Cifre pentru premierul Cîțu: 1,4 milioane de oameni s-au vaccinat, încă 2 milioane așteaptă pe platformă, iar restul nu sunt complicii teroriștilor

Chiar în momentul în care se lansează etapa pentru populația generală, categoria cel mai greu de convins să se imunizeze, șeful guvernului de la București continuă să demonizeze oamenii care gândesc și vor altceva decât autoritățile. Florin Cîțu i-a asimilat cu ”teroriștii” pe cei care fac campanii ”anti”.

sâmbătă, 13 martie 2021, 4:44

Chiar în momentul în care se lansează etapa pentru populația generală, categoria cel mai greu de convins să se imunizeze, șeful guvernului de la București continuă să demonizeze oamenii care gândesc și vor altceva decât autoritățile. Florin Cîțu i-a asimilat cu ”teroriștii” pe cei care fac campanii ”anti”.

Un liberal convins când e vorba de business, ”Statul mai mult încurcă afacerile”, a spus Florin Cîțu recent la B1TV, premierul nu mai crede același lucru când e vorba de intervenția statului împotriva convingerilor pașnic exprimate ale oamenilor.

Vineri, de la Palatul Victoria, demnitarul i-a echivalat cu ”teroriști” pe cei care fac ”campanie împotriva portului măștii, campanie împotriva măsurilor de distanțare, campanie împotriva vaccinării”.

Florin Cîțu:
Este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului.

Cel mai bun lucru pe care îl poate face statul e așadar să se dea la o parte din fața inițiativei economice, dar în schimb să-i pună sub acuzare pe cei care gândesc diferit, o combinație doctrinară strălucită ca atunci când bei bere cu bețișoare.

Rareori un prim-ministru al României a părut atât de puțin ajutat în acuratețea declarațiilor de către aparatul guvernamental sau asistat în aparițiile publice de competențele partidului căruia îi aparține.

Gafe în serie

În doar câteva zile, Florin Cîțu a prins de undeva și a declarat următoarele:

1. Va trimite Corpul de Control împotriva celor din Ministerul Sănătății care au comis culpa de a oferi publicului date publice. Premierul a rămas agățat în această idee chiar după ce însuși colonelul Valeriu Gheorghiță, cel care îi oferise șefului executivului informarea și interpretarea apocaliptic-cazonă, a dat strategic înapoi și a recunoscut că ”Acea bază de date nu conține informații clasificate”.

2. Apoi, Florin Cîțu a avertizat cu maximă îngrijorare asupra scăderii numărului paturilor de ATI Covid de la Timișoara, numai ca să se afle în câteva ore că e într-o spectaculoasă eroare. Nimeni din echipa sa nu a făcut pentru prim-ministru, înainte ca acesta s-o zvârle în public, o verificare a informației, care e complet falsă. Medicii de la fața locului știau foarte bine, dar nimeni nu i-a întrebat, că numărul de paturi ATI din Timișoara a crescut de peste două ori și se îndreaptă spre triplare, nu spre micșorare!

3. Acum, prim-ministrul României îi declară infractori și dușmani ai securității naționale pe cei care se opun, prin campanii, Guvernului său. Dar cum se manifestă aceste campanii? Prin declarații, manifestații sau proteste democratice, cel puțin acestea se văd. ”Din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”.

61% dintre cei care refuză vaccinarea spun că s-ar răzgândi dacă li s-ar explica

Într-un sondaj IRES despre vaccinare, majoritatea celor care ezită să se imunizeze și-au declarat aceleași temeri ca și cei care au decis să se vaccineze: efectele secundare în timp și persistența imunizării. Iar toți, indiferent de ”tabără”, vor să-și strângă în brațe familia și prietenii, ca una dintre primele recompense post imunizare. În viața reală, jocul nu e între ”buni” și ”răi”, între stat și teroriști, ci între temerile și speranțele firii umane.

Ce anume susțin 61% dintre oamenii care refuză serul că i-ar face, totuși, să se răzgândească și să se vaccineze? Pe primul loc este ”Primirea de informații detaliate, pe înțelesul populației”. Probabil că nu s-au gândit la catalogarea lor sau a prietenilor lor mai guralivi drept ”teroriști”.

Bagatelizarea și înfierarea îngrijorărilor, raționale sau iraționale, ale concetățenilor tăi este un act sinucigaș politic al premierului Florin Cîțu, care-și minează astfel propriile idei declarat reformiste.

Gheorghiță le spune că îi înțelege, Cîțu îi amenință ca pe ”teroriști”

În criza recent apărută după oprirea Asta Zeneca în unele țări europene, colonelul Gheorghiță a fost, din nou, mai bine sfătuit decât premierul. La aceeași oră la care Florin Cîțu se răstea la teroriștii domestici, șeful vaccinării spunea că ”empatizez întru totul cu fiecare persoană care este îngrijorată”.

Armata din spatele Gheorghiță și aparatul de PR dezvoltat în jurul structurilor conduse de Raed Arafat sunt mai atente și loiale cu liderii lor decât e Guvernul și PNL cu omul care are pe umeri deciziile executive ale țării. Și care este, inevitabil, supus unor mari riscuri de eroare.

Felul în care ești salvat de la gafe și sprijinit de colegi ține însă și de firea omului, căci, în timp ce unii fac echipă, premierul a aruncat imediat în aer eforturile de decenii ale propriilor oameni de la data.gov, împingându-i să se rușineze și să le fie teamă de datele publice. Florin Cîțu a dat credit impulsiv CNCAV, înainte de a vorbi cu oamenii săi.

Ieșirile recente ale prim-ministrului Florin Cîțu fac rău exact procesului de vaccinare, pe care el consideră că îl apără.

Pornim de la 3,5 milioane

Într-o discuție purtată sâmbătă de ziar cu dr. Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV a precizat că, la zi, sunt aproximativ 3,5 milioane de români în evidența autorităților care se ocupă cu vaccinarea. Structura este următoarea.

1. În platformă sunt acum aproape 2 milioane de oameni care așteaptă vaccinarea:

2. Vaccinați (cu cel puțin o doză) sunt 1,4 milioane de oameni.

Cei un pic peste 2 milioane de femei și bărbați înregistrați în platformă împreună cu cei 1,4 milioane vaccinați (cel puțin cu o doză) înseamnă aproximativ 3,5 milioane de români care s-au decis și s-au angajat în procesul de vaccinare. Angajamentul celor nevaccinați dintre ei nu e, desigur, ireversibil. Cifra de 1 milion de vulnerabili și esențiali înregistrați în platformă, dar neprogramați, e surprinzător de mare, dar multă vreme n-au fost locuri, iar apoi poate că n-au fost dozele dorite de oameni, multă lume evitând Astra Zeneca. Probabil că aceștia din platformă pot fi socotiți oameni deja convinși. La care se vor adăuga, de luni, și alții.

Însă de la 3,5 milioane și până la o masă critică de 60%-70% dintre cetățeni, 12-14 milioane de oameni, mai e multă muncă în responsabilitatea tuturor autorităților.

Parcursul acesta e greu de rezolvat cu insulte care țintesc scepticismul și cu agresivitate la adresa mobilizării ”anti”. Organizarea legală și campaniile împotriva ideilor guvernului sunt drepturi, nu favoruri pe care le retragi vineri pe la prânz, dacă te enervezi. Ce fel de liberalism e acesta?

Democrația funcționează când cetățenii își păstrează ceea ce istoricul și profesorul francez Pierre Rosanvallon numea ”o rezervă de neîncredere pentru a se opune eventual puterii pe care ei înșiși au instituit-o”.

Ce nu simte încă Florin Cîțu e că dacă nu accepți ”puterea de supraveghere” a cetățenilor, atunci vei radicaliza ”puterea de obstrucție” a aceleiași societăți. Când nu ai încredere că oamenii pot să citească o bază de date fără să o perii tu înainte, atunci bagi cărbuni în cuptorul suspiciunii teoriei vaccinului malefic. Te lupți cu Vlad Voiculescu și te trezești cu Diana Șoșoacă. Ascunzi informația oamenilor reali și crești influența boților de pe internet.

Teroriștii adevărați lucrează cu frica. Dar nimic nu crește mai mult teama și neîncrederea celor guvernați decât disprețul și agresivitatea celor care guvernează.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Babe  •  13 martie 2021, 17:06

Extremismul face rău oricui. Extremismul este caracteristic celor fără argumente reale. Ca și minciuna. Câțu e obișnuit, aproape versat cu ambele. La care adaugă insulta, toate străine oamenilor cu caracter puternic, cum ar fi nevoie să fie un lider. Între timp, Israel a depășit 40% rată de vaccinare. Degeaba, tot se pregătește al patrulea lockdown, la fel de util ca și celelalte trei. Ca și măștile... Am fi avut de zece ori mai mulți infectați, fără mască? Suedia zice NU. Am fi avut de zece ori mai multe decese? NU! Care este adevărata teroare?

Vlad Slăvoiu  •  13 martie 2021, 17:32

Eu, de exemplu, aș fi foarte interesat de cei un milion înscriși și rămași neprogramați. În primul rând, cine sunt ei? Câți sunt "vulnerabili" și câți "esențiali"? Câți "civili" și câți "militari"? Care sunt motivele pentru care, deși s-au putut înscrie, nu s-au putut programa? E e de vină Guvernul că a gândit prost o strategie? N-au mai vrut oamenii, din pricină de AstraZeneca? Sunt de vină "militarii" că au monopolizat ei vaccinurile și n-au mai avut ceilalți? După părerea mea, asta înseamnă transparență, nu ce a făcut dl Voiculescu. Ce a făcut dl Voiculescu e, cred eu, doar egoism prostesc.

Andrei Cristian  •  13 martie 2021, 17:48

Apreciez ca articolul nu are un titlu demn de Gandul "Citeste aici declaratia care va schimba viata a MILIOANE DE ROMANI!" Sa le luam pe puncte: 1) "Într-un sondaj IRES despre vaccinare, majoritatea celor care ezită să se imunizeze și-au declarat aceleași temeri ca și cei care au decis să se vaccineze: efectele secundare în timp și persistența imunizării." Ar fi frumos sa stim totul despre vaccin. Toate informatiile, fara eroare, fara lipsuri. Insa nu stim TOTUL - nu stiu nici cei care l-au dezvoltat, nici specialistii din domeniu, nici parerologii. Stim unele lucruri despre el, putem dezvolta cateva ipoteze logice si ramane sa asteptam date, detalii, informatii pentru a le confirma sau infirma in timp. De exemplu, cum credeti ca se poate determina durata imunizarii, din moment ce nu avem nici macar un an de la primele teste, in conditiile in care tipul acesta de vaccin nu are un proces similar altora, altfel decat adunand informatii si urmarind grupurile de test? Altfel spus, participantilor la sondaj care vor sa stie exact ce efecte secundare va avea vaccinul asta in timp le-as fi adresat o intrebare bonus - ati vrea ca producatorii sa va comunice EXACT ce secundare (care anume, cat timp dupa consum, cand dispar etc.) are consumatul de parizer sau saorma asupra organismului? 2) "Acum, prim-ministrul României îi declară infractori și dușmani ai securității naționale pe cei care se opun, prin campanii, Guvernului său." Okay, nu e bine cu generalizatul. In general :) Sunt oameni care, atunci cand nu stiu ceva, intreaba, analizeaza raspunsul si isi formeaza o parere. Omul, creatura rationala. Apoi sunt bipezi care vin cu familia (inclusiv copii in carut) in fata unei institutii publice si resping masurile alea minime de bun-simt (masca, distantare, igienizare) in mod ostentativ. Masuri care au fost, sunt si vor fi de bun-simt si in afara unei pandemii. Ca sa nu fie vreun dubiu, ma refer la specimenele care ne aduc pe locul 1 la nivelul UE cand vine vorba de uzul/consumul produselor de tip sapun, sampon, pasta de dinti etc. Desi amandoua categoriile au drept de vot, le vei ofensa pe amandoua daca pui semnul egal intre ele. 3) "Ce nu simte încă Florin Cîțu e că dacă nu accepți ”puterea de supraveghere” a cetățenilor, atunci vei radicaliza ”puterea de obstrucție” a aceleiași societăți." Vezi tu, asta iar e o generalizare de neam prost. Evident, mereu e loc de mai bine - mai clar, mai concis, mai empatic, mai intelegator. Partea buna, in schimb, este ca nu trebuie sa-l credem pe cuvant pe dl Citu sau pe dl Arafat sau pe dl Gheorghita sau pe dl Voiculescu sau pe oricine altcineva din Guvern/Executiv doar pentru ca este "la putere". Pentru ca pandemia si vaccinarea nu se intampla doar la noi. Daca cetatenii vor supraveghere, pot verifica informatiile altor oficiale - ca-s ai Germaniei, ca-s ai Frantei, Italiei, UE, UK, US, OMS, Rusiei, Chinei, Braziliei, a oricui si orice li se pare lor alternativa corecta la "obstructia" guvernului Citu. Cum nimeni din afara Romaniei nu imi imaginez ca are vreo datorie sa tina partea guvernului Citu, se poate corobora informatia de afara cu cea de aici. Si asa poti afla, de exemplu, ca UK-ul face vaccinuri cu Astra Zeneca (nu sunt putine si nu au inceput recent) si pare okay pentu ei. Altfel, chiar daca un lot de vaccinuri ar avea ceva probleme (informatie inca neconfirmata pentru ca este nevoie de verificari, nu de dat din gura "s-a intamplat ceva, deci sigur e o legatura!"), poti alege sa opresti lotul respectiv din motive PUR politice/sociale (adica sa eviti discutia "da' de ce se insista cu vaccinurile alea proaste?!") si sa mergi in continuare cu alte loturi de la acelasi producator. A fi temator ca vaccinul pe care l-ai facut/l-ai putea face poate avea/are unele probleme si a vrea raspunsuri in acest sens este una - un demers rational. A indemna in public ca trebuie sa ti se rupa de masca, de distantare sociala, de reguli de igiena, pana nu de mult chiar de existenta virusului, si, in final, sa ti se rupa de ceilalti cetateni, este cu totul alta: "terorism" este versiunea diplomata a termenului altfel asociat unor astfel de actiuni.

Radu K  •  13 martie 2021, 18:19

Tovarasu' Tolo, daca ai fi fost un nou venit in presa as fi zis ca nu te duce capul si n-ai inteles cui se adresa premierul. Dar fiindca te duce capul, esti doar un tovaras in slujba comunistilor din opozitie si a propagandei rusesti care e anti-covid, anti-protectie, anti-vaccin. Deci, tovarase Tolo, teroristi sunteti cei din presa si cei cu vizibilitate care raspanditi fake-uri ca sa-i manipulati pe creduli. In general e electoratul PSD - ala prost si needucat care va voteaza. Dar poate o sa vi-l imputineze covidu' si sa vedem atunci cine o sa va mai voteze. Cand dispareti bai comunistilor? Au trecut peste 30 ani din '89 si inca tot mai colcaiti!...

Andrei  •  13 martie 2021, 20:07

"intervenția statului împotriva convingerilor pașnic exprimate ale oamenilor" Rolul statului este tocmai de a-si proteja cetatenii chiar impotriva convingerilor si dorintelor lor. Atata vreme cat o persoana nevaccinata se poate infecta si apoi infecta la randul sau alte persoane, unele poate chiar vor deceda, nu mai putem vorbi de convingeri. Convingerea cuiva ca vaccinul e rau sau nu e necesar poate insemna condamnarea mea la moarte, daca nu am fost deja vaccinat, teoretic vorbind. In situatia aceasta binele colectiv primeaza libertatilor personale.

alex  •  13 martie 2021, 20:14

Va credeam un pic altfel, domnule Tolontan.. Inteleg substratul articolului d-voastra si sunt f dezamagit.

Asdepica  •  13 martie 2021, 20:19

Corect, logic și bine scris (explicat chiar în amănunt), că de obicei. Cătăline, cu simpatie, nu mă pot abține să nu te-ntreb, după ce am citit tot ce-ai scris: îți cauți servici?😅🤘

bifa  •  13 martie 2021, 20:24

radu k.k vaccineaza-te si nu mai judeca tu pe altii,din fericire sunt putine exemplare ca tine, nu suntem toti *** care merg unde sunt dirijate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Povestea e mai importantă decît cifrele!  •  13 martie 2021, 20:31

"un act sinucigaș politic al premierului Florin Cîțu, care-și minează astfel propriile idei declarat reformiste"? Nici gând! Cîțul neconform nu are cum să se sinucidă politic, pentru că el nu a ajuns pe postul de prim-ministru prin alegeri parlamentare câștigate de Partidul lui (nu întimplător scriu cu "P", ci pentru că *** brătienilor se poartă de cu 155 de ani în urma la fel ca gașca bolșevikă ce a făcut sincopa dintre 1945 și 1989 în acel kalup de 155 de ani liberali la conducerea parșivă a Romînicăi! Vaida-Voevod între noiembrie 1919 și martie 1920 - care, apropo, a fost destituit din post de urecheatul cu coroană PRIN TELEGRAMĂ trimisă la Paris, unde ardeleanul negocia Tratatul de Pace! - și Maniu între 1928-1931 și 1932-1933, au avut doar IMPRESIA că conduc, liberalii conduceau din culise prin camarilele regișorilor mitici! ..."alegerile" din 1920 regizate de Partidul lui Brătianu au fost chiar mai mare circ decît cele ce au urmat în 1946 regizate de Partidul bolșevik impus de sovietici!) și nu prin alegere internă pe bază de competențe! NU! ...el a ajuns prim-ministru pentru că un președinte pus de Servicii a ales după alegerile parlamentare un partid perdant pentru a forma guvernul (ceea ce contrazice BUNUL SIMȚ, Constituția, și cutuma politică din lumea democratică și din Romînica neo-bolșevikă a ultimilor 30 de ani), iar partidul respectiv a trimis pe posturile din guvern niște persoane imbecile, alese doar pentru a nu-l afunda mai tare în infracțiuni continuate pe LuCoVid, care-i bun de judecat și condamnat pentru ce a făcut în anul cît a fost prim-ministru PUS ARTIFICIAL și el, de același președinte ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cifrele sunt mai importante decît Povestea!  •  13 martie 2021, 20:39

@ Babe, 13 martie 2021, 17:06 Ai dreptate! "France Soir", 18 februarie 2021: "Vaccination en Israël : des chiffres de mortalité qui interpellent", cu Seligmann și Yativ.

basencu  •  13 martie 2021, 21:18

Eu nu l agreez pe Vladut Casino, dar e ministrul sanatatii, scolit sau nescolit, el cam trebuia sa avizeze centrele. Normal ca trebuie sa fie in fata, nu MApN sau MAI. Le ati facut fara Vladut, jucati o p asta, fraierii au 70% din fluxuri si AstraZeneca la greu, iar smecherii 30%, majoritatea pe Pfizer. . Acum iese la suprafata onestitatea si legalitatea sistemului militar. Conta ptr ei eligibilitatea ? cu certitudine au vaccinat persoane sub 65 de ani, fara boli cronice si fara sa fie esentiali. Pai asa zicea legea ? Vladut, pentru o dauna totala e indicata o plangere penala la DNA, ca vaccinul e achizitionat pe banii uniunii de Comisia Europeana, iar EPPO nu e inca operational si nu acopera toate statele membre.

dan  •  13 martie 2021, 21:23

Iar exagerezi, Tolo...

gicapuia  •  13 martie 2021, 21:28

@Andrei Cristian , Corect . Subscriu in totalitate. Bravo.

Ilie  •  13 martie 2021, 22:05

Încă o odă lui Vlad " nu are diplomă " Voiculescu. Acest fiu de turnător la Securitate nu știe decât să își facă reclamă. In rest, când mor oameni din cauza ministerului condus de el, dă vina pe PSD. Dar inainte de PSD cine era ministrul sănătății? Susținut de cine? Dăncilă era proastă, dar ăștia deștepți de ce nu își arată diplomele, să vedem ce note au avut? Singurul lucru pe care l-a făcut Vlad Voiculescu după tragedia de la Colectiv a fost filmul cu același nume din care a câștigat notorietate și, împreună cu niște aplaudaci, bani. Inclusiv de la stat. Poți publica câți bani a luat filmul cu laudele pentru Vlad Voiculescu de la CNC? Și care a fost bugetul? De unde au venit banii? O să vedem că Nanau și Tolontan nu au făcut filmul chiar pentru dreptate și adevăr. Ci și pentru bani. Și să aibe cu ce să se laude!

Vioreatza  •  13 martie 2021, 22:28

Tolo, oamenii care ezita se se vaccineze sunt o categorie a populatiei si cei care incita la nepurtarea mastii, a nerespectarea regulilor de prevenire si antivaccin sunt teroristi puri. Tu crezi ca teroristul trebuie sa aiba neaparat pistol sau bomba la curea? Catu despre cea de-a doua categorie vorbeste

Adi  •  13 martie 2021, 22:36

Tolo, pe 26-27 Aprilie 1986 s-a întâmplat tragedia de la Cernobîl.Celula de criza sub conducerea "savantei" a decis ca tot poporul sa înghită o porție de iod. A comentat cineva? I-a cerut poporul , " savantei" sa le explice daca este bine sau nu sa iei pastila de iod? Tolo, cand ai ingurgitat pastila de iod la pachet cu o poezie " patriotic revoluționară " de Tiberiu Utan, sa nu- mi spui ca ai cerut inainte asistentei sa-ti dea si prospectul . Pe 1-2 Mai cand norul radioactiv era deasupra Marii Negre ce faceai? Erai ascuns in boxa blocului sau erai la Costinesti cu fetele ? In seara de 7 Mai 1986 pe nimeni nu-l mai interesa Cernobîlul ,radiatiile sau pastila de iod, tot poporul șprițuia in stradă. PS . Eu am facut vaccinul Astra Zeneca si n-am avut nicio reactie adversă. O ciupitura de țânțar in comparatie cu polidinul sau cu moldaminul din copilarie.

mda  •  13 martie 2021, 23:18

@Andrei Cristian - un comentariu mai rational decat articolul d-lui Tolontan... Felicitari!

Tudor  •  13 martie 2021, 23:24

Un articol haotic, fara linie logica, un titlu nesustinut de argumente in text. Am vazut declaratia premierului si cred ca este foarte corecta in contextul de fata. Sper sa fie doar o ratacire temporara a autorului, nu vreau sa ma gandesc la inrolarea acestuia in ‘opozitie’

Crimson Veritas  •  13 martie 2021, 23:27

#rezistii ... ar trebui sa se vaccineze anti-prostie, pana nu contamineaza toata Romania! ...:)) Vaccinarea nu poate fi niciodata obligatorie (spune Conventia de la Oviedo, ratificata de PR prin Legea 17/2001 ... 'O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză.') ... cine se vaccineaza o face pe propria raspundere si semneaza o declaratie prin care se inlatura orice forma de rapundere a unei alte persoane fizice sau juridice, pentru efectele vaccinarii. Ce facem acum ... stam sa le explicam democratia si libertatea rezistilor? Cine *** ... sunt acesti #rezist ... de ne invartim toti in jurul celor 3 neuroni ... la care dau share ... acesti primitivi spalati pe creier? Nu vedeti ca nu au simtul ridicolului si sunt doar niste #caricaturi descreierate? ...:)) Cum altfel putea sa ajunga acesta Bacterie Flatulenta... prim-ministru ... fara consintamantul electoral ... a cuiva ca Andrei ... care probabil are sarmale in loc de creier? ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nusuntlacurent  •  14 martie 2021, 0:02

Sa intelegem si noi cine sunt teroristii. Sunt profesor si coleg cu profesoara din Oradea, decedata joi 11 martie. Luni 8 martie isi face rapelul, seara i se face rau, intra in coma si dupa 3 zile moare. Cauza : o substanta toxica necunoscuta. Bataia de joc incepe: managerul spitalului spune ca nu se poate face o legatura intre vaccin si decesul profesoarei. Sefa DSP Bihor nu era la curent cu acest caz. Insa cel mai halucinant raspuns este al lui Valeriu Gheorghita. El nu stia oficial de caz, citise din presa dar ne a dat verdictul: doamna profesoara suferea de ceva afectiuni, urma oricum sa moara, vaccinul e doar o simpla coincidenta. Un adevarat geniu Gheorghita asta: dupa niste articole din presa sa dai diagnostice, cauze ale mortii, inainte de rezultatele autopsiei. Eu am aflat joi de moartea profesoarei, vineri fiind programat pt. vaccin. Normal ca nu am mers. Deci cine este teroristul eu sau Catu si oamenii sai : sefa DSP, geniul Valeriu Gheorghita si altii?

Alex  •  14 martie 2021, 0:02

Nu ai chiar dreptate cu sensul vorbelor primului ministru El a spus NU despre lumea care are temeri și se gândește ce să facă! El și-a referit la cei care fac campanii, intenționate, concertate și eventual rău intenționate pentru a zădărnici tot acest proces de vaccinare. Este cu totul altceva. Nu a zis că dacă eziți ești terorist. Interpretarea ta e tendențioasă si nu constructiva

Alex  •  14 martie 2021, 0:13

Că sa completez, nu are nici un sens sa numeri câți cetățeni s-au vaccinat și câți nu Nu se referea premierul la cei nevaccinați că sunt teroriști. Ci la cei puțini dar agresivi care cu bună știință zădărnicesc eforturile răspândind fake news și propaganda doar de dragul de a pune bete in roate și a submina statul să facă ceva util, in cazul asta să aibă grijă de cetățeni Articolul n-are sens, adică o fi corect dar tu -ai ales greșit țintă sau interpretarea

Radu K  •  14 martie 2021, 0:39

@bifa: dupa nume se vede ca esti o gluma cu creier de gaina. Da, ma vaccinez ca orice om care se documenteaza dupa ceea ce spun virusologii si epidemiologii de varf ai omenirii (nu dupa cei de la noi). Tu ia-te dupa ceea ce-ti spune Sosoaca, Ghita, Mache securistul, Vasile sudorul sau propaganda Sputnik. Poate scapi...

Zona zero  •  14 martie 2021, 1:03

Liru liru crocodulul

Traian  •  14 martie 2021, 6:02

Exagerari jenante de acttivist USR - fan V.V.,

Dodo  •  14 martie 2021, 9:27

@Andrei Cristian=Minunat comentariu, subscriu!!!

Bebe S  •  14 martie 2021, 10:30

Comunizmu a distrus totu nu v-a m-ai saturati de minciunile care le zicei

Nica Creanga  •  14 martie 2021, 11:51

bizar articol... n-am inteles deloc unde bate. Adica e clar ca premierul a facut ceva greseli, punctuale. Da un jurnalist cu influenta lu Tolontan nu se simte mai degraba obligat sa vorbeasca maselor despre datoria morala a individului fata de grup de a se vaccina ? Nu despre asta ar trebui vorbit? Ca poporul nostru profund marcat de sechelele comunismului face apoplexie cand aude de grup, colectiv sau termen lung. Il intereseaza doar de individ, de eu, de acum. Iar campaniile antivaccin nu sunt opinii. Libertatea de expresie nu inseamna sa spunem orice, oricum despre orice sau oricine. Dar tu stii bine asta, dar n-o spui si cu atat mai mult articolul imi pare bizar...

Mordved  •  14 martie 2021, 13:51

Omul acesta o sa scrie mai mult și "mai bine" decât Ioanițoaia. Un vigilantism izvorât din frustrări vechi și alimentat de o agendă obscură pe care cu drept cuvânt il putem numi "tolontanism"

Mircea  •  14 martie 2021, 14:15

Nu vrei sa te vaccinezi? Perfect! Când se termină campania trebuie lăsate toate activitățile la liber. Cine se îmbolnăvește sa stea acasă. Nu blocăm spitale și ATI pentru teoria constipațiilor fara creier iar spitalizarea și medicamentele le plătești pt că ești șmecher și nu vrei sa te vaccinezi. Masca ai distanțarea o faci pentru că ești obligat prin lege. Nu îți convine? Amenda de 10 ori pe zi daca este cazul și executare silita pt neplata amenzilor, poprire pe salariu, munca in folosul comunității la ridicare de gunoi și desfundat de canale. Drepturile tale se opresc acolo unde pui in pericol viața altora. Asta înseamnă demo rație.

Diana  •  14 martie 2021, 14:52

Cât de greu înțeleg unii oameni despre ce-i vorba în propozitie... Pentru ca se tot fac comparatii cu ceea ce se întâmpla pe la alții: dacă alții își dau foc la valiza trebuie s-o facem și noi? De ce nu se compara cu acei „alții” care n-au restrans drastic drepturile? În Berlin (și nu numai), recent, oamenii au ieșit în strada cu sutele, împotriva restrictiilor. I-a numit „teroristi” vreun politician? Nicidecum, pentru ca acei politicieni au creierul la purtator și au notiunea termenilor. La tv și prin "ziare” nu sunt amintite toate protestele care au avut loc (și au loc) în lume – sa nu „dea idei” altora. Cât de molusca trebuie să fie cineva pentru a se lasa influențat de „strigatele din strada” sau de „strigatele oficialilor” când e vorba despre propria-i sănătate? Informațiile se culeg din surse sigure, părerea se formeaza după informare. Cei care se alătura unei tabere sau alta au, deja, opinia formata. Cautati fracturile logice. Pasaport de vaccinare când, încă, nu se știe pentru cât timp imunizeaza vaccinul? Politicienii germani amintesc luna iunie pentru pasapoartele acestea. Dacă ;) imunizarea durează 7-8 luni și gata? Se afla mai apoi, desigur... Despre toți cei care au avut probleme după vaccinare – mai ales după rapel – s-a spus (și se va spune) ca nu exista legătura de cauzalitate (în cele mai multe cazuri înainte de a se pronunța un legist). Unii vaccinati sunt „un fel de” asimptomatici (au virusul în ei, în „cantitate” mica, deci îl pot transmite un timp). În diferite state se anunța cifre mari pentru „infectati” (5-15 mii pe zi) dar nu se spune câți sunt asimptomatici, câți au forme ușoare etc., pentru ca cetatenii trebuie speriați, nu linistiti. Vaccinurile de pe piața sunt valabile în cazul tuturor variantelor/tulpinilor de virus? Ca sa vezi ce chestie! Cele gripale nu sunt așa de „bune” (te-ai vaccinat, faci gripa, ți se spune ca e o alta tulpina). Vor avea dreptul sa intre în localuri, sa meargă la munca etc. numai cei imunizati? Se tem autoritățile ca aceștia sa nu imprastie virusul celor sanatosi și nevaccinati? :) Un nou „val”, o noua „varianta”/”tulpina”... Surfing pe valuri de pandemie?

Liviu Iuliu Petrila  •  14 martie 2021, 15:55

Trist, ignoranță la noi, oameni ușor de manevrat, inconștiență pentru cei ce merg la petreceri... Cum să fim în anul 2021 și să respingem, a ne vaccina, să circule atâtea aberații, conspirații imaginare...

Didier Raoult  •  14 martie 2021, 17:28

@ Liviu Iuliu Petrila, 14 martie 2021, 15:55 "Trist, ignoranță la noi, oameni ușor de manevrat"... Te referi la propria-ți persoană, bag samă... Și la alți vaxciniști ca tine, plus postacii guvernului, ițiți aici mai sus cu imprecații de doi bani, pe mulți bani (salariu bujetar...). Cade guvernul ăsta de la putere, începem noi să vă purecăm pentru morții "de Covid" ca la Sibiu, Tîrgu-Mureș și majoritatea spitalelor! Tocmai au murit două persoane pe care le cunoșteam bine, iar CULPA MEDICALĂ (motivată "CoVid") a fost evidentă în cazurile lor. Vă scoatem noi și din gaură de șobolan, după...

zinedine zidane  •  14 martie 2021, 19:26

Deoarce sunt convins ca stii ce a vrut sa spuna primul ministru , esti doar un berbec rau intentionat.

Kendo  •  14 martie 2021, 19:27

@Crimson Veritas - ai ramas acelasi comunist ***, cu o idee fixa. Dovada mintii tale inguste e in chiar comentariul tau: bai, cap de pluta, nimeni - stai, poate nu ai inteles, NIMENI!!!!!! - nu spune ca vaccinul e obligatoriu. Pricepi? Acum poti continua ***. @Andrei Cristian - un comentariu perfect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul  •  14 martie 2021, 20:37

Draga (S)TOLO... chiar ca ma apuca plinsul ( ca in faimoasa sceneta a marinarului devenit Presedinte..) De ce dupa o cariera formidabila de jurnalist sportiv, care in topul meu erai nr. 2 dupa Ioan Chirila te-ai apucat sa faci analize in niste domenii pe care nu le stapanesti. Esti inca smart si fara fracturi de logica cum vedem la multi anivaccinisti si GICA - CONTRA de profesie. Haideti cu totii sa nu ne mai lasam manipulati de amatori si ,, teroristi ,, in dezinformare din media si sa ne luam informatiile corecte de la meseriasii epidemiologi . Nu este normal ca in secolul 21 sa crezi in conspiratia planetara cand si din cosmos se vad toate continentele inrosite de infectie si decese. Cum este posibil sa ascultam aberatiile si urletele unei avocate anti masca si vaccin sau a unei doamne doctor specialist in operatii de cataracta la ochi ca stiu ele mai bine ca virusul nu exista iar vaccinul nu este savator... Haideti sa incercam cu totii sa-i convingem ca ei gresesc ...si tu TOLO ar trebui sa te implici mai mult pentru ca sti si mai ales ai vorbele la tine..!

di livio  •  15 martie 2021, 10:03

Andrei Cristian, așe v-o zis vouă șăfu, tov gheniral burtos de kăzarmă? „Apoi sunt bipezi care vin cu familia (inclusiv copii in carut) in fata unei institutii publice si resping masurile alea minime de bun-simt (masca, distantare, igienizare) in mod ostentativ. Masuri care au fost, sunt si vor fi de bun-simt si in afara unei pandemii.” Botnița în aer liber îi măsură de bun simț la voi în kăzarmă, că în Suedia sau Belarus nu-i obligatorie...no, d-amu vom ieși în fața la genialili instituții numa să cerem euthirox, nu-i euthirox, mor canceroșii că n-au euthirox...s-a făcut vreun dosar penal cu celebrele zădărnicirili pt bolnavii de cancer care n-au euthirox de un an de zile?...alio, DE UN AN DE ZILE, în țara seku-apevistă România bolnavii de cancer n-au euthirox...ce să facă ăia, să poarte botnițe în aer liber, așa scapă de cancer

Marcel  •  15 martie 2021, 10:14

Dramatizați și voi jurnaliștii și premierul Câțu! După părerea mea, indecișii în materie de vaccinare caută undeva un strop de echilibru... și nu-l găsesc, nici la voi nici la autorități. Nici unii nici alții nu sunteți în poziția de a arăta cu degetul, sunteți la fel de vinovați de "ghiveciul" care domină subiectul vaccinării. Și încă ceva, comunicarea nu e totul, mai intervine și nivelul de educație al fiecăruia! Problema e mult mai complexă...

same  •  15 martie 2021, 12:24

corect Thomas Jefferson: „Cand un guvern se teme de cetăţeni, e democraţie. Cand cetăţenii se tem de guvern, e dictatură”

catyo  •  15 martie 2021, 14:00

Domnule Tolontan, atata timp cat este o lege care stipuleaza clar cand si unde trebuie purtata masca de protectie, dati-mi voie sa-i consider si eu teroristi pe cei ce instiga la nerespectarea acestei legi. Nu va doresc deloc acest lucru si nu-l doresc nimanui, dar ma intreb daca tot asa ati judeca daca, Doamne fereste, ati agoniza pe un pat la ATI. Sunt de acord, oamenii merita si trebuie sa fie corect informati, dar instigarea la nerespectarea unor masuri medicale necesare poate fi considerata un act indreptat impotriva unei mari parti a populatiei, deci un act de terorism. Respectarea legilor (inclusiv a celor adresate prezervarii sanatatii populatiei) nu inseamna restrangerea libertatilor democratice, asa cum, din pacate, se grabesc sa conbsidere multi.

same  •  15 martie 2021, 14:20

George Orwell : „În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluţionar” Benjamin Franklin: „Aceia ce renunta la libertatea esentiala, pentru a procura o mica si temporara siguranta, nu merita nici libertate nici siguranta.”

same  •  15 martie 2021, 14:37

@catyo este lege, daca nu se respecta, se aplica amenda sau consecintele nerespectarii legii, indiferent care sunt. Nu-i poti declara "teroristi". Ai simtul proprietatii termenilor cat de cat? pt a fii constient de ce poate insemna o asemenea catalogare? In logica prezentata de tine, in scurt timp, o putere aflata la "guvernare" ar putea considera drept acte de "terorism" si ceea ce gandesti si actionezi tu, prin textul tau de mai sus. Asadar ti s-ar putea bloca opinia ta legata de ceea ce spui. Iti poti imagina? Cum te-ai simti daca cineva te-ar face terorist pt ceea ce tu esti pe de-a-ntregul? Una-i una, alta-i alta. Sa consideri si sa actionezi altfel, chiar cu riscul nerespectarii unei legi, pe care ti-l asumi, nu echivaleaza deloc cu terorismul. Daca s-ar face asta, orice discutie libera si democrata despre orice ar putea fi f. usor retezata din fasa. Sa nu aruncam odata cu apa din copaie si copilul. Trebuie discernamant si nuante. Se aplica legea si consecinte nerespectarii ei.

same  •  15 martie 2021, 14:41

Mark Twain: „Este mai usor sa pacalesti oamenii, decat sa-i convingi ca au fost pacaliti.”

Vlad Slăvoiu  •  15 martie 2021, 15:39

@Marcel: Îmi place mesajul dumneavoastră. O autoritate cu bun-simț nu-i face pe oameni "teroriști" (și nici jurnaliștii nu fac o dramă din asta), o autoritate cu bun-simț se vaccinează, după care spune simplu, fără să caute să facă mare propagandă din asta: "M-am vaccinat și m-am simțit bine."

Alex  •  15 martie 2021, 17:30

Toti cei care nu se supun regulilor sau fac propaganda impotriva lor se numesc SABOTORI. Dl. premier a gresit termenul dar efectul acestor sabotori este resimtit de toata lumea. Eu am trecut prin boala si a fost oribil, m-am programat la vaccinare si recomand tuturor sa o faca, numai asa putem sa ne intoarcem la o viata cat de cat normala. Articolul dumneavostra este excelent combatut de articolul lui CTP. Ma dezamagiti din ce in ce mai mult si dupa ce v-am urmarit mult timp, ati avut derapaje de logica, sper! Sanatate!

Comentează