Când se supără pe Guvernul lui, președintele îi ceartă pe români

E a doua zi consecutivă în care Klaus Iohannis îi împunge cu degetul pe români la televizor, somându-i să-l ia în serios. ”Indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun să stați acasă”, s-a încruntat el, miercuri, înainte de întâlnirea cu Guvernul. Numai că ”unii și alții” sunt ministrul Vela, că el a anunțat ieri că protocolul MAI - BOR e benefic.

miercuri, 15 aprilie 2020, 12:51

Când președintele României intenționează să se arate ferm, el pare certăreț și arogant. Dă nu ne așteptăm la mai mult. E clar că nu-și poate modifica nici tonul, nici vorbele, așa înțelege și așa poate Klaus Iohannis să comunice.

Dar, atunci, să fie cinstit.

Astăzi, șeful statului a arătat din nou cetățenii cu degetul la televizor. Prima oară făcuse ieri gestul ”profului” nervos. De data asta însă, destinatarul era, în mod clar, undeva în spatele lui, nu în clasă.

Nu milioanele de români care s-au simțit vizați de degetul arătător au vreo treabă cu asta, ci demnitarii din cabinetul premierului Orban, guvern girat repetat de președinte.

Mai exact, ministrul Marcel Vela a prezentat ieri protocolul prin care, în noaptea Învierii, lumina va ajunge la credincioși prin intermediul poliției.

Nu a fost o consultare publică, ci o înțelegere între MAI și BOR. Cetățenii n-au avut nici un cuvânt de spus, cum nu au nici un cuvânt în multe dintre hotărîrile stării de urgență.

Să vii acum și să apostrofezi oamenii că, dacă Guvernul nu-și face treaba, ”după Sărbători, vor urma înmormântări” e un pic cam mult.

Domn profesor, nu ne mai certați pe noi, cei prezenți, pentru cei absenți.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Radu I  •  15 aprilie 2020, 13:59

Pai si cu agricultorii sclavi trimisi la doamna Merkel cum ramane ?Aia nu trebuiau sa steie acasa ?Sa ma *** pe sasul asta prost si greu de cap.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

danny pump  •  15 aprilie 2020, 14:04

de data asta nu sunt de acord cu tine.si cred ca vor plati cei care au venit cu timpenia asta !

Ilie  •  15 aprilie 2020, 14:43

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin  •  15 aprilie 2020, 15:21

Prefer un "prof" nervos si nu ma simt certat , ba din contra - razbunat. Altfel o sa ajungem sa ne spuna un "ayatolah" ce e bine si ce nu. Si ce avem voie sa citim si sa spunem printre altele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  15 aprilie 2020, 15:33

Dacă nu știi istorie și nici să cauți pe net e normal să cenzureze. Rămâi la nivelul tău***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi  •  15 aprilie 2020, 15:45

Ee, lasa, nici cu anarhia si secrete de stat promovate de tabloidul Libertatea nu mi-e rusine, stil psd-ist de pe vremea lui Dragnea

MZM  •  15 aprilie 2020, 16:47

Domnule Tolontan, nu cred ca e normal sa insultati presedintele Romaniei doar pentru ca dv. considerati ca acesta „ii impunge cu degetul pe romani”. Nu impunge pe nimeni. Lucrurile sunt clare: ministrul de interne si BOR au dat cu oistea in gard, iar presedintele este nevoit sa intervina pentru a pune lucrurile la punct. Protocolul cu BOR este neavenit, nenecesar si periculos pentru ca faciliteaza raspandirea virusului ucigas. Sper ca ati observat austeritatea exemplara in care catolicii au sarbatorit Pastel lor. Si BOR trebuie sa procedeze la fel. Presedintele Romaniei spune la tv. in fiecare zi sa stam in casa si sa respectam prevederile ordonantelor de urgenta. Si este necesar sa o faca, pentru ca destui romani, ***, comit in aceste zile de restriște, acte iresponsabile, periculoase atat pentru ei cat si pentru semenii lor. Cred ca presa are datoria, mai mult ca oricand, sa indemne la calm si la respectarea regulilor de izolare, de carantina si de igena personala.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul  •  15 aprilie 2020, 17:13

Nu sunt de acord cu ce spuneti. Daca un om se arunca de pe o cladire si altul spune "nu faceti ca el!" , asta inseamna ca impunge sau ca ii cearta pe ceilalti?

irr  •  15 aprilie 2020, 18:18

Paul,MZM,adi,florin premierul e numit de plavan ,nu el a spus ca e cel mai ,mai,mai bun pentru functia de premier,sa se ratoiasca la el,nu la noi,sau la mamica lui.

motrescu mihai  •  15 aprilie 2020, 18:30

Dupa cum vad io' lucrurile,dumneata, domnu' Tolontan , ai scris ce ai scris numa' ca sa te afli in treaba,doar sa faci un micut articol datator de moneda nationala.Posibil ca nici matale nu crezi ce-ai scris.Apai can' te duci mata la biserica (daca te duci),bag sama ca popa can' zice sa nu iesi din casa,ori sa iesi la portita,nu cearta enoriasii,pur si simplu spune ceva clar,coerent,de bagat la cap...eventual de urmat. Presedintele tarii nu se ia de popor,cum crezi matale,spune doar ca trebuie ascultat.Guvernantii au calcat pe bec,clar,Sefu' statului trage de urechi conducerea politica prin vorbele sale...atat doar ca trebuie sa citesti pintre(expre acest cuvant scriu,nu de loaza) randuri,capitol la care mata esti un pic pe dinafara.In rest,STATI ACASA, UN PASTE NOROCOS SI SANATOS,purtati masti,manusi,folositi distanta sociala,cam ce a spus si Presedintele.

aaa  •  15 aprilie 2020, 18:39

pai dansul nu este crestin ortodox precum poporul roman,dansul si-a mutat parintii in "MERKELIA"unde traiesc o.k.,acestia renuntand inclusiv la cetatenia romana,fiindule scarba de ea,probabil!apropo,romanii de ce nu pleaca "acasa"de pasti cum a facut-o COMANDANTUL SUPREM,acesta sarbatorind in cele 6 blocuri furate de la romani-citand justitia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OARE,ACEST POPOR ISI MAI REVINE VREODATA?NU CRED DELOC.

Radu K  •  15 aprilie 2020, 20:36

Din nou ne-a salvat in ultimul moment Iohannis de un dezastru! Asa cum ne-a salvat si cu "elefantii" pe vremea lui Grindeanu si cu alte legi facute de comunistii hoti ca sa scape ei de puscarie dupa ce au furat si au luat spagi! De data aceasta Tov. Preaexaltatul dupa bani Daniel nu s-a putut abtine sa nu faca bani de Paste si bineinteles ca si-a gasit fraierul care sa puna botul: Vela. Deci noi stam in casa o luna, ni s-au oprit afacerile sau joburile, ne-am sacrificat, si totul era sa fie aruncat in aer de un lacom dupa bani si un fraier care a crezut ca va creste in ochii electoratului. E normal sa arate cu degetul Iohannis pentru ca vedem si pe social media si aici la comentarii cum e plin de "inteligenti" cu "scoala vetii" care stiu ei mai bine ca nu e niciun virus si ca sunt interese, conspiratii, bla, bla, bla... ***. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristijansen  •  15 aprilie 2020, 20:52

Profesor in ce ? *** !Care profesor, acestei chinezarii nemtesti ii ziceti profesor ! Care profesor, bolsevicul asta GHINION cu shasa casa frumoasa e profesor ! Care profesor , asta care trimite medicii in pielea goala sa lupte cu coronavirusul ! Care profesor, asta care ingramadeste 2.000 de sclavi pe aeroportul din Cuj si-i trimite lui merkel in germania dupa ce declara STARE de URGENTA Ma apuca greazza cand aud de acest.......Stare de *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  15 aprilie 2020, 21:12

Tolo, ești șeful unui ziar care îndeamnă fetele să facă *** în Săptămâna Mare. E moral?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin  •  15 aprilie 2020, 21:14

Uite ca e 9 seara si n-a platit nimeni. Unul zice stai in casa, celalalt veniti de luati lumina ca sa va luam noi voturile. Cine ce sa mai inteleaga si sa mai respecte. Pe langa discriminarea cinica a credinciosilor crestini catolici acel individ *** vremelnic la conducerea MAI( uitati-va cum isi citeste comunicatele) pulverizeaza increderea populatiei in fortele de ordine si desfiinteaza conceptul de respectare a legii. Si cand dupa sarbatori vor urma inmormantari cine credeti ca vor fi scosi vinovati? Cei care lucreaza in spitale! Sarbatori cu bine, multa sanatate si aveti mare grija de voi

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mih  •  15 aprilie 2020, 22:37

Eu nu pot intelege un singur lucru cum își asumă dragul nostru președinte LIPSA ECHIPAMENTELOR DE PROTECTIE, pentru cadre medicale MILITARE intr-un razboi biologic.... CSAT a făcut ceva acum un an Asta merita verificată bine pentru ca simt ca ne manipulează ca la revolutie

Bibicul  •  15 aprilie 2020, 23:07

Nu inteleg rostul articolului, probabil pofta vine mancand si se aleg tinte din ce in ce mai mari. Un actor grabit,nu-i asa? Nu-i inteleg nici pe indivizii care debiteaza tot felul de nazbatai: de exemplu furtul a 6 blocuri. Domnul Vela si BOR au reusit sa creeze o fisura mare intre majoritatea crestin-ortodoxa si catolici si protestanti. Asta au vrut? Credinta si Isus Hristos trebuie sa fie in sufletul fiecaruia si nu in manifestari vechi de sute, poate de o mie de ani,manifestari care aduc a fariseism sau bigotism, dupa cum preferati. Acest articol nu isi are rostul intr-o publicatie de sport(nu putea fi scris in Libertatea?) ,publicatie care periodic mai publica,pentru bani publicitate pentru chestii care tin mai degraba de sex si pornografie.

Lestie  •  15 aprilie 2020, 23:11

Presedintele are ordin de la Berlin sa ii tina in casa pe romani pana cand economia tarii va fi pusa complet pe butuci. Iar cand se va intampla asta, miile, sutele de mii de someri de pe intreg cuprinsul tarii vor da navala in Germania, la cules de capsuni si sparanghel. Vela si Orban Lajos nu inteleg insa jocul pe care il face Iohannis, dovada ca au pus la cale circul din noaptea Invierii. Si apropo de asta, ma intreb daca s-a intamplat vreodata in istoria crestinismului ca oamenilor sa le fie adusa lumina de Politie.

Badea  •  16 aprilie 2020, 0:13

Să se înțelegă clar, Vela nu a hotărât singur a avut acordul și chiar comanda de la orban, de aceea nu a fost demis, semnalele transmise de guvern și de klaus sunt confuze aș putea spune inexistente când a fost vorba de muncitorii români plecați în Germania cu miile și oamenii uită de pericolul coronavirus convinși din ce în ce mai mulți că este doar o manevră politică.

serban  •  16 aprilie 2020, 0:14

Băi haștagiștilor, păi dacă voi credeți că Vela a făcut asta fără binecuvântare de la Joha și Sică, sunteți făcuți grămadă ! Chiar el a spus că a discutat măsura cu cei doi și au fost pentru ! Minte ca tolomacul ? Circul ăsta cu prezidentul înfoiat ca un curcan, e praf în ochii lumii, au văzut că au dat-o-n bară, aveau nevoie de un țap ispășitor și l-au găsit pe Vela !

R2D2  •  16 aprilie 2020, 1:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Traian  •  16 aprilie 2020, 4:04

Citesc aberatia din titlu si comentacii si ma minunez : la asa tabloid, asa comentatori... " *** " Ai probe Tolontan sau... ? Cine a aprobat asa ceva ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Flavione  •  16 aprilie 2020, 7:40

Tolo, exagerezi. Te citesc de ...zece ani? Poate mai mult. In primul rand ca-mi place nivelul de detaliu la care mergi cu analizele si la analizele logice, reci, pertinente. Acum cred ca e mai important mesajul decat tonul sau non verbalul. Citeste-i mesajul daca nu-ti place tonul :) . Si stai in casa :)

Traian  •  16 aprilie 2020, 9:11

"...pai dansul nu este crestin ortodox precum poporul roman,dansul si-a mutat parintii in "MERKELIA"unde traiesc o.k.,acestia renuntand inclusiv la cetatenia romana,fiindule scarba de ea,probabil!apropo,romanii de ce nu pleaca "acasa"de pasti cum a facut-o COMANDANTUL SUPREM,acesta sarbatorind in cele 6 blocuri furate de la romani-citand justitia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OARE,ACEST POPOR ISI MAI REVINE VREODATA?NU CRED DELOC." Poate ai uitat SA MODEREZI Tolontan ? Sau poate asa gandesti si tu ? Alege

dan65  •  16 aprilie 2020, 9:33

prefer sfatul unui roman(sa-i spunem Marcel) si a Bisericii Ortodoxe Romane,decat al unui sas(sa-i spunem Werner) sau a serviciilor asa zis secrete.

pavel  •  16 aprilie 2020, 10:14

Bravo domnule Tolontan. Foarte bună observaţia.

Maxentiu  •  16 aprilie 2020, 12:01

Nu doar tonul arogant și țîfnos deranjează, nici aruncatul pisicii în curtea subordonaților (semn de lașitate și lipsă de leadership), cît mai ales dubla măsură: nu-mi amintesc ca dl. președinte să fi denunțat „așa-zisul acord” prin care mii de români primeau liber la muncă în Germania în plină pandemie. Lor nu le-a zis „stați acasă, că e mai importantă sănătatea voastră decît sparanghelul nemților”. Despre asta e vorba.

mg  •  16 aprilie 2020, 12:46

..în primul rând observ că se practică și aici cenzura cu tendință. Citiți primul comentariu >Radu I • 15 aprilie 2020, 13:59< Chiar vi se pare ok ultima propoziție? Trecând la fondul problemei, e clar că trocul BOR-guvern e pe de o parte imoral față de celelalte culte, iar în al doilea rând e un calcul electoral stângaci din partea PNL. Papa acceptă situația, la fel și biserica ortodoxă europeană (inclusiv cea rusă), numai Preafericitul nostru, nu. Politic vorbind, nu poți mulțumi pe toată lumea, iar PNL ar trebui să știe ce vor electoratul propriu și nehotărâții, pentru că simpatizanții PSD plus aliații îi înjură oricum, orice-ar face. Vârstnicii sunt convinși că totul e o lucrătură Iohanis-PNL. Nu e prea clar în ce fel cred ei că-i va avantaja pe guvernanți blocare economiei, creșterea deficitului, inflația, șomajul..etc Unii sunt convinși că Iohanis vrea să-și tragă republică prezidențială cu ocazia asta, alții leagă biologicul de digital mai ceva ca-n SF-urile de categoria C și spun că e efectul tehnologiei 5G(deși aceasta e departe de a fi implementată..) Așa se face că venerabilii nu au stat în case(conform ordonanțelor) nici înainte de sărbători și nu o vor face nici Sâmbăta Mare, pentru că au observat că nu-i întreabă nimeni de sănătate.. Există o complicitate baroni PSD - poliție locală - pensionari de stânga, din care aparent toată lumea are de câștigat. Baronii câștigă electoral, poliția face economie de resurse evitând și deranjul ieșirii pe teren, iar pensionarii zburdă-n voie. Cu toții au scăpat din vedere actorul principal al acestor zile, Covid-19.. Sănătate tuturor și sărbători fericite, dar decente..!

james  •  16 aprilie 2020, 22:20

auzi be prietene, nu mai ai meciuri de comentat ?

Vlad T.  •  17 aprilie 2020, 2:10

In aceste timpuri grele, cand atat de multe persoane au nevoie de asistenta medicala, slabiciunile si erorile legilor privind sanatatea produc efecte negative mai vizibile ca de obicei. Va atrag atentia asupra unei grave erori din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății care lasa un mare numar de tineri in afara sistemului de asigurari de sanatate la care au dreptul. Este vorba despre statutul de coasigurat. Coasiguratul este acea persoană care beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuției, datorită faptului că se află în întreținerea unei persoane asigurate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Potrivit acestei legi doar soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate în sistemul de sanatate sunt coasigurați. Copii nu. Justificarea legiuitorului pentru ca nu apar și copiii în enumerarea de mai sus, este de fapt o netemeinica si nelegala sustinere: ei sunt asigurați automat la sănătate cât sunt minori și, dacă-și continuă studiile, chiar și după 18 ani vor fi asigurați. Ce se intampla cu cei care si-au terminat studiile, au absolvit si in trei luni nu au gasit un loc de munca, in economia noastra care nu e darnica cu locuri de munca? Dar cu copii care nu si-au continuat studiile si au implinit 18 ani? Ei nu realizeaza venituri proprii si raman in intretinerea familiilor lor, dar fara asigurare de sanatate in aceste timpuri grele. Daca au ghinionul sa aiba nevoie de ingrijiri medicale, ca sa nu plateasca sumele exorbitante cerute de sistemul sanitar de la pacientii neasigurati, trebuie sa se asigure. Aceasta inseamna ca ei trebuie sa plateasca lunar 10% din salariul minim pe economie, adica peste 200 lei lunar, minim 12 luni! Asta in conditiile in care nu au venituri si sunt in intretinerea parintilor lor care sunt asigurati ai sistemului de sanatate! Si astfel povara lor devine si mai grea! Si astfel copii nostri, care au terminat studiile sau au implinit varsta de 18 ani dar nu au gasit un loc de munca, conform prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății nu au statutul de coasigurati. Va rog sa actionati pentru corectarea unei prevederi nedrepte din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății care face ca rudele noastre de sange cele mai apropiate, copii nostri aflati in intretinerea noastra, sa nu se bucure de dreptul la asistenta medicala, drept recunoscut in cazul sotului, sotiei sau parintilor.

Machec In Iohanis  •  19 aprilie 2020, 15:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Repetir  •  20 aprilie 2020, 10:54

Pai si cu agricultorii sclavi trimisi la doamna Merkel cum ramane ?Aia nu trebuiau sa steie acasa ?Sa ma *** pe sasul asta prost si greu de cap.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează