Fiul pensionarului MAI lucrează în SRI, a împărțit și el mărțișoare și a mâncat la cantina instituției. Colegii săi se întreabă ce măsuri se iau

Surse din Serviciul Român de Informații au declarat, pentru Libertatea, că fiul angajatului ADP Sector 4 lucrează la SRI și că, preț de mai multe zile, fără să știe că e infectat, s-a văzut cu colegii săi și a pupat colegele de 1 martie!

miercuri, 11 martie 2020, 2:30

de Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

UPDATE: 21.00 – SRI anunță că a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

SRI anunță, printr-un comunicat de presă transmis miercuri seară, că toate persoanele cu care a intrat bărbatul în contact au fost izolate.

„Situația este sub control și au fost luate deja toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri”, a transmis SRI.

______________________________________

Bărbatul de 60 de ani care și-a infectat rudele, colegi de la ADP Sector 4 și chiar un medic al Spitalului MAI nu e singurul din familie care a intrat în contact cu multe persoane.

Fiul său, testat și el pozitiv ieri, a avut același comportament, neștiind că e infectat, susțin surse ale ziarului Libertatea.

“Fiul, infectat si el, angajat în SRI, a oferit mărțișoare colegelor și a împărțit cantina cu alți colegi până la rezultatul testului. Deocamdată din SRI nu se comunică nimic privind ancheta. Angajații SRI nu fac izolare sau carantină? E doar pentru oamenii ‘normali’?”, au punctat, pentru ziar, surse din apropierea lucrătorului SRI, în vârstă de 32 de ani.

În trecut, actualul angajat SRI a lucrat și pentru Poliția Română, la fel ca tatăl său. Soția sa lucrează la PMB, în departamentul Resurse Umane.

Și fiul acestuia, în vârstă de 3 ani, a fost infectat.

Ieri, Libertatea a dezvăluit că tatăl angajatului SRI a fost, timp de 12 ani, șef în Poliția Capitalei și la două poliții de sector. Acesta a ascuns faptul că a fost în Israel înainte de a oferi mărțișoare colegelor de la ADP Sector 4 și înainte de a se interna la Spitalul MAI pe 5 martie.

Azi, o altă angajată a Primăriei București a recunoscut că l-a însoțit pe bărbat în Israel.

Purtătorul de cuvânt al SRI nu a putut fi contactat pentru a preciza ce măsuri a luat Serviciul pentru protecția propriilor oameni care au intrat în contact cu cel infectat cu coronavirus.

Comentează