Directorul de resurse umane de la Ministerul Sănătății înștiințează angajații că ministrul Rafila trebuie semnat „Prof. univ. dr.”

„Prof. univ. dr. Alexandru Rafila” va apărea pe toate documentele semnate ca ministru, conform unui e-mail intern, intrat în posesia ziarului. Dar cine este șefa de resurse umane care a emis atenționarea?

sâmbătă, 4 decembrie 2021, 1:00

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan

Într-un e-mail trimis angajaților MS, Iuliana Costin, șefa resurselor umane din cadrul ministerului, atrage atenția despre cum trebuie să fie semnat noul ministru.

„Prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că toate actele care vor fi întocmite și poartă semnătura domnului ministru Alexandru Rafila vor fi semnate după cum urmează: MINISTRUL SĂNĂTĂȚII Prof. univ. dr. Alexandru Rafila”

E-mailul trimis angajaților
E-mailul trimis angajaților

Cine semnează e-mailul

Iuliana Costin, șef birou HR, este cea care a trimis înștiințarea angajaților ministerului. Libertatea dezvăluise în mai 2020 că șeful Serviciului de Audit al Ministerului Sănătății, Mihai Constantinescu, declarat de ANI incompatibil în noiembrie 2018, era cercetat și de dispariția a 11 laptopuri achiziționate de acesta. Constantinescu era, potrivit surselor din minister, protejat de Iuliana Costin, șefa de resurse umane.

Iuliana Costin
Iuliana Costin

Apoi a apărut o înregistrare publicată de deputatul Emanuel Ungureanu, în care Costin spunea că partenerul ei de viață, șeful auditului, Mihai Constantinescu, a primit un proiect european „datorită mie”.

În înregistrarea publicată de Ungureanu, Costin spune: „el a fost promovat și aprobat datorită mie. Asta poate să ți-o spună orișicine din ministerul ăsta care este apropiat și care știe. Iar toată lumea știe, ideea a fost a lui, dar proiectul a fost aprobat datorită mie. Și datorită faptului că oamenii știu cu cine lucrează. El în minister era no name. Datorită mie a predat pe unde a predat. Nu aveai de unde știi. Asta ți-o spun eu acum!”.

Rafila, a treia oară la minister

Alexandru Rafila, care va împlini 60 de ani la finele lunii decembrie, este ministru în guvernul Ciucă.

Alexandru Rafila, ministrul sănătătți, depune jurământul de învestitură în funcție, într-o ceremonie desfășurată la Palatul Cotroceni | Foto: Agerpres
Alexandru Rafila, ministrul sănătătți, depune jurământul de învestitură în funcție, într-o ceremonie desfășurată la Palatul Cotroceni | Foto: Agerpres

Anul trecut, în momentul apariției sale pe listele PSD pentru Camera Deputaților, Libertatea arăta că Rafila a fost mereu „tehnocratul PSD”, fiind, în 2010, vicepreședintele comisiei de sănătate a partidului.

Una dintre vocile echilibrate din timpul pandemiei de COVID-19, Rafila a mai fost, în două rânduri, la Ministerul Sănătății, conform CV-ului depus pe pagina Camerei Deputaților:

În această calitate, de consilier onorific, Alexandru Rafila a fost cel care a apărut alături de ministrul Achimaș-Cadariu, în momentul în care ministerul a încercat să mușamalizeze cazul Hexi Pharma. Ministerul a spus în aprilie 2016 că testele din spitale au dat un randament bun, lucru care s-a dovedit mai apoi contrazis de toate analizele dezinfectanților, făcute în țară și în străinătate, la laboratoare acreditate.

Comentează