila de fildes toata viata! Nu se spune daca a mai facut si altceva...

Comentează