Se pregătește integrarea Odesei în Rusia? Presa de la Moscova: „Duma de Stat cere organizarea de referendum în Odesa”

„Odesa este un simbol al statului și istoriei ruse”, a spus, marți, Andrei Lugovoi, prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție, citat de publicații din Rusia

marți, 22 martie 2022, 3:02

Parlamentul Federației Ruse a solicitat organizarea de referendumuri în regiunile de sud ale Ucrainei, inclusiv în Odesa.

„Dacă locuitorii din regiunile de sud ale Ucrainei sunt în favoarea organizării unui referendum pe teritoriul regiunilor lor, atunci Rusia îi va sprijini”.

Anunțul a fost făcut marți, 22 martie, de Andrei Lugovoi, prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție.

„Desigur, acest lucru ar trebui să fie decis de locuitorii din regiunile de sud ale Ucrainei. În primul rând, mă refer la Zaporojie, Herson, regiunile Mykolaiv și Odesa. Odesa, ca și Sevastopol, este un simbol al statului și istoriei ruse. În opinia mea, totul se îndreaptă către faptul că vor avea loc referendumuri, trebuie doar să creați condițiile adecvate”, a spus politicianul de la Moscova.

Politicianul susține că populația orașelor din sudul Ucrainei percepe destul de calm sosirea forțelor armate rusești acolo, în ciuda multiplelor manifestații pe care media le-a relatat în Herson, și în alte localități din sud, unde trupele ruse au folosit inclusiv grenade. „Desigur, nu este nevoie de presiune, dar este necesar să se ofere oportunitatea oamenilor. Sunt pentru ca aceste referendumuri să fie organizate”, a spus Lugovoi.

Comentează