Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister!

 Atât Victor Costache, ministrul Sănătății, cât şi Horaţiu Moldovan, secretar de stat, şi-au păstrat calitatea de medici şi operează în timpul liber, la clinicile Polisano Sibiu (grupul Medlife), respectiv Spitalul Sanador

miercuri, 29 ianuarie 2020, 6:43

de Alexandra Nistoroiu și Cătălin Tolontan

Sanador a confirmat, pentru Libertatea, informaţia potrivit căreia chirurgul Horaţiu Moldovan a păstrat colaborarea cu spitalul privat şi după ce a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Horatiu Moldovan, secretar de stat in ministerul Sanatatii, participa la o conferinta de presa, in Bucuresti, miercuri, 29 ianuarie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

“Vine la Sanador zilnic, începând cu orele 16, şi-a schimbat programul”, a declarat, pentru Libertatea, Carmen Chioţea, director de marketing la Sanador.

Horaţiu Moldovan are cu spitalul un contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, a confirmat unitatea privată.

Şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache operează pacienţi cu probleme cardiovasculare la Sibiu. În timpul liber, când nu decide politicile sănătăţii care îi afectează atât pe aceştia, cât şi spitalele private, cum este clinica Polisano, parte din grupul Medlife, cu care colaborează.

Victor Sebastian Costache, ministrul Sanatatii, participa la sedinta de guvern, miercuri, 13 noiembrie 2019, la Palatul Victoria din Bucuresti. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Modificările pe care Costache, Moldovan şi guvernul din care aceştia fac parte vor transfera mai mulţi bani din fonduri publice către spitale private ca Sanador sau Polisano/Medlife, aşa cum a arătat Libertatea. Este vizat inclusiv programul naţional de intervenţii cardiovasculare, la care cei doi participă în calitate de chirurgi.

Comentarii (5)Adaugă comentariu

PACIENTUEDEVINA  •  29 ianuarie 2020, 20:03

No, da greu-greu v-ati mai prins...De ce se intampla asa ceva aberant si inadmisibil? Pt ca Rou, patria mafiei medicale, NU a stabilit in Legea sanatatii INCOMPATIBILITATILE pentru medici, ei pot cumula orice functii, pot avea simultan activitati publice si private, chiar si comerciale etc. Nicaieri in UE si in USA nu veti gasi asa un cuib de infractionalitate organizata dezincriminata halucinant de statul *** al medicilor...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  29 ianuarie 2020, 21:46

Conflict de interese cat casa!!! Și nu este singurul pentru ,,Guvernul meu,,!Daca tot am vorbit de casa... A fost schimbată legea la cadastru astfel încât pot fi înscrise și casele fără autorizație!!! Deci domnul,,Bârnă,,s- a scos oficial!!!

O pensionara din Romania plina de ura.  •  29 ianuarie 2020, 22:25

Domnu Tolontan nu stiu cum toata ura din Romania s-a varsat in dumneavoastra. Acesti doi medici opereaza si salveaza oameni nu ia bani din stat si taiat frunza prin ministere .Dr Costache a operat mii de oameni , in Franta , Turcia ,Irlanda ,Canada .....etc. Odata pe an la Polisano Sibiu se opereaza GRATUIT copii care nu au posibilitati. Eu va spun toate aceste lucruri pentru ca am stat in acel spital si Dr. Costache la salvat pe sotul meu si traieste si azi. A fost dus la un spital de stat unde dupa doua infarcturi iau facut o injectie cu magneziu si aia cumparata de mine { costa 8 lei). Statul unde era asigurat nici salvare nu a pus la dispozitie sa mearga la o clinica unde trebuia operat pe cord deschis. Am decis sa mergem la Sibiu si Dr. Costache l-a operat si dupa 7 zile mergea pe hol. In fiecare zi ii multumesc DR Costache si lu Dumnezeu ca m-a indrumat la Sibiu.

bg  •  30 ianuarie 2020, 12:02

Aici este vorba de respectarea legii (cititi ghidul scos de ANI privind conflictul de interese si incompatibilitati) care stipuleaza clar situatia prezentata. Nu ne mai putem permite sa fim condusi de emotii. Asta este datoria profesiei medicale pentru care medicii au depus un juramant - sa salveze vieti. Insa pentru f. multi, acest juramant are aceeasi valoare cu cel depus de ministri la investire pe Constitutie. Adica zero! Nimeni nu contesta calitatile profesionale ale celor 2 medici, dar daca doresti sa ocupi o functie de demnitate publica asumati responsabilitati si restrictii. La noi, se poate ...pentru ca mentalitatile (medic zeu, dumnezeu, care face minuni) nu s-au schimbat sau s-au schimbat prea putin. Fara sa duc meseria de medic in derizoriu (ptr. care recunosterea sociala trebuie sa fie adecvata), este vorba de a-ti insusi niste tehnici de lucru care ar trebui sa fie scrise in procedurile spitalului respectiv. La noi, medicina s-a dezvoltat in jurul unor "personalitati" cu notorietate in mass-media care domina domeniul medical la toate niveluri, inca nu se lucreaza transparent, informatia este tinuta la nivel personal si cu asta se tine si postul si functia si nr. mare de pacienti. Prin anii 1985, la spitalul Fundeni era omor de pacienti la consultatii gastroenterologice pentru ca acolo era singurul medic care-si adusese din afara un endoscop si devenise faimos. Ceea ce m-a uimat a fost explicatia data de ministrul Costache cum ca a obtinut derogare de la ANI sa opereze in privat. Numai niste naivi pot crede ca la cate probleme sunt in sanatate mai ai timp si energie sa operezi pe cord deschis. Hai sa fim seriosi! Iar daca faci asta, inseamna ca la fuseresti pe amandoua sau ai o echipa de incredere si tu doar supervizezi (ca dr. Beuran). Daca observati, aceste mari "personalitati medicale" de la noi folosesc in exprimare exclusiv cuvantul EU cand vorbesc despre o realizare din spitalul, institutul, clinica in care lucreaza si niciodata NOI pentru ca munca de medic este una eminamente de echipa. Numai inotatorul sau jucatorul de tenis pare ca este singur la victorie. Multi dintre noi suntem EU la reusite si tare ne place sa iesim in fata si NOI la responsabilitati , nereusite. Degeaba a lucrat d-l ministru Costache 12 ani in Franta ca vad ca nu s-a lipit nimic de dansul privind adevarata etica a profesiunii de medic si modul de interactiune interdisciplinara care exista in spitalele occidentale. Ca la LOTO: mai trage o data...un alt ministru al sanatatii!

Aurel Popescu  •  31 ianuarie 2020, 20:30

Incredibil!!! Aceasta-i schimbarea promisă?! Aceasta-i legalitatea, corectitudinea, competenta promise?! Uitați-vă la Barna cât de vehement în apărarea lui Costache?! E clar, nu avem nicio șansă!!!

Comentează