Incendiul de la „Matei Balș” a avut loc în Pavilionul 5, unde toți pacienții COVID erau conectați cu masca de oxigen

De Mirela Neag, Cătălin Tolontan

vineri, 29 ianuarie 2021, 10:43

De Mirela Neag, Cătălin Tolontan

Pavilionul 5, la parterul căruia a avut loc incendiul, este un corp dedicat cazurilor medii de COVID.

Incendiul a izbucnit într-un salon de la parterul Pavilionului 5, o secție transformată în loc de tratare a pacienților de COVID pe parcursul pandemiei. Toți pacienții aveau mască de oxigen, a confirmat dr. Streinu-Cercel.

Secția ATI, aflată în alt corp de clădire, pentru că „Matei Balș” este un complex în sistem pavilionar care se întinde pe o suprafață de 31.000 de mp, nu e afectată.

„Institutul Matei Balș funcţionează în sistem pavilionar, în clădiri construite începând cu anul 1898 pentru cel mai vechi spital de boli infecţioase din ţară”, se arată într-un recent referat întocmit de Guvernul României în anul 2018, atunci când s-a lansat un program de construire a unor clădiri noi.

Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș este cel mai mare centru de tratament și prevenție a patologiei infecțioase din România și primul spital care a tratat cazuri de COVID-19 la noi în țară.

Pavilionul 5, unde a avut loc incendiul, era folosit înainte de pandemie, pentru bolile de plămâni și este o construcție cu subsol, parter, trei etaje și mansardă, cu amprenta la sol de 770 mp și suprafață construită de 4.615 mp, datând din anii comunismului, după primele informații.

Comentarii (5)Adaugă comentariu

Natafletz  •  29 ianuarie 2021, 11:09

Hai propagandiștilor lui VV ... acuma cine e de vină??? Probabil Cercel. Păi tu Tolontane, care ai creat brandul VV pe morții de la Colectiv, acuma ești dator să'ți ceri scuze în fața publicului pentru TICĂLOȘIA MIZERABILĂ ÎN CARE TE SCALZI! N'ai să publici asta... ai să invoci ''regulile comunității'' ca un laș ce ești!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Natafletz  •  29 ianuarie 2021, 11:13

Acuma dacă ești corect și echidistant primul gest pe care tre să'l faci este SĂ CERI DEMISIA DE URGENȚĂ A LUI V.V.

Vlad  •  29 ianuarie 2021, 12:35

Nu uita sa precizezi ca avem și un film despre arși premiat, realizat din bani publici....Pe când partea a doua?

Oportunități cinematografice  •  29 ianuarie 2021, 15:44

Așteptăm un nou film de Oscar și pe tema asta. Că oricum se plângeau artiștii patriei că nu primesc bani de la stat. Are comenzi somitatea Nanău pentru minim 2 superproducții: Colectiv II Moarte subită, Colectiv III O dimimeață de foc. Oare când iese Colectiv XX? Face o franciză ca Fast & Furious. Sau poate ca Young and Restless, celebrul serial cu 10.000 de episoade. Să vedeți promovare în Libertatea!

gigi  •  31 ianuarie 2021, 22:34

domnul Tolontan discutati cu specialistii in domeniu si o sa aflati ce se intampla cu oxigenul medical lasat sa"curga" fara supraveghere. Cine trebuia sa verifice si sa supravegheze aceste saloane inchise ermetic pe timp de noapte. A fost instruit personalul medical pentru a lucra cu oxigen medical ?Inafara hibelor sistemului medical exista si o dezordine si lipsa de disciplina la locul de munca .

Comentează