Imagini filmate cu oameni înghesuiți unii în alții la distribuirea ”kiturilor sanitare” date de primarul Sectorului 5. Florea: ”Toți au primit fără nici o grimasă”

Azi și ieri, angajați ai Primăriei conduse de Daniel Florea au distribuit pungi cu săpunuri și poze ale primarului, provocând buluceli, împotriva recomandărilor medicilor ca oamenii să respecte distanța de metri între ei

duminică, 15 martie 2020, 8:17

de Cătălin Tolontan

În timp ce autoritățile sfătuiesc oamenii să stea în casă sau măcar să nu facă deplasări necesare, zeci de oameni au fost văzuți ieri la în fața unor căsuțe de lemn, de unde angajați ai Primăriei Sectorului 5 le distribuiau pungi.

În pungi erau cu trei săpunuri, câteva pachețele cu șervețele dezinfectante și o fotografie cu primarul Daniel Florea. Angajații nu purtau măști și nici mănuși.

Aceiași angajați au fost astăzi în blocuri și, tot fără un minimal echipament de protecție, au împărțit pungi din ușă în ușă.

Rugat să explice dacă aceste inițiative se încadrează în recomandările autorităților, Daniel Florea a spus că totul e în regulă și că ”toți au primit fără nici o grimasă”.

Răspunsul integral al primarului Sectorului 5 către Libertatea: „Oamenii care distribuie pachetele se dezinfectează pe mâini înainte și după fiecare împărțire de materiale. Cu privire la măști, puteți viziona toate materialele video de pe toate canalele TV – Nu se folosesc dacă nu ești bolnav.

Intenția administrației locale este să realizeze un lucru bun, nu să creeze panică. Cred că este un exemplu bun, de reală implicare socială și nu înțeleg de ce nu îl fac și alții – inclusiv Guvernul.

Oricum, nici o persoană nu a sesizat aceste aspecte, toți au primit fără nici o grimasă cele peste 23.000 de kit-uri de igienă distribuite până la acest moment.

Vom continua distribuirea cu strictă respectare a normelor de igienă.

Eu sunt în teren, supraveghez”.

Comentează