Minciuni multe pe bani de la primării, voturi puține. Junk-urile lui Gâdea, Chirieac și Mănăstire nu au păcălit publicul

Alegerile acestea marchează și iritarea oamenilor față de politica de fake-news. Nu înseamnă că știrile false nu se vor mai citi. Dar rezultatele arată că, atunci când iau decizii pentru viața lor, cetățenii sunt mai atenți la ce ”informații” li se pun în față. Acestor cetățeni, noii administratori le sunt datori cu transparență.

marți, 29 septembrie 2020, 5:02

S-a încheiat o rundă de alegeri în care s-au inventat atâtea la adresa unor oameni ca să fie discreditați sau ca să crească pur și simplu audiența.

Lucrurile s-au întors împotriva celor care se pretind formatori de opinie, dar nu sunt, în multe ocazii, decât niște postaci ai diverșilor politicieni.

Gâdea (Antena 3), Dana Budeanu (Știri pe surse, A3), Chirieac (DC News, A3, RTV) și Silviu Mănăstire (B1 TV, PSnews) sunt câțiva dintre cei care au pus în circulație cele mai aberante minciuni.

De ce nu a ținut? Cristian Pantazi a făcut o observație esențială. Histrionismul cade greu. Nu mai are efect. Panglicile aruncate ”la derută” te fac să tresari ca om și ca societate, dar nu te conving. România e o țară UE și NATO unde munca serioasă a început să califice, iar scornelile, să irite.

Cum au vrut să-i maculeze și pe Nicușor Dan, și pe jurnaliști cu ”Câine”

De pildă, atacarea lui Nicușor Dan, prin povestea cu ”Câine” și prin ”Bomba bombelor” de la Antena 3, nu a făcut decât să enerveze tăcut pe femeile și bărbații pentru care decența e o miză.

În schimb, în lumea lor paralelă, convinși că povestea a ținut, regizorii au dus falsul și mai departe, Silviu Mănăstire încercând să inventeze și legături ale lui ”Câine” cu jurnaliștii.

”Acuzații incendiare la adresa lui Cătălin Tolontan.«A prestat și el pentru interlopi, așa cum din păcate a făcut și Nicușor Dan»” a declarat Mănăstire cu puține zile înaintea alegerilor.

Nimeni nu a crezut, făcătura fiind preluată doar de psNews, un site controlat de Mănăstire și finanțat masiv de primării, și de Cetățeanul.net, care în cazul aceluiași afacerist ”Câine” titra entuziast: ”Se retrage Nicușor Dan?”.

Scornelile au fost atât de străvezii că până și B1TV, postul unde Mănăstire e vedetă TV, s-a abținut să-și murdărească siteul.

Știrea postată pe Cetățeanul, preluată de pe site-ul psNews, controlat de Silviu Mănăstire
Știrea postată pe Cetățeanul, preluată de pe site-ul psNews, controlat de Silviu Mănăstire

În toți acești ani, primarii și-au permis să trăiască într-o altă realitate. Au făcut reclamă la spitale inexistente, și-au atacat sub centură opozanții politici și au încercat să compromită jurnaliștii, cu predilecție pe cei de investigații. Și au reușit să contureze o ficțiune pentru că destule televiziuni și siteuri au multiplicat-o pentru ei, minciună plătită din banii oamenilor. Până la urmă n-a ținut, însă faptele trebuie aflate, așa cum sunt.

58% din afișările plătite ale Primăriei Bucureștiului pe net au mers la siteul unde apare Dana Budeanu!

Noile administrații au o datorie față de cetățeni: să asigure transparența banilor cheltuiți cu media și care au otrăvit sfera publică în acești ani. Cetățenii să vadă contractele, bob cu bob. S-au învârtit zeci de milioane de euro pe an, e timpul să fie făcute publice sumele plătite de către administrațiile locale și de companiile acestora.

Unele dintre ele vor șoca opinia publică. La Brașov, Scripcaru oferise monopol pe afișajul public unei constelații care gravita în jurul unei singure persoane, susțin surse din piață. Va avea curaj Allen Coliban să spargă această farsă a achizițiilor?

În București, s-a ajuns ca siteul unde Dana Budeanu își rostește sentințele și unde a aruncat povestea cu ”Câine”, stiripesurse.ro, să trăiască pur și simplu din banii dați de Gabriela Firea sau de Tarom, care a făcut reclamă la curse care nu mai existau!

Își vor ține proaspeții aleși promisiunea la transparență?

USR PLUS a anunțat deja că transparența este prima țintă a aleșilor săi. Nicușor Dan, la fel.

Dar nimic nu e sigur, pentru că maeștrii minciunilor se repoziționează repede și se prezintă celor aleși drept indispensabili. Te pui cu Antena 3? Da. Te pui oricum. Toți cei susținuți în ultimii ani de această trupă difuză, răspândită pe posturi TV și pe siteuri, specializate în ”timorare sau aplaudare”, au pierdut în alegerile care nu mai seamănă cu ce a fost înainte!

Vom vedea dacă proaspeții administratori își vor respecta cuvântul.

Deocamdată, programate din timp pentru marea victorie și imposibil de scos de pe o zi pe alta, pe Antena 3 continuă reclamele Primăriei Capitalei, ca un necesar memento al unei epoci pe care nu trebuie să o uităm.

Iar DC News, siteul lui Bogdan Chireac, ne anunță din titlu: ”Curg mesajele la Casa Regală. Regina Elisabeta, în culmea FERICIRII. E ÎNSĂRCINATĂ”.

Fabrica de scorneli a luat o pauză de la politică. Dar vin alegerile parlamentare.

Articol postat marți, 29 septembrie, pe site-ul DC News
Articol postat marți, 29 septembrie, pe site-ul DC News

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Andrei F  •  29 septembrie 2020, 17:20

Sa mor de ras si nu alta!!!!Dar de cand te deranjeaza domnule Tolontan minciunile jurnalistilor????Cand procurorul Iacobescu a fost facut *** de jurnalisti ca Turcescu,Cartianu,Cristoiu din cauza ,,prieteniei ,,fratelui lui Basescu cu Borcea Mondialu-fapt dovedit in cele din urma de jurstitie!!!!-unde erati????Sau cand prietenul dumitale Tapalaga a intrat in arhiva SIPA fara drept si a mai amenintat si jurnalistii care au difuzat informatia dar a recunoscut in fata probelor????Sau cum este mai bine domnule Tolontan ...presa sa ia bani de la Guvern sau de la Primarii????Si cand o sa recunoasteti ca pandemia de acum a facut mult mai multe victime datorate autoritatilor decat Colectiv?????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  29 septembrie 2020, 17:35

,,Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj intolerant,, Adica Turcescu,Cartianu si Cristoiu au folosit un limbaj intolerant la adresa trocurorului Iacobescu si dv. ati tacut?Pana si cenzura va lasa in sah...

Ilie  •  29 septembrie 2020, 18:19

Aveți perfectă dreptate. Dar nu și din punct de vedere moral. Pentru că și Dvs. ați promovat pe tolo.ro compania care vroia otrăvirea românilor, Roșia Montană Gold Corporation. Și nu v-ați dezis niciodată public de acest lucru. Iar ce transparență vreți de la unii ai căror lideri sunt nepoți de securiști (Cioloș) sau fii de turnători la Securitate (Vlad Voiculescu)? Sau de la Barna, cel care a furat banii persoanelor cu dizabilități? De PNL nu am timp să scriu.

clontzilde  •  29 septembrie 2020, 18:29

asa e cataline! *** si cu clontz-ilde "este" ft ft cinstiti si pesede, da pesede e rai si corupti. si nici nu te.a stimulat *** cu nimic :) :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unulaltul  •  29 septembrie 2020, 20:08

A venit momentul in care ti-ai dat arama pe fata. Si cum mai lupta *** cu "coruptiaaaaaa". Cum s-a catarat Tolo (vine si macul la final??) pe cadavre si inca o mai face, cum a inchis fabrica de bioacizi din Romania, cum a servit patria( spune tu care mai trompeta platita). Chiar nu-ti este jena, rusine, scarba de tine? Cand te uiti in oglinda nu crapa saraca de rusine? Astia ca tine au ingropat viitorul tarii pentru un pumn de galbeni. A arata cu se ocupa asta din Clanul Olimpicilor e ceva rau? Ca *** au ales ciumafaia asta e bine, avem de ras. Apa calda ai? Am pus un ibric pe aragaz, sa-mi spui ca vin si-ti aduc sa te speli ca trebuie, serios, pute

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian  •  29 septembrie 2020, 20:12

@Andrei F Covid a facut mai multe victime decat Colectiv pentru ca CCR aservita PSD a decretat ca amenzile si carantina sunt neconstitutionale, nu inteleg ce treaba are interpretarea constitutiei cu pandemia si completurile de judecata, daca tot suntem aici. CCR a devenit experta si in pandemii dupa ce ia masuri si in justitie. La noi ca la nimeni

Je  •  29 septembrie 2020, 20:24

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nu conteaza  •  29 septembrie 2020, 21:03

Bai Tolontan, esti un penibil si jumatate. Ce minciuni a spus A3? Inregistrarea in care Plicusor facea trafic de influenta e fake? *** ! Dar de banii dati de guvern prin care a cumparat presa nu spui nimic? De aparatul de propaganda *** a lui Werner?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

relu  •  29 septembrie 2020, 21:27

domnule tolontan , promit ca nu voi mai citi, NICIODATA, ce scrieti. M-ati dezamagit, si chiar daca nu va pasa, eu tot am pierdut cateva minute sa va scriu.

belane  •  29 septembrie 2020, 21:29

Articol si comentarii de tara arde si babele se piaptana ! "It's all so...tiresome" vorba documentariului Empire of Dust - https://www.youtube.com/watch?v=W9LaHualx-s.

Badea  •  29 septembrie 2020, 23:06

Wow, frate ia o pauză că ***, adică ca și mănăstire și gâdea ne torni gogoși cu nemiluita, ați facut de rușine meseria de jurnalist!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  29 septembrie 2020, 23:28

@ Octavian Puteți sa citați hotărârea Curții Constituționale care a făcut din Suceava focarul suprem din Romania???? Apoi sunteți așa de democrat dar nu știați că nu se poate interveni potrivit Constituției cu acte administrative coercitive luate de alte autorități decât Parlamentul țării??? O lege a Parlamentului nu poate fi modificata de nici o alta autoritate!!! Ordonanțele date de Guvern nu pot bate niciodată o lege a Parlamentului ci Constituția ne spune că se poate întâmpla doar invers!!! Păcat pentru voi că mai avem Constituție!!!!Curtea Constituțională decisese supremația legilor date de Parlament cu mulți ani înainte de pandemie...De asta abuzul în serviciu a fost desființat parțial și a văzut părțile care erau ,,legiferate,,de ministere, autorități deconcentrate etc....De atunci se știa...Probabil că mai aștepți și că pensiile speciale sa se desființeze când se știe clar că nu se poate de când Băsescu a vrut să umble la salarizarea în justiție....Deci Guvernul vostru cel bun trebuia sa vina in Parlament cu o propunere legislativă...În țări democrate Curțile Constituționale sau Justiția acelor țări au apărat drepturile cetățenilor în fața guvernelor care luau masuri contra libertăților constituționale... Fiți european și interesati- va!!!!Aia nu au PSD ,vinovații de serviciu...Grozăvia de la Suceava s- a întâmplat când ordonanțele guvernului erau în vigoare...Dar sigur știați!!!!

Catal!n  •  30 septembrie 2020, 0:30

Hahahaha! Fabulos! Va si vad la Poarta Raiului, domnule Tolontan, ca loctiitor al Sf. Petru, dar versiunea romaneasca. Adica mai drept decat dreptatea, ca sa zic asa. Una peste alta, va sugerez sa scrieti in stilul subiectiv (da, da, subiectiv, nu obiectiv) un articol despre documentarul Netflix, "the Social Dilemma", tineretul din Romania "care face revolutie si se desteapta" si impactul tehnologiei asupra evolutiei individului in societatea romaneasca (de abia astept concluziile in care ne veti explica cum tineretul roman e un fel de varf de lance al Caii Lactee sau ceva de genu'.) P.s. "Felicitari pentru anchetele despre oameni nevinovati bagati la puscarie, dspre abuzurile de rit vechi ale Securitatii de rit nou si, de ce nu, pentru salariu maricel pe care-l aveti si scrieti ca si cum viata NU e complexa si NU are multe aspecte." P.s.2. Daca *** PSD e "opinie politica" vorba presedintelui Romaniei, neromanul Klaus, *** e o gluma cool, ti-as da si eu "like" chiar daca n-am facebook. Ai prinso? ;)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovialex23  •  30 septembrie 2020, 0:43

De fapt traim in era "mintim poporul cu televizorul". Iar uneri ineptiile ***e sunt atit de ireala ca devin mai credibile decit albul de pe alb sau negrul de penegru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Serban  •  30 septembrie 2020, 2:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin  •  30 septembrie 2020, 6:08

Au sărit pe tine Cătălin! Le-ai atacat idolii. Cum ai putut sa scrii de rau de Gadea, Badea, Chireac, Manastire? Pai ei nu știi ca sunt infailibila? Si nu știi ca oricum alții sunt mai rai? Am citit comentariile de mai sus și dacă asa gândesc oamenii aia și nu sunt niște postaci e foarte problematic pentru comunitate. Au atât de multe erori în judecata și atâta timp liber...

dana83  •  30 septembrie 2020, 9:27

Subscriu la ce zice Alin mai sus, si vreau doar sa adaug ca stiu din sursa sigura cum isi vindea 'serviciile' Chiriac acum ceva ani. Ca si Turcescu, dar Turcescu era mai scump. Si mai istet - a trecut la timp in politica. Felicitari Catalin ca ai combatut o viata in presa fara sa lasi urme urat mirositoare.

Andrei F  •  30 septembrie 2020, 9:57

Vezi Tolontane că în comentariul,,dana83,, ai uitat sa ceri dovezile pentru ce afirma...adică motivul pentru care cenzurezi tu ,,opoziția,, de la comentarii....

di livio  •  30 septembrie 2020, 10:40

După ce a furat-o de acasă, un bărbat de 39 de ani a întreținut relații intime cu o fată de 14 ani. Detalii șocante au ieșit la iveală-Libertatea...așa își face reclamă Libertatea în gsp-ro, la fiecare articol citit pe gsp-ro, zici că-i DC news...se pare că covrigu nema audiență, nema trafic, nu mai intere pă nime dă nfectați și infestați...atunci trecem la interlopi, crime și violuri...șocant, ireal, halucinant

gheorghe  •  30 septembrie 2020, 12:40

Asa e, lumea a inceput sa "miroasa" facaturile lui Gadea si a antenelor, electoratul s-a mai maturizat si nu mai pune botu' la orice....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ginel  •  30 septembrie 2020, 13:03

Era un ziarist la începutul secolului trecut avea deviza Șantajul si etajul. Ce sa facă ziariștii, să fie echilibrați, puțini, ăia mici, șefii, pupa ghiulul ori distrug imaginea. Dragnea a furat 20.000 euro pentru salariile celor doua consiliere, în fapt doua ziariste din presa locala, la pușcărie. Mucușor a primit donații de 50 000 de euro de la o alta mătușa, Varvara, face trafic de influenta pentru un cățeluș, iese de la Cotroceni in loc sa nu mai iasă de la DNA, e ordin sa fie lăudat. Pro Tv si Gândul prezintă casa unde sta mucușor cu chirie, 550 euro / luna, ceva frumos. Nu zic nimic de cine plătește chiria, decontata de stat. A ajuns la cașcaval, visul oricărui politician si ziarist. E speriat rău, ce dracu face acum ....., ca trebuie sa facă ceva ......, va trebui sa si facă pantofii cu crema, sa si calce hainele, sa se spele, tundă ......, ce calvar, apoi să mai faci si ceva pentru comunitate.

Laurentiu  •  30 septembrie 2020, 14:26

Interesanta discutia dintre Firea si Pieleanu de la Antena 3...

Radu  •  30 septembrie 2020, 14:38

Haha! Ce au mai sarit postacii! Baieti, lucrati pro bono? Buna treaba! Firea s-a dus, gata. Vad ca si reclamele la PMB merg inainte. Penibil! Baieti, pastrati-va fortele pentru la toamna. Daca nici la generale nu prestati convingator, nu va vad bine. Slabut, slabut! Haha!

Dan Groza  •  30 septembrie 2020, 15:34

@Andrei F, din pacate esti destul de cenzurat, in realitate ar trebuii sa fi blocat, nu pentru ca ai adevarul sau dreptatea de partea ta ci pentru ca esti pe langa subiectul articolului, hai la tomberon cu propaganda ta de PSD-ist. @Tolo, foarte bine punctat, inca un articol bun.

Maxentiu  •  30 septembrie 2020, 16:55

Mult mai toxic decît junk-ul lui Gîdea și Mănăstire mi se pare „jurnalismul”practicat de Libertatea, în fapt o sinistră propagandă neo-marxistă camuflată în ambalaj „responsabil”.

ozon1963  •  30 septembrie 2020, 19:02

Asa ceva doar in romanica se putea intampla....Acum ceva timp ii ceream domnului Tolontan sa isi ceara scuze pentru o campanie mizerabila impotriva doamnei Monica Pop...asa zise investigatii jurnalistice...procuratura spune ca nu exista nicio fapta penala...Tolontan spune ca nu are de ce sa isi ceara scuze ca el a investigat ceva ...Acuma el acuza alti " jurnalisti " de minciuni propagate in spatiul media ....dar totusi cat tupeu sa ai? ...dati click pe orice titlul libertatea si vedeti ca v-a prostit tolontan cu o harneala de doi lei....de exemplu "Doua fete din Iasi au fost duse in mai multe apartamente sa se prostitueze! Incredibil cine conducea gruparea..." si daca dai dai click nu afli nimic incredibil ...nici macar cine conducea gruparea...cine se *** aici domnu Tolontan? ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George Mateescu  •  30 septembrie 2020, 22:17

Vai de voi postacilor, vi se duc usor-usor resursele. Si *** mancat pe burta goala nu e asa bun, nu? Nu e asa Andrei F? Ce-o sa va faceti voi fara psd si fara accesul la bugete, cum o sa mai mancati lăturile pe care le primiti? Le luati si fara bănuți? Andrei F, daca unul iti spune ca esti prost, poate are ceva cu tine, daca iti spun doi, poate au un interes, dar cand la fiecare postare iti spune cate cineva ca esti pe langa subiecte si vorbesti numai tâmpenii, o avea toata lumea o problema?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catal!n  •  1 octombrie 2020, 0:19

Cu respect pentru democratie si "presa libera" :)) https://www.luju.ro/sobolanii-electorali-filmari-devastatoare-cu-intrusii-care-au-fosgait-ore-intregi-in-camera-cu-sacii-cu-buletine-de-vot-de-la-sectorul-1-in-noaptea-dinspre-28-spre-29-09-2020-intrusii-au-rascolit-sacii-si-au-plecat-cu-o-parte-sub-ochii-jandarmilor-care-tr

Andrei F  •  2 octombrie 2020, 12:46

*** *** Nu e asa Andrei F? ,, Tolontane asta este ma civilizatia voastra????Asta sunt sigur ca o sa cenzurezi cand eu o sa citez....Ghinion pentru tine!!!!Am salvat deja toate comentariile care va arata adevarata fata!!!!Sa vedem unde o sa le trimit....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  2 octombrie 2020, 13:06

,,George Mateescu • 30 septembrie 2020, 22:17 Vai de voi postacilor, vi se duc usor-usor resursele. *** Nu e asa Andrei F,,..................Vezi Tolontane ca citatul este de pe blogul tau si acolo nu ai cenzurat!!!!Asa ceva....!!!!! Cum este ma jignitor cand eu reiau ce voi postati pe blog....?Daca este jignitor atunci eu sunt cel jignit iar tu Tolontane favorizezi asta!!!!Rusine nu mai aveti....????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează