32 de pompieri-paramedici SMURD de la Detașamentul 13 Septembrie din București, puși de ieri în izolare după ce un coleg de-ai lor a fost depistat pozitiv cu COVID

Mai mult de o treime din capacitatea operativă a uneia dintre cele mai importante unități de intervenție din Capitală este indisponibilă “pentru că șefii au ezitat să pună un singur om în izolare”.

duminică, 19 aprilie 2020, 5:31

“Pe 1 aprilie un subofițer de la Detașamentul 13 Septembrie a fost anunțat că prietena lui că e suspectă de COVID-19. Ea lucrează la Spitalul Universitar București și a intrat în contact cu o persoană confirmată”, a povestit, pentru Libertatea, un om din ISU București-Ilfov.

„Informația a fost transmisă mai sus de către locotenent-colonelul Ovidiu Bîrsan, șeful detașamentului. Dar, undeva, decizia a fost ca subofițerul să nu intre în izolare”
Angajat din ISU București Ilfov

Hotărârea ca el să vină în continuare la serviciu a fost întărită de faptul că prietena sa a avut un test negativ. “Numai că testele nu sunt concludente în primele zile, până când apar markerele, și asta știa și medicul detașamentului”, a confirmat o altă sursă.

Omul de la ISU a continuat să-și facă turele în mod normal și “a încadrat Ambulanța”, cum spun ei când merg în echipajele SMURD, ca paramedici.

Pe 12 aprilie, prietena a ajuns la “Matei Balș”, pentru că-și pierduse gustul și mirosul. Testul a fost pozitiv și a venit pe 14 aprilie.

Sâmbătă, pe 18 aprilie a fost confirmat pozitiv și subofițerul. Conducerea Detașamentului a băgat în izolare 32 de subofițeri pompieri-paramedici.

„Pentru că șefii au ezitat să pună un singur om în izolare, s-a ajuns ca o treime din colectiv să fie acum în izolare. E vorba de decizii care se iau pe teamă, teama de a nu fi judecați de superiori dacă lasă oameni acasă”
Angajat din ISU București Ilfov

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov, a confirmat că “avem oameni atât infectați, cât și în izolare, de la câteva unități”, dar n-a detaliat numărul acestora.

“Îi avem pe toți în evidență, vorbim în fiecare zi cu ei, prin conducerea unităților și prin medici. În privința testării se aplică procedura DSP, sunt testați cei simptomatici”, a mai spus el.

“Dintre cei confirmați sau în izolare, majoritatea sunt asimptomatici”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

Andrei F  •  19 aprilie 2020, 19:52

Sunt curios dacă articolul este o ,, săgeată,,sau este doar ca sa fie- la numar!!! Raportările alea care se duc in sus știe toată lumea că ,,Olimpul,,este DSP! Apoi ni s- a spus că toate cadrele medicale care interacționează cu pacienții își iau precauții ca și cum toții am fi infectați...Daca toate cadrele medicale ar fi puse în izolare când au contacte cu posibili infectați atunci cine ar mai rămâne pe baricade...?,,Șefii,,aia care ar pune ei pe cineva în izolare sunt de fapt nu cei pe linie de ordin ci DSP- ul nu?( Greșeală intenționată?)

florin  •  20 aprilie 2020, 0:37

Referitor si la articolul anterior , "Sintem unii in miinile altora" , e cam greu sa ai incredere in asemenea oameni , linia intii in situatii de urgenta.

PACIENTUEDEVINA  •  20 aprilie 2020, 2:26

Depinde în mâinile CUI te lași... a spitalelor din Rou care, din sursa infectărilor nosocomiale su devenit și a infectărilor cu Covid 19. Din cauza aceleași INDISCIPLINE ENDEMICE a medicilor, a refuzului de a elabora și respecta protocoale, de a fi controlați etc. În Rou se cred și se comportă ca niște dumnezei, numai când lucrează în străinătate respectă regulile, că acolo controalele și sancțiunile sunt reale și excluderea din profesie e rapidă...Nu se permit aere de somități ... 23 de persoane din Argeș, confirmate cu COVID-19, după ce un chirurg a mers la spital, deși avea simptome https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/23-de-persoane-din-arges-confirmate-cu-covid-19-dupa-ce-un-chirurg-a-mers-la-spital-desi-avea-simptome-1294365

Alex One  •  20 aprilie 2020, 9:25

Sa vedem daca va raspunde cineva ca la noi nu prea s-a pomenit asa ceva. Sa vedem daca Cineva va raspunde daca CC va admite sesizarea Avocatului Poporului privind nelegalitatea declararii starii de urgenta ? Sfidarea deciziilor CC e deja regula.

Ilie  •  20 aprilie 2020, 10:43

Mai bine investighează cum nen'tu Ovidiu era șef de delegație sportivă în vest. Dar știi deja ce vei descoperi.

codin  •  20 aprilie 2020, 11:40

A inviat si Tolontan ! Partial insa

Ilie  •  20 aprilie 2020, 13:11

Am văzut lângă fata de la pagina 5 o opinie de-a ta despre Dan Puric și Colectiv. Puric este un personaj dubios, care legitimează că fiind ok specimene ca Gâdea, Badea, Gușă sau Ioanițaoia. Dar, pe de altă parte, tu ești unul care a câștigat și câștigă bani de pe urma tragediei de la Colectiv ( prin accesări și clicuri). Deci, sunteți doi profitori de pe urma necazurilor oamenilor. Niște ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează