Colegul de studenție al lui Arafat cere „îndepărtarea numelui companiei noastre” din investigația despre licitația anulată de șeful DSU, după ce fusese câștigată de altcineva. Numele Deltamed rămâne în articole

Libertatea a publicat luni și marți două articole despre dosarul deschis de DNA și despre înregistrarea unei convorbiri telefonice în care Raed Arafat a intervenit în anularea unei licitații de 600 de milioane de euro. Una dintre firme a reacționat

marți, 12 mai 2020, 3:00

de Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

”41% din parcul actual al pompierilor e de dinainte de 1989” a spus Raed Arafat în ianuarie 2019, când a anunțat că ”peste 900 de milioane euro vor fi alocate până în 2021 pentru dotarea sectorului situaţiilor de urgenţă”.

IGSU începuse, încă din 2017, un proces de achiziție publică pentru a reîmprospăta parcul de auto, prin cumpărarea a 2.000 de autoutilitare. Numai că, după ce licitația a fost cîștigată pe 21 august 2018 de către polonezii de la WISS, ea a fost anulată pe 20 septembrie același an.

Libertatea a dezvăluit în aceste zile felul în care Raed Arafat s-a implicat personal în soarta acestei licitații care a ajuns să facă obiectul unor percheziții derulate de DNA la sediul IGSU în decembrie 2019.

În plus, publicul a avut acces la o înregistrare pe care nici procurorii nu o au, în care Arafat amenință firma WISS cu anularea licitației deja cîștigate, lucru pe care l-a și făcut.

Puteți asculta înregistrarea aici:

După publicarea articolelor, firma Deltamed a cerut, printr-un mesaj către Libertatea, ”îndepărtarea numelui companiei noastre din articol și a conținutului nejustificat, inutil oricum anchetei dumneavoastră”. Deltamed numește eliminarea numelui său drept ”cea mai corectă și facilă formă de soluționare”.

Poziția ziarului este clară: Deltamed a participat la această licitație și numele firmei nu poate fi eliminat, pentru că e o parte a unei realități de interes public.

Dan Gorgan, patronul Deltamed, a făcut facultatea în Cluj, nu aceeași, dar în același timp cu Raed Arafat. Iar dezvoltarea ulterioară a relației lor, pe care compania o numește ”profesională”, coincide cu sponsorizări către fundația SMURD și apoi cu numeroase contracte câștigate de Deltamed din momentul în care Raed Arafat a devenit șeful sistemului de urgență din România.

Dan Gorgan, patronul Deltamed. Foto: Gazeta de Cluj
Dan Gorgan, patronul Deltamed. Foto: Gazeta de Cluj

Felul în care s-a implicat Raed Arafat în atribuirea contractelor, cel puțin în cel de autospeciale de pompieri în valoare de 600 de milioane de euro, a devenit, prin informațiile publicate recent de Libertatea, evident pentru cetățeni.

Cum toate acestea sunt de interes public, toate numele publicate rămân la locul lor.

Publicăm integral mesajul transmis redacției de Deltamed:

Comentarii (4)Adaugă comentariu

Mmbank  •  12 mai 2020, 19:08

Aluzia la studentie nu e in regula.Daca vreti sa sugerati legatura personala dintre cei doi ar fi bine sa o faceti cu ceva mai concret. Sunt de acord ca probabil exista legatura,dar nu e ok inserarea in titlu. In rest,ma bucur ca stati cu ochii pe ei, multumiri, succes!

FireleDeTensiune  •  12 mai 2020, 22:28

Mangafaua si Bibicu joaca tare, bravo, baieti! Mai sapati pe langa nenea Gologan si in trecutul lui, simpatii si afilieri, poate veti avea surprize (sau, poate el!)

Schiopu Orlando-Magic  •  12 mai 2020, 22:38

Sa te implici intr-o licitatie pe fonduri europene fara sa ai competenta sa o faci nu e coruptie? Daca nici asta nu e coruptie, atunci eu sunt calugar shaolin. Apropo de coruptie. Sa zicem ca sunt inspectorul sef al ISUBIF si in fiecare dimineata vine masina de la serviciu si ma ia de casa si ma duce la serviciu. E legal? Intreb si eu ca prostu' poate imi raspund domnii de la DGA sau DGPI. Alooo, domnii din spate. Da, dumneavoastra. Baietii cu ochii albastri. Aveti ceva de spus? Nimic, frate! Mucles toata lumea

Ilie  •  13 mai 2020, 16:27

Este tot mai evident ca Arafat este patat. Aveam incredere in el. Observ ca nimeni nu se poate abtine de la borcanul cu miere. Sincer, nu ma asteptam la asa ceva din partea lui. A dezamagit.

Comentează