Arafat a fost cel care a introdus suprimarea știrilor în starea de urgență, fără acordul lui Orban

Susținând că s-a făcut peste capul lui, Ludovic Orban pregătește în curând o explicație că nu e vizată presa, ci siteurile pirat, spun surse din Palatul Victoria.

luni, 16 martie 2020, 7:21

”Noi nu am știut nimic despre prevederea legată de posibilitatea dată ANCOM de a șterge știri sau chiar de a bloca siteuri”, a spus pentru Libertatea un înalt oficial guvernamental, rugând să nu fie citat cu nume.

”Cei de la Situații de Urgență au băgat-o în ultimul moment acolo, în decret”, a adăugat sursa din Guvern. Mai exact, e vorba de Raed Arafat care are de mulți ani un cui împotriva presei, după cum spun și surse din DSU.

În astfel de momente de stare de urgență se fac excese și vom explica faptul că nu sunt motive de îngrijorare. Unii au crezut că dacă e stare de urgență pot face ce visează ei de mult! Nu sunt vizate televiziunile, ziarele, radiourile, siteurile, sursele oficiale, ci siteurile pirat.
Oficial al Guvernului Orban

Guvernul va o explicație publică în scurt timp, a mai spus el. G4 Media a descoperit în decretul semnat de președintele Iohannis un punct prin care se dădea dreptul ANCOM să elimine știrile sau să suprime practic siteurile care oferă știri false, fără a spune cine decide care sunt știrile false și care este procedura.

Precizarea Guvernului:

Privitor la dispozițiile prevăzute în decretul Președintelui României referitoare la propagarea de informații false prin intermediul mass-media și în mediul online, facem următoarele precizări:

Menționăm faptul că această reglementare nu privește instituțiile de presă recunoscute la nivelul opiniei publice, a căror identitate este cunoscută, și cu care autoritățile se află într-un raport de colaborare și dialog permanent.

Acest instrument privește combaterea acțiunilor de dezinformare a căror scop este de a induce panica, prin intermediul unor publicații fără identitate ori a unor publicații care în mod sistematic prezintă informații fără bază reală.

Analiza se va realiza asupra fiecărui caz în parte și va fi în mod obligatoriu deschis un dialog prealabil cu reprezentanții publicației (dacă pot fi identificați) care ar putea face obiectul unei asemenea analize.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

Ervin  •  16 martie 2020, 19:42

Au introdus asta în decret ptr ca știu ca au de mințit mult și bine. E an electoral și totul se face prin prisma asta. Trebuie sa dam bine în primul rând. Nu contează câți medici și asistente o sa se infecteze. Sa dăm foarte bine. Și cu rata vindecarilor și cu tot.... In județul Brașov spitalul de boli infecțioase are 62 de locuri disponibile. Șaizeci și două, ptr un județ întreg. In loc sa facă cu armata spitale de campanie de 70-100 de paturi și corturi de triere în toate orașele mari, ii preocupa mai mult cine ce zice și ce expune despre autorități...... Asta așa cum au tot zis ca în spitale avem tot ce ne trebuie - și personalul medical din spitale nu au nici măcar măști suficiente și corespunzătoare N95 sau N99, acum la nivelul actual al epidemiei. I-au albit până și pe ăia din SRI prin incompetenta și ignoranța dovedita începând din Ianuarie și până acuma. Sau ministerul finanțelor ajuta IMM-urile cum? Nu va trimitem doua luni controale :))))))))))) Asta este ajutorul dat firmelor din România : 2 luni nu trimit controale ANAF și ITM Uitați-vă ce ajutor da statul firmelor mici în Danemarca de exemplu.

Pacientuedevina  •  16 martie 2020, 20:56

Nu testam, nu raportam! Asta este deviza lor! https://www.money.ro/medic-din-romania-cand-se-vor-aduna-mortii-cu-sutele-cu-miile-nu-vor-mai-putea-ascunde-adevarul/?fbclid=IwAR3ifXnNvySuKnbzgjv6r1B1G5cqcdXOUuZpBFWOprDTMZG9nIOmb-LGDpQ

Sam Boga  •  16 martie 2020, 21:39

Dați-mi vă rog un exemplu de site pirat pe care guvernul vrea să-l cenzureze.

Liviu  •  16 martie 2020, 21:45

Mass media înseamnă informații pentru mase, adică sunt legate de propaganda Guvernului, în caz de calamitate mass-media scrisă, vorbită, se subordonează deciziilor statului de drept. Trăiesc într-o așa zisă țară ultra democratica (a patronilor voștri Ringier) unde numărul străinilor este de cel puțin 20 la sută dar nu am văzut niciodată în presă să apară scrisoarea unui străin sau comentarii nefavorabile la adresa păcii sociale. În Elveția lucrătorii in mass-media se auto cenzurează singuri nu trebuie să aibe cenzură. Dumneavoastră că sunteți om umblat prin lume știți bine că aceasta se întâmplă și în Marea britanie și în Statele Unite și în Rusia și în țările UR deci nu vă mirați.

Pacientuedevina  •  16 martie 2020, 21:49

Exact ca la Colectiv, exact ca la netestarea și neraportarea infecțiilor nosocomiale (IAAM). Acesta este rezultatul statului în stat medical care parazitează Rou și care a BLOCAT și blochează în continuare transparentizarea totală a serviciului public de sănătate, precum și participarea societății civile (asociațiile pacienților și ale asiguraților de sănătate). Pentru a nu se vedea mafia din interior. Pentru a nu se vedea că zeci de ani nu au fost în stare să înființeze nr. de paturi de ATI COMPLET DOTATE raportat la standardele europene, pt. a face față calamităților și epidemiilor . Pt a nu se vedea cum șefi de secții ATI au transformat rezerve de spital în cameră proprie cu toaletă personală...Că au avut ALTE PRIORITĂȚI: afacerile din sănătate, îmbogățirea, politica etc., iar NU pacienții. Dragi concetățeni, ați permis minciuna establishmentului medical, nu ați sprijinit pe medicii curajoși și cu caracter care au denunțat public mafia medicală...Motive pt. care, acum, veți suporta consecințele

bg  •  16 martie 2020, 22:12

Da, cunoastem scenariul de dupa Colectiv cand d-l Arafat a secretizat fisele medicale ale pacientilor! Pentru ca A MERS, s-a aplicat si la 10 august! De ce n-ar merge si acum? Ca doar e stare de urgenta si de forta sunt pe cai mari. Vom auzi numai stiri "adevarate" de la Cercel, Rafila, Costache, Moldovan, Tataru, Arafat, restul vor fi fake news-uri .....Numai China a facut asta si tot a mai transpirat cate ceva. Nu ma mai mira nimic, atat timp cat Rafila este reprez. Romaniei la OMS si presupun ca a fost validat de cine trebuie.

bg  •  16 martie 2020, 22:13

institutiile de forta

john  •  17 martie 2020, 8:04

cât de *** sa fii sa publici asemenea fake news..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu  •  17 martie 2020, 9:58

În țara patronilor voștri, ieri s-a proclamat stare excepțională. Ce ar putea face guvernul dacă mass-media A-T emite știri necontrolate și tot felul de părerOlogi ar da informații discordante. Nu uitați că în țara patronilor viștrii ***, a imaginilor, a alarmelor de pe blocuri, a Comunicațiilor telefonice, SMS. Chiar și în țara patronilor voștri mijloacele media transversale ar putea creea spaimă, Tensiuni sociale necontrolabile. Dumneavoastră aveți un nume, poporul, cetățenii cred în spusele dumneavoastră dar poate să apară un *** care să-și dea cu părerea iar oamenii care au dificultăți de vedere ar putea spune uite ce spune tolo Cu admirație Liviu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sax  •  17 martie 2020, 10:56

Dl. Arafat neaga, cu pozitia/prezenta a 10 martori, ce spuneti dvs. aici. Pare mai credibil decat o simpla parere.

penelopa  •  17 martie 2020, 14:44

Sa va fie rusine ,site de doi leiToate comentariile care sunt pro Arafat si care va acuza pe voi , le cenzurati in schimb cele care aduc prejudicii de imagine d lui Arafat fara a avea vreo dovada in acest sens ,le lasati neatinse.***, ticalosilor si cine va mai citeste.Oricum nici n o faceam daca nu l ati fi muscat de *** de iarasi pe Arafat...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  20 martie 2020, 9:09

Dr. Raed Arafat este capabil sa se APERE si SINGUR daca este cazul! A dovedit acest lucru prin ce a reusit sa faca la DSU { este creatorul si cel care s-a luptat ptr. DSU la noi} din MI. Ce nu a reusit { au fost multe piedici}, unele scaderi, concesii {probabil} facute sub pres. politicului, a serviciilor, ESTE ALTA DISCUTIE! Credeti ca nu a fost amenintat cu desfiintarea si renuntarea la DSU? Nu poate sa o spuna in mod direct, clar, dar se citeste printre declaratii facute! Sa nu le amestecam, sa spunem ADEVARUL! Arafat nu are nevoie de avocati de ocazie, parerologi, persoane simtitoare care incearca sa creeze un curent de opinie exclusiv favorabil si care ignora total acele umbre { daca sunt explicate pot fi scuzabile} ale actiunilor trecute. Acum, ar fi cazul sa renuntati la aceste naravuri sau sa pastrati TACEREA!

Comentează