Pacientele medicului fals Politi îl văd la sală, nu la tribunal, unde procesul n-a avut niciun termen de un an!

De Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luţac, Cătălin Tolontan

vineri, 8 ianuarie 2021, 9:58

De Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luţac, Cătălin Tolontan

Matteo Politi, italianul cu 8 clase care a practicat medicina cu un nume englezesc inventat Matthew Mode, e invitat constant la televiziuni, merge la sala de forță și nu e deranjat de niciun proces, pentru că Judecătoria Sector 1 nu a a dat niciun termen judecății pe fond, după ce dosarul a fost înregistrat pe 21 ianuarie 2020.

Pandemia l-a scutit pe falsul medic italian Matteo Politi, cunoscut și ca Matthew Mode, de stresul procesului de înșelăciune, deși a fost trimis în judecată acum fix un an, în ianuarie 2020, fiind acuzat că a operat 28 de persoane fără a avea studii de specialitate.

Matteo Politi este acuzat că a opreat 28 de persoane fără să aibă studii de specitalitate

Cazul de impostură medicală a devenit public după ce Libertatea a scris în februarie 2019, că el făcuse mai multe rinoplastii, operații de mărire a sânilor și a buzelor în cazul mai multor persoane în patru clinici private din România. Printre acestea, cunoscutul spital Monza.

Politi nu avea pregătire medicală, fusese ultima oară valet și, mai mult, primise condamnat pentru că a practicat medicina pe fals și-n Italia, cu 8 ani înainte. După articolele din ziar, a încercat să fugă din România în tren și a fost arestat timp de 4 luni.

Medicul fals cu 8 clase avea o diplomă de Kosovo, prezentată doar în copie, pe baza căreia a obținut o parafă de la DSP.

Astăzi, la doi ani de când a fost descoperit, Matteo Politi își vede de viața liniștită, cu apariții la televiziuni, în presă și la sălile de sport din București.

Matteo Politi postează adesea pe Instagram imagini cu el de la sala de forță

10 părți civile și vătămate

Procesul său a fost înregistrat acum fix un an, pe 21 ianuarie 2020, la Judecătoria Sector 1 din București. Cel mai probabil, lunile de pandemie au împins dosarul astfel încât acesta să nu aibă stabilit, nici până acum, un prim termen.

Judecat pentru înșelăciune, Politi este inculpat în dosarul 1702/299/2020, unde s-au constituit trei părți civile (N.M.I., I.M.D., M.L.) și 7 părți vătămate (S.O.G., G.O.A., F.D.M., C.M., S.N., D.G., F.C.I.)

Și, dacă prezențele sale în fața judecătorului de la JS1 n-au existat în acest dosar, Matteo Politi e nelipsit din altă sală. Cea de forță. El obișnuiește să se pozeze, aproape zilnic, la o salã de fitness din Capitală, făcând inclusiv live-uri cu urmăritorii săi de pe Facebook.

Pentru ca imaginile să aibă cât mai mulți urmăritori, Politi are grijă să le distribuie în zeci de grupuri. De exemplu, clipul înregistrat live de Revelion a fost postat pe grupuri de Facebook precum:

Se laudă că-și deschide clinică

Tot pe Facebook, Politi se laudă că este invitat constant la televiziuni și are apariții în presă.

De exemplu, luna trecută, anunța triumfător în Jurnalul de Argeș că vinde un „ser cosmetic pe care îl prezintă ca fiind revoluționar și pentru care, pretinde el, ar avea licență americană”, după cum nota ziarul local.

Mai mult, se lăuda că a acționat în judecată echipa de investigații Libertatea și, după procesul cu ziariștii și după cel penal, își va deschide o clinică.

În realitate, nici ziarul Libertatea, nici ziariștii care au prezentat cazul nu au fost dați în judecată de Matteo Politi până la începutul acestui an.

Libertatea a solicitat un punct de vedere și din partea Judecătoriei Sector 1 referitor la întârzierea acordării unui prim termen de judecată în acest dosar și îl va publica imediat după ce-l va primi.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

bg  •  8 ianuarie 2021, 14:45

In tarile civilizate, REPUTATIA profesionala veritabila este strans legata de cea morala! In tara unei industrii de diplome false, cumparate, a diplomelor care-ti vin la usa din marinimia unor sefi de academii inventate, a doctoratelor plagiate, a unor studiilor stiintifice declarate de UNII si care sunt facute si scrise de ALTII, unde proprietatea intelectuala si etica profesionala nu sunt respectate, nu ne mai mira NIMIC...chiar ca mergea si un medic italian fals...In spitalele private nu te primesc sa consulti si sa operezi decat daca ai experienta, grade profesionale, vechime intr-un spital de stat si sa mai aduci si pacienti cu tine. In cazul lui M. Politi, care a operat la sp. Monza si in clinica Adinei Alberts, nu a contat nici macar reputatia, doar originea lui si ca si-a adus pacienti. Cine ne spunea ca medicina este in primul rand o afacere? Depinde ce afacere...ca si escrocii isi zic oameni de afaceri...Acum asteptam sa-l opreasca justitia ca celelalte filtre din societate n-au functionat...si nici nu sunt semne ca vor fi activate...Bine ca ne laudam ca suntem un popor MILOS...cu cine nu trebuie...

Mircea, fă-te că lucrezi!  •  8 ianuarie 2021, 17:38

Matthew Mode / Matteo Politti a țepuit oameni la nivel de mii de euro, adică un fomist. Cum rămâne cu marii impostori ai acestei țări care au țepuit la sute de mii sau milioane de euro? Cum rămâne cu marii „artiști” ai țării lipitori la conducta cu bani publici? Cum rămâne cu sutele de generali făcuți peste noapte? România are mai mulți generali decât soldați. Cum rămâne cu directorii de spitale în care iei foc sau mori de infecții nosocomiale? Unii dintre acești ciocli sunt literalmente foști ciocli la pompe funebre -fostul „manager” de la spitalul din Piatra Neamț. Ar fi bine dacă Matthew Mode / Matteo Politti ar fi cel mai mare impostor din România, dar, dacă vom cerceta mai cu atenție, vom vedea că România în sine este o impostură totală. De la vlădică până la opincă. De la fabrici de diplome până la clanurile din justiție și medicină și posturi pe pile pentru amante și pentru șoferi. Desigur despre ei nu are nimeni tupeu să scrie. Matthew Mode / Matteo Politti e vai de el, de aia citim despre el. Dar să vedeți ce clanuri sunt în justiție! Chiar toți membrii din aceeași familie au absolvit fabricile de diplome cu 10 pe linie? Există hotărâri judecătorești cu greșeli gramaticale în România, dar noi avem pensii speciale și râdem de Matthew Mode / Matteo Politti. România este fruntașă la condamnări la CEDO, dar noi plătim pensii speciale unor funcționari DEMONSTRAȚI incompetenți. Sigur, povestea lui Matthew Mode / Matteo Politti face rating pentru că este șocantă discrepanța, dar în România formele fără fond și impostura sunt pâinea cea de toate zilele de sute de ani. Iar impostura cea mai mare este la nivel înalt. Ăsta e un escroc vai de el. Alții au îngropat țara în timp ce răcneau „-Nu ne vindem țara!” AUR ce este? Doina Gradea ce este? Șeful Grupului de Comunicare Strategică ce este? Beizadeaua Bancorex școlită la școli scumpe pe banii Bancorex ce este? Mai nou sunt sufocate bibliotecile și gheretele cu marea sa lucrare de self-help în care ne explică el cum rezolvăm problemele prin „7 revoluții intelectuale”. Dacă citiți, vă cruciți. Planul său sună mai mult a seminar ***... Nici pe vremea lui Ceaușescu nu erau chiar peste tot cărțile lui Ceaușescu. Și aș putea da exemple de genul acesta cu miile. În țara escrocilor și a imposturii, Matthew Mode / Matteo Politti nu este nici măcar un vârf de iceberg, este doar un fulg de zăpadă pe un icebergg de impostură.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Natafletz  •  9 ianuarie 2021, 9:13

Da, strașnic argument pentru vaccinare....

Natafletz  •  9 ianuarie 2021, 9:26

Auzi băi Tolo, sau dragă Tolo, Ai fi de acord ca la prima restricționare (privată sau publică) de genul ''nu poți face aia dacă n'ai vaccin'' sau ''poți obține aia, dacă ai vaccin'' (deja am auzit restaurante care au anunțat reduceri) să vii la oră de maximă audiență și să spui națiunii ''am fost un ***!''? Nu de alta dar ieri pe A3 (de care am văzut că te delimitezi f. subtil ... spui ''telespectatorii voștri'' adică ''ăia'') ne'ai asigurat că ''nici vorbă de așa ceva''. Piperea asta a sugerat, că vor apărea tot felul de segregări sociale, tu ai sărit că ''de unde ați scos'o''. Păi uite una, faptul că deja la facultate se face tabel cu ăia care vor și ăia care nu, deja e segregant, pt că e stigmatizant... dar nu toți pricep asta... Apoi, pt ca ai spus ''cei care vă spun să nu vă vaccinați n'or să vină cu voi la spital'' ... implicit deduc că le spui la oameni ''vaccinați'vă!''. Bun, atunci întrebare: TU te vei duce la spital cu unul care va suferi din cauza vaccinului (în caz că se întâmplă, știu că tu nu crezi asta, deci asumă'ți!). Unul care la 40 de ani are probabilitate să sufere de covid 0,5% dar care are predispoziție genetică pentru boli autoimune... de exemplu. Îi garantezi tu viața și sănătatea? Răspunde dacă ai nerv!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Natafletz  •  9 ianuarie 2021, 10:26

deja ai răspuns cumva că n'ai să fii în stare să'ți asumi... dacă cuvântul ăla e ''limbaj vulgar și jignitor'' pentru ce ai făcut... atunci e clar că ești laș... să vezi limbaj jignitor când chiar o să se întâmple...

Andrei F  •  9 ianuarie 2021, 10:37

„E important să luptăm pentru drepturile noastre și pentru cheltuirea corectă a banilor publici, asta fac investigațiile de presă”, a spus Cătălin Tolontan ....Va reamintesc...Astept sa aratati putina consideratie si problemelor de la Stadionul National...Nu se poate ca GSP intr-un articol mai vechi sa citeze constructorul care vorbea de o garantie la acoperis intre 15 si 20 de ani iar acum primarul Nicusor sa ne vorbeasca de doar 3 ani garantie...Si asta tot despre bani publici este...Firea era criticata de tine pentru nimic in comparatie cu asta...Sau anchetele de presa trebuie sa fie mereu orientate...???

Ilie  •  9 ianuarie 2021, 18:26

Alea nu sunt operații, sunt niște intervenții cosmetice. Mai bine a-i vedea ce articole publică colegii tăi, numai violuri, crime și maneliști. Pentru bani, faci orice.

Comentează