Doar din ochi s-a uitat și graficul s-a înmuiat

Președintele Iohannis se comportă ca și cum ar considera, în mod greșit, că noi suntem angajații săi, când, de fapt, este exact invers

miercuri, 25 noiembrie 2020, 6:40

de Cătălin Tolontan

Conferință de presă la Cotroceni. Președintele explică efectele carantinării. Pe ecran apare un grafic.

După câteva secunde, slide-ul dispare și transmisia TV revine la figura președintelui. Klaus Iohannis vede și cere, în mod corect, să rămână cifrele pe ecran, să le vadă oamenii. „Vă rog să lăsați graficul pe ecran”.

Peste două minute, aceeași derulare. Președintele este iritat că nu se arată suficient graficul și de data asta, privește o secundă aspră către colegii săi din „regia de emisie” a Palatului Cotroceni. E suficient, căci oamenii din culise se prind că au călcat pe bec. Îi simți cum le trec laserele pe lângă. Doar din ochi s-a uitat și epidemia s-a diminuat.

„PE-SE-DE”

În scurt timp încep întrebările. Președintele este rugat să spună dacă e normal să ia parte la campania electorală. Lovește din nou în „PE-SE-DE” și spune că e normal să o facă: „Ca și președinte mă simt chemat să am opinii în felul în care funcționează instituțiile publice”.

Peste două minute, când i se aduce aminte despre investigația Recorder cu Ovidiu Ianculescu, inginerul schimbat politic, unde Administrația Prezidențială l-a dat pe om pe mâna celor din ministerul care îl schimbase,  Klaus Iohannis spune că nu e la curent cu situația omului.

Cazul vorbește exact despre felul în care instituțiile publice sunt piratate de partide.

Dar, așa cum a procedat de luni bune, șeful statului pasează întrebările care nu-i convin. Spune că va reveni. Nu face niciun efort să înțeleagă situația care îi este descrisă.

În situația expusă public a inginerului Ianculescu, proastă decizie au luat consilierii să nu-l informeze. Și, chiar așa, greșit a procedat președintele să nu vrea să discute, să ia act de ceea ce s-a întâmplat.

Emoția cazului prezentat de Recorder a născut genul de reacție David și Goliat. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare.

Când se uită la angajații Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis se poate aștepta să nu fie nevoie să vorbească, pentru că ei se tem.

În cazul celorlalte 20 de milioane din România, nimeni nu se teme de președinte, toți avem nevoie să explice.

Căci dacă „regizorul de montaj”, omul nefericit cu graficele, e angajatul Administrației Prezidențiale, președintele e angajatul nostru.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

Traian  •  27 noiembrie 2020, 5:40

Da, Tolo, bine Tolo, stai jos ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Diana  •  27 noiembrie 2020, 13:17

Ma bucur ca nu mi se pare: seful statului chiar crede ca cetatenii sunt angajatii lui (sau elevii lui? uneori arata cu degetul catre noi - ne spune c-o sa stam la colt, in genunchi pe coji de nuci, daca nu suntem cuminti). Din pacate, nu doar seful statului are impresia ca cetatenii sunt angajatii lui.

Marius  •  28 noiembrie 2020, 6:31

Absolut corecta analiza...președintele își bate joc în continuare de oameni... Până când? Doar Dumnezeu știe...😔

Dorian  •  28 noiembrie 2020, 8:30

Graficul a făcut de o instituție din subordinea lu' Arafat. Cum e turcu și pistolul. Până la urmă, lumea va înțelege că e momentul să fie schimbat Arafat

Codrea  •  28 noiembrie 2020, 12:50

Apropo de DSU și de Arafat. Vă invit să vă uitați pe postările lu'Arafat de pe facebook. Sunt pline de greșeli gramaticale, de punctuație sau de ortografie. Și asta nu e din vina lu'Arafat. Sigur nu el își scrie postările, alții o fac. Un lucru se desprinde de aici: câți incompetenți sunt la DSU care nu știu să scrie corect!

Sardo Nicu  •  28 noiembrie 2020, 15:48

Tocmai am sunat la Tel Verde Covid-19, adică INSP: "Programul nostru este între orele 8 și 20. Vă mulțumim!" Și gata, s-a închis. Mai am și alte exemple de cinism oficial. Dați cu ei de pământ! Faceți liste, pentru procesele publice de peste 4-5 ani, când ne liniștim, ne trezim, ne revenim la normal. Există un centralizator public cu localitățile aflate în carantină? Ce drepturi și obligații au cei care vor să intre, să iasă, să tranziteze localitățile respective? Unde este modelul de declarație ( altul decât cel de noapte)? De ce diferă restricțiile din Alba de cele din Constanța? Etc.

Alexandru Ienescu  •  1 decembrie 2020, 20:08

Din 2000 încoace vedem doar hăul spre care ne îndreptăm, ca în filmele S.F. despre călătoria spre centrul Pământului... Și dacă azi, 1 Decembrie, Garda de Onoare i-ar fi arestat pe Chiolhanis și Lodovic pentru înaltă trădare? Erdogan ar fi zâmbit sardonic...

Comentează