Moment antologic la Digi 24: polițistul Coarnă a spus că pozele cu șeful Poliției din Dej petrecând cu interlopii sunt vechi, dar realizatoarea a remarcat un detaliu

După ce Libertatea a pus cap la cap informații din presa locală și a luat reacții de la șefii poliției, liderul de sindicat Dumitru Coarnă a încercat să le ofere alibiuri polițiștilor din județul Cluj surprinși la un chef cu lideri ai lumii interlope, în plină stare de urgență. El a insinuat că fotografiile sunt vechi sau trucate. Numai că o observație jurnalistică a transformat scena într-o comedie.

sâmbătă, 25 aprilie 2020, 7:44

”Au cazierul curat”, a fost primul argument pe care Coarnă l-a folosit la Digi 24, când a pledat cauza personajelor interlope cu care au petrecut recent doi polițiști, Alin Câmpean, șeful Poliției din Dej, și Valer Gavrilă, agent-șef principal la Serviciul de Ordine Publică în același municipiu.

Polițiștii au fost fotografiați de-a lungul timpului la petreceri cu lideri din lumea interlopă, cea mai recentă dintre imagini fiind chiar pe 2 aprilie, în plină stare de urgență, la o cabană din apropierea Dejului, pe Valea Tărpiului.

Petrecerea la care au participat pe 2 aprilie ofițerii a fost dată de ziua de naștere a lui ”Roni”, un afacerist descris de presa locală drept interlop.

În intervenția de sâmbătă la prânz, de la Digi 24, liderul de sindicat Dumitru Coarnă a spus că ”m-am interesat, n-am avut decât o oră la dispoziție, nu am toate datele, dar lucrurile nu stau așa”.

Întrebat de cele două jurnaliste Digi 24 ”Și cum stau lucrurile?”, Coarnă a spus că interlopii nu au cazier și că ”pozele sunt mai vechi”. De altfel, presa a subliniat că pozele sunt din perioade diferite, tocmai asta arătând relația de durată a personajelor. Dar Coarnă a negat că ultimele imagini, cele din 2 aprilie, din starea de urgență, sunt reale, el susținând că sunt mai vechi.

”Dar apare un om cu o mască acolo”, a remarcat una dintre ziariste. ”Atunci poate că poza a fost, cum să zic, trucată”, a replicat polițistul, insinuând că omului i-a fost pusă masca dintr-un soft și că, de fapt, fotografiile nu datează din starea de urgență, deci polițiștii n-au încălcat nici o regulă.

Conversația a continuat.

După câteva minute, una dintre jurnalistele postului l-a întrerupt: ”Nu vă supărați, mai e un detaliu. Apare și un om cu mănuși negre acolo, de ce ar purta mănuși de protecție dacă pozele sunt din altă lună?”.

Surprins, Coarnă s-a oprit și a zis: ”Ce fel de mănuși?”. ”Negre”, i s-a răspuns. ”Negre ca ale mele?”, a zis Coarnă, care ținea, la rându-i, microfonul cu o pereche de mănuși negre, de protecție. Toată lumea, inclusiv Coarnă, a început să râdă.

La final, polițistul a promis că va reveni după ce va avea toate datele, lucru care nu s-a întâmplat până sâmbătă după-amiază, la ora publicării acestui articol.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Urod  •  25 aprilie 2020, 20:18

Polițiștii știu perfect cine face parte din lumea interlopă și nu trebuie sa existe vreun cazier pentru asta. Fraternizarea politiei cu lumea interlopă este un fapt știut din anii 90, existent și azi. Câți polițiști nu sunt și cămătari prin intermediul lumii interlope, pe care ii și protejează. Apropo de Soric, fost comandant la apiatra Neamț... Dacă nu se începe o vânătoare la nivel de țară a tuturor polițiștilor care sunt amestecați cu lumea interlopa, nimic nu se va schimba.... La fel și cu politicienii..... Rețineți, nu sunt cazuri izolate.... Este plina politia de ele..

pmb  •  25 aprilie 2020, 20:31

E doar mitoman.

Jon  •  25 aprilie 2020, 21:11

*** asta ca intotdeauna se comporta ca interlopii! Ori e prea *** ori in capul ala patrat ai intra numai tampenii nu e prima data cand ***. Cum isi fac interlopii brigazi parca si sindicatul gaborilor e facut din capete mari si seci,si uzeaza sintagma de turma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andipanda  •  25 aprilie 2020, 21:15

Cat o sa mai reziste pe functie mascariciul de Coarna?

Luca  •  25 aprilie 2020, 22:03

Se cred mai presus de lege . Cand nu o sa mai vedem politisti la volan cu telefonul in mana si fara centura de siguranta , atunci putem spune ca incepe sa se schimbe ceva . Va mai aduceti aminte de politistul acela care a sarit cu o bata la o soferita , pt ca nu i-a permis sa circule pe contrasens cu o dubita ? Ce o mai fi cu el ?

Ilie  •  25 aprilie 2020, 22:03

Interlopii între ei. Coarnă este un personaj cu multe fracturi logice. Dacă era un om cinstit în fruntea Sindicatului Polițiștilor era o mirare. Sau unul deștept. Un polițist deștept este un câine. Câine polițist.

Rammstein  •  25 aprilie 2020, 22:49

Toată miliția e la fel,de unde credeți că au vile, mașini, amante...??..din salariile de bugetari???... începuse acum ceva timp o anchetă jurnalistică de modul cum sau îmbogățit șefi miliției ...să ales praful de anchetă și de jurnaliști...un prăpădit de șef de post la țară are casă, vreo două mașini, nevasta lucrează la primărie bibliotecară,sau la grădiniță,sau la școală secretară....păi ce vorbim aici??..

Mariana  •  25 aprilie 2020, 23:28

Cam cate "nominalizari la Oscar", din partea dvs, este nevoie sa aiba cineva, ca sa se autosesizeze procurorii?

Toby  •  25 aprilie 2020, 23:30

Am citit cu surprindere ca anumiți funcționari de stat, chiar politisti, nu respecta Ordonanțele Militare. Ei pot sa spună ca au fost în timpul liber și ca nu e o sarcină de serviciu. Pai atunci de ce mergi sa te întâlnești cu alte persoane, sa participi la chef? Trecând peste chestiunea cu interlopii, probabil e normal, asa asiguri ordinea în orașul unde îți desfășori activitatea, poate prin interlopi. Ma uitam la filme, aceste întâlniri dintre polițiști și interlopi erau folosite de cri fin urma pentru plata mitei. Ei bravo! Siguranță și încredere! Credeți ca șefii de la capitală sunt altfel de oameni? Toți au legături de prietenie cu persoane mai mult sau mai puțin dubioase. Rusinos

Xzibit B  •  25 aprilie 2020, 23:34

Și pomii dați cu var? Sunt tot din septembrie? Pomii se dau cu var primăvara... Coarna e un fel de traficant de influență care sare imediat să-i scape pe toți polițiștii corupți. Cine crede că o face din colegialitate???

stefan  •  25 aprilie 2020, 23:39

Faptul ca presa locala catalogheaza niste oameni drept interlopi asta nu inseamna ca sunt interlopi; nu e vorba ca au sau nu dreptate e doar vorba de faptul ca in codul penal nu exista sau nu se pedepseste faptul ca esti "interlop" ci daca ai comis vreo fapta ilegala; Catalin, imbatranaesti...

Silviu  •  26 aprilie 2020, 1:18

Si daca sunt vechi, tot interlopi erau

Cornel  •  26 aprilie 2020, 4:50

Ștefan... ești normal? E vorba de moralitate nu de vreo faptă ilegală. Pai daca aia stau la chefuri cu oameni dubioși, ce pretenții poți să ai vreodată să fie nepărtinitori când trebuie vreodată să-i ancheteze?

bg  •  26 aprilie 2020, 6:20

"Au cazierul curat" - NU este un argument! Domnule Coarna si *** AU CAZIERUL CURAT si cei din Tandarei, la fel! Oare cine le-a curatat cazierul ca doar nu noi, simpli cetateni? Asta este SINGURUL CRITERIU prin care li se permite politistilor sa fie prieteni si sa petreaca in compania acestor persoane dubioase? Zicala veche: "spune-mi cu cine te insotesti {intalnesti} ca sa-ti spun cine esti" nu mai este valabila in timpurile noastre? Sau poate ca functioneaza mai mult deviza" cine da banul, da ora exacta"....Nu credeti ca Politia Romana are standarde de MORALITATE si ETICA profesionala cam PREA JOASE si ca este o toleranta prea mare, scazand drastic increderea populatiei in autoritati? Daca lucrurile ar fi stat altfel, poate ca NU am mai fi AVUT cazul Vaslui, Caracal si altele, de notorietate...Despre ce vorbim? Domnule Coarna, ne vorbiti pe toate posturile de REFORMA din POLITIE, una in care sa schimbam pe ici pe colo, dar nu in punctele esentiale! Ce reforma promovati dvs. daca refuzati sa vedeti relatiile toxice dintre infractori si politisti? In orice stat civilizat din lume, politia are un serviciu care se ocupa exclusiv cu integritatea politistilor, cu faptele de coruptie ale acestora. Noi, ce am facut cu DIPI? L-am DESFIINTAT pe motiv ca a folosit nelegal fondurile. Hotul striga HOTII! ADEVARUL este ca DIPI detinea prea multe informatii si devenise prea incomod ptr. TOTI din societate! Pestele de la cap se impute, dar de la coada se curata! Lucrurile se cunosc foarte bine. Daca s-ar dori o reforma reala ar cam trebui cam sefii din Politie sa paraseasca birourile de la Bucuresti si sa mearga in comunitati sa vada cu ochii lor realitatea dura. Sa merga "in cognito", nu in vizite anuntate la judet, asteptati cu mese, muzica si chefuri de Inspectorul sef ca sa iasa totul bine la control si sa fie propusi la avansare. In plina stare de urgenta, bandele de infractori romani, reveniti in tara, se strang la gratare cu bautura si manele pana noaptea tarziu, terorizand populatia care tremura de frica in case si se roaga la icoane. Nici nu ai unde sa reclami, caci primarul si politistul sunt prieteni la catarama cu acestia. Vin sa vada despre ce e vorba, petrec si mananca cu ei si pleaca cu damigeana de vin, ba te mai si parasc ca ai reclamat. A 2 a zi te trezesti ca CINEVA iti arunca o sticla Molotov prin geamul de la casa ca sa ramai pe drumuri. Tara asta este paralizata de FRICA...oamenii nu mai fac nimic...asteapta si inca SPERA.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea  •  26 aprilie 2020, 6:54

Pai cum sa aiba cineva cazier daca este prieten cu politia?

Simeone  •  26 aprilie 2020, 7:23

@stefan Sa înțeleg ca e normal din punctul tău de vedere ca un polițist plătit din banii noștri sa dezvolte relații cu persoane care au comis și poate pregătesc comiterea de infracțiuni? Eu cred ca nu e normal. Probabil din legile interne ale organizației polițienești nu le permite acest lucru. Vine acum acest Goarna care nici măcar nu mai e polițist activ, dar se baga în seama. E lider de sindicat dar el apără polițistul necondiționat. Probabil și dacă comitéau au infractiuni grave la fel îi apăra. Tolontan foarte bine ne arată că aceste lucruri nu se fac, mai ales dacă ești un șef de poliție a unui municipiu important. Ce avem de învățat de aici e faptul ca în România deși au trecut mai bine de 30 de ani de la Revoluție funcțiile de conducere sunt numite tot pe linie de partid. Probabil și acești indivizi au întrat în politie la fel. Si la 30 de ani de la Revoluție acceptam noi, cetățenii, asemenea exemple. Ar trebui ca începând cu șeful politiei romane, șeful județului Cluj de poliție, șeful acelui municipiu, sa își dea de onoare demisiile din funcție. Dar au onoare? Personal cred ca nu au.

tero  •  26 aprilie 2020, 9:04

multumesc bg ai mare dreptate dar din pacate nu se va schimba nimic pt ca noi santem 0 si ei sant smecheri asa cred ei

Sorin  •  26 aprilie 2020, 9:24

Coarnă ăsta e un mare *** Mincinos și duplicitar apară de-a valma polițiștii, fără să facă diferența între impostori și profesioniști nerealizand în prostia care-l caracterizează că dacă nu separă bobul de neghina compromite întreaga instituție.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zoo  •  26 aprilie 2020, 9:39

Și copacii din spatele lor sint tot trucati? Dacă poza era din septembrie, asa cum susțin ei, pomii trebuiau sa fie încă verzi. Se vede foarte clar ca vegetația e corespunzătoare primaverii, nu toamnei.

Mihai  •  26 aprilie 2020, 9:41

Realitatea este ca acești ziși interlopi in general sunt niște fomisti cu femei la produs sau cămătari sunt oamenii lor (informatori )niște sifoane ordinare care culeg informații despre oamenii care au o mică afacere și fac nota informativa mereu ca așa se fac la noi dosarele din informațiile culese de la așa ziși interlopi și băieți de oraș. Aduceți-vă aminte de cazul Caracal unde s-au informat prima data

anonim  •  26 aprilie 2020, 9:43

mai grav decat nerespectarea ordonantelor "militare" (nu discutam aici despre tampeniile de ordonante!) este FAMILIARITATEA dintre politisti si interlopi. uite aici filmarea de acum 10 ani, doar personajele s-au scimbat, nu si apucaturile: https://www.youtube.com/watch?v=WBelK2Epxdg si pentru ca cine se aseamana se aduna hai sa vedem daca politistii ii vor aduce pe calea cea buna pe intrelopi sau interlopii ii vor strica pe politisti.

tass  •  26 aprilie 2020, 9:45

toata lumea spune-de unde au militieni case din salariul de bugetar?dar profesorii?dar medicii?dar alti bugetari?dai *** ca nu sunt militienii cei mai rai in tara asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tass  •  26 aprilie 2020, 9:49

toata lumea spune-de unde au militieni case din salariul de bugetar?dar profesorii?dar medicii?dar alti bugetari?dai *** ca nu sunt militienii cei mai rai in tara asta.de coarna ce sa comentez?cred ca a intrat in oastea domnului.pardon.domnilor cu grade profesionale mari.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicolae  •  26 aprilie 2020, 10:31

Va salut cu respect pe toti, Pe Dl Catalin si pe cei care va spuneti parerea aici. Cred ca este o iluzie sa ne imaginam ca in RO se vor mai schimba vreodata lucrurile. Iata de ce, vin cu o propunere, bazata pe o experienta personala. Unul dintre copiii mei, foarte ambitios de mic, a ajuns la o facultate in strainatate, in sua. Emotional, toata familia este f afectata de noua realitate, ne-am obisnuit greu cu totii. Cei 17 romani dintre cei 26000 de studentii ai universitatii, s-au facut remarcati, profesorii vor mai multi studenti din RO. Acum, propunerea mea este mai mult o intrebare, nu ar fi bine ca noi, oamenii obisnuiti si simpli din aceasta tara sa construim incet-incet o comunitatr care sa sustina plecarea copiilor nostri din aceasta tara ? Toti ! Pare utopic dar eu cred ca odata pornita si sustinuta ideea de a ne sustine copiii sa isi schimbe destinul, ei bine, copiii nostri sunt inteligenti si muncitori, vor intelege ca poate fi un viitor bun pentru ei ! O utpie este sa credem ca RO se va mai schimba vreodata in bine, este o iluzie, ma mir ca ne tot gandim si vorbim de solutiile noastre ! Ganditi-va, este din nou un sacrificiu pentru noi, oamenii obisnuiti dar numai asa se va rupe lantul ! Oricat ar invata si ar munci copiii nostri, sansa lor este doar sa slugareasca la cei de felul celor din poze, fara cazier, bineinteles ! Va doresc numai bine, multa sanatate si serios, haideti sa nu mai fim indignati de chestii de felul, toata RO e acaparata, e un buboi, un puroi, se intampla pre multe nedreptati pentru oamenii simpli doar.

Alex One  •  26 aprilie 2020, 10:33

Greseala jurnalistelor este ca l-au(invitat) lasat sa intre pe post. Personajul e total nefrecventabil.

NR  •  26 aprilie 2020, 10:36

Vă salut domnule Tolontan. Aveți dreptate. Indiferent de palierul social ocupat legea e valabilă tuturor și în anumite colțuri din lume aceste liaisons reprezintă destul pentru a fi etichetat ca necorespunzător și evitat politicos chiar de către amici apropiați sau cunoscuți.

Dan  •  26 aprilie 2020, 17:57

Coarna a intrat total nepregatit, precum politistii ce dadusera teste saptamana trecuta, la cum intelesesera ei chestiunea cu Covid-ul. Din situatia exista extrag faptul ca e mai periculos sa nu respecte ordonantele militare un politist sau militar sai jandarm decat un cetatean oarecare. Cetateanul primeste amenda, izolarea, carantina, dar politistul ce va primi? Amenda? Reducerea salariului pe o situatie disciplinara? Asa cum in armata daca nu respectai ordinul superiorului puteai ajunge in arestul unitatii militare, asa si aici, pentru nerespectarea ordonantelor militare, acesti politisti, pot ajunge cercetati penal , eventual chiar arestati. In situatie de urgenta ei nu sunt politisti doar in timpul programului la unitatea de politie, ci si in afara programului, deoarece ei nu mai au timp liber in sensul obisnuit ci doar timp de refacere si odihna. Trecand peste problema cu interlopii sau acei businessmeni cu afaceri in zona,care e o problema deontologica, daca nu cumva s-au planuit lucruri necurate sau infractiuni, problema reunirii lor si nerespectarea flagranta a ordonantelor militare, ridica problema ca ei nu au fost instruiti suficient sau au probleme de a pune in aplicare ordinul superiorului. Daca se accepta cu seninatate acest lucru, nu ne ramane decat sa ne conformam si noi cetatenii la acelasi mod de lucru. Insa avem speranta in al 12-lea ceas ca in Romania se respecta legea. Asa e nornal.

Comentează