RĂSPUNS OFICIAL. Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!

Libertatea a întrebat clinica Sanador care este programul doctorului Horațiu Moldovan, secretarul de stat al Ministerului Sănătății

luni, 24 februarie 2020, 2:02

De Cătălin Tolontan, Alexandra Nistoroiu

Dumnealui operează și oferă consultații după ora 16.00 în fiecare zi, de când a fost numit Ministru Secretar de Stat. Anterior numirii în funcția de demnitar, își desfășura programul începând cu ora 08:00. Sanador despre programul secretarului de stat Horațiu Moldovan

Coronavirusul se prefigurează drept cea mai importantă provocare a sistemului medical din România, din ultimii ani. Guvernul a declarat că s-a mobilizat exemplar.

Încă de la instalare, Ludovic Orban s-a declarat șocat de cât de puțin muncise guvernul PSD. ”Aseară m-am întors la 9.30 la guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru. Atâta timp cât ministrul sau premierul muncește, orice om care e chemat să își atingă obiectivele care sunt stabilite trebuie să fie la muncă”, a spus prim-ministrul PNL pe 6 noiembrie 2019.

Apoi, pe 2 februarie anul acesta, la întîlnirea cu Consiliul Național al PNL, premierul a relatat că ”Muncim câte 16 ore pe zi sa gasim soluții la nenorocirile pe care ni le-au lăsat” cei din guvernul anterior.

În fiecare zi, atât eu cât și vicepremierul, cât și miniștrii, cât și ceilalți oameni muncim 14-16 ore pe zi. De la 7-8 dimineața, pâna la 12-1 noaptea, fără nicio limită.
Ludovic Orban, 2 februarie

În aceleași zile în care premierul Orban susținea că la Guvern se muncește zi lumină, Libertatea a cerut clinicilor Polisano și Sanador să explice care este programul exact al ministrului Victor Costache și al secretarului de stat Horațiu Moldovan, ambii conducând Ministerul Sănătății și continuând să lucreze la cele două rețele private.

”Domnul Conf. Horațiu Moldovan își desfășoară activitatea profesională în cadrul Sanador de 4 ani. Dumnealui operează și oferă consultații după ora 16.00 în fiecare zi, de când a fost numit Ministru Secretar de Stat. Anterior numirii în funcția de demnitar, își desfășura programul începând cu ora 08:00”, a răspuns Sanador pe 31 ianuarie.

Răspuns primit de la Sanador privind programul secretarului de stat Horațiu Moldovan

Practic, pentru a ajunge la primele programări de la ora 16:00 la Sanador, Horațiu Moldovan trebuie să plece în fiecare zi de la minister cu cel puțin o jumătate de oră mai devreme, la 15:30.

Așa se explică situația relatată de un ONG, care l-a sunat acum câteva zile, puțin după ora 16, pe secretarul de stat Horațiu Moldovan pentru transportul unui pacient, iar răspunsul secretarului de stat a fost: ”Sunt în consultații cu pacienții, vă rog frumos mă puteți suna mai târziu?”.

Polisano nu a răspuns care este programul de lucru în privat al ministrului Costache. Ministrul a spus că operează doar în weekend la Polisano, la Sibiu.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Pacientuedevina  •  25 februarie 2020, 14:17

#incompatibilitate exercit funcţia de medic cu orice alte funcţii #incompatibilitate medicilor din sectorul privat cu orice funcţii în sectorul public #declaraţii de interese şi de avere anuale pt toţi medicii #fără medici la conducerea caselor de asigurări de sănătate care administrează banii pacienţilor

AlexPro  •  25 februarie 2020, 14:59

Salut Catalin, Am auzit acum cateva minute de la o cunostiinta din Suceava ca au 3 persoane, confirmate, cu coronavirus. Informatia vine de la o asistenta din Suceava. Mi-a spus si faptul ca nu vom afla la stiri de acest lucru. Aveti vreo ancheta in desfasurare?

Comentează