Gruparea Goleac – primarul PSD Băluță se afișează cu mafia. Șef din Poliția Locală Sector 4, la piscina din curtea casei liderului Clanului Sportivilor

Condusă de Daniel Băluță, Primăria Sectorului 4 și-a transformat poliția locală într-o armată privată, unde sunt angajați foști ofițeri, precum cel care a îmbolnăvit de COVID-19, prin minciună, zeci de oameni la Spitalul MAI Gerota, dar și personaje apropiate de clanurile mafiote.

luni, 8 iunie 2020, 7:26

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

În timpul cât Băluță a fost primarul celor peste 300.000 de oameni din sudul Bucureștiului, Robert Nica, liderul Clanului Sportivilor, s-a transformat din bătăuș în interlop imobiliar, iar casa lui arată ca o navă spațială aterizată în decorul unuia dintre cele mai sărace sectoare din București.

Vila omului de afaceri Robert Nica din comuna Berceni, unde este vecin cu șeful polițiștilor locali, Antonio Goleac Vila omului de afaceri Robert Nica din comuna Berceni, unde este vecin cu șeful polițiștilor locali, Antonio Goleac

Robert Nica este unul dintre interlopii temuți în Berceni, lider al Clanului Sportivilor.

Antonio Goleac este șeful Ordinii Publice din cadrul Poliției Locale Sector 4. Potrivit Legii 155/2010, poliția locală a fost înființată să se ocupe de “apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor”.

Cei doi sunt prieteni.

Primul a fost omul lui Nicu Gheară, apoi și-a căpătat propria bandă. Al doilea este băiatul lui Marian Goleac, șeful ADP Sector 4.

Marian Goleac este “supranumit Omul-sacoșă al primarilor Piedone și Băluță”, îl descrie un angajat al Primăriei Sectorului 4.

Conform unor surse judiciare, asocierea între administrație și mafie a ajuns aproape de perfecțiune în sectorul 4, nivel greu de atins chiar și într-o țară unde politicienii sunt strâns legați de interlopi.

Poliția locală, Bonanza investițiilor și angajărilor

În toată țara, fondurile și personalul poliției locale au crescut foarte mult, mai ales în ultimii ani.

În momentul stării de urgență, poliția locală a intrat, temporar, în subordinea Ministerului de Interne. Astfel, a beneficiat de excepții, putând face angajări și organiza concursuri considerate “extremă urgență”.

Pe baza acestei excepții datorate pandemiei de COVID-19, Antonio Goleac, fiul lui Marian Goleac, șef ADP Sector 4, și al Matildei Goleac, subprefectul Capitalei, a candidat singur și a ieșit șef la Ordine Publică în cadrul Poliției Locale Sector 4.

Pe 2 mai, cu două săptămâni înainte de a fi numit șef la poliție, Antonio Goleac a apărut în curtea cu piscină a lui Robert Nica, liderul grupării de infractori intitulate generic Clanul Sportivilor.

Mai mulți angajați ai Primăriei Sectorului 4 descriu în termeni resemnați coabitarea dintre autoritățile locale, poliție și interlopii din sectorul bucureștean cu peste 300.000 de locuitori.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță. Foto: Hepta Primarul sectorului 4, Daniel Băluță. Foto: Hepta

„Clanul Sportivilor e doar una dintre grupările care domină afacerile, în principal afaceri imobiliare din sectorul 4. Marian și Antonio Goleac, Daniel Băluță și alții sunt mână în mână cu interlopii. Faptul că se afișează acasă la ei arată că nu le mai e frică de nimic. De altfel, primarul și gașca lui au mai multe dosare la DNA, dar acestea zac de ani buni”
Angajat din Primăria Sectorului 4

Conform legii, poliția locală este obligată “să comunice de îndată organelor abilitate datele cu privire la aspectele de încălcare a legii, altele decât cele stabilite în competența sa, de care a luat cunoștință cu ocazia îndeplinirii misiunilor și activităților specifice”. În cazul lui Antonio Goleac, șeful Ordinii Publice din Poliția Locală, el apare alături de interlopi nu doar în imaginea din 2 mai, postată, de altfel, pe Facebook.

Fost locotenent al lui Nicu Gheară

În imaginea aflată în posesia ziarului, Goleac este pe scaun, în adidași verzi. În fața sa, în piscină, se scaldă Robert Nica.

Antonio Goleac, stânga sus, cu încălțăminte verde, și Robert Nica, dreapta jos, în piscină Antonio Goleac, stânga sus, cu încălțăminte verde, și Robert Nica, dreapta jos, în piscină

Antonio Goleac (centru) alături de un alt interlop (stânga) din bandele din Berceni Antonio Goleac (centru) alături de un alt interlop (stânga) din bandele din Berceni

Antonio Goleac, centru, alături de niște apropiați Antonio Goleac, centru, alături de niște apropiați

Nica e cunoscut în lumea interlopă din Capitală încă din anii ‘90. Conform unui martor din dosarul Sportivilor, citat de RISE Project, Nica fusese un apropiat de-al lui Nicu Gheară.

La un moment dat, conform respectivului martor, “Nica se certase cu Gheară” și a urcat în poziția de locotenent al lui Ion Anghel, poreclit Coco, șeful Clanului Sportivilor. După ce Anghel a murit în 2014, Nica a devenit unul dintre liderii grupării din Berceni.

Ridicat de Poliție cu pistol modificat și cuțit de 35 cm

Cu doi ani înainte de moartea lui Anghel, în 2012, România Liberă descria cum Nica, împreună cu alți trei membri ai Clanului Sportivilor, au fost ridicați de Poliție având un pistol cu gaze, modificat în aşa fel încât să tragă cu bile din metal, şi un cuţit lung de 35 de centimetri.

Asta după ce, chiar înainte, fuseseră atacați de membri ai Clanului Cămătarilor.

Bani din imobiliare pentru polițiști și procurori

În ultimii ani, Robert Nica a intrat în lumea imobiliarelor. Începute pe vremea primarului Cristian Popescu Piedone și continuate mai apoi de mâna dreaptă a lui Piedone, actualul primar Băluță, afacerile imobiliare deținute de interlopi “sunt marcă înregistrată a sectorului 4, de unde vin banii care se duc la poliție, la procurori și la toți cei care închid ochii”, potrivit unui om din interiorul primăriei.

Nica a fost personajul principal al unui reportaj Pro TV, în care persoane care locuiesc la demisolul unui bloc ridicat de el se plâng de toalete refulate ori de igrasie.

Conduce mașină de 150.000 de euro

Antonio Goleac, strigat Tony de prieteni, apare și în alte imagini cu oameni din anturajul lui Nica.

Antonio Goleac conduce un bolid Mercedes de 150.000 de euro fără ca nici el, nici tatăl lui, șeful ADP Sector 4, de asemenea șofer al unor mașini de lux, să poată justifica prin veniturile explicite stilul de viață.

Antonio Goleac și bolidul său Mercedes, mașină în valoare de 150.000 de euro, în condițiile în care veniturile legale ale șefului din Poliția Locală a Sectorului 4 au fost infime, până a ajuns să ocupe o poziție de conducere în forțele de ordine Antonio Goleac și bolidul său Mercedes, mașină în valoare de 150.000 de euro, în condițiile în care veniturile legale ale șefului din Poliția Locală a Sectorului 4 au fost infime, până a ajuns să ocupe o poziție de conducere în forțele de ordine

“Nu sunt eu în poză”

Antonio Goleac neagă că ar fi el în imaginea de la piscină, deși a fost recunoscut de mai multe persoane. “Dacă așa considerați dumneavoastră, că sunt eu… Nu e problema mea…”, spune el.

– Buna ziua, domnule Goleac. Apăreți alături de Robert Nica, unul dintre liderii Clanului Sportivilor. Imaginea e datată 2 mai 2020. Vi se pare firească asocierea poliție locală – șef de clan interlop?
– Bună ziua. Chiar nu înțeleg ce aveți cu mine. Nu sunt eu în poză.

– Nu avem nimic cu dumneavoastră, vă punem întrebări care ni se par legitime. În adidași verzi.
– Doar eu pot avea adidași verzi? Sincer, chiar nu înțeleg de ce vreți să îmi stricați imaginea. Și cu concursul ați făcut la fel.

– Și nu e adevărat că acest concurs s-a ținut în starea de alertă?
– Am înțeles…

– Iar despre imaginea cu domnul Nica, ne-au confirmat mai multe persoane care vă cunosc că sunteți dumneavoastră. Vă cunoașteți de multă vreme cu ei, pur și simplu vrem să aflăm părerea dumneavoastră.
– Nu sunt eu în poză. Dacă așa considerați dumneavoastră, că sunt eu… Nu e problema mea…

– Am înțeles. Deci spuneți că nu sunteți în poză și nu vă cunoașteți cu oamenii din imagine?

Antonio Goleac n-a mai răspuns la ultima întrebare.

 

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Scorilo  •  8 iunie 2020, 19:48

Spuneți-mi vreun partid sau candidat la președinția României care să-și fi propus lupta cu lumea interlopă, în acești 30 de ani! Nimeni. Subiectul nu există pentru politicieni. Și asta pentru că statul a pervertit noțiunea de pericol social. Pentru stat prezintă mai mare pericol social unul care și-a scos bani aiurea din propria firmă decât traficanții de carne vie, cămătarii, violatorii etc. Statul nu e interesat de siguranța ta, ci strict de bănuțul lui, adică de cocoșarea ta cu taxe. Interlopii sunt amestecați printre toți: politicieni, procurori, polițiști, jurnaliști, securiști. Nu există domeniu în care să nu se infiltreze pentru a avea protecție. Legislația noastră e blândă cu ei și din aceste motive. România e gangrenată.

Andrei F  •  8 iunie 2020, 20:39

Fraieri pesedisti ăștia!! !! Auzi la ei să facă concurs pentru ocuparea postului?!?!? Se vede că pesedistii nu sunt din neam de Grindă , nu au dat bani pentru presa cea bună și mai ales nu pot copia pe bunul primar Robu!!!! Să te minunezi și nu alta....ziaristul care-și spune independent se ocupa cu cei care in pandemie organizează concursuri și se face că nu vede atâtea numiri ale rudelor varfurilor politice...Robu chiar este anchetat pentru ce ziaristul vorbește cu ,,surse,, dar...pacat că ,,sursele,, nu-l înștiințează și pe jurnalist!!!Și de necrezut...ziaristul în articolul despre pesedisti își găsește curajul sa -l numeasca pe Nicu Gheara!!! In articolele despre Wang și liberalii puternici din Ilfov, Nicu Gheară nu putea fi numit...Ni se vorbea despre un domn plecat din tarisoara- asta da curaj!!!Bine că în țărișoara mai exista PSD...

ClanuluPeste  •  8 iunie 2020, 20:43

De ce vorbim de clanuri interlope, formate din oameni liberi? Unii se bat cand vor in Tei sau chiar in Piata Constitutiei in capitala, in Craiova sau pe unde mai au rafuieli... Il mai tineti minte pe Tata Nitu? Ce s-a schimbat?

unu din diaspora  •  8 iunie 2020, 22:14

Toate partidele au oameni compromisi si nu prezinta credibilitate. Chiar si partidul pe care il sustii din umbra ( USR). Si Barna are dosar pentru coruptie.)) La urmatoarele alegeri voi vota un partid nationalist.

Alex  •  8 iunie 2020, 22:33

O încercare de denigrare a primarului. Nu ca ar fi el cel mai curat, dar schimbarea la fata a sectorului numit de dumneavoastră "printre cele mai sărace" se pare ca îngrădește șansele unui susținut usr sa ia primăria sectorului 4. Chiar, când va câștiga domnul *** alegerile oare va mai trage linii "de tramvai" pe nas? sau cât va cere taxa de protecție de la dezvoltatori?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  8 iunie 2020, 22:45

Domnul la care ma refeream este candidatul nepesedist la primăria capitalei. Este important sa se înțeleagă despre cine era vorba. Iar porecla ii vine din lumea imobiliara, domnule Tolo

Luca  •  8 iunie 2020, 22:47

Interlopii au sustinere nu gluma ! Ar fi interesant sa aflam cui apartine firma care detine acest automobil .

Urod  •  9 iunie 2020, 0:42

Nu mai miră pe nimeni asemenea imagini...politicienii corupți, cămătari și proxenetii vor sa aibe și ei o țară... Și se pare ca le-a ieșit pana acum.. Cătălin, ai o lupta grea de dus.. Succes

Stelian  •  9 iunie 2020, 0:43

Un polițist a declarat de curând: marii agenți imobiliari de astăzi sunt proxeneții și hoții de buzunare pe care ii urmăream cu un deceniu în urma. Niciun hot mărunt nu ajungea atât de mare daca nu dădea șpagă tuturor șefilor de politie cărora le plătim si pensii speciale

Gabriel  •  9 iunie 2020, 2:58

Toti, dar toti sunt in astfel de increngaturi. Nu mai avem scapare!

bg  •  9 iunie 2020, 6:03

In 2009, Sorin Ovidiu Vantu rostea celebra fraza:" INTARITI-VA STATUL, domnilor!" Fiecare a inteles ce a vrut, numai statul roman, NU! Si iata, ca dupa numai 11 ani, statul {prin administratia publica locala} apare "intarit" cu interlopi, batausi, mafioti care isi spala banii negri in afaceri imobiliare din sectorul 4. Da, sectorul 4, are un buget SARAC, comparativ cu cel al sectorului 1. Desi, nu are nici macar UN SPITAL in administrare, primarul promite o Clinica de stomatologie, desi sunt destule astfel de cabinete in sector care duc lipsa de clienti. In schimb, acest sector exceleaza in servicii din domeniul ADP {asfaltari, parcari, floricele, ghivece enorme pe strazi, gardulete, picturi de gust indolielnic pe scoli, poduri si garduri, ciopartiri de copaci, fantanele...} cu care primarul Baluta {demn urmas a lui Piedone} ia ochii bucurestenilor si contribuabililor sectorului 4....El este primarul "care face...", dar si "desface"...La sediul ADP sector 4, este o colcaiala permanenta de indivizi dubiosi, musculosi, cu ceafa lata si lanturi de aur la gat, tatuati, imbracati in negru, obraznici, prost crescuti, chiar agresivi. Mai mult decat atat, daca ai indrazneala sa faci o sesizare la primaria sectorului 4, ti se raspunde dupa luni de zile si intr-un mod ininteligibil, iar la comentarile defavorabile pe facebook esti imediat apostrofat , amenintat, jignit...incat te gandesti ca daca insisti, poate sa dea o masina peste tine, asa din intamplare, pe trecerea de pietoni...Despre ce vorbim? Lucrurile sunt mai mult decat EVIDENTE atata timp cat primarul Baluta si-a lansat de curand intentia a demara lucrari de infrastructura prin care comunele limitrofe {si com. Berceni} vor apartine de sectorul 4 din Bucuresti. Cine sau ce institutii sa puna STOP ofensivei acestor "oameni de afaceri bine intentionati si binefacatori" daca noi nu putem deosebi GRAUL de NEGHINA? Sau NU vrem... ca poate ne este bine asa...daca nu curge, pica...

Simeone  •  9 iunie 2020, 7:56

Care e legatura acestui articol cu ziarul de sport??? A da! Clanul sportivilor! aici e sportul. Ma scutiti!? Chiar nu puteti comenta probleme adevarate de sport????

DORU IORDACHE  •  9 iunie 2020, 10:21

Felicitari domnule Tolontan, Sper sa ne scapi de acesti inteligenti. Din luna martie si pana in prezent ne omoara creierii cu asfaltul, bordurile si modernizarea parcurilor si a gradinilor. Noi suntem blocati in casa cu pandemia iar pe strada muncesc toti nespalatii care vorbesc numai pornografic, de la sef pana la ultimul amarat adus din locuri dubioase.

Matilda Goleac  •  9 iunie 2020, 10:44

Simeone, care e problema ta ca ziarul e de sport? Poate sa fie si ziar de moda, coruptia e problema. Coruptia ne priveste pe toti, indiferent de domeiul de activitate. Sau cumva esti....

red77  •  9 iunie 2020, 15:37

niste penali ordinari asta e clar. dar de vasile *** catu n-ai curaj sa scrii? fii impartial scrie de toti sau nu musti mana care te hraneste? atunci devii credibil. pana atunci pari o *** care publica ce primeste

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicolae  •  9 iunie 2020, 16:50

Asta-i cancerul poporului roman,ce ne opreste in era informatica sa mergem liberi la urne alaturi de copiii, parintii si bunicii nostri si,avand coloana vertebrala dreapta,sa dam cu nimicurile astea de pamant,sa -i sprijinim pe cei care isi propun ca acest cancer sa fie eradicat!

anti  •  9 iunie 2020, 17:02

Legatura lui Baluta cu Robert Nica este extrem de dubioasa.Probabil,e vorba despre vreun santaj. Lansat in lumea interlopa de Nicu Gheara,acest Robert Nica s-a dovedit la inceput locotenentul perfect,apoi a devenit el insusi un interlop de mare calibru.Fiu de oameni modesti (tatal lui era lacatus mecanic la IMGB) Robert a devenit un interlop fara scrupule.Efortul tatalui lui de a-l aduce pe calea cea buna ,a esuat.De rusinea fostilor colegi,tatal lui Robert Nica a decedat subit,fiind gasit fara suflare de sotia lui.Infarct miocardic.Era certat cu fiul lui,n-a putut suporta rusinea si umilinta.Fusese speriat cand mascatii au spart usa la ora 4 dimineata.Gandul ca are un fiu interlop si lipsit de scrupule,a fost prea mult pt el.Primarul Baluta insa ,a gasit in interlopi niste prieteni ideali.Sub protectia lor,Baluta si clanul lui ,isi continua faradelegile.Apoi iese la televizor sa spuna ce bine face el oamenilor.Gargara lui prinde la cei din sectorul 4,care il vor mai vota inca odata.Apoi va candida la Primaria Capitalei,apoi la presedintia Romaniei.Asta a spus cu voce tare apropiatilor lui.Inca un *** ajuns in varful piramidei.Mai mira pe cineva ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  9 iunie 2020, 17:27

De asta este scandal în SUA. Nu de rasism. Ci pentru că mai bine organizată decât Mafia nu este decât Poliția. Peste tot în lume. Așa și la noi. Dacă vrea Antonio, Nica e arestat în 3 minute. Dar de el nu se poate atinge decât un superior de al lui.

pacific ionel  •  10 iunie 2020, 2:06

@Ilie, Antonio este doar polițist local. Se pare că nu prea ești la curent cu ceea ce înseamnă Poliție națională și/sau Poliție locală, ca și mulți alți indivizi care au comentat pe acest blog, de aceea voi încerca să fac câteva precizări lămuritoare în acest sens, astfel: Ambele sunt instituţii publice, a căror activitate se realizează în scopul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, însă există DEOSEBIRI între cele două instituţii, respectiv între POLIŢIST din POLIŢIA ROMÂNĂ şi POLIŢIST LOCAL, astfel: • POLIŢIA NAŢIONALĂ ROMÂNĂ face parte din Ministerul Afacerilor Interne! • POLIŢIA LOCALĂ face parte din cadrul primăriilor şi se află sub coordonarea şi controlul direct al primarului. • Şi poliţistul din POLIŢIA ROMÂNĂ şi cel LOCAL poartă uniforme şi folosesc maşini inscripţionate, însă diferă culoarea, sigla, gradele şi denumirea! * Poliţistul din Poliţia Română are uniformă de culoare albastru închis. * Poliţistul local poartă uniformă neagră. • Poliţiştii locali sunt cunoscuţi ca fiind foștii gardieni publici, Poliţia Locală fiind fosta „Pază contractuală” şi mai apoi „Poliţia Comunitară”, având ca prerogative PAZA bunurilor şi obiectivelor. • Poliţia Română NU are competenţe în privinţa executării de pază. • Poliţistul din Poliţia Română are atribuţii în instrumentarea dosarelor penale. • Poliţistul local NU are competenţă în cercetarea infracţiunilor. • Poliţistul din Poliţia Română cu atribuţii de poliție rutieră are competență să dirijeze circulaţia vehiculelor şi pietonilor, să oprească în trafic, pentru control, autovehicule și să aplice legislația rutieră. • Poliţistul local NU are dreptul, prin lege, să oprească şi să controleze autovehicule în trafic (exceptând situaţiile în care un conducător auto circulă pe o stradă cu acces interzis, opreşte sau staţionează ilegal, atunci când autovehicule cu gabarit depăşit circulă în zone unde nu au acest drept, putând aplica sancțiuni contravenţionale). De asemenea, aceștia pot aplica sancțiuni pentru abateri comise de pietoni, bicicliști, sau conducători de atelaj hipo. Un pic de informare nu strica.

Ioan  •  10 iunie 2020, 17:02

E interesant articolul...dar din ecuatia acesta lispseste un personaj extrem de important...si pe cai mari in partid...omul impus de Codrin Stefanescu la Ilfov...e vorba de Puiu Florian, cel care acum imparte candidaturi in partid pentru viitoarele alegeri...pentru a avea controlul total in administratia locala...din Ilfov.

Corona Sanchi  •  11 iunie 2020, 0:55

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andra  •  11 iunie 2020, 0:57

Romanisme clasice, mafiotii pe felie cu cei de la putere....

Ilie  •  12 iunie 2020, 16:56

Asa cum scrie David Brooks într-un editorial din NYT, ne dăm seama că e timpul să ne căutăm liderii nu în centrul puterii, ci în jurul nostru.

Comentează