Iohannis nu va impune măsuri presei în decretul stării de urgență. Guvernul a fost azi la CNA. Digi 24 a urcat în audiență

Mai multe organizații neguvernamentale care au ca obiect al activității libertatea de exprimare au cerut președintelui să lase presa liberă folosind argumentul că ”suprimarea informațiilor poate duce la mai multe victime în plină epidemie”. Președintele nu va aplica restricții presei.

luni, 16 martie 2020, 3:45

La ora 15, președintele României va anunța țării starea de urgență. ”Decretul care va instaura starea de urgență nu va impune restricții presei, deși Constituția permitea acest lucru”, a spus o înaltă sursă guvernamentală pentru Libertatea. ”Orice acțiune de acest gen ar fi fost delicată”, a explicat sursa.

Guvernul a acționat azi pe alt plan. ”La CNA a avut loc o consultare, unde membri Consiliului au ascultat argumentele noastre ca televiziunile să-și crească responsabilitatea. Ei au fost foarte receptivi și au spus că vor deschide o comunicare mai clară și ritmică la nivelul lor cu televiziunile”, a spus un om din Guvern.

În ultimele zile, audiențele televiziunilor au crescut sensibil, o schimbare făcându-se remarcată.

De pildă sâmbătă, la prânz, Digi 24 a ajuns să fie cel mai audiat post de televziune din România pe segmentul 18-49.

Sâmbătă seară, la 19:15, știrile ProTV au atins recordul zilei, cu 10,9% rating pe același public, iar Digi 24 a fost pe locul trei, după Pro și Antena 1. Pe all urban în schimb, România TV a fost lider ca post de știri, urmată de Antena 3 și Digi 24.

 

Comentează