Judecătoria Sector 2 a admis o cerere împotriva ziariștilor, prin care Primăria Sectorului 4 contrazice întrebările și răspunsurile dintr-un interviu

Instanța a decis ca Libertatea să publice o poziție a Sectorului 4 în care se corectează întrebările și răspunsurile unui intervievat, directorul Liceului Șincai.

miercuri, 8 septembrie 2021, 6:51

După ce primarul Băluță a pierdut primele două acțiuni juridice înaintate sub forma cererilor de ordonanțe președințiale, în care politicianul cerea eliminarea unor articole, a treia sa cerere, referitoare la un alt articol, a fost admisă.

Articolul, care este un interviu publicat în 2 august 2021 cu profesorul de matematică Mircea Țeca, directorul Liceului Șincai, nu va fi șters, dar ziarul va trebui să publice o poziție a Sectorului 4, în care practic sunt contrazise întrebările și răspunsurile din respectivul interviu.

Daniel Băluță sau Sectorul 4 nu a trimis niciodată un punct de vedere ziarului asupra interviului.

Primarul Sectorului 4 a lansat în ultimele luni 15 acțiuni juridice sau la diverse foruri împotriva mai multor echipe de jurnaliști, printre care Libertatea, România te iubesc – ProTV sau Newsweek. Reclamațiile au fost către instanțe, DIICOT, DNA, CNA și Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Comentează