INVESTIGAȚIE. Cum semna ministrul sănătății ca să acopere o consilieră care nu venea niciodată la lucru

De Mirela Neag, Cătălin Tolontan, Răzvan Luţac

vineri, 9 aprilie 2021, 5:06

De Mirela Neag, Cătălin Tolontan, Răzvan Luţac

Libertatea a publicat, în 2019, foile de prezențe semnate de fostul ministru al sănătății, Florian Bodog, care a angajat o consilieră care lucra în Bihor, Olivia Andreea Baciu, dar care apărea pontată că lucrează în același timp și la minister, la București. Joi, 8 aprilie, DNA a cerut a doua oară ridicarea imunității fostului ministru, după ce Senatul a respins o primă încercare în 2019. El e acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

Direcția Națională Anticorupție a cerut joi, pentru a doua oară în doi ani, ridicarea imunității fostului ministru PSD al sănătății, Florian Dorel Bodog. Acesta e acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri după ce ar fi semnat pontajul unei angajate fictive, care lucra, de fapt, la Oradea, nu la București.

În 2019, Senatul, având o majoritate controlată de PSD, a votat pentru menținerea imunității celui care a preluat portofoliul de la Vlad Voiculescu și a fost succedat de Sorina Pintea.

Apărea că preda informatică medicală în Oradea, dar că este și în București

Ca ministru, bihoreanul a avut trei consiliere din Oradea: Ana Maria Ciobanu (angajată din 17.01.2017 cu jumătate de normă), Olivia Andreea Baciu (angajată din 08.02.2017 cu jumătate de normă) şi Dochiana Sabina Bejan (angajată din 15.03.2017 cu normă întreagă).

Cea de-a doua apărea că predă Informatică Medicală și Biostatistică în orarul Facultății de Medicină din Oradea de la ora 14 la 19, dar figura prezentă și în București, la cabinetul ministrului Bodog.

Libertatea a publicat, în 2019, foile de pontaj semnate de Florian Bodog, în care apărea și Olivia Andreea Baciu.

În orarul Facultății din Oradea, cursurile predate de Olivia Baciu se suprapun cu programul de lucru de la minister

„Sunt nevinovat”

„Există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract”, se arată în solicitarea DNA.

Azi, fostul ministru a punctat, pentru Libertatea, că este „nevinovat, nu am nicio problemă”. Fostul ministru a susținut acum doi ani, declarație oferită la Digi 24, că a lucrat cu Olivia Baciu telefonic şi pe WhatsApp.

Bodog a fost ministru al sănătății din ianuarie 2017 în ianuarie 2018 în guvernele conduse de Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. A plecat odată cu ultimul.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Natafletz  •  9 aprilie 2021, 23:48

Fă mai bine anchetă cu ce face *** la ministerul sănătății... că are 20 de consilieri *** și ne bagă cu totul în gard cu INCOMPETENȚA ȘI IMPOSTURA LUI! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Esti jalnic  •  10 aprilie 2021, 1:14

Est tot mai jalnic bai ofiterule.

Traian  •  10 aprilie 2021, 7:18

Vai Tolo, credeam ca ti-au cedat nervii ( si sponsorii ) si ai scris ceva de rau despre minunatul VeVe :)))))

Anca t  •  10 aprilie 2021, 19:32

@Natafletz: de ce nu il intrebati pe VESNICUL CONSILIER ONORIFIC SAU NU, DAR PERSONAL al multor ministri ai Ministerului Sanatatii, marele profesor rafila? E omul TIMPULUI Actual care are raspunsuri la orice situatiune, ACUM, dar care la vremea MUUULTAAA dealtfel, cand a fost prin functii importante in MS, nu prea avea Rezolvari la purtator. Asa si-a construit o RETEA DE INTELEGERI CU " profesionisti" din toate palierele socio- economico- " sttiintifico" - farmaceutico- Politico- SIGURANTZO NATZIONALE. CU RADACINI ADANC INFIPTE IN ISTORIA NEAGRA A ROMANIEI SI CU UNSUOAREA CORPULUI, SI- A PERMIS TOTUL, DE LA TITLURI UNIVERSITARE, LA ACAPARAREA SOCIETATII DE MICROBIOLOGIE , culmea tupeului, "urmas" al Marelui ADEVARAT PROFESOR CANTACUZINO. Si-a permis umblarea in voie prin structurile centrale de coordonare a activitatii din sistemul sanitar romanesc. Ati auzit de acest ins UNS ca a rezolvat ceva vreodata? Cum l-a sfatuit oare pe colegul banicioiu in vremea tragicului COLECTIV? SA FIE EL O SIMPLA MARIONETA A STRUCTURILOR SAU SE AFLA DE MUULT LA BUTOANELE ASCUNSE ALE ACESTORA?? PE LANGA el, bodog e un " fripturist", daca ma- ntelegeti...

Natafletz  •  10 aprilie 2021, 20:27

@Anca t Dacă Rafila e așa cum îl descrii, înseamnă că sub ministeriatul lui VeVe poa să ardă fără grijă terapiile intensive? ... că există oricum ceva mai rău: Rafila.

Nătăfletz  •  10 aprilie 2021, 20:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

paul S  •  10 aprilie 2021, 22:59

Articolul asta nu avea sens, mai Tolontan. Te zbați aiurea. Orice ministru al sănătății este un biet gândăcel, în comparație cu măreția partenerului tău de film. E l-aș boteza Vlad El Grande Competente. Știi ce mi-am dat seama? Ca toata userimea e "intersanjabila". Poți schimba pe oricare cu oricare, rezultatul e același. Adică în orice post l-ai pune pe Voiculescu și de fapt în orice alt post ai pune un userist, sunt toți la fel de performanți. Toți sunt la fel ca buni precum doamna Guseth ca ministru al justiției. Toți sunt super-pregatiti sa mestece sloganuri și sa posteze nimicuri pe feisbuc. Daca ma gândesc mai bine... exact asta faci și tu de fapt în tot ce scrii !Sa știi ca ai fi un userist perfect!

Anca t  •  11 aprilie 2021, 6:41

1.@NATAFLETZ: deschide-ti DEX-UL LA CUVANTUL "MITURI". CRED CA DVS VI SE POATE APLICA OBSESIA PT MITUL rafila. Pt mine IN NICI UN CAZ NU ESTE mit. *** DA. 2. D-nule Tolontan, CONTINUATI . ESTE BINE CE FACETI. SANATATE SI COLABORATORI PROFESIONISTI VA DORESC SA AVETI MEREU, INDIFERENT DE CINE, VREMELNIC, CONDUCE TARA 3.Plec . Nu credeam ca romanii, atentie nu ROMANIA, romanii au devenit atat de orbi, disfunctionali in minima morala, gramatical inadaptati si plini de orice, numai de curaj, virtuti patriotice vechi , pretuirea Istoriei si a celor morti in inchisorile comuniste sau pe malul Crisului in dimineti de toamna...., Nu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  11 aprilie 2021, 6:58

Sunt in total ACORD cu @Anca t si as avea multe de adaugat..." Sa ai clasa inseamna sa pastrezi tacerea in fata prostilor chiar si atunci cand ai multe de spus" - George Clooney.

paul S  •  11 aprilie 2021, 17:20

Oooooo!!! Un citat din George Clooney???? Ha, ha, ha!!!! De la cine își extrag ăștia înțelepciunea!!! Asta este viata... "Asta este fotbalul" - nea' Imi.

Tot mucles  •  12 aprilie 2021, 12:55

*** ofiterule? Probleme fai?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristiro  •  12 aprilie 2021, 22:51

Un articol care ar fi trebuit sa aibe o alta tema : cerinta *** si comunista de a avea foaie de pontaj semnata , de parca lucrul se poate face doar prin prezenta fizica. Legea este inca in vigoare si da batai de cap angajatorilor in plina pandemie. Mai ales pentru normele partiale de lucru. De parca 8 ore pontate de cafele si solitaire sunt esenta aparatului de stat ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  16 aprilie 2021, 13:33

@ Natafletz, pe bune? vorbesti serios? sau e doar un vis, ...alti au condus ministerul sanatati timp indelungat vezi Pintea, Bodog, Banicioiu & CO si il gasim vinovat pe VEVE care este acolo de 3 luni de zile, eu m-am resemnat, asa oameni asa tara. VEVE asta are o vina mare, si-a dorit transparentizarea sistemului de sanatate lucru total nedorit de PNL, PSD, UDMR, etc. Deschide ochii si contruieste-ti proprile opinii fara influenta din partea mass media, altfel te transformi intr-o oaie pierduta care asteapta ajutor social.

Comentează