Ce înseamnă să lucrezi în primărie: trei Mini Cooper special pentru vacanțe, ascunse în curtea casei din insula grecească Eghina!

Una dintre mașinile Mini e înregistrată pe numele lui Marian Goleac, șeful ADP Sector 4 care s-a suspendat din funcție după ce DNA l-a trimis în judecată pentru falsificarea diplomei de bacalaureat, iar alta e pe numele unui om de casă

sâmbătă, 11 iulie 2020, 10:45

de Adina Florea, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

Insula Eghina din Grecia adăpostește, pe malul mării, o casă unde descarcă materiale firmele care lucrează cu Primăria Sectorului 4 din Capitală. În casă trage, când vine la Marea Egee, Marian Goleac, mâna dreaptă a primarului Băluță.

Scrumierele din stațiile STB ale sectorului 4 (foto stânga sus) fac parte și din decorul vilei din Eghina, cu care șefii sectorului 4 spun că nu au nici o legătură. Jos, primarul Băluță și Marian Goleac.

Chiar când Goleac a ajuns la vilă, o dubă Rosal aducea materiale de construcție. Vila are multe elemente ale parcurilor și străzilor din Sectorul 4, până la scrumierele în formă de țigaretă stinsă care sunt puse în stațiile STB.

Atât primarul Băluță, cât și fostul director ADP Goleac au susținut pentru ziar că vila nu e a lor.

Dar, în curte, erau parcate și trei mașini Mini Cooper. Toate cu numere de București și Ilfov. Iar una dintre mașini este înmatriculată pe numele lui Marian Goleac, conform surselor Libertatea. O a doua e pe numele unui apropiat, Cristinel Dumitru Iordache.

Cele trei au fost luate special pentru vacanțe, lucru întărit de plecarea grupului lui Goleac duminică seară. Mașinile au rămas în curte și după ce românii au părăsit insula.

Sunt automobile ideale pentru drumurile înguste de pe insulă Eghina, unde ai nevoie de o mașină, căci suprafața nu e deloc mică, insula are 87,4 km², mai mult decât dublu față de sectorul 4 al Bucureștiului (34km²).

Cele trei mașini Mini Cooper din curte

Conform specialiștilor, mașinile surprinse în imaginile Libertatea sunt din generația anterioară a Mini Cooper. “Un exemplar în stare excepțională e pe undeva pe la 10.000 de euro pe piața second-hand”, sună explicația unui specialist.

Anomalia din declarația de avere

În ultima declarație de avere depusă de Marian Goleac, în 2019, aferentă anului 2018, se arată că acesta a câștigat 41.000 lei din salariul ADP (circa 8.500 de euro). Dar și 249.000 lei din “cedare venit chirii” către familia Cornelia și Marin Cristea.

Conform aceleiași declarații de avere, deține un teren de 632 mp în comuna Berceni, o casă în aceeași comună ilfoveană și un apartament în București.

Marian Goleac, pe malul mării Meditarane, îndreptându-se spre feribotul pentru insula Eghina

Chiar în săptămâna în care Libertatea l-a găsit pe insulă pe Marian Goleac, acesta fusese trimis în judecată de DNA pentru că și-a falsificat diploma de bacalaureat. Sursele ziarului din Primăria Sectorului 4 au considerat dosarul “o glumă” și au punctat că ”procurorii trebuie să meargă în Eghina pentru a vedea unde au ajuns banii lui Goleac”.

Primăria Sectorului 4 s-a delimitat de fostul șef ADP S4, spunând că el nu mai este la conducerea societății din subordinea Primăriei încă din februarie, lucru pe care primarul Băluță l-a probat cu documentul suspendării din funcție.

După 12 ani în funcția de șef al ADP 4, Goleac nu și-a dat demisia, ci s-a suspendat, ceea ce înseamnă că poate reveni oricând în funcție.

„Domnul Marian Goleac nu este persoană de interes public”

Marian Goleac a răspuns prin avocatul său, Ramona Aldea. El n-a negat că una dintre mașini ar fi a lui, însă a punctat că nu este persoană de interes public și ne-a întrebat de unde am aflat detaliul.

Iată răspunsul integral:

„Avand in vedere faptul ca domnul Marian Goleac nu este persoana de interes public si avand in vedere protectia datelor cu caracter personal ale acestuia, apreciem ca nejustificata intrebarea adresata de cotidianul Libertatea.

Astfel, eventuale informatii privitoare la detinerea de bunuri mobile si/sau imobile nu pot constitui o chestiune de interes public, iar obtinerea pe orice cai a acestor informatii va fi sanctionata de dl. Goleac prin introducerea plangerilor penale inclusiv a plangerilor pentru nerespectarea datelor cu caracter personal.

De altfel, apreciem ca trebuie sa stabiliti niste limite pentru ca sintagma “de interes public” sa nu mai fie folosita pentru atacuri la persoana si pentru a invada viata personala, mai ales ca subsemnatul NU SUNT PERSOANA PUBLICA SI NICI ASIMILATA UNEIA, cu scopul de a crea, de fapt, o presiune si nu pentru a duce la capat un demers jurnalistic.

In final dorim sa va adresam si noi o intrebare si anume din toate cele 3 masini fotografiate de dvs. de unde ati tras concluzia ca masina inmatriculata cu numarul B 104 EJL apartine dl. Marian Goleac? Ati reusit sa faceti investigatii la Brigada de Politie Rutiera sau la alta institutie?

Asteptam raspunsul dvs. pe aceeasi adresa de mail.

Cu stima,

Marian Goleac

prin Av. Aldea Ramona”

În plus, casa de avocatură Spring & CO Juridical & Business Consulting a răspuns și întrebării trimise săptămâna trecută, punctând, cu majuscule, „DL. MARIAN GOLEAC NU DETINE NICIO PROPRIETATE PE TERITORIUL GRECIEI”.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

Bulă  •  11 iulie 2020, 13:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vasile  •  11 iulie 2020, 14:07

Scrieti D-le Tolontan dar din pacate justitia e doar o "definitie" la noi in tara! Chiar daca sunt arestati (lucru bun) ... dupa ceva timp se plimba liberi... gen Elena Udrea s.a.!

Florin  •  11 iulie 2020, 14:14

Ca membru PSD Goleac M, cu toate că avea numai 7 clase primare,(fapt arhicunoscut în PS4), în vremea fostului primar Mihalache a reușit să ocupe succesiv funcții de răspundere in cadrul PS 4. A ocupat funcția de Director General , Șeful Corpului de Control și alte funcții ce dădeau posibilitatea de a aduna sume uriașe de bani. Cel mai bine i-a picat funcția de Director *** unde avea posibilitatea de a jongla cu o însemnată parte a bugetului local, dar și posibilitatea de a incheia contracte de prestări servicii și achiziții, cu terți. Din această poziție la preluat pe viceprimarul Daniel Băluță , la momentul evenimentelor din Club Colectiv. La scos din ghiarele lui Ionescu Corneliu & com. atunci cînd aceștia i-au pus pistolul la tîmplă să renunțe a fi Primar interimar la PS4, (a fost depusă plîngere la parchet), la protejat de furia acestora prin aducerea în PS4 a unor membri din Clanul Sportivilor, la sprijinit financiar și i-a finanțat campania pentru alegerile locale din 2016, LA FĂCUT PRIMAR!Întrebarea este : A făcut dnu. Goleac un împrumut bancar și-a vîndut averea pentru a îndeplini acest deziderat ? Vă răspund tot eu - NU , toate acestea s-au realizat cu banii de la *** , cu *** de la negustorii și antreprenorii din sectorul 4, cu *** ***.(pt. avize , acorduri, autorizații , recepții, intrări în legalitate, ș.a.m.d).Credeți că aceste sume uriașe de banii sunt băgate în flecuștețul ăla din Grecia și trei autoturisme care fac 70.000 Euro(fără viloi). Eu cred că NU astea sunt firmituri . PĂREREA MEA ! am să revin că tolba-i plină .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Billy Windows  •  11 iulie 2020, 14:34

Tolontan, dupa ce termini cu locatiile exotice ***. Caci n'asa, covidu asta e o boala groaznic de periculoasa si contagioasa care ataca lipsa de igiena si distantare sociala. Hai succesuri!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Grecii  •  11 iulie 2020, 15:08

N are nici liceul dar are doctoratu in scoala vietii, cam asta e definitia succesului la romani... Una dintre masinute e Mini CooperS, probabil ca goleaca a simtit nevoia sa aiba mai multi cai putere sub centura. Bine ca l au agatat cu diploma falsa ca macar au inceput sa l deranjeze cumva. Bine ca il cauta si jurnalistii pe insula Eghina ca sa i stirbeasca un pic din aroganta! Si unde ziceti voi ca nu si arata virsta (53)? Arata de 55 bine intretinut de la 60. Dar oricum mult mult mai bine decit snapanu de primar Baluta, duca-se invirtindu-se toti!

dan i  •  11 iulie 2020, 15:13

Cum adica "s-a suspendat"?! I se permite sa se autosuspende ca sa si tina locul caldut pt intoarcere oricind? Te cauta pressa la munca si tu esti suspendat in Grecia cu duba de serviciu? Demisie de onoare e deja sintagma de Bac, n a auzit. Dar primaru ala Baluta n are curaj sa il demita? Sau are obraz subtire si nu poate sa si demita binefacatoru.. Un cuib de hoti si lipitori!

dan gabriel  •  11 iulie 2020, 16:47

casa de avocatura ,, Spring & CO ......". Asta nu e casa de avocatura. la baroul bucuresti exista o structura care descopera si face plangeri penale impotriva celor care fac avocatura ilegal. sesizati baroul bucuresti

Felinare și scrumiere  •  11 iulie 2020, 17:55

Domnul goleac poate nu este persoană publică, dar este funcționar public. Și lucrează pe bani publici. Se susține (discutabil) că aceste informații nu ar fi de interes public, dar scrumierele și felinarele arată izbitor de asemănător cu scrumrierele și felinarele cumpărate DIN BANI PUBLICI de primăria la care chiar nepublicul domn goleac se face că lucrează. Nu este informație publică cheltuirea avutului public? Dar ce este informație publică? Buletinul meteo? Înțeleg că GDPR se aplică în acest caz. Posibil. Poate este o simplă coincidență și s-a întâmplat dintr-un imens ghinion ca la vila de nebunii pe care nu o deținea domnul goleac să se afle în curte scrumiere și felinare similare ca cele pe care le-a cumpărat primăria. Sunt curios dacă misteriosul proprietar al cuibușorului de nebunii are facturi pentru scrumierele și felinarele din curte. Dar facturi reale, nu falsificate ca diploma de bacalaureat. Facturi care să poată să fie găsite și în gestiunea firmelor distribuitoare de felinare și scrumiere exact ca ale primăriei. ÎN CAZUL ÎN CARE NU EXISTĂ DOVADA ACHIZIȚIEI LEGALE ȘI DIN FONDURI PRIVATE A ACESTOR BUNURI, EU NU AȘ MAI INSISTA CU GDPR.

Billy Windows  •  11 iulie 2020, 18:12

Tolontan, ce faci tovarase, iar cenzurezi pe alese ca sa nu se mai inteleaga nimic? Hai sa reluam atunci. Lasa locatiile exotice si du-te in Ferentari de fotografiaza mormanele de cadavre. Nu sunt mormane de cadavre in Ferentari? Pai cum asa? Se respecta regulile de igiena si distantare sociala in Ferentari? Sau corona e o gogorita umflata, folosita in scop politic progresist? Zi ma investigatorule curajos.

Billy Windows  •  11 iulie 2020, 18:58

A zis Madam Ralu Manekinn ca alegerile pot avea loc si nu sunt un pericol ptr sanatate. Pai cum asa? Suspenda Arafat si Tataru covidu pe perioada votarii? Bai securistilor, vai mama voastra ce va asteapta.

xstelu  •  11 iulie 2020, 19:18

"Billica uindous", mah pisicherule mâh se pare ca te'parasit Windows ul mâh nebunaticuleee... Sau nu l'ai avut niciodată?Semnează # rezist PSD! (de vre 30de ani)...***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ce inseamna sa fii trompeta!  •  11 iulie 2020, 21:26

*** cand vei scrie despre adevaratele cause ale virusului misterios, de ce Romania este de trei decenii o colonie de mana a treia, cum s-a inceput manelizarea Romaniei prin 1985, atunci cand stapanii lumii au realizat ca romanii aveau intentia de-a plati INTREAGA datorie externa, obtinand in acest fel indepedenta economica, ei bine, atunci te voi considera un ziarist, pana atunci ramai un trompetist care ataca soricei inofensivi. Metoda este veche, in Italia, Franta sau Spania exista trompete exact ca tine. “Si-am muncit si nopti”, suna melodia, trompeta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Luca  •  12 iulie 2020, 14:06

... tupeul celor care cred ca nu li se poate intampla nimic ! Automobilul impresionant cu care a mers pe insula ar trebui cercetat .

same  •  13 iulie 2020, 19:51

Catalin, este deja a doua zi consecutiv. Este una dintre cele mai josnice ucideri ale libertatii de exprimare pe care cu totii am castogat-o dupa revolutie .. Sunt oameni care au avut miting perfect legal, aprobat cu toate cele .. (nici macar ca cele spontane, neaprobate, din ultimii ani) Camerele web din piata Victoriei sunt anulate, pt a doua seara consecutiv, pt a nu se vedea si a nu veni oameni mai multi in piata, pt a nu se stii numarul lor? Pro tv a anuntat ca au fost cateva zeci de persoane, pe cand au fost cel putin 1000, dar nu se poate filma decat de la nivelul solului, iar acesti oameni protesteaza nu pt ca nu ar exista virusul asa cum ordina manipuleaza CTP (chiar nu mai are pic de constiinta? Cum poate aborda atat de grosier, ca la piata, stigmatizand negativ cu buna stiinta aceste proteste?), caci e vorba de oameni care protesteaza faptul ca guvernanti, sau anumite forte din spatele celor care guverneaza, se suie pe valul mediatic starnit de subiectul coronavirusului, pt a strecura in legea carantinarii tot felul de aberatii ce tin de "suspiciune", sau de "bunuri" ale oamenilor suspecti, care nu pot fi niciodata parte din vreo lege care sa vorbeasca de o carantinare.. Citeste si tu, te crucesti despre camerele tv de care vorbesc, serviciile stiu ceva??.. Scuze.., de intrebarea retorica. Dar tu ai de gand sa scrii ceva despre acest atacc aberant asupra demicratiei post-decembriste, asupra unor oameni ultra civilizati care contesta adoptarea unei legi, in mod pasnic si ultra democratic, spunandu-si pasul. Hai ca asta e macar ca marsul pride asupra homosexualitatii de tot felul, macar ca aceia au si ei dreptul sa fie respectati si protejati. De ce sunt sabotati? Ai si tu de gand sa scrii o lacrima de cuvant despre acest lucru? Sper ca aceasta nu este de asemenea o alta intrebare retorica .. . Chiar sincer sper

Jimmy Joe  •  14 iulie 2020, 15:04

Daca toate astea se petreceau in SUA, IRS-ul i-ar fi verificat toate rudele si partenerii de afaceri. Cat despre obiectele din recuzita primariei, ar fi avut serioase probleme. Desi nu sunt socialisti, americanii nu glumesc cu avutul public si banii contribuabilului. Iar cine se face vinovat de embezzlement risca ani de inchisoare, plus confiscarea prejudiciului. Dar, din fericire, totul se intampla intr-o tara inapoiata, unde recuperarea prejudiciului este o raritate. Daca sunt atat de incompetenti, de ce le platim pensii speciale? In Romania avutul public este o vaca de muls pentru infractori. Iar pe cei care ar trebui sa recupereze prejudiciul ii doare undeva.

Comentează