“Alis Grasu, managerul Ambulanței București, a fost medicul coordonator care a decis că e suspect de colită pacientul care avea să fie diagnosticat cu coronavirus!”

Victor Zota, șeful Ambulanței Sector 3, spune de ce colegii săi care au asigurat transportul bărbatului diagnosticat cu coronavirus în București au ajuns să fie în risc de contaminare.

duminică, 8 martie 2020, 11:03

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Sâmbătă seară, Libertatea a dezvăluit că cei doi oameni din corpul medical care l-au transportat vineri pe pacientul de 49 de ani din București la Matei Balș au ajuns ei înșiși să fie suspectați de coronavirus.
.
Asistenta și ambulanțierul și-au văzut de treabă, au intrat și în stația de salvare vineri seară printre colegi, după ce au dus pacientul la Balș, crezând că are colită.

Apoi, sâmbătă la ora 17, când s-a aflat că bărbatul transportat are coronavirus, asistenta a fost izolată la domiciliu în București, dar ambulanțierul e într-un scurt concediu în Bulgaria și va reveni duminică în țară, a confirmat Victor Zota, șeful microstației de Ambulanță a Sectorului 3 și fost director executiv al Agenției Naționale a Transplantului.

Asta pentru că acest pacient a fost diagnosticat, inițial, de un medic de la Ambulanța București – Ilfov cu probleme digestive, iar „noi nu am făcut decât să îl transportăm la Balș. Nu putem merge îmbrăcați în costume la toate apelurile de afecțiuni digestive sau de gripă normală”, a explicat Victor Zota.

Tot el a dezvăluit pentru Libertatea, ”pentru ca publicul să aibă toate informațiile”, că medicul care a luat hotărârea este chiar șefa ambulanței București, Alis Grasu!

Programul turelor de la Serviciul de Ambulanță al Municipiului București. Vineri, 6 martie, de serviciu era șefa Ambulanțelor, Alis Grasu Programul turelor de la Serviciul de Ambulanță al Municipiului București. Vineri, 6 martie, de serviciu era șefa Ambulanțelor, Alis Grasu

Decizia în urma consultației ca să fie transportat la Balș sub diagnosticul digestiv a fost a coordonatorului medical din strada Eminescu unde este disceperatul Ambulanței – Ilfov. Iar medic coordonator în seara de vineri a fost chiar managerul Ambulanței, doamna Alis Grasu.
Victor Zota, șeful Ambulanței Sector 3

”Noi, cei de la Sectorul 3, nu am făcut decât să asiguram transportul la Balș, acolo unde ei au hotărât să îl ducem pe pacient, fără suspiciunea de coronavirus, pentru că nu prezenta semne tipice ale virusului”, a mai adăugat doctorul Zota. ”Dar nu înțeleg de ce nu iese doamna Grasu să explice cum s-au derulat evenimentele, pentru că, repet, dânsa a fost medic coordonator vineri seara, adică cea care a decis, din centrală, să-l ducem la Balș fără costume și fără măsuri suplimentare”, a încheiat doctorul.

Comentează