Jurnalistă din Serbia, arestată pentru că a scris despre „situația dificilă din spitalul din Voivodina”

În plină criză COVID-19, reportera Ana Lalic, de la Nova.rs, a fost reținută miercuri seară și eliberată ieri dimineață sub acuzația de generare de panică și dezordine publică, după ce a dezvăluit că asistentele din spitalul din Novi Sad lucrează fără protecție.

vineri, 3 aprilie 2020, 9:19

Jurnalista Ana Lalic a fost arestată în Serbia după ce a scris un articol intitulat ”Spitalul clinic din Voivodina în criză: fără protecție pentru asistentele medicale”, informează portalul europeanwestearnbalkans.

Lalić a relatat că există ”o lipsă cronică de echipament de bază în centrul clinic din Novi Sad”, oraș aflat la 150 de kilometri de Timișoara, ”unde personalul lucrează în condiții haotice în timpul pandemiei”.

„Sâmbătă seara, asistentele care lucrează la așa-numitul Corona Center s-au revoltat și au refuzat să intre în camerele pacienților, deoarece nu exista echipament de protecție. După câteva ore, a sosit o cantitate redusă de materiale sanitare”, a spus un medic anonim lui Lalić.

În articolul Anei Lalic se spunea că angajații Centrului de Urgență și ai unității de terapie intensivă KCV, inclusiv cei din sălile de operație, au dreptul la o singură mască de protecție pe zi.

La scurt timp după publicarea poveștii, Clinica din Voivodina a susținut că este afectată de ”relatările inexacte, neverificate și răuvoitoare” și că ”a cerut intervenția poliției”.

Reținută miercuri seara pentru 48 de ore, ea a fost eliberată de poliție joi dimineață.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Alex One  •  3 aprilie 2020, 11:27

Deci tinerea gunoiului sub pres nu e o exclusivitate romaneasca ! In ce oare suntem si noi unicati ? Ma rog, la noi nu se pune problema "avem tot ce ne trebuie tinem situatia sub control "

Dan  •  6 aprilie 2020, 14:33

Cand raspandesti informatii neverificate mi se pare normal sa suporti consecintele pentru creare de panica, mai ales in aceste momente. Am militat tot timpul pentru libera exprimare, insa cativa asa zisi jurnalisti - in cautare de senzational sau breaking news nu fac bine societatii, si ar trebuii sanctionati corespounzator. Ca jurnalist nu te poti ascunde la nesfarsit in spatele sintagmei - "noi jurnalistii informam populatia".

Comentează