Surse din interiorul MAI: Demisia șefilor poliției e iminentă. Vasilescu: “Nu s-a pus problema demisiei”

Chestorii Despescu și Vasilescu au explicat azi că întâlnirea nocturnă cu liderii clanului Duduianu a fost "legală" și a fost o operațiune oficială a Poliției Române.

joi, 27 august 2020, 5:35

E o încercare de a părăsi funcțiile cu explicații rezonabile, susțin oameni din Ministerul de Interne. Cei din poliție îi contrează și pun versiunea demisiei pe seama ”dorinței celor de la birouri, care sunt angajați la MAI, nu lucrători”.

Apariția imaginilor cu chestorul Liviu Vasilescu, șeful IGPR, în noapte, alături de unul dintre liderii clanului Duduianu, reușită de ziarul Adevărul, a stârnit un joc la nivel înalt în MAI, susțin oameni din instituție.

„Vasilescu a intrat într-o capcană. El a fost, la începuturile sale în poliție, un om de operativ, a lucrat la brigada de crimă organizată și a rămas cu aceste reflexe. Și când a condus Direcția de Operațiuni Speciale (DOS) făcea nu atât management, unde oameni mai cârâiau că era coleric, cât mai ales organizarea acțiunilor de poliție în sine. Așa că s-a dus pe stradă cu Duduienii să rezolve situația”, a dezvăluit un fost subordonat al actualului șef al IGPR.

Vasilescu n-a făcut-o de capul lui, iar chestorul Despescu a știut fiecare pas, susțin aceiași oameni.

„Dar nimeni din MAI nu i-a spus lui Vasilescu că ceea ce face este inacceptabil, că acum reprezintă întreaga poliție, nu mai poate acționa ca un ofițer de teren. L-au lăsat să-și rupă gâtul”
Ofițer din IGSP

Când a realizat gafa făcută, Vasilescu s-a resemnat. ”Știe că i se așteaptă demisia și e o chestiune de zile, dacă nu se întâmplă altceva, până când și-o va da”, spune aceeași sursă din interior.

De altfel, Liviu Vasilescu a venit șef al poliției pe valul revoltei publice din cazul Caracal. El fusese trecut pe linie moartă la ”Arme și muniții”, după ce Liviu Dragnea îl suspecta că DOS a avut o colaborare strânsă cu DNA în ultimii ani.

„A acceptat să revină într-o poziție înaltă doar pentru că a crezut că imaginea poliției poate fi redresată. Însă a fost o pălărie prea mare pentru el, nu e diplomat, dimpotrivă, are impresia mereu că e vânat”, a explicat unul dintre colegii lui apropiați, pentru Libertatea.

„Demisia șefilor poliției e iminentă. Nu doar a lui Vasilescu, ci și a lui Despescu. Se caută înlocuitori, pentru că, pe de altă parte, ministrul Vela nu vrea să dea satisfacție celor care au stat deoparte în cazul clanurilor, lăsându-i pe Vasilescu și pe Despescu să facă acest pas greșit”
Un alt om din interior a explicat

Contactat de Libertatea, chestorul Liviu Vasilescu a spus că ”nu s-a pus până acum problema demisiei”. ”Faptul că nu s-a ajuns la nici o violență, la contaminări, că nu s-a ajuns la înmormântări cu 3.000-4.000 de persoane arată că acțiunea a avut succes”, a repetat el ce a spus la declarația de presă.

Din informațiile din interior, polițiștii au acționat după ce ministrul Vela a spus: ”Vreau să se rezolve problema”.

Comentează