Imagini incredibile din interiorul DSP București în ziua declarării restricțiilor. “Suntem doar noi 4, ce să facem?”

Subfinanțarea sănătății și teoria că avem ”mulți bugetari” ne-au adus în situația pe care această filmare o oglindește. În câteva zeci de secunde, înregistrate chiar sâmbătă, în ziua în care autoritățile au anunțat noi restricții, vedem câteva angajate sanitare muncitoare, dar izolate și care folosesc liste pe hârtie

sâmbătă, 21 martie 2020, 10:00

de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

Supărat că nimeni nu răspunde la telefoanele DSP-ului pentru a-l testa pe socrul său, internat cu un pacient depistat cu COVID-19, un bărbat s-a dus personal la Direcție și a filmat întâlnirea: a găsit patru angajate care nu pridideau cu apelurile din orașul care a raportat cele mai multe cazuri de COVID-19 din țară.

Libertatea a scris sâmbătă la prânz despre cazul unui bărbat de 45 de ani care a fost coleg de salon, la Spitalului Universitar, cu un pacient testat pozitiv cu COVID-19.

Ginerele bărbatului a încercat să dea de DSP, a sunat și la 112, care l-a redirecționat tot la DSP, însă fără succes. În cele din urmă, omul s-a dus la Direcția de Sănătate Publică din strada Pache Protopopescu și a discutat, față în față, cu angajatele.

Care erau doar patru. După ce, se vede pe filmare, restul încăperilor erau goale.

“Suntem doar noi patru”, îi spun ele bărbatului, în timp ce fiecare dintre ele face câte ceva, cu două mâini. Femeile scriu de mână, răspund la telefoane, caută fișe.

Recunosc că DSP ar fi fost anunțat cu o seară înainte că bărbatul găsit pozitiv la testarea COVID-19 ar mai fi avut un coleg de salon, însă dau din umeri și îi arată bărbatului că nu mai pot face față numărului mare de cazuri, în timp ce caută printre fișele completate de mână.

 

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Zuzu  •  23 martie 2020, 13:10

Sistemul bugetar ii supradimensionat . Doar o statistica simpla intre numarul de locuitori si numarul de bugetari si iti dai seama de dimensiunea lui. 1 din 3 romani lucreaza la stat. Pe de alta parte nu sa incercat eficentizarea lui , digitalizarea . Dar date ar fi bagate intr-un sistem digital , chiar si banalul office , orice cautare ar dura secunde. Dar este o reticenta de la varf sa se incerce o restructurare , o reforma. Dar na acolo ii bazinul electoral , cine ar indraznii sa isi ia inima in dinti si sa faca curat? Cat despre tolo , ca intotdeauna jumatati de adevar.

Iuly  •  23 martie 2020, 19:25

Oricâți ar fi organizare ioc. Nici măcar niște telefonisti nu angajează dar zic ca au numere unde sa suni. Degeaba le mai au. Noroc ca exista măcar urgentele unde sunt obligați sa răspundă. Desi doar răspund ca mai departe cică nu depinde de ei. De ce nu spun la MAI lui Arafat care ne trimit la DSP.

Comentează