Ce ar fi spus ministrul Vela dacă s-ar fi trezit cu protestatarii împotriva Stării de Urgență la ușa cabinetului?

Fiecare abuz al poliției române din această perioadă a fost însoțit de retorica ”Lasă, bine le face, în America i-ar fi împușcat!”. Imaginea vine din SUA, unde manifestanții înarmați, dar nonviolenți, au reușit să ajungă pînă în Capitoliul din Lansing, capitala statului Michigan, la ușa guvernatoarei Gretchen Whitmer

sâmbătă, 2 mai 2020, 1:33

Statul Michigan are jumătate din populația României și aproape 4.000 de morți de coronavirus. Detroit este centrul epidemiei, una dintre cele mai grave din Statele Unite.

Guvernatoarea Gretchen Whitmer a impus restricția ”stați în casă” pe 24 martie și a prelungit-o până pe 15 mai.

La început zeci, apoi sute de oameni au protestat în fața sediului legislativului statului.

Oamenii s-au înghesuit, au strigat, s-au opus și stării de urgență și regulilor de distanțare fizică. Poliția a avut o prezență discretă.

În ultimele zile, protestele au crescut, nu neapărat în amploare, cât în acutele manifestării. Unii dintre ”rebeli” au adus steagul Confederației, alții au purtat zvastici și cîțiva au reușit să intre, înarmați, în Capitoliu.

Ce a făcut guvernatoarea? A spus că:

A respins ideea că redeschiderea economiei trebuie făcută pe baza politicii, protestelor, sondajelor de opinie sau a orice altceva decât cele mai recente date și expertize ale specialiștilor din sănătatea publică.

E imposibil să nu te gândești cum ar fi reacționat într-o situație cât de cât asemănătoare autoritățile de la București? În Michigan, dar și în alte state americane, protestele durează de peste o săptămână.

”În dubă cu siteul de cultură!”

Sigur, lăsăm în sine chestiunea cu armele deoparte, căci deținerea și portul lor sunt ilegale în România în maniera în care sunt premise în SUA.

Dar, dincolo de orice, e vorba de dialog. De felul în care nemulțumirea cetățenilor este înțeleasă și acceptată drept legitimă într-o democrație.

Și dacă se prezentau cu mâinile în buzunare în fața IGSU, recitând din memorie Nichita Stănescu, protestatarii români ar fi fost umflați, ”în dubă cu siteul de cultură!”.

Nu mai vorbim de prezența în sediul Ministerului de Interne, căci atunci se dădea direct vina pe romi și pe ungurii care vor să ne fure Ardealul. Am fi avut dovada vie că e ”lovitură de stat”, cum striga Guvernul PSD la 10 august.

Adevărul e că puterea politică s-a schimbat, dar fibra statului a rămas la fel de greu de convins că e acolo ca să servească cetățenii.

Președintele Iohannis are dreptate, nu au fost multe incidente de brutalitate a poliției, raportate la numărul de polițiști, jandarmi și militari de pe stradă.

Dar ce nu a recunoscut președintele e că violența a fost țintită către minorități, către comunitățile sărace, către cei care nu au glas ca să se apere sau care au o imagine proastă și, prin urmare, nu vor fi crezuți.

Targetarea ține loc de fenomen. E mai eficientă.

Așa cum, poate, vom vedea, nu au fost prea multe încredințări către firmele prietene ale achizițiilor publice, căci asta a lăsat președintele să se înțeleagă.

Numai că și la cheltuirea banului public targetarea este remarcabilă. Mai mereu apare câte un fost ofițer SRI în aceste firme.

Toate democrațiile știu că guvernele au obișnuința, probată istoric, de a diminua drepturile cetățenilor în vremuri de criză. Și, atunci, cetățenii reacționează.

Dar nu toate democrațiile au atîția bani la dispoziție încât să-i cheltuiască în rețelele sociale, ca să întrețină impresia că oricine e sceptic cu Puterea, vrea să dărâme statul. Aici, Bucureștiul e unul dintre campionii mondiali ai sponsorizării discursului urii.

La noi, bulanul de pe stradă este prelungit pe Facebook.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Claudiu  •  2 mai 2020, 16:05

Mda. Mereu capra vecinului. Ce ar fi spus presa romana daca ar fi in Suedia? Suedia are 22,082 de cazuri la o populatie de 10,500,000 locuitori. Are 2,669 de decese. Pentru depistarea acestora facut 119,154 teste (la 26 aprilie). Avea 500 de paturi ATI la inceputul pandemiei. In comparatie, Romania, la 20,000,000 locuitori are 12,700 de cazuri, 800 decese si 180,000 de testen efectuate. La inceputul pandemiei aveam 1300 paturi ATI. Modalitatea de efectuare a testelor si de raportare a deceselor e similara. Ce e mai bine in Suedia decat in Romania? Ce ar fi scris presa romana despre guvern daca am fi avut ca in Suedia: "In loc sa dea bani pe paturi ATI finateaza proiecte sociale ale grupului de dezvoltare locala" (stiu caz in Malmo). Epidemiologul sef al Suediei (fara a prezenta alte date publice) a spus ca "Suedia aproape a atins imunitatea de grup". Cum ar fi titlul: "SRI il constrange pe doctor sa declare ca pandemia e invinsa. Doctorul nu a prezentat nici un argument stiintific pt teoria lui. Fratele doctorului are un nepot in biroul SRI din ...". "Guvernantii is protejeaza afacerile pe spinarea populatiei" (pariez ca gasim un membru al guvernului suedez care are treaba cu un restaurant, care nu au fost inchise). "Cazul 1837: mort la doar 31 de ani: copil ramas orfan de dragostea de mama pt lacomia guvernantilor". Deci d-le Tolontan daca tot ne comparam cu alte tari hai sa comparam si calitatea presei. A da sa nu uit: venitul mediu per capita in Suedia este de 54,000 USD iar in Romania 29,500. Raspuns: In Suedia increderea reciproca intre autoritati si populati este mult mai mare decat in Romania. Si presa ajuta la incredere Daca noi credem ca guvernul nu face ce trebuie, guvernul de ce ar avea incredere in populatie ca respecta regulile?

Daddy  •  2 mai 2020, 16:12

Felicitari pentru articol. Pacat ca presa nu se alatura cetatenilor asa cum ar fi normal precum dumneavoastra. Inca o data felicitari.

Obiectiv  •  2 mai 2020, 16:28

Nu stiu cum ar fi reactionat ministrul Vela la o astfel de situatie, dar nici ce-au facut cei 6 indivizi (dintre care vreo 2 parca veneau de pe camp, asa erau de murdari!) nu-i democratic! Aveau armele la vedere, dar ce i-ar fi impiedicat pe unii dezaxati sa si le descarce in cei care le-au provocat acea reactie? Nu degeaba se intampla atatea tragedii in acest port-drapel al democratiei, asa cum sunt considerate Statele Unite! Revenind la noi, as zice ca ar fi indreptatite niste proteste decente pentru tergiversarea luarii unor masuri economice; se pretexteaza intruna ca n-am ajuns la varful pandemiei si ca s-ar putea sa vina si un al doilea val, dar cifrele de la noi sunt destul de favorabile, oricum am face calculele. Daca virusul n-a fost produsul vreunui laborator, de ce se induce atata panica in randul populatiei, in conditiile in care, repet, crifrele noastre sunt mult mai bune decat ale unor state dezvoltate? Cui ar folosi mentinerea restrictiilor si dupa jumatatea lunii mai si ... punerea la pamant a firavei noastre economii? Schimband subiectul, am vrut sa scriu ceva pe blogul acolitului dvs. (ma refer la stucan, in privinta carui insist sa-mi spuneti cuantumul clauzei de reziliere) insa toate incercarile mele (nu numai pe acel blog) sunt tratate/luate drept spam! Mi-ati raspuns intr-o ocazie ca postez invective (sau cam asa ceva), fapt cu totul deplasat; recunosc, n-am postat intotdeauna mesaje comode, dar niciodata invective sau jigniri fara fond! Pe stucan l-am calificat drept o persoana impertinenta (nici figura/mimica nu-l ajuta in acest sens, din pacate pentru el), dar termenul mi se pare eufemistic de-a dreptul! Intrebare: au fost chestionati respectivii blogeri daca sa fiu sau nu cenzurat? Cineva care n-ar putea sa-si apere punctele de vedere si ar cenzura vreun cititor nu-si merita statutul de formator de opinie! O.

Obiectiv  •  2 mai 2020, 16:39

1. Scuze pentru o repetitie ("postez", de doua ori la interval de cateva cuvinte)! 2. Cand am scris despre stucan ca am folosit un termen eufemistic ("impertinent"), cuvintele care l-ar fi descris cu precizie ar fi fost "rau intentionat"! 3. De destul timp am observat ca nu mai raspundeti la postarile unor cititori; de ce? Nu va simtiti in stare (uitati, exemplu de formulare incomoda!)?

Claudiu  •  2 mai 2020, 16:50

Ca sa imi inchei critica. Eu cred ca: - Multumita d-voastra avem mai putine decese de la covid. Fara campania care accentueze infectiile intraspitalicesti am fi folosit spitale vechi pentru infectati covid. - Din cauza d-voastra, pentru ca a fost mai important sa criticati autoritatea chiar si cand doveziile erau slabe sau inexistente si pentru ca doar vaicaritul vinde ziare, avem: 1. Mai multi plecati din tara ca "acolo e mai bine" deci mai putin taxe la stat 2. O incredere mult mai mica in autoritate. Si in loc ca relatia autoritate cetatean, sa fie bazata pe incredere este bazata pe relatii de forta (autoritate simte novoia interventiei in forta iar cetateanul simte nevoia sa isi faca propriile legi) . O consecinta direcat este numarul de amenzi din zilele astea.

Glam  •  2 mai 2020, 17:48

La noi se facea tiganie, erau Pro TV si Digi24 in direct cu cate 5 reporteri fiecare si cu cate doua care de reportaj, reporterii cu veste si casti antiglont urlau sa vina repede armata cu tacuri si blindate ca este lovitura de stat, ca este *** la indoiala ordinea sociala, protestatarii erau mai demonizati decat securistii dupa "revolutie". Se cerea interventia NATO ca este o situatie exceptionala... Nici nu vreau sa ma gandesc *** putea face presa romana dintr-un asemenea caz si cum erau asmutiti si mani***ti oamenii pe retelele sociale de papusari...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg  •  2 mai 2020, 18:31

..dacă tot ne jucăm de-a "dacă și cu parcă", întreb și eu : Ce s-ar fi-ntâmplat oare cu cei 6 din poză dac-ar fi pătruns astfel echipați în Palatul Elysee ? Întrebarea e desigur retorică, pentru că intuim cu toții răspunsul..

Fane  •  2 mai 2020, 18:59

Daca ziaristul nu e Gica Contra atunci nimic nu e.

MZM  •  2 mai 2020, 19:13

Domnule Tolontan, dv. ce credeti ca e mai important pentru sanatatea publica: respectarea restrictiilor legale in vremuri de pandemie sau libertatea cetatenilor de a face ce vor, de a respecta sau nu, dupa bunul plac, ordonantele de urgenta? Credeti ca niste indivizi certati cu legea si cu bunul simț, care ies din case punand in pericol viata lor si a altora, nu ar trebui pedepsiti si amendati doar pentru ca fac parte dintre minoritati? Cei din Tandarei, care s-au intors din strainatate au spus clar ca in Austria poliția „ne-a pus pistolul la tâmplă” (altfel nici nu plecau!). Tot personalul medical (medici, asistente, brancardieri etc.), pompieri, jandarmi, politisti etc. sunt in linia intai si isi risca viata, iar altii protesteaza ca nu li se da voie sa faca gratare si paranghelii. De partea cui sunteti?

Tavi (ex Octavian)  •  2 mai 2020, 19:13

Traiesc in TX. Pana in anii 80 (pana la 25 de ani) am fost educat in Romania: Profesorii de economie ne spuneau: "Daca doresti sa ai tractor in proprietate, asta e un semn de psihoza" "Orice om sanatos intelege ca statul e singurul care are dreptul de a avea mijloace de productie" Intelegerea mea e ca sunteti admirativ fata de situatia din Michigan. Pentru mine Gretchen Whitmer este un monstru comunist: a interzis "pecuitul in barci cu motor". Crede-ti-ma ca Gretchen i'ar impusca imediat pe toti protestatarii daca ar putea. Inca nu poate dar ne indreptam spre ziua in care va putea. Guvernatorul statului New Jersey a arestat oameni pe plaji si in parcuri. Intrebat daca s'a gandit la DREPTURILE OMULUI ("Bill of rights"): parte esentiala a Constitutiei Americane a raspuns ca "asa ceva e peste nivelul meu" ("this is above my pay grade"). Cand a luat slujba *** asta a jurat ca va proteja si va sustine constitutia Americana ("I will protect and uphold the Constitution of the United States"). In mod clar ar jura si ca o'mpusca pe ma'sa daca asta l'ar avansa in cariera. Si probabil nici n'ar incerca sa'nteleaga ce jura - cum nu'ntelege constitutia. Iar daca i s'ar cere chiar ar impusca-o. https://www.youtube.com/watch?v=dG7SglDjeOM&t=610s Actuala clasa politica Americana vinde America si ucide spiritul American.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CCC  •  2 mai 2020, 19:34

Comparatie total neavenita, ca sa nu zic aiurea. Si zicala de clase primare, compari mere cu pere, e prea "usoara"! Nu-i putem compara nici pe cetatenii americani, fie ei inarmati pana-n dinti, cu cei romani, iar politicienii lor comparati cu politicianistii damboviteni, iarasi e mult prea mult. In schimb, putem pune pe picior de relativa egalitate, mass-media din cele doua tari: la fel de aservita, la fel de interesata sa cante in struna cuiva, fie ca acel "cineva" reprezinta "statul" sau "trustul/patronatul". Si da, asa e, cand presa concura din plin la propagarea minciunii si panicii, indiferent de motiv, e aceeeasi "presa" peste tot - "un ordin al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a decis că acum se moare numai de noul coronavirus!" Si nu, nu e fake news, ordinul exista! Cat despre latura "rasista" a interventiei politienesti violente, aici as avea o singura intrebare: imi puteti indica un scandal iscat de o comunitate preponderent romaneasca, unde politia a intervenit pasnic/violent? Nu-mi spuneti 10 August... . Acum, in perioada de urgenta, cand au fost politistii provocatia de romani si au/nu au raspuns violent! Dar deh, ne facem "datoria" de formatori de opinie corecti politic si aparam minoritatile... . ! Si mai bagati la inaintare o categorie - saracimea! Ca si cum politia intervine in forta intr-un scandal, doar pentru ca e creat de saraci, ca daca ar iesi in strada bogatii, cu furci si topoare, politia ar interveni fluturand batistute albe! Serios? Asta e doar ipocrizie, cand in loc sa spui lucrurilor pe nume, spui doar ce vrei sa auda (citeasca) ceilalti. Si e plina mass-media de "corecti politic"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn  •  2 mai 2020, 19:56

doar o observatie: 3 dintre oamenii de acolo sunt stangaci. au avut o profesoara si parinti care i-au luat asa cum sunt, nu i-au pocnit cu rigla peste mana stanga...

Ilie  •  2 mai 2020, 20:28

Tolo, acum ești de extremă dreapta? Cei din imagine sunt conservatori, adepți ai armelor și a libertății individuale, pe care socialiștii pe care îi ai la rubrica de prieteni îi combat. Dar așa sunt comuniștii, când le convine, se folosesc și de principiile adversarilor.

Bibicul  •  2 mai 2020, 21:17

Sa inteleg ca ii simpatizati in vreun fel pe descreieratiii americani care agitau arme si zvastici? Ca acesti RedNecks ar putea fi un model pentru participantii la Spartachiadele din Ferentari,Rahova si de aiurea? Nu va doare mintea cand scrieti astfel de articole?

same  •  2 mai 2020, 21:17

*pulanul de pe strada ..

Radu K  •  2 mai 2020, 22:40

"Violența a fost țintită către minorități" - total fals! O anumita minoritate a declansat violentele intai intre clanurile ei si apoi contra primelor forte de ordine venite sa-i opreasca si sa-i amendeze. Dupa ce respectivii nu s-au descurcat au venit cei care au linistit toti Spartacusii si alti eroi de mahala tari in gura pana la prima bataie serioasa.

Stangaciul  •  2 mai 2020, 23:12

As zambi, daca as ignora cele peste 300,000 de amenzi date in Romania din 15 martie incoace. Ce majuscule pot scrie 300,000?! Inteleg cand diversi cauta sa rastoarne masina politistilor care le deranjeaza petrecerea, sa vina mascatii sa-i bage in dube.... dar 300,000 de amenzi?! Peste 160,000 de oameni izolati si consemnati in carantina pe baza de suspiciuni si teste negative?! Alo, a murit subit democratia? A adormit constiinta? Matrix este doar un film?

Cacacorona  •  3 mai 2020, 0:26

Tolontan, *** si ***! ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Traian Mitrica  •  3 mai 2020, 7:19

Ai ajuns mult prea penibil chiar si pentru un jurnalist de tabloid, Tolo, scuze dar asa ai ajuns ca sa-ti vinzi foaia

Andrei F  •  3 mai 2020, 8:32

Jurnalistul are umor!!! Cică,,ce ar spune Vela daca ar avea protestanți acum pe Starea de Urgență...,,!!!????Pai domnule jurnalist ai uitat? Nu s- a luptat Vela cu miile de proteste inițiate de pesedistii....????Cum ne spunea Vela???Pesedistii recreau scenarii ca la 10 august?Deci numai dv.si cei că dv. mai cred că 10 august a fost despre democrație...Mare păcat că voi încă scrieți istoria! Pentru că o falsificați....

Maxentiu  •  3 mai 2020, 9:30

Comparatiile sint riscante. Tipii aia din Michigan au o traditie de vreo 200 de ani si mai bine de a-si folosi armele pentru a lupta contra tiraniei. Chiar daca IQ-ul abia le permite sa se lege la sireturi, poti avea incredere ca vor folosi armele alea cum si cind trebuie. La noi, nici macar aia antrenati nu stiu sa foloseasca o arma (vezi "Revolutia" din '89) asadar, pentru a raspunde la intrebarea retorica din titlu, as zice ca ministrul Vela, daca s-ar fi trezit cu protestatarii inarmati la usa, ar fi chemat ambulanta dupa ce protestatarii s-ar fi impuscat intre ei din greseala.

Alex One  •  3 mai 2020, 10:06

Situatia speciala prin care trecem a relevat: 1. ca politistii, ma rog, unii dintre ei, dar asta va marca intreaga breasla, nu au dat dovada de intelegere,intelepciune ar fi prea mult. Nu ma refer la minoritati, e o tema mai vasta, ci la persoane care au fost amendate cu sume colosale,am ajuns "mandria" Europei, pentru lipsa declaratiei sau a completarii necorespunzatoare, uitam cum acea femeie in varsta le-a cazut in genunchi ! politistilor in speranta desarta ca va fi iertata de amenda ? De batranul care a fost dat jos din autobuz si amendat tot pe motiv de declaratie ? De politistul care dupa violentele aplicate i se deschide dosar penal, deci s- a considerat ca sunt elemente solide, dar este mentinut in functie,un fel de hai ba martorilor sa vedem care si mai ales cum declarati ! De faptul dovedit ca cei care amendau nu cunosteau dispozitiile ordonantelor militare (date de civili ! ). Pandemia va trece, dar aceste fapte vor ramane in memoria populatiei. O sa vreti respect si cooperare ? 2. ca cei peste 65 de ani nu au avut parte de o minima intelegere in intervalul permis 11-13,oricum prost stabilit, fiind coplesiti de prezenta celor mai tineri ? Uneori s-au luat masuri de impunerea prioritatii,doar uneori. Asta-i respectul care li s-a aratat bunicilor si parintilor ,macar 2 ore din 14 cat sunt deschise de regula magazinele ! Sa ne imaginam cum ar fii fost daca alimentele s-ar fi imputinat,mai apuca vreun batran o paine macar ? 3. Cum a fost posibil ca intreg sistemul sanitar sa fie blocat de chipurile cei cu Kovit-19,cine a ordonat, cine raspunde, pentru pacientii cu afectiuni grave cu dureri atroce si suferinte, unele preexistente, carora li s-a refuzat internarea pe motiv ca n-au testul anti virus pe care nu ti-l face nimeni daca nu esti flutur sau ceva similar ? 4.Ca nu s-a lamurit, si e vorba de fapte penale grave, cum sute de cetateni, unii plecati din zone interzise,teoretic supravegheate atat de politie ,jandarmerie cat se de brava noaste armie calare pe HUMMER au ajuns cu autocarele la Cluj ,au circulat oare prin paduri cum incerca sa ne conviga Marcel, si apoi cu avioanele in Germania ? Unul pleaca dupa tigari si e amendat. Operativ, Cine a girat,intrebare retorica evident, ca doar toata lumea stie si tace, acest urias exod ? Auzim ceva ? Ma rog, pana la prescriptie mai este timp. Acum lumea asteapta 15 mai pentru masuri de relaxare dar ni s-a comunicat de la cea mai inalta tribuna cu exemplificarea de rigoare ca portul mastii va fi obligatoriu in spatii inchise. Stie cel care ne-a anuntat ca o masca costa 4-5 lei, echivalentul a 4-5 paini,necesarul unei persoane pe o saptamana, si se recomanda aruncarea acesteia dupa o singura folosire ? Facem un calcul. cam cat vine la o familie de 3-4 persoane sau de 1-2 pensionari ? Scrie presa ca acum cea mai simpla si mare afacere este importul si distribuirea acestor masti plus manusi,tot de unica folosinta. Ore cine sta in fruntea,spatele, acestui "bisnis" ? Sigur se investigheaza.

Paul Cristian Stefanescu  •  3 mai 2020, 10:33

Tolontan, câteodată ți-am mai trimis, sub forma de comentariu, câte-o critica blândă și constructiva. La compunerea de mai sus, nu pot sa zic altceva decât "lasă-l în pace, sărmanul de el". Am mai avut sentimentul asta și după ce-am văzut documentarul ala cu tata lui Vlad Voiculescu. Vroiam sa îți scriu ca e foarte urat sa folosiți arsa aia precum o folosește "Acces Direct" pe Vulpita. Dar, și atunci mi-am zis "lasă-l în pace, sărmanul de el", și nu ți-am mai scris nimic. Dar acum, dacă tot ți-am scris, uite, vreau sa îți transmit și un feedback pozitiv despre film: am ras vreo jumătate de ora la faza aia când lași telefonasul rosu în afara acvariului. E geniala!

pawn  •  3 mai 2020, 12:20

@Alex One. astea trebuie ne-uitate si ne-iertate. ca memoria omului e scurta si iertarea multa. de trecut aici si trista reactie (nu ilegala, dar imorala) a compatriotilor la citirea textului elaborat de academia romana (cel cu impozitul de solidaritate), care aduce aminte de reactia nemuritorului (desi fictiv) bacaloglu: "nu bermit, jjj, nimanui sa se lege de salariul meu!"

catalin hostiuc  •  3 mai 2020, 12:23

Tolontane,crezi ca de se duceau jandarmii cu flori la aia din Rahova,incepeau sa se pupe si imbratiseze?

Doktor Evil  •  3 mai 2020, 14:26

Tolontan si zici ca nu esti ***, ai? Bine domne, atunci ia investigheaza tu independent cam ce legatura e intre fundatia lui Billy Windows, OMS, virusologii care fac propaganda ptr vaccin si politicienii din dotare, inclusiv *** lor din colonia Ro. Hai succesuri ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Simeone  •  3 mai 2020, 15:11

Azi avem record de îmbolnăviri Covid, numarul deceselor se menține în marja 25-30 pe zi. Probabil și în România sunt destui care protestează pe net, în vreun fel sau altul. Din păcate va trebui sa ne obișnuim cu un alt mod de a trăi față de ce eram obișnuiți. Nu vom putea sa ne vedem de viata ca înainte. Trebuie sa ținem cont de ceilalți și sa nu fim un pericol pentru colectivitate. Asta dacă vrem sa trăim împreună. De aceea autoritățile au pus în aplicare un set de norme necesar a fi respectate. Avem experienta altor state, în special Franța, Spania, Italia, UK care nu au luat în serios virusul. Avem șansa să nu fim atât de afectați tocmai din cauza masurilor luate de niște oameni competenți precum Arafat sau Nelu Tătaru. Eu zic ca e bine cata vreme dorim sa protestam, sa nu fim în măsura să ne îngropam pe cineva din familie sau un prieten drag. Sa ne bucuram de ce avem acum, de sănătate. Restul vom vedea mai încolo. Francezii și-au dat seama de puterea virusului, nu degeaba au prelungit cu 2 luni starea de urgenta. Asa și noi trebuie sa acceptam orice se va dispune de cei în măsura. Dacă o fi sa mai stam o lună, asta e, vom sta acasă încă o lună. Ne vedem de treabă, mai precis de cele casnice. Sa avem încredere!

Billy Windows Coronarianus  •  3 mai 2020, 16:11

Mpai Simeone, cum te plateste ptr poezie? La strofa?

Comentează