Cei doi deputați care apără presa sunt, de fapt, cei care au votat împotriva scutirii de impozit: Andrei-Daniel Gheorghe și Dan Vîlceanu

Votată azi în Camera Deputaților, măsura pentru scutirea de impozit a presei este incorectă și ineficientă

marți, 11 februarie 2020, 7:29

Decizia este incorectă, printre altele, pentru că, oricum, o parte a celor care scriu sau lucrează pentru radiouri și televiziuni, sunt plătiți pe drepturi de autor, o modalitate cu taxe mai mici aplicabilă nu doar lor, ci și creatorilor din mai multe industrii. Fiscal vorbind, această măsură, solicitată de industria creativă, este suficientă.

Măsura scutirii de impozit este, de asemenea, inechitabilă pentru că multe instituții de presă sunt eternizate într-o insolvență care nu e permisă în alte domenii. Situația deformează competiția și introduce statutul de ”companii exceptate”, dar dependente de capriciile politicienilor.

În fine, măsura este ineficientă pentru că, da, e adevărat că presa nu o duce bine, însă nu așa o stimulezi. Ca stat, decât să dai pomană ziariștilor, afectându-le imaginea care și așa este periclitată, mai bine te lupți cu Google și Facebook ca să plătească impozitele în România pe veniturile realizate în România.

Mulțumiri celor doi deputați din PNL, Andrei-Daniel Gheorghe și Dan Vîlceanu, care au votat împotrivă!

Comentarii (12)Adaugă comentariu

xdf  •  11 februarie 2020, 21:27

Cum s-ar zice,PSD isi plateste "cainii de paza" ai democratiei originale pe care o ofera Boborului ,caini care ii latra cu artag pe PNListi-mai putin azi- iar in fata PSD doar schelalaie avand teschereaua plina. Aceste scutiri dedicate jurnalistilor,practic,le inchide gura cu 30 de arginti...

axel  •  11 februarie 2020, 22:07

1. Ce se intampla la pensie cu oamenii platiti cu drepturi de autor? 2. Exista in presa romana, din cunostintele Dvs., ziare sau site-uri care, ca urmare a neajunsurilor materiale, accepta imixtiuni editoriale platite de terti sub forma de "programe pentru..."? Multumesc.

PS  •  11 februarie 2020, 22:08

Ma gândeam și eu la o treaba. Au fost niște scandaluri uriașe cu rebate-urile, cu televiziunile, cu Voiculescu, etc. De la goagal, iahu și feisbuc, oare se ia rebate? Baga agențiile bani cu disperare în ăștia, fără rebate? Și dacă se ia, unde se ia? Unde merge el? În ce conturi? La CEC Bank Ferentari?

vasco  •  12 februarie 2020, 5:39

Da,corect,doar ca nu cred ca cei doi s-au gandit la cele expuse mai sus in articol..

bg  •  12 februarie 2020, 11:15

Suntem tara pomenilor acordate de politicieni din bani publici! Scutiri de taxe si impozite pentru sectorul IT, constructii, acum jurnalisti, scutirea de plata CAS-ului ptr. pensionari, calatorii gratuite ptr. elevi, studenti, vouchere pentru biciclete, vouchere de vacanta, excursii in Grecia pentru pensionari, ajutoare de 500 lei lunar pentru pensionarii cu diabet, etc, etc...Traim pe datorie si ea se mareste an de an. Astea NU sunt politici publice sanatoase si urmaresc directionarea votului cand in stg. cand in dreapta. UNDE SUNT INVESTITIILE in autostrazi, spitale, scoli? Clasa politica cheltuie banii publici in interes propriu (ajungerea si mentinerea la putere); asta este investitia de la noi si de aceea nu avem nimic. Acest spectacol de balet politic exclude orice tentativa de reforma, de dezvoltare durabila a acestei tari. Mai vorbim cand politicienii vor fi alesi pentru ceea ce FAC si nu pentru ceea ce DAU...deocamdata, despre asta este vorba...

Andrei F  •  12 februarie 2020, 12:19

Eu daca as fi parlamentar traitor in Romania as fi scutit presa de impozite de multicel!!!!De ce????Pentru ca de 6-7 ani un trust de presa a sfidat presa de buna credinta care platea impozite corect ....Voi care comentati stiti cum este sa activezi concurential intr-o piata viciata?Va intrebati pentru cine ,,predica,, acel trust?Pai ca majoritatea presei romanesti dragilor!Cum spunea Tolontan?Cine din presa vrea sa lase impresia ca este aproapiata de PSD....?

dor  •  12 februarie 2020, 12:26

Care presa, aia cu 12 clase? Rar gasesti vreunul cu studii superioare, mai ales in provincie. De asta au acceptat tot felul de mizerii ale patronilor, pentru ca nu ii ducea capul.

Ilie  •  12 februarie 2020, 13:14

Felicitări pentru articol!

PS  •  12 februarie 2020, 17:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ps  •  12 februarie 2020, 17:19

Magariiiiiii, nu magari

PS  •  12 februarie 2020, 18:05

Vai, vai, vai, dar la adresa cui era limbaj jignitor, ca nu era precizata nicio persoana***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Z  •  13 februarie 2020, 21:52

....dar se pun bine cu procurorii

Comentează