Alegerea lui Piedone: au ars, dar nu vor uita!

Candidatul condamnat în primă instanță după incendiul de la Colectiv și care a avut ca slogan de campanie „Ai grijă cu cine votezi, să nu te frigi!” a fost ales ca primar al Sectorului 5. Ce se va întâmpla mai departe.

luni, 28 septembrie 2020, 1:45

”Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins!”, a scris Piedone, anunțându-și victoria pe Facebook.

Așa e.

Poporul a vorbit și Piedone va fi primar. Pentru câtă vreme, nu se știe. Poate rămâne, poate, nu.

El are o condamnare de 8 ani și 6 luni în prima instanța a procesului ”Colectiv”, iar justiția nu se petrece în stradă, ceea ce e o veste bună în primul rând pentru Cristian Popescu Piedone.

Dacă dreptatea s-ar fi făcut în stradă, cum proclamă el, în toamna lui 2015 nu mai ajungea să se pensioneze fără niciun cucui.

Alte gânduri aveau miile de oameni care au luat cu asalt Primăria Sectorului 4, scoși din minți de ipocrizia primarului care flutura în fața camerelor de luat vederi actele acoperitoare, ca un evantai înnegrit de fuioarele cărnii de om arse.

Din fericire, România e o democrație și dreptatea nu s-a făcut cu pumnul după șirul morților de la Colectiv. Procesul tragediei a început greu, dar există o primă sentință, de curând s-a reluat apelul și vom vedea ce se va întâmpla în continuare.

Votul oamenilor nu-l face pe Piedone imun în fața justiției, așa cum a declarat el și înainte, și după alegeri. Iar mutația sa spirituală către Dumnezeul pe care-l invocă e un drept intim, însă, de asemenea, domeniul Celui de Sus nu e nici numărarea voturilor și nici sentințele din tribunale.

Cât despre faptul că în aceeași noapte în care au triumfat figuri proaspete a fost ales Cristian Popescu, asta e natura impredictibilă a democrației, care ne face pe toți ceva mai umili în fața unei înțelepciuni a mulțimii, de care deseori ne dezicem.

O societate se mișcă zigzagat, niciodată liniar. Cine credea că Daniel Florea, care a dat telefoane mobile și vrăbiilor din sectorul 5, poate pierde?

Cei din sectorul 5 nu sunt suboameni, așa cum au început să curgă comentariile pe internet.

Locuitorii din 5 sunt brașoveni, timișoreni sau musceleni care acum au decis altceva.

Iar faptul că omul dreptei a luat neașteptat de multe voturi spune și asta ceva pentru cât de prăpădit, amăgit și lăsat în sărăcie este acest teritoriu al Bucureștiului, psihologic mai aproape de Alep decât de Piața Unirii.

În noaptea alegerilor, Cristian Tudor Popescu spunea la Digi 24 că valul care străbate societatea noastră ”își are originea în protestele de după Colectiv”. Dacă e așa, apropo de alegerea lui Piedone, există flux și reflux, iar oamenii nu uită. ”Fie ca cei arși să ne bântuie întotdeauna”, după cum scria un jurnalist occidental despre Colectiv.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Andrei F  •  28 septembrie 2020, 14:08

Sa radem....Dar la Suceava cine a castigat Tolontane....?Sau bolnavii de Covid nu au mermorie....?Cu ,,operatiunea Caine,, ce ne facem Tolontane....?Toate bune in barca celor simpatizati de tine....?

gabi  •  28 septembrie 2020, 14:08

Domnule Tolontan puteti sa dati in mine cu ce vreti, eu l-am votat pe piedone , pot sa va dau dreptate sa dati in mine, dar eu sunt cel mai bucuros ca am scapat de psd in cel mai nespalat sector din bucuresti. Sunt bucuros ca nici telefoanele lui florea sau cei 250 de ron ai lui vanghelie nu au castigat! asta am votat ! iar celelalte voturi ale mele au fost usr pe linie , nu altceva, deci cei de la usr sa studieze de ce noi generatia 25-40 am votat pe linie acest om si nu pnl! inteleg si de ce va-ti unit cu ei la bucuresti, dar fiti sigur ca ati pierdut voturi din cauza asta!

Gheorghe Asandei  •  28 septembrie 2020, 14:36

Așa cum Cherecheș a câștigat iar la Baia Mare și Gutău la Vâlcea... Și alți condamnați conduc politichia, păstrând prezența la vot sub 50% dintr-o probabilă senzație de scârbă, neputință sau ambele. Educația civică slabă, din surse dubioase, duce la un marasm care convine infractorilor. Zi de doliu, traseiști și hoți de drumul mare râd și profită în continuare. Greu la deal, cu boii mici...

Mihai  •  28 septembrie 2020, 14:53

Nu pot sa inteleg cum au putut oamenii sa voteze cu Piedone, este inexplicabil. As vrea sa-i intreb pe cei care l-au votat, daca ar fi fost ei in Colectiv in acea seara? Sau copiii lor? Ati mai fi votat cu Piedone? Nu e vina primarului, dar cine a dat autorizatiile? Cine se ducea in control la magazinele mici (gen covrigarii si shaormerii) si dadea cu oalele in sus ca e mancarea stricata? La Colectiv nu a mai fost nevoie de controlul personal al primarului. Daca e asa corect si cu frica lui D-zeu, de ce nu a candidat tot in sectorul 4, unde era atat de apreciat? Cat de meschin este acest om, a mizat ca oamenii uita si i-a mers, cand in mod normal, moral, ar fi trebuit sa stea linistit pana se dadea sentinta finala. Dupa ce ca sectorul 5 este cel mai sarac din Bucuresti, acum va mai avea o runda de alegeri (alti bani aruncati), dupa condamnarea actualului primar.

the one  •  28 septembrie 2020, 15:54

il rog pe dl tolotan sa ne spuna, iarasi, ce vina a avut piedone pentru acel club. exista in probatoriu ca a luat mita? a avut vreun interes pecuniar ascuns? Daca dl tolotan ar fi fost primar, cum si-ar fi exercitat el mandatul cand are de semnat sute de hartii pe saptamanta... Nu am pretentii, nu-s vreo mare valoare intelectuala, astept vietuitorii mai ascutiti la minte sa ma lamureasca ce i se poate reprosa lui piedone in mod real, nu reactii lacrimogene!

Maxentiu  •  28 septembrie 2020, 15:55

Poate că oamenii au intuit corect că Piedone nu era vinovat și nu merita să plătească pentru tragedia de la Colectiv, chiar dacă o instanță a decis, temporar, altceva. Cred că omul avea ca primar multe alte tinichele atîrnate de coadă, dar nu i se putea imputa faptul că a semnat o autorizație pentru un club care a ars, în condițiile în care 99% din cluburile, restaurantele și chiar școlile din România sînt deficiente la capitolul protecției contra incendiilor și totuși au autorizații de funcționare.

Dorian Gray  •  28 septembrie 2020, 16:43

1. Sunt din Sectorul 5 si am fost socat sa aflu aseara ca Piedone ne va conduce. Dupa perioada de "incredibil!!!!", am incercat sa aflu ce gandeste un om care l-a votat si uite cam ce am aflat de prin vecini: "noi avem un sectorn mizerabil, in care toti ne-au furat 30 de ani si n-au facut nimic, asta o fi furat la S4, dar a si facut borduri si strazi", "nu le-a dat el foc in Colectiv, a luat doar o spaga la autorizatie asa cum iau toti". Asa gandesc oamenii din S5, aflati in viata de zi cu zi la baza piramidei lui Maslow; 2. O instanta care l-a condamnat la 8 ani de puscarie nu a facut-o emotional, a facut-o pe baza unor dovezi solide ale vinovatiei sale; 3. Spaima ca ar putea ramane Florea sau sa revina Vanghelie a facut "suportabila" prezenta acestui individ sinistru si, culmea, sa-l duca spre victorie. 4. Daca coalitia de dreapta ne dadea un candidat cat de cat cunoscut, nu am fi avut motive sa traim 5 ani cu clovnul asta la Primarie.

flasc  •  28 septembrie 2020, 17:58

Lungu si "medicul" Flutur, care sunt vinovati de *** de la Suceava (alaturi de Rambu cel decorat de Iohannis), au castigat detasat. Dar se pare ca nu-l deranjeaza pe Tolontan. Cum se pare ca nici procurorii par a nu-i deranja pe cei 2.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marius  •  28 septembrie 2020, 18:16

Gabi , V-ATI bagat in seama cu gramatica si ati pierdut.Oare asa se explica de ce L-ATI ales pe piedone 8,5 clase ...scuze , ani ?

anonim  •  28 septembrie 2020, 18:19

Victoria lui piedone e remarcabila în condițiile în care PSD nu i-a opus un candidat de fațada ba a mai candidat și vanghelie. Evident ca personal mi se pare de rasul curcilor. Insa poporul a putut sa compare în cei 5 ani de la colectiv ce a făcut piedone cu ce a făcut, de exemplu, "eroul" arafat care nu numai ca nu a fost inculpat ba este "comandantul acțiunii" și da recomandări pe care trebuie sa "le luam ca pe niște ordine". De vina nu sunt oamenii aia din sectorul 5 ca l-au votat pe piedone (sau pe Florea sau le vanghelie). Vina mai mare e ca alte partide nu au reușit sa propună în sectorul respectiv personaje credibile. Acum pe bune, sectorul 5 nu înseamnă numai ferentari și Rahova, înseamnă și Cotroceni, și panduri și o parte din centrul istoric (facultatea de drept, primăria municipiului, palatul parlamentului)

traian  •  28 septembrie 2020, 18:39

Dl Tolontan saluta succesul obtinut de partidele de dreapta la alegerile locale, cu speranta ca astfel Romania va iesi din intepeneala, inertie. Avand in vedere optiunile sale politice firesti pentru ce vremuri traim, asteptam de la dl Tolontan sa se implice si in alte aspecte, situatii, care ne tin ancorati in trecutul toxic, totalitar. De exemplu faptul ca romania este unica din UE si NATO in care se mai permite amestecul armatei si politiei in sportul de performanta, prin cluburile sportive militarizate CSA si CS Dinamo, desfiintate peste tot in lumea libera, civilizata, dezvoltata. De ce nu ne spune dl Tolontan , atat de grijuliu cu banii publici, cum e posibil ca cele doua anomalii sportive militarizate sa sustraga anual de la buget peste 50 milioane euro!!! Cum e posibil ca profitorii baricadati in CS Dinamo si CSA (evident si in MAI si MApN) sa iroseasca pewste 1,55 miliarde euro din 1990 (cand trebuia sa dispara) pana in 2020. Dl Tolontan poate ne lamuriti cum este posibil ca Romania sa ramana ultimul bastion al sportului de tip stalinist facut in cazarmi ale armatei si politiei!!!

criticul  •  28 septembrie 2020, 20:51

Domnuel Tolontan,dar victoria domnului Gheorghe Flutur(ex-P.D.-L.,actual P.N.L.), la C.J.Suceava(un nou mandat,al nu știu câtelea)cum o comentați, în condițile în care în județul Suceava,datorită dezorganizării de la Spitalul Județean Suceava, murit atât de mulți oameni că vor reprezenta circa 40% din totalul morților la sfârșitul acestei pandemii? Ce lozincă-i punem grețosului liberal Flutur s-o asculte(care și-a arogat calitatea de doctor,una fslasă,pentru a fi testat de Covid-19 preferențial-asta nu se pune domnule Tolontan,că- i vorba de uzurpare de calitate oficială,deci tipul era(este) penal?)Una de genul,,Au murit oameni de Covid-19,datorită prostiei(și incompetenței)voastre(deci și a lui).Asta este,domnule Tolontan,este foarte rău să fii partinic cu niște escroci,din care peste 50% sunt ex-pedeliști,ăștia la câte furăciuni au făcut meritau condamnați la an ibuni de pușcărie,acolo să le putrezească oasele.

Ursac  •  28 septembrie 2020, 21:00

Să revenim la finalele în două tururi, cum niciodată n-ar fi câștigat Piedone! Ajunge cu blaturile și traseismul de la dreapta la stânga și înapoi, cică, victoria dreptei... cu sute de navetiști!

kempes  •  28 septembrie 2020, 21:13

Sper sa apuci ziua cand vei afla ca la colectiv au fost niste pagube colaterale ale seviciilor secrete !

Obrazul gros  •  28 septembrie 2020, 22:01

Până acum culmea penibilului era să te culci președinte și să te trezești prostănac. Piedone vrea să demonstreze că se poate să te culci primar și să te trezești pușcăriaș.

Vladone  •  28 septembrie 2020, 22:39

Respect sectorul 5!!! E o dovada ca ce vrea presa si "baietii cu ochi albastrii" sa induca, nu a tinut aici. Ce vine are primaru ca semneaza "ca primaru"? P.S. Daca n-ai avut legatura directa cu colectiv, nu ti-a ars nimei acolo, te rog TACI!!!

doilaunu  •  28 septembrie 2020, 23:59

cred ca justitia oamenilor este mai puternica decat aceea oficiala. Toti cei care l-au acuzat pe Piedone (un primar slab, de altfel) pentru ceva ce nu a facut ar trebui sa le fie rusine. Cei care au facut filme bazandu-se pe tragedia de la Colectiv ar trebui sa le fie rusine. Cei care au promovat aceste mizerii cinematografice ar trebui sa isi dea seama ca sunt penibili.

Valentina  •  29 septembrie 2020, 1:21

Arsii ca arsii dar astia au fost prajiti total de a iesit Piedone....

bg  •  29 septembrie 2020, 9:04

Nu numai alegatorii sunt vinovati ca voteaza candidati cu experienta in administratie si probleme penale, ci si partidele care propun candidati neexperimentati, rupti de problemele sectorului 5, exclusiv pe criterii politice si orgolii de partid. Ce putea sa-l califice pe avocatul Cristian Tudor Bacanu, presedintele PNL sector 5, care a propus introducerea unei declaratii de avere ptr. fiecare cetatean, ca edil al sectorului 5? NIMIC. Oamenii nu l-au vazut decat jongland cu "vorbe" ca va face si va drege....pe sticla televiziunilor, nu l-au vazut la treaba prin sector...Oamenii s-au saturat de VORBE, vor FAPTE... si discutand cu cei din sectorul 5, ramane conceptia majoritatii ca " ce daca a furat, a si facut" si ca Piedone nu ar fi singurul vinovat la Colectiv... ar fi tap ispasitor. Nu acelasi lucru s-a intamplat la sectorul 6 unde PNL a propus un candidat adecvat si care a convins alegatorii.

mari votanti usr  •  29 septembrie 2020, 9:11

@gabi tu realizezi oare enormitatea idioteniei pe care tu si multi altii ati facut-o nu? mari simpatizanti ai usr, care teoretic sustin initiativa fara penali in functii publice, ati pus primar pe unu condamnat la 8 ani jumate pt coruptie...te doare mintea frate!

fane  •  29 septembrie 2020, 10:16

@kempes, Unii trăiesc mult şi ...degeaba , că tot nu pricep nimic din viață. Dar la dl. Tolo nu e vorba că n-ar pricepe care-i fitilu' cu colectivu' ci primează ...interesu'😉 dacă înțelegi ce vreau să zic. Ordinu' pe unitate aşa sună , aşa aplici !

MZM  •  29 septembrie 2020, 11:01

Cei care il considera pe Piedone nevinovat pentru dezastrul de la Colectiv sunt superficiali si ridicoli. Pentru ca: 1. Condamnarea sa la 8 ani si jumatate s-a facut pe baza de acte, probe, argumente, martori; 2. Daca ar fi avut cat de cat circumstante atenuante ar fi primit ca pedeapsa 1 sau 2 ani cu executare, nu 8! 3. Faptul ca acest om, avand o condamnare grea pentru culpe penale ca primar la S4, a decis sa candideze din nou pentru un post de primar, arata ce caracter odios are si cat de periculos este! Din pacate pentu ei, cei care l-au votat acum, se aseamana cu el. Rusine!

Andrei F  •  29 septembrie 2020, 11:42

@MZM • 29 septembrie 2020, 11:01 Ne puteti spune ceva si despre ancheta de la Suceava cu Flutur???Sau daca o exista ancheta pentru cele petrecute la Arad unde pacientii erau inchisi cu lacatul si nu-i vizita nimeni din personalul medical?Sau se ancheteaza DSP-urile care nici nu raspundeau la telefoane????Sau ati auzit pe cineva din statul roman care sa fi incercat transferul pacientilor de la ATI in strainatate...?

xdfausta  •  29 septembrie 2020, 12:24

@gabi Prostia ta este abisala.

Pubela Tomberonne  •  29 septembrie 2020, 13:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pawn  •  29 septembrie 2020, 13:40

@criticul . dar aici nu e nimic de discutat, e blogul personal al domnului t., unde el isi expune parerile proprii, care difera semnificativ de cele ale tale. sau ale mele. aici nu e vorba de obiectivitate, ci de adevarul fiecaruia; in ianuarie 2012, cand m-am batut la -15 grade cu jandarmii lui basescu in pta. universitatii, dl. tolontan (si colegii lui cu aceeasi initiala, adica turcescu, turturica, tapalaga...he, he, parca am fi in camil petrescu, doar ca acu nu mai e doamna t, sunt domnii t) scria articole in care explica stresul psihologic prin care trece un jandarm si familia lui, obligat fiind in fiecare seara sa cafteasca niste pripasi comunisti ca noi. in 10 august 2018 s-a schimbat treaba. jandarmii care i-au oprit pe aia sa ocupe palatul victoria au devenit in articolele domnilor t. gestapovisti cu acte oficiale. "asa merg lucrurile" :)) cum ar zice nemuritoru kurt vonnegut. cat priveste colectivu', doamna mungiu (care imi provoaca "decat" infinita scarba prin ifosele de stanga, dupa ce o viata intreaga a muncit ptr extrema neoconservatoare) a spus adevarul (inteligenta si curajul trebuie sa i le recunoastem): principala vina a fost a mortilor. adica a membrilor trupei "goodbye to gravity", a caror *** iresponsabila a fost platita nu numai cu vietile lor, dar si a celor 60 de nevinovati. prostu asta de piedone (care are multe pacate, sa fim bine intelesi, aducerea la putere a clanurilor de infractori in sect. 4 fiind doar unul) probabil a auzit prima oara de colectiv in seara incendiului. dar era psd, trebuia dat jos si ponta ca sa vina "guvernu lor" and so on. deci, tunurile pe el. ca orice opinie, si ce-am scris eu este pura subiectivitate asumata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  29 septembrie 2020, 17:09

Frumos și trist articol, dle Tolontan! Felicitări! Educația este grav deficitara in sectorul 5, mai rău decât in județele sărace din sud și est. Și unde e sărăcie prinde demagogia, dar asta e deja un truism. Nu s-a votat pe criterii morale. Am auzit ca Piedone ar fi un administrator rezonabil, cică in sectorul 4 oamenii au fost multumiți de mandatul sau.

Nicu Dan  •  2 octombrie 2020, 18:39

Andrei F, postacule, pesedistule, fa-ti rezerve de ulei si malai pentru urmatorii 4 ani! :))

George  •  3 octombrie 2020, 14:11

Să-l ducă langa Dragnea că și ăla auzi are hernie de disc dar vrea sa lucreze la garaj și a primit aprobare,când ai hernie de disc nu poți să te apleci de durere nu ai voie sa ridici greutăți etc,dar asta poate că sa mai câștige zile

Comentează