Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19

Imaginea surprinsă în biroul premierului Orban, cu băutură, țigări și măștile de protecție aruncate pe masă, ne arată cine a decis și cine va continua să decidă pentru noi, câtă vreme românii nu se vor implica să schimbe cu adevărat clasa politică

vineri, 29 mai 2020, 11:04

de Cătălin Tolontan

Pe masă e o frapieră. Bogdan Aurescu trage ca Churchill din trabuc, cu mănușile sanitare pe mâini. Ludovic Orban fumează și el.

Lucian Bode, ministrul transporturilor, are șampanie în față, după ce ne-a avertizat să nu plecăm cu mașina peste graniță. Cu avionul, oricum nu se poate.

Măștile sunt pe masă și pentru fraieri. Ministrul economiei Virgil Popescu bea un whisky, sau, în versiunea de știre pe care ne-o va furniza în curând Grupul de Comunicare Strategică, are, de fapt, în pahar doar ceai negru de Ceylon, suvenir de la muncitorii srilankezi, păcăliți că vor zbura de la Otopeni acasă.

Acești oameni politici și alții, nu neapărat politcieni, probabil gradați care nici nu vor să aflăm cine sunt, au deținut cea mai mare putere necenzurată din România ultimilor 30 de ani. Măsurile lor au fost și sunt fără apel.

Dacă cineva crâcnește în front sau dacă nu se execută suficient de repede este avertizat. Așa cum a procedat chiar azi Alexandru Rafila, trimisul României la OMS, care a avertizat Parlamentul țării că ”ezitarea din Parlament nu e bună” în chestiunea vaccinului obligatoriu.

Într-o democrație, ezitarea din Parlament se numește dezbatere. Dar, pentru mogulii Sănătății, recuperați după dezastrul de la Colectiv și transformați în salvatorii COVID-19, democrația e un lux la care e timpul să renunțăm

Să fii unul dintre cei 34 de șefi din Comitetul Executiv al OMS, cei care spuneau în 6 februarie 2020 să nu se oprească zborurile din China, și să dai lecții în România despre pandemii, asta da îndrăzneală! Rafila o deține.

„Sănătatea publică trebuie asumată, nu este un subiect de vot popular”, așa crede Alexandru Rafila despre politicile publice de sănătate. Ele trebuie impuse cu tancul, nu cu votul.

Aici am ajuns.

Ni se servește o frapieră pe biroul comandantului Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ni se anulează o licitație publică după bunul plac al Comandantului Acțiunii, ni se dă un șut în fundul Parlamentului din partea șefului epidemiologilor.

Iar variantele la coaliția trabucelor din biroul lui Ludovic Orban sunt Rareș Bogdan și trupa sa de neonarcisiști  sau ”tatăl corupției” PSD și brigada Ponta & Bănicioiu.

Privim poza încă o dată și, așa cum scrie David Brooks într-un editorial din NYT, ne dăm seama că e timpul să ne căutăm liderii nu în centrul puterii, ci în jurul nostru.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Alex  •  29 mai 2020, 23:12

Ce ghiveci de informatii.. ce de virtuosi pe langa noi... sigur in redactii nu au fost niciodata astfel de imagini

Frddy RE  •  29 mai 2020, 23:19

@Alex: OK... si ideea era ca cei din redactii conduceau - in fapt - tara?

Luca  •  29 mai 2020, 23:59

Corect ! In plus , s-au mai si lasat fotografiati ... la acest nivel , nu ma asteptam la naivitate !

Marius  •  30 mai 2020, 0:32

Baieti buni la fel ca ceialalti se gandesc numai la binele tarisoarei.Ce stiti voi? :))

Ferma animalului  •  30 mai 2020, 0:35

În romanul lui George Orwell, Ferma animalelor, după ce animalele scapă de jugul omului, ocupă ferma. Toate bune și frumoase. Până când porcul Napoleon se mută în casa stăpânului om. Și încet încet îi moștenește nu numai casa, ci și apucăturile. La sfârșitul romanului porcul Napoleon bea exact ca stăpânul și devenise mai asupritor decât el. Cam aceasta este părerea mea despre această fotografie și ultimii 30 de ani din România. Într-o perioadă în care unii dintre noi am fost amendați cu zeci de milioane pentru că așa aveau chef organilii, este foarte satisfăcător să vezi cum chiar cei care dictau amenzile se ... pe legi și pe reguli. Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât altele.

Alex  •  30 mai 2020, 0:51

Da freddy, clar. Cine funeaza sau bea un pahar dupa program clar nu are ce cauta intr-o functie publica. Hai ca e ridicol. Bine ca avem atatia sfinti intre noi..

Bogdan  •  30 mai 2020, 1:00

Nu e ilegal sa fumezi in cladire??

lari  •  30 mai 2020, 1:17

Suntem fumați, băuți și *** de soartă. Nasol!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aurel Craciun  •  30 mai 2020, 2:25

Cătălin, nu știu ce vă miră ce se întâmplă. Regulile sunt pentru neștiutori (nu pot folosi cuvântul corect pentru că va fi cenzurat). Am fost făcut nebun acum 3 luni când am spus că aici se va ajunge. Și să nu crezi că e vorba de vreun partid sau altul. Oricine ar fi fost executau ordinele venite de mult mai sus decât OMS.

bg  •  30 mai 2020, 5:58

In opinia mea, articolul de fata, ridica 2 probleme care merita discutate si dezbatute. 1. Cum am putea schimba noi clasa politica actuala atata timp cat exista o procedura complicata, stufoasa si greoaie de inregistrare a unui partid politic { vezi partidul PLUS si partidul lui Nicusor Dan} si se mentine modelul de vot proportional {pe liste de partid}? La noi, nici nu se pune problema unui vot uninominal, majoritar, pe baza de circumscriptii electorale {ar creste respons. parlamentarilor fata de cetateni}. Partidele vechi {PSD, PNL} si nu numai, sunt foarte interesate in mentinerea si conservarea actualului sist. electoral care a functionat f. bine pentru ele. In Romania, rezistenta la schimbare este MARE si orice initiativa este sugrumata, blocata din fasa {vezi "fara penali in functii publice"}. 2. De unde sa mai apara oameni politici integri si corecti {cand criteriile de selectie in societate sunt cum sunt} care odata ajunsi la putere nu vor proceda la fel ca actualii, se vor inchide in birouri stropite din belsug cu bautura si parfumate cu rotocoale de fum? Unii intra in politica si considera ca este normal sa participe la astfel de sedinte de lucru, simtindu-se importanti sa fie vazuti in anturajul sefului suprem. {am schimbat barca lui Dragnea cu biroul lui Orban?} Sa fim realisti...Credeti ca pandemia a schimbat ceva in constiinta si comportamentul alegatorilor { la politicieni nici nu ma gandesc} si daca a schimbat care este proportia, este suficienta? Eu vad articolul ca o tatonare a situatiei...Raspunsul poate sa fie: NU-I MOMENTUL ACUM...Cat despre Alex. Rafila, spun si eu asa, ca Pilat din Pont...ECCE HOMO...daca mai era vreun dubiu...

observat  •  30 mai 2020, 7:41

Vai! Au fost incalcate grav preceptele "Bibliei" politicii corecte. Dl. Tolontan, ca un aiatolah al acestor principii a sarit sa-i vitupereze pe subiectii acestei fotografii cu manie proletara. "Boborul" este impins sa clameze: "Aoleu! Pe mana cui a ajuns biata tarisoara? Pe mana unor incompetenti cheflii si petrecareti. In timp ce noua ne-au impus masurilor starii de urgenta si acum ale celei de alerta, ei, guvernantii, beau si benchetuiesc si nu le pasa de chinuit si obidit."

Garido  •  30 mai 2020, 7:43

Bolsevici cu aere de liberali ,poza de grup . Orban , bolsevicul care ragaie si se crede baritonal cu aere de liberal .

motrescu mihai  •  30 mai 2020, 8:05

Lasand la o parte vadita distantare sociala,ma intreb asa,ca tot omul,cand o sa iesiti in presa,sa vada tot romanul cum se usureaza politicienii in toalete,cum isi schimba lenjeria intima,se spala pe dinti,isi fac unghiile,se scarpina ,fac baie...mai stiu eu ce,ca se pare ca toate-s senzational. In fond ,o poza cu niste oameni care se relaxeaza,fumeaza,pastreaza distantarea sociala,adica...cum mi-as petrece eu cu familia cateva minute,poate-un ceas,pe terasa la Starbuks,o cafea,o tigare-doua,vorbe,barfe,susanale...as fi putut fi eu in poza,nu?...dar nu,ca nu-s politician.Tolontan baci,nu suntem noi,toti,egali in drepturi? Ca sa nu mai vorbim de intimitatea momentului,ca cei din poza nu erau in aula parlamentului,nici la teatru,nici in sala de sedinte a guvernului.Matale nu te-ai regasit nici un moment in ipostaza din poza?...ma indoiesc. P.S. Adica daca te zarim intr-o poza band un pahar de vin si tragand dintr-o tigara,ar insemna sa nu te mai citim,ca deh,nu mai prezinti incredere...unde ajungem,oameni?

Ramon  •  30 mai 2020, 8:18

se apropie alegerile. Dacă nu vom reuși să compunem o altă clasă politică (și sunt 0,01 % șanse) să nu mai țipăm după, dacă vor fi tot ăștia. Ce a făcut PNL de când a venit la putere ? Vorba unui mucalit: Nimic. Nici măcar cei 40 km de autostradă Deva-Lugoj. Se lucrează de 4 ani. În cât timp se va realiza autostrada Moldovei ?

Marius  •  30 mai 2020, 8:24

N-au timp nici de-a muri, vorba poetului!

Așchia  •  30 mai 2020, 8:59

Dupa tragedia din Colectiv, eram asigurați prin presă de autorități că avem de toate să tratăm răniții. Mulți au pierit din cauza asta. Acum avem același tip de conducători și se coace o tragedie mai mare. Ei beau, numără milioanele din contractele netransparente, se bucură de libertate. ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor  •  30 mai 2020, 9:23

La titlul asta trebuia sa pui niste fotografii de prin puscarii. Unul din puscariasi forma guverne si hotara politica Romaniei, fotografia lui trebuia pusa. Si la urma urmei, din ce urna a iesit Orban? Atitudinea asta comunistoida se datoreste probabil idiosincraziei.

Gdog  •  30 mai 2020, 9:34

Fake News! Oamenii din poza nu decid nimic!

Horia  •  30 mai 2020, 9:42

Articolul este clar populist și pe lîngă rațiune. Față de Tolontan am fost tot timpul circumspect. Îmi părea mereu că e „vulpea care nu ajunge la struguri”. Acum confirmă. Dar am citit și comentariile. Alături de cele aprobatoare am găsit și unele de bun simț.

Ilie  •  30 mai 2020, 9:49

Marele Aurescu face așa ceva?! Și la urmă ai uitat să spui despre copiii de securiști de la USR și de *** de la ***. Pentru că ai lăsat de înțeles că ei sunt alternativa. Cei ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  30 mai 2020, 9:53

Șică trebuie amendat pentru că fumează în loc public. La fel și Aurescu. Și Guvernul pentru că a permis asta.

unu  •  30 mai 2020, 9:53

Tolontane, evitam in mod deliberat mesajul clubului Universitatea Craiova la adresa gsp? Dar nu, noi o ardem tot pe politica, pe mahalagisme ... pe d'astea.

Mihai  •  30 mai 2020, 9:56

Poza a fost contrafacuta, uitativa mai atent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

make  •  30 mai 2020, 9:59

Problema e ca toata constructia Romaniei post 1989 a fost lasata pe mana comunistoizilor lui nea Nelu Cotrocelu. Constitutia, arhitectura statului, sistemul electoral sunt emanatia acestor securisti mascati in politruci ca sa vina din 4 in 4 ani cu mascarada alegerilor cica democratice si sa iti ceara votul. Tara asta nu are nici o sansa sa se reformeze din interior. Poporul e majoritar idiot, cei mai scolati au fugit care incotro prin lume, obiceiurile balcanice vin ca unse pentru perpetuarea acestei specii de reptile politice. Fara o interventie externa e imposibil sa schimbi ceva in bine. Nici o sansa. Orwell e ra mic copil.

17 Nentori Tirana  •  30 mai 2020, 10:07

Trist. Ai ce baga in Urna ? --- Trist caci uite asa apare din nou motanul Pota ia tata altul daca ai de unde. Sint de acord cu unii comentatori care spun ca sedinta de lucru e normala dar trebuie sa recunoastem ca aparitia pozei denota prostie. Extrem de putini mai fumeaza in propria casa iar biroul din poza nu este al acestor tantalai. Apoi Arafat caruia nu i-au aratat Valea, i l-au aratat pe Velea. Valea. Caci ce s-a intimplat la Nadlag, masurile luate, denota o nesintire crunta si o prostie fara margini – am demonstrat ca daca nu controlau nimic riscul raspindirii virusului era de 10 ori mai mic, e la mintea gainii dar nu la mintea acestora. Voi draga Tolo ar fi trebuit sa lasati prostii in tara lor si sa le vorbiti si sa dati poze din Austria si Germania, despre spitale, distantarea sociala adica toata lumea inca din martie pe biciclete, la plimbari, alergind, din 1 Mai pe terenurile de golf – cu reguli desigur – din 15 Mai s-au deschis restaurantele … Ce-ar fi fost sa filmati voi cum s-a trecut granita Austria-Germania in 5 minute la un trafic de zeci de ori mai mare ca la Nadlag chiar atunci cind Razvan Marin a fost tinut 21 de ore !!! acolo in imbulzeala cu alti 3000 de frati ai epoletilor ? Ori cum alerga lumea prin parcuri si paduri cind voi erati tinuti La Bloc ca sa nu infectati veverite ? Dar voi ati dat poza cu varu Becali pe bicicleta ! Grav de tot ! Adica, uite frate ca nu-l amendaza nimeni ! Doar acum se plinge Iordanescu ? --- Pai ce sa va faca Angela ori Sebastian - Kurz nu-i scurt la minte, are, altii au bostanul doar ca bage in el fum si sa nu le ploua in git - daca voi rezistati ? Tragic va fi cind Johannis nu va mai putea tine coagulata opozitia caci nu exista in nici o tabara o figura marcanta si luminoasa. Promovati voi citiva ? Altfel veti avea de ales intre prosti nesimtiti si banditi. Nu-i bine ca doar va plingeti. Faceti. Eu sint de acord ca trebuie cautati altii dar te intreb: care draga Tolo ? Rares nu scapa de nationalism, de „Realitatea“ si nici de Guse. Pota ia tata altul daca ai de unde are si el in ascensiunea lui niste Bolovani de git, unul e chiar Balacioiu asta. Base si Roma-nia LUI. Ia mai vedeti voi ce mai face Mondialu. Firea, saraca de ea, daca v-ar citi in fiecare seara cinte o poveste poezie poate ati adormi fericiti. Pe veci ! Trist.

tindala  •  30 mai 2020, 10:30

Nu trebuie sa uitam parerea generala despre politica si politicieni!Formulata nu de acum!De cand au aparut politica si politicienii!Iar Orban nu părea are caracter de politician.A fost si a ramas un boem.Cat despre Rares Bogdan-intelepciuniea populara ne invata sa faci ce zice popa,nu sa faci ce face popa!Iar Rares Bogdan zice bine!Aia cu impozitarea cu 90% a pensiilor necontributive-fie ca se numesc de serviciu,speciale,de merit,militare, sau pur si simplu necuvenite-aia chiar e buna!Cum era de prevazut,toti profitorii l-au impins intr-o parte si i-au taiat microfonul.Nu conteaza ca acele pensii reprezinta grosul bugetului de pensii-adica vreo... 5 miliarde de euro.Victor Ponta-alt infiltrat-zice ca ar fi de acord cu o impozitare mai blanda si... selectiva-fara magistrati si militari-cu conditia sa fie impozitate si pensiile... mici!Iar de la PSD-preluat in totalitate de servicii-nici o nadejde.De la care am ramas cu amintirea celui mai impotent guvern,pe care l-a avut vreodata aceasta tara-gratie serviciilor si ambasadelor!Doar Olguta ce mai vorbeste limba social democratiei si probabil ca va fi trasa si ea pe linie moarta,chiar daca va recastiga Primaria Craiovei!Si atunci?Ce facem?Dupa ce am ajuns sa avem un presedinte pe care il cheama Johannis si un prim ministru pe care il cheama Orban,ne ramane -acum in epoca globalizarii-sa alegem...numai intre ardeleleni de genul celor aratati mai sus,sau europeni de pretutindeni ca alde Clotilde Armand?Care sa fie deosebirea intre Internationala Comunista-Komintern-si globalizarea capitalista?Ca prea seamana!

Paul S  •  30 mai 2020, 10:37

Pedepsește-i crunt, Tolontane! Refuza ajutorul lor pentru presa! Arde-i să-i usture, cu refuzul ajutorului financiar! Ești deontolog, ori ba?

Valentin  •  30 mai 2020, 10:39

"trage ca Churchill din trabuc" este cel mai frumos compliment, după mine...

motrescu mihai  •  30 mai 2020, 10:45

Revin.Ceea ce vedem in poza e o crasa incalcare a legii,de fapt a mai multor legi: fumatul interzis in incinte,lipasa mastilor si o adunare de mai mult de trei persoane,inegalitate jenanta intre sexe(intrucat era o persoana de sex feminin pe linga cel putin patru persoane de sex masculin),imbracaminte purtata cu totul si cu totul inadecvata(haine descheiate,cravate slabite la gat,pantaloni purtati picior peste picior insemnand eliminarea abuziva,grava,a dungii ),masa incarcata alandala cu hartii,scrumiere,apa,etc. Propun deci,domnule Tolontan,ca cei prinsi in faza respectiva sa fie inchisi,judecati de urgenta,infierati cu manie proletara si condamnati,macar la 2-3 ani de parnaie.Ori,omorati cu pietre in piata publica....sa zicem ca in Piata Presei Libere (plin de semnificatie gestul,nu?),iar cel ce va arunca primul piatra sa fii dumneata,cel fara greseala.Dumneata,eu,el,Ponta,Basescu,fratii Jderi,Dimitrie Cantemir,Decebal, Victor Piturca,Mihai Dedu,Busu',O.J.Simpson,Cascada Niagara, Arsinel.Sper ca n-am uitat pe nimeni. Cum ar spune regretatul Gheorghe Dinica: -,,halal articol,monser!''

motrescu mihai  •  30 mai 2020, 10:51

Revin.Ceea ce vedem in poza e o crasa incalcare a legii,de fapt a mai multor legi: fumatul interzis in incinte,lipasa mastilor si o adunare de mai mult de trei persoane,inegalitate jenanta intre sexe(intrucat era o persoana de sex feminin pe linga cel putin patru persoane de sex masculin),imbracaminte purtata cu totul si cu totul inadecvat(haine descheiate,cravate slabite la gat,pantaloni purtati picior peste picior insemnand eliminarea abuziva,grava,a dungii ),masa incarcata alandala cu hartii,scrumiere,apa,etc. Propun deci,domnule Tolontan,ca cei prinsi in faza respectiva sa fie inchisi,judecati de urgenta,infierati cu manie proletara si condamnati,macar la 2-3 ani de parnaie.Ori,omorati cu pietre in piata publica....sa zicem ca in Piata Presei Libere (plin de semnificatie gestul,nu?),iar cel ce va arunca primul piatra sa fii dumneata,cel fara greseala.Dumneata,eu,el,Ponta,Basescu,fratii Jderi,Dimitrie Cantemir,Decebal, Victor Piturca,Mihai Dedu,Busu',O.J.Simpson,Cascada Niagara, Arsinel.Sper ca n-am uitat pe nimeni. Cum ar spune regretatul Gheorghe Dinica: -,,halal articol,monser!''

motrescu mihai  •  30 mai 2020, 10:56

Datorita acestor articole ,care n-au absolut nici o tema sportiva,cu un profund continut (partizan) politic,incetez sa mai accesez GSP, on-line ori scris.Si sa te citesc.Ca nu prea am ce.Nu deocamdata.

zzz  •  30 mai 2020, 11:11

Wow, X-lescu "are șampanie în față, după ce ne-a avertizat să nu plecăm cu mașina peste graniță." este echivalentul cu "Einsteain avea un ciorap rupt in calcai atunci cand lucra la teoria relativitatii". Scuzati, care e legatura? Singurul fapt de condamnat aici, in toata poza, e ca fumeaza inauntru, in rest GSP=Can Can, din pacate.

Sably  •  30 mai 2020, 11:21

Încă mai ***-ului, vedeți articolul acestui "deontontolog", investigator, ***, partea de jos...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iosif  •  30 mai 2020, 11:30

Cataline bre, spune sincer, de ce a trebuit sa balmajesti acest asazis articol de presa ??Se vede clar ca nu te trage inima sa-l scrii si nici nu prea ai ce,dar ...ai facut ce trebuia !! *** sau *** ??Sunt curios daca ma vei cenzura !!Sanatate...ca avem nevoie,bre!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  30 mai 2020, 12:02

Am moderat o dată si vad ca s-a pierdut...incerc sa o mai fac odată. Ok, nu este chiar in regulă dar nici sa ne dam ochii pe spate si sa leșinăm...sunt oameni care au avut contacte intre ei probabil toata ziua, poza este făcute după orele de program, oricine are voie la o pauza de relaxare...S-a plecat in patru labe de acolo...?!!!...dar cine a pozat , de ce a facut-o si cu ce scop ?!!!!...dar marșavia celui care a dat-o presei , este in regulă?!!!!...Eu mi-as dori mai mult sa-l cunosc pe cel care a făcut poza ...!!!!...VREAU SA VAD FATA UNUI UNUI OM DE NIMIC, nu relaxarea de la Guvern. E DISPERAT PSD SA VINA IAR LA GUVERNARE..?!!! CINSTITII DE LA PSD..!!!.....BANII..!!!!...BANII CARE S-AU FURAT PE VREME DE PANDEMIE...!!!..PE VREME DE STARE DE URGENȚĂ...!!!!..CITESC CA UN PROFESOR ROMÂN ESTE CONDAMNAT IN CHINA PENTRU 80 DOLARI MITA ....!!!!!...IAR LA NOI DISPAR SUTELE DE MILIOANE..!!!!!...ASTA ESTE CU ADEVARAT IMPORTANT CATALIN TOLONTAN, RESTUL E CANCAN. PE MINE MA iNTERESEAZA SA NU SE MAI FURE BANII, NU CINE MA GUVERNEAZA...SA SE DE-A PUȘCĂRIE PE VIATA PENTRU CINE FURA BANII PUBLICI. PENTRU ASTA TREBUIE SA LUPȚI CATALIN TOLONTAN, ALTFEL NU FACI DECAT JOCURI DE INTERESE ...!!!!...

itu52  •  30 mai 2020, 12:08

Temă în dezbatere publică, conținutul este imatur, seamnănă cu proba de tir „talere aruncate din șanț(și pentru șanț). „Colectiv”, „Covid-19”, două încărcături despre care se știe totul, dar nu se cunoaște nimic, ele vin să dea greutate articolului. În rest o „șuetă liberală”, un antrenament al unor „demnitari” care au preluat astfel de practici din recuzita politicii internaționale. Nu cred că la dineurile și întâlnirile internaționale se merge cu sapa. Mai ușor cu sforăitul proletar în zona politicilor înalte, oamenii ăștia poate serbau „răpunerea balaurului Covid”. Fiind din zona „aleșilor poporului” s-ar putea să nu cunoască dimensiunea reală a fenomenului, să fie habarniștii de duzină care înghit știri ca și muritorii de rând. Urma alege, vom vedea, nu au înebunit din senin atâtea capete luminate din întreaga lume. Până atunci ronțăim povești despre urne-frapieră, (de)mocrație, pandemie, pandalie și puritatea sportului.

mg  •  30 mai 2020, 12:11

..bine spunea Woody Allen : Nu aruncați gunoiul, din el se fac.. :)

Sably  •  30 mai 2020, 12:22

Iosif dragă, nu te mira, "moderatorul " apărător al dreptului la exprimare, una civilizată, fără injurii, m-a cenzurat și pe mine, de fiecare dată, acum fiindcă mi-am permis să scriu "psd-ul încă plătește bine", deci...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sably  •  30 mai 2020, 12:28

...Ieri "investigatorul" îi ridică osanale Gabrielei Firea, azi vine cu asta, nu vă este clar la ce barcă trage "deontologul"?...

Obiectiv  •  30 mai 2020, 12:32

Este clar ca traim o dictatura medicala incredibila, provocata de mai sus (chiar si de la un nivel mai inalt decat O.M.S., cum remarca cineva)! Totusi, persoanele din imagine si unii medici/responsabili in domeniu au exagerat intr-un mod dezastruos, cu efecte in toate sferele economice si sociale; de pilda, raportarile privind situatia persoanelor infectate sunt clar masluite, avandu-se grija ca pentru o lunga perioada sa rezulte o grafica in "dinti de fierastrau"! Daca raportarile erau corecte, atunci aveau grija cei implicati sa umble la numarul de testari, pentru a rezulta ceea ce am spus, acea grafica; mai nou, nr. de cazuri este in crestere, asta insemnand nu ca romanii nu respecta masurile, ci ca numarul de testari s-a marit (sa le acordam o partiala prezumtie de credibilitate, desi nu merita). As mai mentina ca acesti domni (nu-si merita apelativul) au exagerat cel mai mult in domeniul sportiv, dupa cum remarca si dl. Buzarin, intr-un recent editorial; se exagereaza si prin alte parti (Franta, Belgia, Olanda, Suedia, in aceasta ultima tara echipele disputand "amicale" inca de acum 2 luni!), dar stroe exhibitionistul, consiliat de genii intr-ale sanatatii si ale astrologiei (unii prevad un al doilea val al pandemiei, la fel de profitabil pentru cei care pot semna contracte dezavantajoase pentru stat), da dovada de-o lipsa crasa de inteligenta! In fine, ziaristii de la Libertatea si GSP n-au fost in stare sa remarce ca aceste frumoase stadioane aflate in constructie au aproape in totalitate scaune din plastic din anii '90! Intr-o imagine cu regulile pentru meciurile (cu spectatori) din Ungaria, se vad clar scaune in ton cu timpurile actuale. Dar cum sa se remarce lucruri elementare, cand unii vad numai conjuratii si aranjamente (de ce nu-l transferati pe stucan la Libertatea, platindu-i din nou clauza de reziliere?), altii se ocupa de politica (in mod obedient), dl. Geambasu scrie in mod provocator, pentru audiente, iar altii nu ies din cuvantul autoritatilor, ca doar au fost platiti (indirect, ce-i drept, adica nu pe persoana fizica, ci pe insitutie/publicatie) pentru asta, fiind de-o exagerata prudenta! Inca ceva: mi se pare aberant sa apara pe acest site stiri din toate domeniile si sa fie promovate beizadelele unor muzicanti, in timp ce mie mi se cenzureaza postari critice (ce-i drept), dar niciodata vulgare, tendentioase! O.

unu din diaspora  •  30 mai 2020, 14:09

Asta nu este guvernul care a amendat batranii pentru ca au uitat sa treaca in declaratie data ??? asta nu este guvernul care va face dosar penal daca stranutati in metrou ??? stiam ca FUMATUL IN INSTITUTIILE PUBLICE se pedepseste cu AMENDA dar unii au IMUNITATE si culmea mai sunt si aprobati de unii naivi sau postaci platiti. Toate guvernele care au condus aceasta tara au fost niste mafioti care au profitat de naivitatea alegatorilor. Urmeaza sa vedem in actiune guvernul ATEU al partidului USR si apoi puneti bomboana pe coliva , pentru ca Romania NU va mai exista. PS-- domnule Tolontan siti vorba aia ca nu este frumos sa musti mana care te hraneste sau trustul unde va desfasurati activitatea nu a fost omenit cu bani de la guvern ??? Va meritati soarta dragi romani si in viitor va doresc sa traiti asa cum votati.

Sably  •  30 mai 2020, 14:14

În final, cu permisiunea "Deontoligiei Voastre", domnule "jurnalist de investigație", aș încerca o parafrafrază a titlului articolului: "Ce, cât bagi în buzunare, nu contează de la cine, aia iese într-un articol", ce ziceți? Deh', când ai școala făcută după "tezele " lui Ovidiu Ioanițoaia, încununată cu "masteratul" de la ***, ăsta ești.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sably  •  30 mai 2020, 14:38

Da, recunosc și îți dau dreptate totală: Numele cenzurat (*** este într-adevăr o abjecție de nepublicat! Mulțumesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tindala  •  30 mai 2020, 15:13

@Motrescu Mihai-Lasa-ne bre cu d-astea!Ca suntem satui de propagandisti,indiferent de culoare!In fond aici e vorba de zicala aia,ca sa faci ce zice popa-guvernul-nu sa faci ce face popa!

Gio  •  30 mai 2020, 15:35

Pentru Tolontan si ceilalti *** de can can care infiereaza alcolul si tzigara cu ipocrizie maxima: care e problema ca niste colegi de guvern s-au adunat la un pahar si la o vorba de ziua unuia? La tine la redactie Tolo nu se intampla asa ceva, functionati ca *** banuiesc. Extraordinar, nu purtau masti, poate imi explica cineva cum poti fuma si bea purtand masca. Extraordinar, sunt mai mult de 3 intr-o incapere, aratati-mi si mie unde scrie cannu pot fi mai mult de 3 intr-o incapere. Iti dai seama, asta era probl nationala ca au stat membrii guvernului la o sueta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  30 mai 2020, 16:14

Aurescu trage ca Churchill?...trage ca Mele, marele bărbat de stat Mele...sau ca Ioanițoaia, marele gazetar Ioanițoaia...Ioanițoaia n-o fi fumat în incinta gesepistă?...n-o să știm never, despre gazetari numa de bine, mai secretoși ca grupu securist de necomunicare...Ioanițoaia are blog da cam cenzurează cititorii care nu-s de acord cu el...ca-n comunism că d-aclo se trage...și are și postaci care-l perie zilnic, părerea mea...da îi blogu lui, nu-i plătit din bani publici, să-i fie de bine...dăcît că să face dă rîs

Urod  •  30 mai 2020, 16:22

Revin.... S-a aflat cine a făcut poza... Am ocazia sa vad acum fata unui om de nimic...!!!... Astfel de oameni nu sunt acolo ca să facă treabă pentru contribuabili, sunt acolo doar pentru ÎNAVUȚIRE PERSONALA...!!!! ASTA TREBUIE SA ÎNȚELEGEȚI TOȚI CEI CARE MAI AVETI UN DRAM DE MINTE...!!!!...DIN MIZERIA ASTA DE POLITICA, MAI SPERAȚI CA SE NASTE O VIATA MAI BUNA ÎN ROMÂNIA...?!!!!... TU CĂTĂLIN TOLONTAN....MAI SPERI..?!!!... ÎNSEAMNĂ CĂ PENTRU TINE, NOI AM AJUNS LA UN NIVEL ASA DE ÎNALT ÎNCÂT EUROPA TREBUIE SA LEȘINE DE UIMIRE...

Urod  •  30 mai 2020, 16:49

@unu din diaspora... Dacă vrem, putem sa fim foarte intransigenti cu orice. Eu unul mi-aș dori sa amedez la infinit premieri care fumează în incita clădirii DAR sa nu dispară miliardele de euro ale ȚĂRII...!!!!... CE ZICI...?!!!.. CE ESTE MAI IMPORTANT, SA O FACEM PE PERFECTII SAU SA NU SE FURE BANII TARII?!!!... ÎȚI SPUN EU, CU ȚIGARĂ SAU FĂRĂ ȚIGARĂ, CU PNL SAU FĂRĂ PNL, BANII ȚĂRII SE FURĂ...

Claritine  •  30 mai 2020, 16:51

Sa-mi aduc aminte ca unui mort infectat cu covid, unic in lume, i s-a facut slujba cu public si i s-a sarutat sicriul in timp ce toate celelalte sute de mii au fost aruncate in groapa, prezenta nefiind nici macar familia. Dar deontologii psd-i analizeaza doar in interes propriu si altii se duc dupa fenta. Pe mine nu ma intereseaza ca aia au stat in birou fara masti si au baut un pahar, ei oricum sunt cei mai protejati, ei oricum stau multe ore impreuna fara masti, mult mai grav e cand ii pui in pericol pe altii voit, ca la Pimen. Pe mine nu ma intereseaza de oamenii aia ce dupa program au baut niste pahare ca era ziua premierului(dar si de nu era ziua lui, nu ma intereseaza ce fac dupa program, puteau ***), pe mine ma intereseaza oamenii aia sa guverneze pentru oameni si sa nu ma faca de ras in programul de lucru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ion petre  •  30 mai 2020, 17:00

pentru cei care le iau apararea celor din poza faceti un exercitiu de imaginatie si in celor din poza ar fi fost DRAGNEA,OLGUTA,TEODOROVICI,si altii de la PSD,,oare tot asa le-ati fi luat apararea? multa ipocrizie.

Comentează