Putin promite că mărește salariile, pensiile și numește plecarea a zeci de mii de ruși drept ”autopurificarea societății”

Președintele Rusiei a declarat miercuri, citat de agenția de stat RIA Novosti, că ”înțeleg că mărirea prețurilor îi afectează pe oameni și de aceea vom lua măsuri să mărim salariile în domeniul public, pensiile și ajutoarele sociale”

miercuri, 16 martie 2022, 6:17

25.000 de ruși au plecat numai în Georgia de la începutul războiului, a estimat președinta la Tbilisi, Salome Zourabichvili, într-un interviu pentru CNN. Alte zeci de mii de ruși, în special din zona de IT, bancară, profesiile liberale, dar și specialiști din zona tehnică și cercetare, au părăsit țara, în direcția Cipru, Turcia, Armenia sau înspre fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Miercuri, într-o intervenție publică, președintele Vladimir Putin s-a referit indirect la acest fenomen.

Agenția rusă de stat RIA Novosti a relatat că ”Șeful statului a remarcat încercările Occidentului de a scinda societatea rusă”.

„Bineînțeles că vor paria pe așa-zisa coloană a cincea. Pe trădătorii naționali, pe cei care câștigă bani aici la noi, dar locuiesc acolo. Și trăiesc acolo nu în sensul geografic al cuvântului, ci conform mentalităților lor, conform conștiinței lor de sclav”, a spus președintele Vladimir Putin.

„Sunt convins că o astfel de naturală și necesară autopurificare a societății nu va face decât să ne întărească țara. Vor învinge solidaritatea, unitatea și disponibilitatea noastră de a răspunde oricăror provocări”, îl citează în continuare agenția de presă pe șeful statului rus.

În aceeași intervenție, Vladimir Putin a promis măriri de salarii în sectorul public, precum și măriri de pensii și de ajutoare sociale. El a afirmat că economia Rusiei va continua să fie performantă și a apelat la producătorii care exportau, iar acum au piețele închise, să nu oprească producția, ci ”să o dea pe piața internă”.

Comentează