De la Rareș Bogdan și Streinu-Cercel citire: „Popor inconștient” și „idioți”, românii mor de cancer în vremea COVID-19

Cu cât lucrurile merg mai prost în pandemia coronavirusului, cu atât conducătorii României încep să-i certe pe cei conduși.

luni, 23 martie 2020, 11:50

Duminică, 22 martie, Rareș Bogdan a distribuit pe Facebook un mesaj haios: ”Și Dumnezeu a văzut cât de idioți suntem și a zis: vă dau ninsoare și frig să stați în case că proști mai mari ca voi nu am văzut”.

Rareș Bogdan este vicepreședinte PNL, om de încredere al președintelui Iohannis, amic transparent al șefului SRI Eduard Hellvig și unul dintre cei mai influenți politicieni români ai momentului.

Rareș Bogdan a intrat în politică și a fost ales europarlamentar după ce el însuși s-a declarat în mod constant, ca realizator TV, ”un naționalist convins”.

Postura lui preferată era aceea cu tricolorul pe umeri, iar formula cu care încheia fiecare emisiune era ”Nu uitaţi să iubiţi România”. Între timp, aceiași români au ajuns ”idioți”, ”proști” ”popor indisciplinat” și ”inconștienți”.

În plus, au apărut și țapii ispășitori ai epidemiei de criză de coronavirus, ”romii petrecăreți din Obreja”, conform unui alt post distribuit duminică de Rareș Bogdan.

De la ”cei care au apărat Europa în fața otomanilor” la ”mai inconştienţi decât orice naţiune europeană”.

Pe 5 mai 2019, la Focșani, în discursul său în calitate de candidat PNL, românii erau descriși de Rareș Bogdan drept ”cei care au apărat primii Europa în fața otomanilor”. Erau ”destoinici”, sau cel puțin primarii PNL erau așa, în viziunea politicianului.

La nici un an, am devenit ”un popor profund indisciplinat, care contestă autoritatea statului în mod ancestral” și ”mai inconştienţi decât orice naţiune europeană”.

Vorba bună și argumentele, spune Rareș Bogdan într-un mesaj devenit viral acum câteva zile, nu funcționează la români. Noi nu avem nevoie de ”recomandări”, ci de ”măsuri extrem de dure”.

Măsurile stau însă la dispoziția executivului PNL și a președintelui susținut de Rareș Bogdan. Să ia măsuri e responsabilitatea guvernanților, chiar și atunci când duc povara unui ”popor de proști”.

Doctorii, la fel de ”proști” și de ”indisciplinați”

Dar nu numai românii în general sunt ”idioți”, ci și medicii.

După ce primii români au murit ieri de coronavirus, presa a aflat că unul dintre pacienții decedați nu fusese testat de COVID-19, ci doar de gripă, și că șefii Spitalului Universitar ignoraseră îngrijorările medicilor. Șefii i-au pus la punct pe doctorii care ”săriseră calul”. Asta după ce, parte și ei dintr-un popor de ”proști”, medicii au sesizat pe radiografii indicii de coronavirus și au cerut testul pentru COVID-16, refuzat însă de directorul medical.

Tot duminică, Streinu-Cercel, managerul Institutului Balș, a declarat la TVR că, de fapt, unul dintre bărbații morți era grav bolnav dinainte și că ”Practic, pacientul a murit de cancer și nu de infecția cu coronavirus”.

La noi, și morții sunt indisciplinați. Mor de cancer și forțează intrarea pe lista de coronavirus. Intră prin față la coadă.

Asta rezultă din ce spune Streinu-Cercel, cea mai des referită sursă medicală din România în pandemia COVID-19, umăr la umăr cu Alexandru Rafila, aceleași voci ca după criza de la Colectiv.

Bărbatul la care se referă Streinu-Cercel fusese oficial comunicat ca decedat de coronavirus dar, de fapt, el și-a permis să moară de cancer și a stricat statistica statului român.

Indicii că reîncepe propaganda statală

Conform majorității mărturiile avizate și neutre din sistemul medical, Streinu-Cercel este ”un specialist care știe ce vorbește”. Când el a spus după Colectiv că ”pacienții nu au fost infectați, ci colonizați”, aceasta a fost nu o afirmație greșită, ci parte a unei propagande statale care încerca să mascheze realitatea infecțiilor nosocomiale din spitale.

Când, la primii morți de COVID-19, aceeași somitate spune că, de fapt, oamenii mor de cancer, nu de complicațiile pulmonare provocate de coronavirus, e semnul că a început o nouă operațiune de imagine.

Aceeași idee, ”a murit de cancer”, ”era oricum distrus” a început să fie postată în mod repetat, de la foarte multe conturi de facebook, duminică. Este vechiul model al ”punctajului de comunicare” utilizat de partide.

Neștiind care vor fi consecințele epidemiei în România, și imprevizibilitatea nu e imputabilă conducătorilor statului, căci toate țările sunt în aceeași situație, guvernanții noștri par tentați de încercarea de a pasa vina către cei guvernați. O societate culpabilă e o societate care nu va pune prea multe întrebări și se va mulțumi cu puțin.

Prin gurile, glumele și incriminările rostite de politicianul Rareș Bogdan și de managerul medical Streinu-Cercel nu vorbesc doar ei.

Prin ei, mai multe instituții ale statului român, dintre cele alese, de forță sau medicale, ne transmit ce vor să credem despre noi: suntem un popor prost, de idioți indisciplinați și deja bolnavi care, dacă lucrurile vor merge rău, merităm ce ni se întâmplă.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

gigelos  •  23 martie 2020, 11:55

Nu cred ca este om de incredere al Presedintelui .Este doar un tiriplici aciuat pe langa putere , o fi fost folositor , acum s-a lamurit lumea cate parale face . Nu are nici o putere , nimic

Andrei F  •  23 martie 2020, 12:07

Era sa ma dau prins...sa spun ca am in fata primul articol la adresa guvernantilor...Pacaleala!!!Iata ca acum aflam ca de fapt tarisoara este condusa de Streinu-Cercel...Mai ieri auzeam ca nefierte la adresa presei ,,ultraLibertatea,,...face Arafat....Cum incepe oare filmul Colectiv?Cu ce au spus doctorii romani sau politicienii???Deci...mai am de asteptat minunea si sa citesc aici un articol despre guvernanti actuali...Si ma rog in continuare ca daca o sa existe si un film ,,Coronavirus,, sa nu avei nici un rol in el...Se intelege de ce...

alt Sorin  •  23 martie 2020, 12:19

Avand in vedere efortul care-l depun respectivii doctori sa convinga romanii sa stea in casa aceste decese provocate de Covid 19 le-ar cam sustine argumentatia.Cat despre cazul bietului om decedat la Craiova nu pot spune decat atat: daca n-ai fi fost atat de ocupat sa ai dreptate(in orice subiect) si sa emiti sentinte si ai fi citit in schimb ceea ce au publicat colegii tai la momentul internarii bietului om in spitalul din Filiasi ...... dar nu! Acum , de cand am inteles mai multe despre dumneata domnule Tolontan, nu sunt chiar convins ca cunoasterea adevarului ti-ar schimba directia sagetii. Dumneata ai de sustinut niste idei si nu te impiedici de niste detalii de genul - adevarul este altul!

la un clik distanta  •  23 martie 2020, 12:40

Pai la asa presedinte si premier ... mai aveam nevoie si de un "ruj roz". Dupa ce se termina nebunia o sa avem parte numai de laude, mai ceva ca in Coreea de Nord.

toto  •  23 martie 2020, 12:41

Catalin, de ce trebuie subventionat ( cu sume considerabile) sistemul de sanatate PRIVAT?

scorilo  •  23 martie 2020, 12:41

Acum, serios: ce fel de oameni se uitau și se uită în gura lui Rareș Bogdan?! Personajul este atât de evident penibil încât niciun om cu bun simț nu poate să-l suporte mai mult de câteva minute! El și mulți alții, promovați insistent de către mass-media toxică. Acum pot vedea românii ce bine ar fi fost să fi avut mai multe valori autentice în țară, specialiști adevărați, apreciați și promovați. Și chiar și așa, să mulțumim lui Dumnezeu și pentru cei pe care-i mai avem, iluștri anonimi mulți dintre ei, dar care-și fac treaba așa cum se cuvine. Cinste lor!

daniel  •  23 martie 2020, 12:59

Tolontane, nu mai scoate din context epitetele! Reda tot citatul, jurnalistu' lu' peste!

yonkers  •  23 martie 2020, 13:04

N-ai inteles cum afecteaza coronavirusul: amplifica bolile cronice ale celui infectat. Practic virusul e un catalizator. Dumnezeu sa-l ierte pe bietul om dar afectiunea lui cea mai grava, cronica, a fost cancerul.

trei trandafiri  •  23 martie 2020, 13:15

Lasa politica pesedista !Asa cum e el, lumea l-a votat !Nu te baga la pnl, ROSULE !

scorilo  •  23 martie 2020, 14:01

@trei trandafiri: Lumea? Nu aia responsabilă, în niciun caz. Voi sunteți bolnavi de ură, nimic nu vă mai face bine!

Ilie  •  23 martie 2020, 14:26

Coleg cu tine, nea Rareș. Ziarist. La fel ca Turcescu, la fel ca Roșca Stănescu, ca Firea( cu care ai fost coleg de trust).

criticul  •  23 martie 2020, 14:47

În sfârșit văd și eu un articol critic al ziaristului Cătălin Tolontan la adresa scursurilor umane din P.N.L. și a acestui *** pe nume Rareș Bogdan,coleg cu foștii pedeliști (actuali peneliști)care au jefuit România și pe *** ce este.P.S.Ar fi mai bine să nu mai susțineți privatizarea sistemului medical de sănătate care-i are ca principali catalizatori pe Victor Costache și Vlad Voiculescu (actualul, respectiv fostul ministru al sănătății).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  23 martie 2020, 15:32

batistuță are dreptate, românii sînt idioți și inconștienți...da batistuță îi un mare român, poate cel mai mare...mari români sînt și Streinu, ficusu și mandolină...amu ficusu vrea solidaritate...dacă vrea solidaritate să taie pensiile speciale, că-i STARE DE URGENȚĂ și România s-a derogat de la tăte drepturili...aloo,ficusu, elimină pensiili speciale și dă banii la sănătate...inclusiv pensiile speciale militare că nu-i sriu mai cu moț...aștept pensionarii MAI să renunțe de bună voie la pensii speciale, să fie soldari...aștept soldaritate de la SRI, apv-iști, Dorneanu-ccr, Tudorel Toader, Gabi Oprea zis enteres național...aștept și presa unită să-i ceară lu ficus tăierea pensiilor speciale#uniți salvăm...asta cu presa unită m-a trezit brusc din beție...băusem o jumătate dă pălincă-anticorona, în cinstea lu Chivu&Geambașu

Horatiu  •  23 martie 2020, 16:35

Dar subvențiile la partide când se taie ?

Larry  •  24 martie 2020, 8:02

dublu standard. de la cele mai mici comunitati (serviciu, scara de bloc, gradinita, scoala, etc), pana la mass-media si structuri de conducere, se poarta cu exces de zel minciuna prin omitere, dat vina pe capra vecinului, neasumarea greselilor si mai mult, calomnia. nu scapam niciodata de aceste cutume de comunicare menite sa ne deculpabilizeze pe noi cei care ne simtim cu musca pe caciula. e o mizerie totala

Ninel Coronarianu Rezist  •  24 martie 2020, 10:32

Fac un apel catre toti REZISTentii din tara si Diaspora revenita deci sa faca zid in jurul Domnului Herr Kaiser Mamutu Imobiliar, domnului Sica Mandolin si doamnei Ralu Manekinn si sa nu desfaca zidul decat la 2-3 ani dupa ce panaramademia Korona a trecut, asa incat pentru ca sa fim siguri ca nu pierden aceste 3 valori nestemate nationale. Hai succesuri!

Comentează