Prima măsură a companiei farmaceutice KRKA, care a plătit medicii pentru prescripții: azi și-a demis directorul general din România!

Printr-un email trimis angajaților, slovenul Tadej Grah se prezintă drept noul director al firmei. El o înlocuiește pe Amelia Tătaru, cea în mandatul căreia s-au făcut plățile către sute de medici care erau supravegheați de KRKA să prescrie, pentru mită mascată în sponsorizare, cât mai multe din medicamentele companiei

miercuri, 29 ianuarie 2020, 6:35

de Alexandra Nistoroiu și Cătălin Tolontan

Acum două săptămâni, pacienții români au aflat, din documente scurse din interiorul companiei pharma KRKA, cum compania a plătit, peste un deceniu, medicii.

Mailul prin care angajații KRKA România sunt anunțați că Tadej Grah este noul director general

În spatele unor contracte de sponsorizare erau, de fapt, bani dați doctorilor pentru ca ei să prescrie produse KRKA. Libertatea a publicat documente din care rezultă cum medicii se angajau cât vor prescrie, chiar și pe un an înainte!

O practică considerată din multe surse drept ”generalizată pe piața românească” a fost astfel documentată și expusă publicului, cu mii de documente pe care compania nu le-a negat.

Cotată la Bursa din Ljubljana și una dintre cele mai mari companii pharma din România la vânzări de medicamente generice în farmacii, KRKA și-a trimis 8 oameni în control la București. ”Voi știați tot ce se întâmplă aici, nimic nu se făcea fără controlul Sloveniei”, le-au spus angajații.

Prima măsură a fost anunțată azi: Amelia Tătaru, directorul general al companiei de mai bine de 15 ani, a fost demisă. În locul său a fost instalat Tadej Grah, ”cel care oricum era de ceva vreme la București, ca om de încredere al conducerii din Ljubljana”.

Comentarii (1)Adaugă comentariu

PaCiEnTuEdEvInA  •  29 ianuarie 2020, 19:55

Dar DNA si DIICOT de ce nu identificat nici acum persoanele care au TRAFICAT baza de date a CNAS? Pt ca mafia medicala ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează